Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(lexx @ 2009 05 27, 22:45)
su zelatina  4u.gif
paskaiciuok kiek mililitru gaunasimases viska sudejus ir paziurek kiek zelatinos reikes, ant pakeliu buna parasyta kiek zelatinos reikia kokiam kiekiui. ash naudoju optima linija, jos pakelio reikia 400 ml.
jei jau ten kox 100ml mases daugiau tai niekis. nes patoi mase is saves tirsta

Aciu,
Bet isbandziau su standikliu,tiktai kaip tiramisu tortui ,buvo visai neblogai smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, ryt bus musu vestuviu metines, tai padariau ta proga maskarpones tortuka.
Papuosimo ideja pasiskolinau is Lexx, aciu 4u.gif
user posted imageuser posted image
O receptuka toks:

Biskvitas (2+1 kiausiniai, puse stiklines cukraus, puse stiklines miltu)

Mase:
1 pakelis grietineles skonio zele (galima bet kokio)
150 gr. karsto virinto vandens
250 gr. maskarpones surio
200 gr. cukraus
500 gr. grietineles
1 pakelis grietineles standiklio

Biskvitas: du kiausinius atskirti trynius nuo baltymu. Baltymus isplakti iki standziu putu. Trynius issukti su cukrumi, paskui ideti miltu ir viena ciela kiausini, galiausiai imaisyti atsargiai baltymus ir deti i orkaite 180 laipsniu apie 15-20 min. Atvesusi sulaistyti.

Mase: Zele istirpinti su 150 gr. karsto virinto vandens ir padedi vesti. Suri issukti su 100 gr. cukrumi, kai zele prades stingti, ja ipilti i surio mase ir ismaisyti, ideti i saldytuva, kol prades kremas stingti. Per ta laika isplakti grietinele su 100 gr. likusiu cukrumi bei standikliu. kai jau surio mase prades stingti atsargiai imaisyti grietineles dali. Trecdali palikti pauosimui. Mase uzpilti ant biskvito, ant virsau likusia grietinele ir i saldytuva. As tai sugebejau per tokius karscius sokoladu papuosti, tai sokoladas ant akiu tirpo doh.gif , bet db lyg ir viskas gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistulle2000: 30 gegužės 2009 - 18:57
merginos,kokio dydzio turi buti forma,kad tilptu tortas kur paciame pirmame puslapyje receptas yra?
Atsakyti
Seilė varva, į jūsų nuotraukas bežiūrint...
Susipirkau produktus, ant šeštadienio gaminsiu ir aš.
Biskvitą dėsiu gatavą, tik man abejonės kyla, kaip čia jo nereikia sulaistyti... g.gif tada gal pertepsiu trintom žemuogėm su cukrum, kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2009 06 03, 13:24)
Seilė varva, į jūsų nuotraukas bežiūrint...
Susipirkau produktus, ant šeštadienio gaminsiu ir aš.
Biskvitą dėsiu gatavą, tik man abejonės kyla, kaip čia jo nereikia sulaistyti... g.gif  tada gal pertepsiu trintom žemuogėm su cukrum, kaip manot?

Oi net seilė ištįso, pagalvojus apie žemuoges, turėtų būt nerealus skonis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2009 06 03, 13:24)
Seilė varva, į jūsų nuotraukas bežiūrint...
Susipirkau produktus, ant šeštadienio gaminsiu ir aš.
Biskvitą dėsiu gatavą, tik man abejonės kyla, kaip čia jo nereikia sulaistyti... g.gif  tada gal pertepsiu trintom žemuogėm su cukrum, kaip manot?


Jei biskvitas pirktinis, kuris i tris dalis padalintas, tai jo sulaistyti nereikia, nes paliks kose. O su zemuogem butu nerealiai skanu.
Atsakyti
Merginos, padėkit, dariau vakar tortuka, o šiandien man biskvitas sutrupėjo ir nelabai puikiai išsiėmė iš formelės sad.gif liko sveikas tik tas baltas torto kremas sušalęs. o ka patartumėt padaryt, kaip jį sulipdyti? nes vieną kremą valgyt per prabangiai smile.gif nelabai jis bepanašus į tortą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kulwerstukas @ 2009 06 03, 18:10)
Merginos, padėkit, dariau vakar tortuka, o šiandien man biskvitas sutrupėjo ir nelabai puikiai išsiėmė iš formelės sad.gif  liko sveikas tik tas baltas torto kremas sušalęs. o ka patartumėt padaryt, kaip jį sulipdyti? nes vieną kremą valgyt per prabangiai smile.gif nelabai jis bepanašus į tortą smile.gif

o viskas atskirai išsėmė? Arba sudėk jau tokį biskvitą ir suvalgysit, nors aš visada tik tą kremą ir valgau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aistulle2000 @ 2009 05 30, 19:49)
Sveikutes, ryt bus musu vestuviu metines, tai padariau ta proga maskarpones tortuka.
Papuosimo ideja pasiskolinau is Lexx, aciu 4u.gif
user posted imageuser posted image
O receptuka toks:



malonu kad pasinaudojot smile.gif 4u.gif
labai grazus tortas. tikriausiai skanumelis gavosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kulwerstukas @ 2009 06 03, 18:10)
Merginos, padėkit, dariau vakar tortuka, o šiandien man biskvitas sutrupėjo ir nelabai puikiai išsiėmė iš formelės sad.gif  liko sveikas tik tas baltas torto kremas sušalęs. o ka patartumėt padaryt, kaip jį sulipdyti? nes vieną kremą valgyt per prabangiai smile.gif nelabai jis bepanašus į tortą smile.gif


tai kaip etn jis isiminejo? as tai dedu kartona, ant jo kepimo popieriu ir tada dedu biskvita ir pilu krema, sustengus viska issimu su kartonu, nes kitaip tai aisku kad gali nenusiimt nuo popieriaus
4u.gif
Atsakyti
O aš tik šonus nuimu nuo tos formos, o patiekiu su visu dugnu į lėkštę padėjus. Gal ir nelabai gražu, bet jei tortas skanus, nieks dėmesio perdaug nekreipia blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Oi kaip skanu cia.... rolleyes.gif
Atsakyti
Dariau pirmą kart Mascarponės tortuką su apelsinų sultim. Labai gaivus tortukas ir ne taip baisiai riebus blush2.gif O dariau paprastai, torto padas - sutrupinti sausainiai Selga, mascarponės 500g. sumaišiau su 600 ml apelsinų sulčių, keletas šaukštų cukraus ir pakelis Dr. Oetker želatinos (nedėjau jokių grietinėlių schmoll.gif ) ir viršus buvo apkrautas avietėmis, apipiltomis su vaisių žele. Kadangi aš dariau TW želė žiede, tai viską sluoksniuot pradėjau nuo kito galo smile.gif
Atsakyti