Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(Masiania* @ 2009 03 10, 16:01)
Zinai, sunku patarti, pvz, as niekad nesilaikau receptu, visada inprovizuoju - arba is to,kas yra namie, arba detu tai ka megstu, ko nemegstu nededu.
Del maskarpones torto - jei nori labiau isreiksto butent surio skonio, tada nedek jogurto. Bet iseis maziau mases ir brangesnis tortas bus (iseis maziau, produktai beveik tie patys - tik minus jogurtas). Jei nori tiesiog panasaus tortuko, tada dek suri, jogurta ir grietinele (visko galima deti daug maz vienodom dalim). Del zeletinos - mazdaug pasiskaiciuok, kiek produktu desi, pvz, suris 500 g + jogurtas 400 g + grietinele 400 g = 1300g, ant zelatinos pakelio nurodyta, kiek zelatinos reikia 1 litrui vandens, tai ir paimk ta nuorma ir dar trecdali jos. Jei megstat konservuotus vaisius, labai tinka persikai (tada ir jogurta galima persikini det), bananai ir t.t.
Juodaji miska pirmam kartui gali is puses normos daryti (pakankamai didelis iseina, tik forma imk mazesnes skersmens, negu recepte nurodyta.)

dar karta Aciu 4u.gif pas mane torto forma yra 22 cm, na ta tokia maximine, truputi linkstanti doh.gif
dar prasysiu karteli pagalbos: ar sitas kiekis kuri man nurodei nebus per didelis 22 cm torciuko formai ar pats tas sios proporcijos g.gif kai nedarius labai sunku is akies nuziureti, manau kad sekanti karta darant bus ir lengviau matant akimi proporcijas mirksiukas.gif
vaisius taip rinksiuosi koncervuotus nes svieziu kainos ohoho cool.gif
ir dar jau as tave dakamuosiu visai doh.gif ar Juodojo Misko pagrinda daryti tik apacioje ar perpjovus deti pusiau, patark kaip man egraiau pasielgti unsure.gif
na jau sugromuliuosiu si receptuka ir uzsirasysiu i uzrasu knygele ir dar girsiuosi kad SM forumo merginos labai saunios va mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 10, 16:27)
dar karta Aciu 4u.gif pas mane torto forma yra 22 cm, na ta tokia maximine, truputi linkstanti doh.gif
dar prasysiu karteli pagalbos: ar sitas kiekis kuri man nurodei nebus per didelis 22 cm torciuko formai ar pats tas sios proporcijos g.gif  kai nedarius labai sunku is akies nuziureti, manau kad sekanti karta darant bus ir lengviau matant akimi proporcijas mirksiukas.gif
vaisius taip rinksiuosi koncervuotus nes svieziu kainos ohoho cool.gif
ir dar jau as tave dakamuosiu visai doh.gif ar Juodojo Misko pagrinda daryti tik apacioje ar perpjovus deti pusiau, patark kaip man egraiau pasielgti unsure.gif
na jau sugromuliuosiu si receptuka ir uzsirasysiu i uzrasu knygele ir dar girsiuosi kad SM forumo merginos labai saunios va mirksiukas.gif


aha,noreciau ir as Masianios nuomone suzinoti mirksiukas.gif
siaip idomu - pritariu 100% del improvizavimo pagal skoni ir pagal galimybes 4u.gif , bent man taip labausiai patinka..
o galiu pasidalinti savaja "patirtimi" - man plonesnis biskvitinis pagrindas siuose mascarponiniuose tortuose yra didelis privalumas ir taip tiesiog skaniau valgosi. na man tiesiog labai patinka sio surio pradinis skonis (del tos pacios priezasties mieliau darau be jogurto,tiesiog sikart dar ir grietinele maisiau,kad per liesa nepasirodytu lotuliukas.gif ). neseniai puse normos juodojo misko kepiau maximinej 22 cm,gavosi puikus sluoksnis pagrindui, o ant pastingusio mascarpones sluoksnio patrupinau dar ir trupinuku (is nupjauto biskvito "stogo" - man norejosi ta pagrindo sluoksni paploninti tongue.gif )



Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 10, 15:27)
dar karta Aciu 4u.gif pas mane torto forma yra 22 cm, na ta tokia maximine, truputi linkstanti doh.gif
dar prasysiu karteli pagalbos: ar sitas kiekis kuri man nurodei nebus per didelis 22 cm torciuko formai ar pats tas sios proporcijos g.gif  kai nedarius labai sunku is akies nuziureti, manau kad sekanti karta darant bus ir lengviau matant akimi proporcijas mirksiukas.gif
vaisius taip rinksiuosi koncervuotus nes svieziu kainos ohoho cool.gif
ir dar jau as tave dakamuosiu visai doh.gif ar Juodojo Misko pagrinda daryti tik apacioje ar perpjovus deti pusiau, patark kaip man egraiau pasielgti unsure.gif
na jau sugromuliuosiu si receptuka ir uzsirasysiu i uzrasu knygele ir dar girsiuosi kad SM forumo merginos labai saunios va mirksiukas.gif

Maskarpones torta gali drasiai daryti is puses normos (250g surio, 200 ml grietineles ir jogurto panasiai (neatsimenu dabar, kokio svorio panasus indelis yra g.gif ) plius jei dar desi vaisiu, tai bus kaip tik) Grietinele tik butinai isplak ir neperplak, surio irgi perplakti nereiketu ax.gif Cukraus pagal skoni, gali kokiu kvapu idet.
Del juodojo misko, jei as kepciau 22 cm formoje, as biskvita i 3 dalis dalinciau (ipjauni peiliu is visu pusiu mazdaug po 1 cm, tada idedi siula, jo galus perkryziuoji ir trauki uz tu galu, tik gerai atsales biskvitas turi buti, geriausia net tik kita diena pjauti), nes nemegstu, kai biskvitas storas. jei desi tik kaip pagrinda, bus labai storas ir sausas (ji butinai reikia sulaistyt). Ka ci adar parasius g.gif ax.gif



QUOTE(Renatina @ 2009 03 10, 15:38)
aha,noreciau ir as Masianios nuomone suzinoti mirksiukas.gif
siaip idomu - pritariu 100% del improvizavimo pagal skoni ir pagal galimybes 4u.gif , bent man taip labausiai patinka..
o galiu pasidalinti savaja "patirtimi" - man plonesnis biskvitinis pagrindas siuose mascarponiniuose tortuose yra didelis privalumas ir taip tiesiog skaniau valgosi. na man tiesiog labai patinka sio surio pradinis skonis (del tos pacios priezasties mieliau darau be jogurto,tiesiog sikart dar ir grietinele maisiau,kad per liesa nepasirodytu lotuliukas.gif ). neseniai puse normos juodojo misko kepiau maximinej 22 cm,gavosi puikus sluoksnis pagrindui, o ant pastingusio mascarpones sluoksnio patrupinau dar ir trupinuku (is nupjauto biskvito "stogo" - man norejosi ta pagrindo sluoksni paploninti tongue.gif )

As irgi nemegstu storaus biskvito ir dazniausiai maskarpones torta darau arba su laaabai plonu, arba visai be jo, tik tada zelatinos truputi daugiau reikia.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 10, 16:57)
Maskarpones torta gali drasiai daryti is puses normos (250g surio, 200 ml grietineles ir jogurto panasiai (neatsimenu dabar, kokio svorio panasus indelis yra g.gif ) plius jei dar desi vaisiu, tai bus kaip tik) Grietinele tik butinai isplak ir neperplak, surio irgi perplakti nereiketu ax.gif Cukraus pagal skoni, gali kokiu kvapu idet.
Del juodojo misko, jei as kepciau 22 cm formoje, as biskvita i 3 dalis dalinciau (ipjauni peiliu is visu pusiu mazdaug po 1 cm, tada idedi siula, jo galus perkryziuoji ir trauki uz tu galu, tik gerai atsales biskvitas turi buti, geriausia net tik kita diena pjauti), nes nemegstu, kai biskvitas storas. jei desi tik kaip pagrinda, bus labai storas ir sausas (ji butinai reikia sulaistyt). Ka ci adar parasius  g.gif  ax.gif
As irgi nemegstu storaus biskvito ir dazniausiai maskarpones torta darau arba su laaabai plonu, arba visai be jo, tik tada zelatinos truputi daugiau reikia.

WoW ax.gif aciu labai tikrai nuosirdziai 4u.gif viska uzsirasiau ir saugosiu, kaip iseis parasysiu, dekui labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 10, 18:02)
WoW  ax.gif aciu labai tikrai nuosirdziai 4u.gif viska uzsirasiau ir saugosiu, kaip iseis parasysiu, dekui labai 4u.gif

Tikrai ner uz ka, tik butinai paskui ispudziais pasidalink mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 10, 21:38)
Tikrai ner uz ka, tik butinai paskui ispudziais pasidalink mirksiukas.gif

Gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 10, 16:57)
Maskarpones torta gali drasiai daryti is puses normos (250g surio, 200 ml grietineles ir jogurto panasiai (neatsimenu dabar, kokio svorio panasus indelis yra g.gif ) plius jei dar desi vaisiu, tai bus kaip tik) Grietinele tik butinai isplak ir neperplak, surio irgi perplakti nereiketu ax.gif Cukraus pagal skoni, gali kokiu kvapu idet.
Del juodojo misko, jei as kepciau 22 cm formoje, as biskvita i 3 dalis dalinciau (ipjauni peiliu is visu pusiu mazdaug po 1 cm, tada idedi siula, jo galus perkryziuoji ir trauki uz tu galu, tik gerai atsales biskvitas turi buti, geriausia net tik kita diena pjauti), nes nemegstu, kai biskvitas storas. jei desi tik kaip pagrinda, bus labai storas ir sausas (ji butinai reikia sulaistyt). Ka ci adar parasius  g.gif  ax.gif
As irgi nemegstu storaus biskvito ir dazniausiai maskarpones torta darau arba su laaabai plonu, arba visai be jo, tik tada zelatinos truputi daugiau reikia.

Labas Masania, na va as vel tave trukdau su tokiu klausimu cool.gif zinok Mascarpones negavau tik riccota buvo po 250 gr. ir nupirkau kazin ar tinka sis suris patark ar esi su juo gaminusi, susipatrinau juodai, gal ss. nusipirkau verysad.gif
Atsakyti
Gal galit parasyti biskvito receptą mascarponės sūrio tortui, kurios pačios kepate?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 11, 19:37)
Labas Masania, na va as vel tave trukdau su tokiu klausimu cool.gif zinok Mascarpones negavau tik riccota buvo po 250 gr. ir nupirkau kazin ar tinka sis suris patark ar esi su juo gaminusi, susipatrinau juodai, gal ss. nusipirkau verysad.gif

Labas 4u.gif
Riccotos suris irgi tinka, tik yra savu pliusu, savu minusu: tortas bus maziau riebesnis (jei aktualu), skonis truputi skirsis. As ir su tuo, ir su tuo darau, MB net nepajaucia skirtumo biggrin.gif

Biskvitas, pvz, sitas tinka:
3 kiausiniai
200 g .cukraus
1 vanilinis cukrus arba kokia kita isencija
100g. miltu
100g. krakmolo
15 g kepimo milteliu

Mikseriu isplakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens, kad mase padidetu.
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. ) Supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai sumaisyti, geriausiai ranka, o jei mikseriu, tai maziausiu greiciu.

I kepimo forma istiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais(galima netepti) ,supilti tesla, pakratyti forma, kad tesla tolygiai pasiskirstytu .
Kepti 30min. 200C. ikaitintoje orkaiteje.
Iskepusi ir atvesusi perpjauti i 3 dalis.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 12, 12:43)
Labas 4u.gif
Riccotos suris irgi tinka, tik yra savu pliusu, savu minusu: tortas bus maziau riebesnis (jei aktualu), skonis truputi skirsis. As ir su tuo, ir su tuo darau, MB net nepajaucia skirtumo biggrin.gif

Biskvitas, pvz, sitas tinka:
3 kiausiniai
200 g .cukraus
1 vanilinis cukrus arba kokia kita isencija
100g. miltu
100g. krakmolo
15 g kepimo milteliu

Mikseriu isplakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens, kad mase padidetu.
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. ) Supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai sumaisyti, geriausiai ranka, o jei mikseriu, tai maziausiu greiciu.

I kepimo forma istiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais(galima netepti) ,supilti tesla, pakratyti forma, kad tesla tolygiai pasiskirstytu .
Kepti 30min. 200C. ikaitintoje orkaiteje.
Iskepusi ir atvesusi perpjauti i 3 dalis.



Aciu. Tik turbut iš mažesnio kiekio, nes man nereikės 3 dalių.
Atsakyti
QUOTE(austra @ 2009 03 12, 12:00)
Aciu. Tik turbut iš mažesnio kiekio, nes man nereikės 3 dalių.

Dalink is 3, arba kepk is visos normos, kitus du panaudosi kazkam kitam.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 12, 12:43)
Labas 4u.gif
Riccotos suris irgi tinka, tik yra savu pliusu, savu minusu: tortas bus maziau riebesnis (jei aktualu), skonis truputi skirsis. As ir su tuo, ir su tuo darau, MB net nepajaucia skirtumo biggrin.gif

Biskvitas, pvz, sitas tinka:
3 kiausiniai
200 g .cukraus
1 vanilinis cukrus arba kokia kita isencija
100g. miltu
100g. krakmolo
15 g kepimo milteliu

Mikseriu isplakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens, kad mase padidetu.
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. ) Supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai sumaisyti, geriausiai ranka, o jei mikseriu, tai maziausiu greiciu.

I kepimo forma istiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais(galima netepti) ,supilti tesla, pakratyti forma, kad tesla tolygiai pasiskirstytu .
Kepti 30min. 200C. ikaitintoje orkaiteje.
Iskepusi ir atvesusi perpjauti i 3 dalis.

O tai dekui nes as jau panikavau:( bet sis Riccota suris yra su pavadinimu "Santa Luccia" ir sudetis skiriasi nei Mascarpones nes sudetyje raso:isrugos, valgomoji druska, citrinos rugstis, pieno rugstis - chm.. kazin jis nebus rugstus doh.gif na tikiu kad gausis gerai su juo smile.gif
Atsakyti