Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(mmergyte @ 2009 04 06, 16:25)
man asmeniskai tai pagal rasta zurnale recepta,pacios darytas ax.gif  maximos man tas skonis toks laip sintetinis,kaip velnias zino koks... doh.gif

man kas namuose gaminta, viskas skaniau rolleyes.gif o gal galima butu receptuka is to zurnalo? 4u.gif ar panasus, kaip cia merginu duotas? jei, kur buvo minetas, atsiprasau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 04 06, 14:13)
kas bandet kept si torciuka, patarkit  blush2.gif

vienam recepte radau, kad pagrindui dejo sausainius is pakelio (
sausainius susmulkina,sumaišo su lydytu sviestu ir jais iškloja formos dugną,apspaudo ir įdedam į šaldytuvą).

gal kas daugiau bandet?

ir pats tortas ar saldus gaunasi? sokoladinai sausainiai, ar sviesus kazin labaiu tiktu...  g.gif



del sausainiu: galiu pasakyti,kad as ismeciau velniop ta pagrinda,kuri dariau vien pagal recepta sausainiai is pokelio+sviestas. man asmeniskai buvo neskanu,nes riebu. kazkada anksciau rasiau apie ta bandyma 4u.gif
as per amzius darau tinginio tipo pagrinda - sausainius maisau su nedaug sviesto ir proporcingai daugiau kondensuoto pieno. beje (velgi mano asmeniniu skoniu) sokoladiniai ryskiau kontrastuoja su mascarpones svelnumu ir taip man labiau patiko.
4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 04 07, 15:25)
del sausainiu: galiu pasakyti,kad as ismeciau velniop ta pagrinda,kuri dariau vien pagal recepta sausainiai is pokelio+sviestas. man asmeniskai buvo neskanu,nes riebu. kazkada anksciau rasiau apie ta bandyma 4u.gif
as per amzius  darau tinginio tipo pagrinda - sausainius maisau su nedaug sviesto ir proporcingai daugiau kondensuoto pieno. beje (velgi mano asmeniniu skoniu) sokoladiniai ryskiau kontrastuoja su mascarpones svelnumu ir taip man labiau patiko.
4u.gif



bet kaip suprantu, sausainiai vietoj biskvito visai įmanomas variantas? rolleyes.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
Ar tinka vynuoges su (uogienes) vysniomis? Ir apskritai kokius dar vaisius/uogas galima deti i mascarpone torta (kad desiu vynuoges - tai faktas) 4u.gif biggrin.gif

sitas klausimas man iskilo, nes nezinau kokius su kokiais derint g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sveikatele: 07 balandžio 2009 - 16:50
QUOTE(sveikatele @ 2009 04 07, 17:45)
Ar tinka vynuoges su (uogienes) vysniomis? Ir apskritai kokius dar vaisius/uogas galima deti i mascarpone torta (kad desiu vynuoges - tai faktas)  4u.gif  biggrin.gif


Manau tinka šviežios uogos, t.y. braškės, gervuogės, vynuogės, vyšnios, trešnės, avietės ir t.t., tik jos turėtų būti ŠVIEŽIOS, kad iš jų neišsiskirtų sultys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 04 07, 17:50)
Manau tinka šviežios uogos, t.y. braškės, gervuogės, vynuogės, vyšnios, trešnės, avietės ir t.t., tik jos turėtų būti ŠVIEŽIOS, kad iš jų neišsiskirtų sultys smile.gif

Tada reiks nusipirkt uogyciu smile.gif aciu uz greita reagavima biggrin.gif o siuo metu braskes ar vysnios skanios buna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sveikatele @ 2009 04 07, 17:52)
Tada reiks nusipirkt uogyciu smile.gif aciu uz greita reagavima  biggrin.gif o siuo metu braskes ar vysnios skanios buna? g.gif


Man - ne tongue.gif Pirkau užvakar braškes Maximoj, tai visai be skonio doh.gif Gali pabandyti konservuotus persikus, manau bus ne ką prasčiau, trumpai tariant - dėk ko tik širdis geidžia, bet žiūrėk, kad vaisiia nebūtų per daug patežę, nes kitaip tortas nebus standus ir gražus mirksiukas.gif
Atsakyti
Kad tie persikai jau taip atsibode doh.gif vos ne kiekvienam torte ju rast galima.. taip nenorejau persiku det verysad.gif
Atsakyti
Mergaites o koks kondensuotas pienas dedasi i ta krema (saldintas ar tik sutirstintas?). Ir kaip atrodo tas maskarpones suris parduotuveje? Pakeliuose jis buna? Ir kai viska sudedat kai[p supratau tai tik ismaisyti visa mase ir supilat i forma ant biskvito? Tokio torto dar nedariusi tai daug klausimu o ir siaip retai juos tik sventems darausi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mykolina @ 2009 04 07, 22:00)
Mergaites o koks kondensuotas pienas dedasi i ta krema (saldintas ar tik sutirstintas?). Ir kaip atrodo tas maskarpones suris parduotuveje? Pakeliuose jis buna? Ir kai viska sudedat kai[p supratau tai tik ismaisyti visa mase ir supilat i forma ant biskvito? Tokio torto dar nedariusi tai daug klausimu o ir siaip retai juos tik sventems darausi  blush2.gif

dedasi saldintas kondens. pienas smile.gif
Mascarpones suris buna panasioje pakuoteje kaip tarkim si:
user posted image

vienus produktus isplakti, supilti zelatina, tada issiplakti grietinele ir kai jau pirmoji (isplakta mase su suriu) prades stingti, supilti plakta grietinele. ir viskas biggrin.gif

rytoj darysiu si torta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(spin2liux @ 2009 04 02, 17:58)
darau taip, dedu 500g maskarpones, 500ml jogurto, dedu persikini, daugiau nei puse indelio kondencuoto pieno, 1 citrinos sultys, viska suplaku,  3-4 v.s istirpintos, isbrinkintos zelatinos, atvesus supilu i mase ir paskui isplaku 250 grietineles ir viska atsargiai sumaisau 4u.gif

O koks kiekis (kokio dydzio tortas) gaunasi is siu produktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 04 07, 14:59)
bet kaip suprantu, sausainiai vietoj biskvito visai įmanomas variantas?  rolleyes.gif
aciu  4u.gif

as daznai toki darau... visokiems jogurtiniams, grietineliniams-varskiniams jis labai tinka. ir sausainius kartais dedu sokoladinius, kartais karamelinius ir pan, tik vat man skaniausia su SELGOS arba kokiais panasiais kietesniais, su a la "gaideliu" man neskanu schmoll.gif

ir visai ten neriebu... nebent gal sviesto per daug pripylet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 08 balandžio 2009 - 10:51