1,5 metukų pripažinome puoduką
Nuo 1.5 metuku atsisakeme pampersiuku, sunkiai, dar ir dabar t.y. dabar 1.10 m. daznokai pridaro i kelnytes
Mano 1 m. 10 men. nors ir daro į puoduką, bet pats nepasiprašo, o daro tik kai pasodinu, todėl aš vis dar dedu pampersus, nes pasitaiko avarijų... o gal reikėtų bandyt jau be pampersų būti kai šiek tiek anksčiau bandžiau, tai daug streso patyriau, kas pusvalandį ant puoduko sodinau, kad tik nepadarytų į kelnes, o tas stresas, tai prie gero nepriveda todėl nusprendžiau, kad paprasčiau laikyti su pampersu, bet vis tiek sodinti ant puoduko gal ir blogai darau
QUOTE(doloresta @ 2013 04 24, 17:02)
Mano 1 m. 10 men. nors ir daro į puoduką, bet pats nepasiprašo, o daro tik kai pasodinu, todėl aš vis dar dedu pampersus, nes pasitaiko avarijų... o gal reikėtų bandyt jau be pampersų būti kai šiek tiek anksčiau bandžiau, tai daug streso patyriau, kas pusvalandį ant puoduko sodinau, kad tik nepadarytų į kelnes, o tas stresas, tai prie gero nepriveda todėl nusprendžiau, kad paprasčiau laikyti su pampersu, bet vis tiek sodinti ant puoduko gal ir blogai darau
aš tai "žaidžiau" - laikiau be pamperso ir maždaug kas valandą sodindavau... kartais ir užmiršdavau, arba anksčiau į kelnytes padarydavo. Bet rezultatas buvo gal nė mėnesio nereikėjo, ir pati pradėjo prašytis. Dabar mums ir 1 metai ir 10 mėn, dienos metu jau visiškai be pamperso, į kiemą irgi einam be jo. Automibilyje dabar vežiojamės puoduką. Pasisako kai nori, pasodinam ir padaro. Dabar jau rezgiu planą, kaip atpratinti miego metu be pamperso. Jau nusipirkau "klijonkės", dar nusipirksiu palučių ir bandysim. Naktimis bandysiu kelti, o dieną, iki pietų mažiau duosiu gerti, gal nesysios miegodama. Tokie vat mano planai
Maniškiui 1m8mėn. Dienos metu sauskelnių jau nebenaudojam, pats pasiprašo, kai nori labai greitai suprato kas ir kaip su tualeto reikalais Nuo pat pradžios kai pradėjom "treniruotis" tiek po nakties, tiek po pietų miego pabunda sausas ir einam į tualetą. Nežinau, gal jau surizikuot ir leist miegot irgi be pampio
Maniškės abi mažosios nuo 1,7mėn pradėjo prašytis ant puodo ir gyvena be sauskelnių
Kad jau ir miegant nereikėtų, tai maždaug apie 2,5 m., nes vis naktį "nelaimių" atsitikdavo. Nors dieną nuo 2 metukų be pamperso buvo (turint omeny, kad jau be jokių prisisiojimų šalia, o šiaip be pamperso kambary gal nuo 1,5 metukų būdavom, bet į lauką dėdavomės, važiuojant kur nors), per pietų miegelį maždaug nuo 2m. 1 mėn.-2 mėn. nebereikėjo.
Mes jau nuo 1,4 mėn mokėmės daryti ant puoduko. Tai visą žiema vargau plaudama jos prisisiotus giedriukus. Visko budavo, ir geresnių dienų ir blogesnių. Bet jau pavasarį pradėjo prašyti, jau ir į miestą kai išvažiuodavom nebedėdavau pamperso, o imdavom puoduką į mašiną. Visuomet pasisakydavo. Mum jau 1,10mėn ir kažkas užėjo mano mažytei. Nebesako, kad nori. Atsistojus sisioja ir nieko nesako. Būna kad pasisako bet labai retai. Dažnai kai pasako jog nori sysio tai būna jau triusikėliai pusiau šlapi ir ant puoduko pabaigia daryti. Jau nežinau ką daryti bandau aiškinti kiekvieną karta, kad reikia ant puoduko. Jei kieme apsisisioja tuomet einam namo ir sakau, jog nebeisim į lauką nes apsisisiojo. Bet kolkas niekas nepadeda. Jokio rezultato. Nežinau ką daryti, nes kantrybė jau baiginėjasi. Gal ką patarsite...
Nuo 1 metų, 10 men. Mebereikejo nei nakciai, nei dienai, i miesta visur be pampio. Tik mes niekad puoduko neturejom, pasipraso, sodinu ant tualeto, nes puodo nepripazino jis, viska nori kaip mes daryti. Bet buna karatais namie dar avariju, retai, taciau kartais ne visada speja jei labai uzsizaidzia, dabar jam2 metai, net tik diena, nakti pabunda kazkaip visad ir papraso.
QUOTE(VaidaMMM @ 2013 05 16, 15:47)
Mes jau nuo 1,4 mėn mokėmės daryti ant puoduko. Tai visą žiema vargau plaudama jos prisisiotus giedriukus. Visko budavo, ir geresnių dienų ir blogesnių. Bet jau pavasarį pradėjo prašyti, jau ir į miestą kai išvažiuodavom nebedėdavau pamperso, o imdavom puoduką į mašiną. Visuomet pasisakydavo. Mum jau 1,10mėn ir kažkas užėjo mano mažytei. Nebesako, kad nori. Atsistojus sisioja ir nieko nesako. Būna kad pasisako bet labai retai. Dažnai kai pasako jog nori sysio tai būna jau triusikėliai pusiau šlapi ir ant puoduko pabaigia daryti. Jau nežinau ką daryti bandau aiškinti kiekvieną karta, kad reikia ant puoduko. Jei kieme apsisisioja tuomet einam namo ir sakau, jog nebeisim į lauką nes apsisisiojo. Bet kolkas niekas nepadeda. Jokio rezultato. Nežinau ką daryti, nes kantrybė jau baiginėjasi. Gal ką patarsite...
Pas mus tas pats.Pats prašės viską, pats nueidavo padaryt. O dabar beveik 2 ir daro šalia puodo, ant kilimo visur kitur tik ne į puodą. Lyg specialiai daro. Viską supranta, kontroliuoja sulaikymus, jei nuvedu ir pasakau daryt į puodą padaro. Kiek pavyko suprast manau jis dabar specialiai nesisėda. Dabar bandau taktiką, kad iš vis nekreipt dėmesio kai padaro ant žemės, neaiškint kur reikia daryt, nes viską jis žino kas kur ir kaip. Bet dar sunkiai sekas, nes tai sesė pradeda šaukt ir aiškint kur reikia daryt, tai tėtis mokina, o vaikis tik linksminas tik taškosi sysių baloj Didelį reikaliuką visada tik į puodą va su šlapiu kol kas problematiška. Nors pampį dedu tik į lauką, nakčiai daugkartinį, tai su skuduru ir lakstau paskui
O jūsų atveju dar yra vienas variantas kaip ir mano dukrytei, gali būti susiję su nervine sistema, nes tarkim mes iki kokių 3,5m taip vargom. Pasako kai jau bėga per kojas, arba pusiau šlapia. Ir dabar būna matau jau trypia, šokinėja nebegali kentėt bet nieko nesako, kai pklausiu ar nori į wc sako ne. Po minutės arba pati šaukia greičiau į tualetą arba jau per kojas bėga
QUOTE(žydinti_pieva @ 2013 05 20, 13:39)
Pas mus tas pats.Pats prašės viską, pats nueidavo padaryt. O dabar beveik 2 ir daro šalia puodo, ant kilimo visur kitur tik ne į puodą. Lyg specialiai daro. Viską supranta, kontroliuoja sulaikymus, jei nuvedu ir pasakau daryt į puodą padaro. Kiek pavyko suprast manau jis dabar specialiai nesisėda. Dabar bandau taktiką, kad iš vis nekreipt dėmesio kai padaro ant žemės, neaiškint kur reikia daryt, nes viską jis žino kas kur ir kaip. Bet dar sunkiai sekas, nes tai sesė pradeda šaukt ir aiškint kur reikia daryt, tai tėtis mokina, o vaikis tik linksminas tik taškosi sysių baloj Didelį reikaliuką visada tik į puodą va su šlapiu kol kas problematiška. Nors pampį dedu tik į lauką, nakčiai daugkartinį, tai su skuduru ir lakstau paskui
O jūsų atveju dar yra vienas variantas kaip ir mano dukrytei, gali būti susiję su nervine sistema, nes tarkim mes iki kokių 3,5m taip vargom. Pasako kai jau bėga per kojas, arba pusiau šlapia. Ir dabar būna matau jau trypia, šokinėja nebegali kentėt bet nieko nesako, kai pklausiu ar nori į wc sako ne. Po minutės arba pati šaukia greičiau į tualetą arba jau per kojas bėga
Hmm... musu vaikiukas buvo atsisakes daryti ant puodo, kai suejo 1.1. Niu as is neverciau. Bet suejo 1.6, bet jis nors pasiusk, nedaro ir viskas ant puodo. Valanda sedi, kol as pavargstu, tada nuimu, o jis tik pliumpt, ir padaro ant zemes ir ant vystyklo. As tada su giminaite psiciatre pasitariau, tai ji sake, kad arba vaikas dar per mazas, arba vaikas suprato, kad gali mane nugaleti. Ir man iseitis - parodyti visa savo povyza, kad as nenusileisiu ir bus taip, kaip noriu as, o ne jis. Jokiu zaidimu. Padarom ir viskas. Na ka, paklausiau, ir sirdis neleidzia vaiko kankinti. Taip toliau jo nepriverciau daryti ant puodo ir kankinomes toliau iki 1.8, kol man neislaike nervai ir padariau kaip liepe giminaite: nori - nenori, klyksi - neklyksi, jokiu zaidimu, sedi ant puodo vonioj ir darai. Ir ka manot: viena diena paverke - paraudojo tris kartus po 10 minuciu ir jau kita diena DARE ant puodo!!!!! Tai va, dabar 1.9 men, jau ismkom ir kakoti ant puodo. Buna momentu, kai taikosi protestuoti, bet tada vel ijungiu gelezine valia, kad darai, ir viskas. Niu taip ir mokomes. Tai apibendrinimui noriu pasakyti, kad mano atveju, vaikas tikrai juto mano silpnuma (nes siaip jau propaguojame susitarimo ir svelnumo bei attaches parenting metodus) ir parode savo valia... tik labai netinkamoje vietoje... o man uzeme gerokai laiko, kol parodziau vaikui, kad si karta turiu, tiesgio privalau jam nenusileisti jo paties valiai....