jau atsisakem visiskai ,o siaip diena ju atsisakem mzd nuo 15 men
Mums 1m 6men. ant puoduko sedim nuo 1m 4men mazdaug, nezinau kiek dar laiko nesiotume pampius, jei nebutu berniokui kazkokia infekcija ar koks biesas isimetes i slapimkanalius, vargsiukui skaudejo kai siusiojo, gerem vaistus ir nusprendziau, kad gal geriau bus jei gales cipciukas laisvai "kvepuoti", kad nebutu silumos efekto ar kaip cia isireiksti..... Kadangi buvo be pampiu visa diena, teko sodinti ant puoduko, su manim sunkiau sedo, bet su mano broliu, labai ramiai, be konfliktu sedosi ir padarydavo, taip susirgimo "deka" pradejo sestis ant puoduko, bet pasiprasyti nesipraso, reikia tiesiog nuspeti kada jam laikas, buna kad vos siusteli i kelnytes, iskart sugriebia uz cipciuko, atseit, siusiu noriu, tai buna per diena pakeiciu ir 5 poras kelnyciu, buna tik 1, o vat "kaka" pats nuveda ir kakoja tik ant puoduko.
Bet vaziuojant i miesta ir nakciai dar dedu pampersiukus, nes dabar ziema, tai baisoka dar veztis be pamperso, nes ilgesniam laikui isvaziuojam, o kur pasiusoti ji nuvesti net nezinau kur tektu, o ir rubeliu kiek prirengtas buna.
Bet vaziuojant i miesta ir nakciai dar dedu pampersiukus, nes dabar ziema, tai baisoka dar veztis be pamperso, nes ilgesniam laikui isvaziuojam, o kur pasiusoti ji nuvesti net nezinau kur tektu, o ir rubeliu kiek prirengtas buna.
QUOTE(Gaske @ 2012 01 18, 20:45)
Ant puoduko manoji sodinama nuo 8 mėnesių, kai prisireikė šlapimo tyrimui, dabar metai ir 6 mėnesiai, ant puoduko sodinama lygiai taip pat, bet sauskelnių neatsisakom - mergina dar nekalba, tik savaip čiauška, todėl nesuprantu, kaip ji pasiprašys ant to puoduko? Skaitau čia ir atrodo, kad kitiems buvo paprasčiau atsisveikint su sauskelnėmis Viens du, ir baigta. O mums
Ne tu viena tokia. Dukrytei dabar 1 metukai ir 9.5 men. Mes irgi sėdim ir darom ant puoduko nuo 7 mėn. Bet dieną tik namie būnam be sauskelnių. Ir tai dažniausiai jau pakviečia kai bėga per kojas o kakoti irgi smagiau kur kampelyje pasilėpus nei eiti ant puoduko. Maniškė viską kalba senai. Bet ne visada prašosi. Nors žino ir WC vadina "Kakučių namais" Bet dažniausiai jau padarius i kelnes sako: "Mama, ojojoj, ajajaj, ateik ir pan."
O naktim tai butinai dedu ir dažniausiai randu prisiūsiotą. Bet tai kad maitinu dar ir naktim dar pasiurbia dažnai.
Ai nepergyvenu per daug - vis viena susitvarkysim šitą reikalą anksčiau ar vėliau.
Mes pampersų atsisakėme maždaug nuo dviejų metų. Kaip sakant, atėjo savas laikas, be jokių didelių pamokymų, verksmų ar kitų isterijų.
Niekad nepamiršiu, kaip kaimynė savo metukų mergaitę sodindavo ant puoduko, o ta klykdavo nesavu balsu, kad nesėdės, kad nori pamperio ...
Mano nuomone, tam tikrai ateina savas laikas
Niekad nepamiršiu, kaip kaimynė savo metukų mergaitę sodindavo ant puoduko, o ta klykdavo nesavu balsu, kad nesėdės, kad nori pamperio ...
QUOTE(Vilyte123 @ 2012 03 18, 18:59)
Mes pampersų atsisakėme maždaug nuo dviejų metų. Kaip sakant, atėjo savas laikas, be jokių didelių pamokymų, verksmų ar kitų isterijų.
pas mus taip pat. Atejo savas laikas ir be jokiu verksmu, mokymu, aiskinimu per viena diena prasytis pradejo pati. Jau senai zinojo, kur yra puodas, ka reikia ten daryti ir pns, bet niekada nesisesdavo. O as ir neverciau. Viena diena paprasciausiai bunant tualete jinai pati atsisedo ir padare (tuo momentu lakste plikute). Tada pripirkau triusikiuku, ta pacia diena vis paklausinedavau ar nori ant puodo, o vakare ir pati pradejo prasytis. Buna dar nelaimiu, bet cia jau mano kalte, kad ne visada isgirstu, kai bunu per daug uzsiemusi Nakti dar naudoja pampersa, bet nestresuoju ir del to. Ateis laikas, atsisakys ir to. Dukrytei dabar 1m ir 10men.
Mano berniukas iki 1 m ir 6 men tai net uzpakalio nededavo ant puodo - issiriesdavo kaip tigriukas ir nors tu ka. Tai ir nesedom. O nuo 1,6 kai seda, tai diena as ji sodinu ant puoduko, bet pats jis nepasako. Nors ir supranta, ir padaro ant puodo jei laiku pataikai pasodinti, bet visiskai neskuba pasakyti... Kol ziema sedim namie, tai nieko, o kaip vasara, kai visur noresim judeti - vel su pampersu reiks buti? Ir beda, kad jis pas mane labai daug geria (kokius 2 litrus per diena), tai jau ir daro daznai ...
Mums irgi šiuo metu labai aktualus puoduko klausimas, bet jūs man blondinei pasakykit, kaip jūs apsaugot lovas sofas nuo avarijų, na kilimus aš suprantu galima tuo laiku suvynioti. O kaip gi su lovomis, jas dengiat kokiom nors neperšlampančiomis medžiagomis, vaikai juk lipa ant jų ir nenusaugosi, kad tik ant žemės žaistų Čia daugiau toms mamytės klausimėlis, kurios leidžia tik su kelnaitėmis ar visai plikučiams lakstyti ? Ačiū, jei kas pasidalins mintimis
Man irgi šitas klausimas opus. Dukrytei lygiai du metai.
Galvojau ir aš kuo mažesnę pradėdi sodinti ant puodo, tai puodas pas mus dar prieš pirmąjį gimtadienį atsirado, bet jai visiškai nepatiko, ir tik neseniai pradėjo sėsti ant puodo, kai darželyje pamatė vaikus sėdančius, tai jau pradėjo nebėgti, o kartais ir atsisėda ir padaro.
Pora dienų suvyniojom kilimą ir užmovėm tik paprastas kelnaites su pėdkelnėm, sakėm gal kažkaip susipras, bet tik apsissioja visa ir net neateina pasakyti, kad šlapia, nors vieną kartą gal ir pasakė. Šnekinam visaip, kad einam ant puodo pasėdėti, knygutes paskaitysim, vieną kartą jau šiandien beveik prišnekinau, tai ji tik nusimovė kelnes, užsimovė ir toliau nučiuožė savais keliais puodą ignoruodama. ir aišku už 10min apsisisiojo.
Žodžiu progreso mūsuose praktiškai nerasta. Labai norėčiau paguodos iš kitų mamyčių, kad čia viskas normalu mūsuose.. Nes man tai kažkaip raketų mokslas atrodo pratinimas ant puodo.
Galvojau ir aš kuo mažesnę pradėdi sodinti ant puodo, tai puodas pas mus dar prieš pirmąjį gimtadienį atsirado, bet jai visiškai nepatiko, ir tik neseniai pradėjo sėsti ant puodo, kai darželyje pamatė vaikus sėdančius, tai jau pradėjo nebėgti, o kartais ir atsisėda ir padaro.
Pora dienų suvyniojom kilimą ir užmovėm tik paprastas kelnaites su pėdkelnėm, sakėm gal kažkaip susipras, bet tik apsissioja visa ir net neateina pasakyti, kad šlapia, nors vieną kartą gal ir pasakė. Šnekinam visaip, kad einam ant puodo pasėdėti, knygutes paskaitysim, vieną kartą jau šiandien beveik prišnekinau, tai ji tik nusimovė kelnes, užsimovė ir toliau nučiuožė savais keliais puodą ignoruodama. ir aišku už 10min apsisisiojo.
Žodžiu progreso mūsuose praktiškai nerasta. Labai norėčiau paguodos iš kitų mamyčių, kad čia viskas normalu mūsuose.. Nes man tai kažkaip raketų mokslas atrodo pratinimas ant puodo.
Musu dukrytei 2 metukai ir 2 menesiai ir tik dabar pradejo prasytis ant puoduko, slapiu kelnyciu jau nebuna pasako kad nori ir begam ant puodo, o pripratinom tik laikydami su kelnytemis be sauskelniu istisai, net kai ir apsislapindavo pasodindavau trumpam ant puoduko, veliau jau matys suprato pati
Tik dabar turim kita beda, jeigu kur vaziuojam i svecius turime vestis savo puoda , bijo klozeto labai, net ir ant specialaus vaikisko klozeto dangcio sodinama nesedi , o rekia baisiausiai nezinau kaip pripratinti
Tik dabar turim kita beda, jeigu kur vaziuojam i svecius turime vestis savo puoda , bijo klozeto labai, net ir ant specialaus vaikisko klozeto dangcio sodinama nesedi , o rekia baisiausiai nezinau kaip pripratinti
QUOTE(*Saulute* @ 2012 03 20, 14:25)
Mums irgi šiuo metu labai aktualus puoduko klausimas, bet jūs man blondinei pasakykit, kaip jūs apsaugot lovas sofas nuo avarijų, na kilimus aš suprantu galima tuo laiku suvynioti. O kaip gi su lovomis, jas dengiat kokiom nors neperšlampančiomis medžiagomis, vaikai juk lipa ant jų ir nenusaugosi, kad tik ant žemės žaistų Čia daugiau toms mamytės klausimėlis, kurios leidžia tik su kelnaitėmis ar visai plikučiams lakstyti ? Ačiū, jei kas pasidalins mintimis
yra pirkti uztempiamos kaip paklodes su gumomis ant ciuzinio,tik nezinau ar ju yra LT Mes naudojam kazka panasaus: http://www.ebay.ie/s...otector matress