Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(Povila$ @ 2009 04 03, 22:39)
Tai apie ką aš ir kalbu, jūs nepagalvokite, jog aš peršu jums savo nuomonę blink.gif

nu bet taip issireiskei,kam jus dedat doh.gif doh.gif nu skanu zmonems ir deda..as galiu sakyt ko tu nevalgai bulviu su uogieneeeeee?kaa?ne taip pat nuskambes? g.gif baigiam terst tema 4u.gif
Atsakyti
kas bandet kept si torciuka, patarkit blush2.gif

vienam recepte radau, kad pagrindui dejo sausainius is pakelio (
sausainius susmulkina,sumaišo su lydytu sviestu ir jais iškloja formos dugną,apspaudo ir įdedam į šaldytuvą).

gal kas daugiau bandet?

ir pats tortas ar saldus gaunasi? sokoladinai sausainiai, ar sviesus kazin labaiu tiktu... g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif nusprendziau pasigaminti ir as mascarpones torciuka, viska susipirkau (brangi savikaina doh.gif ), bet dabar pamaciau, kad grietinele galioja iki 8 dienos. Torta daryciau 8 diena, o valgyti reiktu 9. Tai turbut nerizikuot ir perpirkti kita grietinele butu protingiausia? g.gif
Namie dar radau iki 12d galiojancia grietinele, bet tik 250 ml, o recepte raso, kad reikia 400ml, kuo galima butu pakeisti tuos 150 ml grietineles? (ar gal ipilt tos, kur iki 8 d galioja? lotuliukas.gif ) padekit, nes vel pirkti grietinele nenoriu, ir taip daug pinigu isleidau blush2.gif

p.s. Darysiu torteli pagal siuos "reikalavimus"

Kremui reikes:
30 g želatinos,
is 0.5 citrinos ir is 1.5 apelsino išspaustos sultys,
500 g mascarpone sūrio,
400-500 g nat.lieso jogurto,
~1 indelis kondensuoto pieno arba 120 g cukraus,
400 ml grietinėlės.

(+ du biskvitai)
bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sveikatele: 06 balandžio 2009 - 15:23
QUOTE(mmergyte @ 2009 04 03, 22:27)
o kas del maximos pavyzdzio,tai as pirmiausia savo gaminto,pagal zurnale recepta rasta,paragavau..tik po poros menesiu maximini.. rolleyes.gif

ir kuris labiau patiko? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(linutiaaa @ 2009 04 06, 16:22)
ir kuris labiau patiko? rolleyes.gif

man asmeniskai tai pagal rasta zurnale recepta,pacios darytas ax.gif maximos man tas skonis toks laip sintetinis,kaip velnias zino koks... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sveikatele @ 2009 04 06, 15:10)
Sveikutes  4u.gif nusprendziau pasigaminti ir as mascarpones torciuka, viska susipirkau (brangi savikaina doh.gif ), bet dabar pamaciau, kad grietinele galioja iki 8 dienos. Torta daryciau 8 diena, o valgyti reiktu 9. Tai turbut nerizikuot ir perpirkti kita grietinele butu protingiausia? g.gif
Namie dar radau iki 12d galiojancia grietinele, bet tik 250 ml, o recepte raso, kad reikia 400ml, kuo galima butu pakeisti tuos 150 ml grietineles? (ar gal ipilt tos, kur iki 8 d galioja? lotuliukas.gif ) padekit, nes vel pirkti grietinele nenoriu, ir taip daug pinigu isleidau  blush2.gif

p.s. Darysiu torteli pagal siuos "reikalavimus"

Kremui reikes:
30 g želatinos,
is 0.5 citrinos ir is 1.5 apelsino išspaustos sultys,
500 g mascarpone sūrio,
400-500 g nat.lieso jogurto,
~1 indelis kondensuoto pieno arba 120 g cukraus,
400 ml grietinėlės.

(+ du biskvitai)
bigsmile.gif

nepirk.
mano kolkas didziausias pasiekimas - suplakta 5 dienas pasibaigusio galiojimo grietinele... paragauji, jei jos skonis nepakites, naudoji ir nesuki galvos...
varske isvis retai sunaudoju kol galiojimas nepasibaiges biggrin.gif

o del maximinio ir ne torto, tai man asmeniskai labiau patinka maximinis... naminiai ne tokie... ir kiek bandziau receptu, tai ten matyt ne maskarponeje esme, o kazkokiuose prieduose...
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 06, 16:28)
nepirk.
mano kolkas didziausias pasiekimas - suplakta 5 dienas pasibaigusio galiojimo grietinele... paragauji, jei jos skonis nepakites, naudoji ir nesuki galvos...
varske isvis retai sunaudoju kol galiojimas nepasibaiges  biggrin.gif

Aa tai gerai biggrin.gif Buvau jau issigandus, kad jei pilciau ta grietinele, kur iki 8 dienos galioja, tai torciukas 9tai dienai butu "malonau" surugimo skonio lotuliukas.gif
Atsakyti
Velgi pasikartosiu - cia visai kitoks tortas aptariamas, nei maximinis! doh.gif As neragavus maximos, bet ten ryskiai ne toks, nes net produktai tokie nesideda ten. Cia su daug kremo jis, tik vienas biskvitas dedasi, arba sausainiai, o ten su keliais biskvitais susluoksniuota. Gal artimesnis butu tas su bananais ir mascarpone, o ne sis doh.gif
Atsakyti
Na neįsižeiskit vėl, bet nemanau, jog tema atidaryta tik kažkio vieno torto receptą aptarti, šiai temai tinka visi tortai (ir jų receptai), į kurių kremą įeina Mascarpone sūris. g.gif Grįžtant prie Maximos torto, norėčiau dar kartą pakartoti, jog jis daromas iš: 2 baltų biskvitų, perteptų spanguolų džemu ir sulaistytų apelsinų sultimis, Maskarponės sūrio, grietinėlės ir želatinos. Na toliau braškės, gervuogės ir mėtų lapeliai - viskas. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 04 06, 17:58)
Na neįsižeiskit vėl, bet nemanau, jog tema atidaryta tik kažkio vieno torto receptą aptarti, šiai temai tinka visi tortai (ir jų receptai), į kurių kremą įeina Mascarpone sūris.  g.gif  Grįžtant prie Maximos torto, norėčiau dar kartą pakartoti, jog jis daromas iš: 2 baltų biskvitų, perteptų spanguolų džemu ir sulaistytų apelsinų sultimis, Maskarponės sūrio, grietinėlės ir želatinos. Na toliau braškės, gervuogės ir mėtų lapeliai - viskas.  bigsmile.gif

.... ir dar visokie standikliai ir kiti neaiskus priedai biggrin.gif cia tik siaip prirasiau ax.gif bet as tik uz naminius tortus dabar jau thumbup.gif parduotuviniai net neskanus (apskritai, ne konkreciai kazkuris).
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 06, 18:02)
.... ir dar visokie standikliai ir kiti neaiskus priedai biggrin.gif cia tik siaip prirasiau  ax.gif bet as tik uz naminius tortus dabar jau  thumbup.gif parduotuviniai net neskanus (apskritai, ne konkreciai kazkuris).

Aš irgi už naminius, kurie be cheminių priedų ir visokių E... Tik kai kurios damos nesupranta, kad į "Naminio" torto sąvoką neįeina įvairiausi kildikliai, standikliai ir dar bala žino kokios medžiagos, nes netgi neįsivaizduoju kur būtų galima gauti šių medžiagų mažais kiekiais, naminiam vartojimui. Jeigu pasakai, kad patinka Maximos torto skonis, tai tuoj puola aiškinti, jog jai neskanu tortai su visais chemikalais ir t.t. Na ir iškart kyla klausimas: O kam gi patika tuos E valgyti? Beabejo - niekam blink.gif Taigi, išeitų, kad Maximoj parduodamo torto namie pasidaryti neįmanoma, nes jis automatiškai nebus skanus (tik įdomu kodėl?), ir paneigimui yra brukamas kitas torto receptas, kurį kažkas išbandė ir kažkam patiko... Na kažkokia tragikomedija doh.gif Juokas juokais, bet manau nereikėtų tuoj pat įsižeisti, jeigu mūsų skoniai nėra vienodi! Nesipykim, o daugiau tortų kepkime ir gyvenkime draugiškai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 06 balandžio 2009 - 17:23
Na taip biggrin.gif drinks_cheers.gif kepam kepam... velykos arteja, laukiam skanestu lavinos bigsmile.gif
Atsakyti