Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(Sypsena @ 2009 03 04, 12:49)
Sveikos smile.gif  Na,ir as kepiau si skanuji torciuka tongue.gif  Kaip pirmas kartas gal ir neblogai,kaip tik dabar skanauju su kavyte tongue.gif  o dariau pagal toki recepta:

350g ricotta surio
250g mascarpones surio
2 kiausiniai
cukraus
slakelis lieso kremo
vienos citrinos sultys

padui:
mazas pakelis trupininiu sausainiu
100g sviesto



o kas cia? blink.gif

Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 03 04, 16:13)
o kas cia? blink.gif


ot doh.gif verciau recepta is anglu kalbos ir negalvodama parasiau doh.gif grietinele cia turetu buti blush2.gif doh.gif visai mano galvukas paskutiniu meti neveikia...
Atsakyti
Sveikos, gal kuri imestu nuoroda i torciuko receptuka, pagal kuri tikrai gerai gavosi?

noriu kept dukrytes gimtadieniui, bet saldumynu temutej net keli receptkai yra ax.gif

ar daug vargo su juo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 03 04, 16:28)
Sveikos, gal kuri imestu nuoroda i torciuko receptuka, pagal kuri tikrai gerai gavosi?

noriu kept dukrytes gimtadieniui, bet saldumynu temutej net keli receptkai yra  ax.gif

ar daug vargo su juo?  blush2.gif


As dariau pagal si RECEPTA Tik reikia zelatinos deti 30-40 g !!! Ir as dejau ne sausainius, bet biskvita viena. Labai skanu!!! Ir vietoj citrinos, spaudziau apelsino sultis.

O pats mano tortukas CIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 04 kovo 2009 - 18:51
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 04, 19:48)
As dariau pagal si RECEPTA Tik reikia zelatinos deti 30-40 g !!! Ir as dejau ne sausainius, bet biskvita viena. Labai skanu!!! Ir vietoj citrinos, spaudziau apelsino sultis.

O pats mano tortukas CIA


pritariu del zelatinos! as taip pat nepasitikejau tuo pirmuoju receptu ir pusei normos naudojau apie 20 g, o ir gal keliais g daugiau.
beje, sianakt saldytuve brandinamas toks tortukas be jogurto. Rugiagele,sakei,kad surio kremas prapuola... - butent, man taip pat, pries kelis psl.klausiau kitu forumieciu,nejaugi joms neprapuola pats mascarpones skanumas g.gif ) - sios minties vedama as jau antra karta darau be jogurto (kremo masei tik mascarpone, zelatina ir grietinele) - man skaniau, "suriskiau" ir kremingiau.




Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 03 08, 13:32)
pritariu del zelatinos! as taip pat nepasitikejau tuo pirmuoju receptu ir pusei normos naudojau apie 20 g, o ir gal keliais g daugiau.
beje, sianakt saldytuve brandinamas toks tortukas be jogurto. Rugiagele,sakei,kad surio kremas prapuola... - butent, man taip pat, pries kelis psl.klausiau kitu forumieciu,nejaugi joms neprapuola pats mascarpones skanumas g.gif ) - sios minties vedama as jau antra karta darau be jogurto (kremo masei tik mascarpone, zelatina ir grietinele) - man skaniau, "suriskiau" ir kremingiau.

lauksim recepto ir nuotraukytes labai ax.gif nes arteja gimtadienis persskaiciau visa tema, biskvito recepta jau turiu bet tik truksta kremo ax.gif busiu labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsena @ 2009 03 04, 16:40)
ot doh.gif  verciau recepta is anglu kalbos ir negalvodama parasiau doh.gif  grietinele cia turetu buti  blush2.gif  doh.gif  visai mano galvukas paskutiniu meti neveikia...


aaaa mirksiukas.gif ,kazkaip ir pamaniau,kad gal sour cream ar kas panasaus.. lotuliukas.gif
beje - tas pagrindas.......darydavau sausainius su trupuciu sviesto ir kond.pienu, bet pries pora dienu padariau be kond.pieno,mat neturejau sviesto - neskanu! schmoll.gif riebu! jei dar kada darysiu turedama tik sviesto,butinai mazinsiu jo proporcija, varvinsiu kokio sirupo..







Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 03 09, 14:24)
aaaa mirksiukas.gif ,kazkaip ir pamaniau,kad gal sour cream ar kas panasaus.. lotuliukas.gif
beje - tas pagrindas.......darydavau sausainius su trupuciu sviesto ir kond.pienu, bet pries pora dienu padariau be kond.pieno,mat neturejau sviesto - neskanu! schmoll.gif  riebu! jei dar kada darysiu turedama tik sviesto,butinai mazinsiu jo proporcija, varvinsiu kokio sirupo..

proporcijas surasyki, lauksim 4u.gif
beje dar klausimas ar jeigu dedant antra biskvito sluoksni, kazin ji reikia irgi sulaistyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 09, 21:52)
proporcijas surasyki, lauksim 4u.gif
beje dar klausimas ar jeigu dedant antra biskvito sluoksni, kazin ji reikia irgi sulaistyti ax.gif

Jei pirktini biskvita, tada jo nereikia laistyt, jei savo kepta, skaniau bus, jei sulaistysi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 10, 01:49)
Jei pirktini biskvita, tada jo nereikia laistyt, jei savo kepta, skaniau bus, jei sulaistysi  mirksiukas.gif

Aciu Masania 4u.gif perskaiciau visa teme ir supratau kad daugumoje gaminanciu si torta naudojais savo receptura, na turiu galvoje kiekiais surasiau net 3 lapus, bet niekaip neatsirenku ar grietinele deti be jogurto, na zinoma su Mascarpone ar iterpti ir jogurto:( ir esu nusirasiusi Cipsiuko recepta tai kakaip suku Juodas Miskas irgi svarstau ar is puses porcijos daryti ar is visos: 3 kiausiniai, 150 gr. cukraus, 100gr. margarino, 150 gr. miltu, 3 a.s. kakavos, 1a.s. sodos? g.gif ar is dvigybos? g.gif
o pasigaminti taip noriu vyro sesers gimtadieniui butu pats tas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 10, 09:43)
Aciu Masania 4u.gif perskaiciau visa teme ir supratau kad daugumoje gaminanciu si torta naudojais savo receptura, na turiu galvoje kiekiais surasiau net 3 lapus, bet niekaip neatsirenku ar grietinele deti be jogurto, na zinoma su Mascarpone ar iterpti ir jogurto:( ir esu nusirasiusi Cipsiuko recepta tai kakaip suku Juodas Miskas irgi svarstau ar is puses porcijos daryti ar is visos: 3 kiausiniai, 150 gr. cukraus, 100gr. margarino, 150 gr. miltu, 3 a.s. kakavos, 1a.s. sodos? g.gif ar is dvigybos? g.gif
o pasigaminti taip noriu vyro sesers gimtadieniui butu pats tas mirksiukas.gif


esu dariusi su juodu misku - labai skanu! drasiai daryk is puses normos biskvito. as t.p.dariau is puses normos, biskvito krastus naudojau ir trupiniams, bet vis tiek biskvito mums buvo daugoka,na nelabai mes juos megstame mirksiukas.gif
o mano nesekme su sausainiais ir sviestu buvo istaisyta - apskritai nuemiau pagrinda, vientisa kremine-surine dali persluoksniavau su trupiniais+vaisiais+pudra ir gavosi dieviskai wub.gif


Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2009 03 09, 22:52)
proporcijas surasyki, lauksim 4u.gif



1indelio mascarpones masei naudojau apie 20g zelatinos ir apie 200ml grietineles (su trup.cukraus ir citr.sulciu) ir lasu mandarino sulciu.
o pagrindas man sikart nepatiko ir ji perdariau (aukstesniam poste komentavau mirksiukas.gif ), nes neturejau mano pamegtojo kondens.pieno ir dejau tik grustus sausainius+sviesto - gaunasi kiek rieboka, prie mascarpones riebumo man nepatiko ir nederejo.

georgiana, apsispresti nesunku,jei atsakysit sau,ar skaniau kietesnis trapesnis sausaininis pagrindas, ar minkstesnis biskvitinis - tiek ir tu dvejoniu mirksiukas.gif


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renatina: 10 kovo 2009 - 11:00
QUOTE(georgiana @ 2009 03 10, 08:43)
Aciu Masania 4u.gif perskaiciau visa teme ir supratau kad daugumoje gaminanciu si torta naudojais savo receptura, na turiu galvoje kiekiais surasiau net 3 lapus, bet niekaip neatsirenku ar grietinele deti be jogurto, na zinoma su Mascarpone ar iterpti ir jogurto:( ir esu nusirasiusi Cipsiuko recepta tai kakaip suku Juodas Miskas irgi svarstau ar is puses porcijos daryti ar is visos: 3 kiausiniai, 150 gr. cukraus, 100gr. margarino, 150 gr. miltu, 3 a.s. kakavos, 1a.s. sodos? g.gif ar is dvigybos? g.gif
o pasigaminti taip noriu vyro sesers gimtadieniui butu pats tas mirksiukas.gif

Zinai, sunku patarti, pvz, as niekad nesilaikau receptu, visada inprovizuoju - arba is to,kas yra namie, arba detu tai ka megstu, ko nemegstu nededu.
Del maskarpones torto - jei nori labiau isreiksto butent surio skonio, tada nedek jogurto. Bet iseis maziau mases ir brangesnis tortas bus (iseis maziau, produktai beveik tie patys - tik minus jogurtas). Jei nori tiesiog panasaus tortuko, tada dek suri, jogurta ir grietinele (visko galima deti daug maz vienodom dalim). Del zeletinos - mazdaug pasiskaiciuok, kiek produktu desi, pvz, suris 500 g + jogurtas 400 g + grietinele 400 g = 1300g, ant zelatinos pakelio nurodyta, kiek zelatinos reikia 1 litrui vandens, tai ir paimk ta nuorma ir dar trecdali jos. Jei megstat konservuotus vaisius, labai tinka persikai (tada ir jogurta galima persikini det), bananai ir t.t.
Juodaji miska pirmam kartui gali is puses normos daryti (pakankamai didelis iseina, tik forma imk mazesnes skersmens, negu recepte nurodyta.)
Atsakyti