Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų mažyliui jau nebereikėjo sauskelnių?

puodo reikalai manau priklauso nuo vaiko,kiekvienam tas laikas ateina individualiai,tad ka darysi savam vaikui gali tikti kitam,o tavam netiks..
mes su puodu ilgai zaidem kol galu gale jau galiu drasiai sakyt kad mergina 1.9m pati pasipraso,ir jau diena be pamio bunam ir i lauka einam be pampio smile.gif cia prie to puodo reikaliuko prisidejo daugiau tetukas,jis atsargiai,svelniai aiskino kas ir kaip,tai va maze ir moka jau smile.gif aisku buna kartais ir padaro i kelnytes bet svarbiausia nebart,nebadyt nosies i balute kaip kaciukui,nerekti.. viska ramiai,ir viskas bus puikiai 4u.gif

nors zn atveju kai mama ir graziai ir piktai ir mergyte kelnes pati plove prikakotas,niekas nepadejo,atejo metas ir pradejo daryt pati,kai niekas nei verte nei ka smile.gif

kantrybes visoms,anksciau ar veliau visi vaikuciai darys i puoduka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zibute0203 @ 2009 09 10, 14:50)
ir aš manau, kad iki darželio turėtumėm atsikratyt. Tiesa norėjau pasigirt, šiandien ryte pati atsinešė puoduką ir kai pasodinau padarėm sisiuką. Toks įvykis namie  thumbup.gif , užtat prieš einant miegot vėl pažymėjom teritoriją. Ką padarysi, mes dar procese  biggrin.gif .

Turekit kantrybes. Dukrytei irgi buvo toks periodas, kai atrodo iki tol puikiai supratusi kam puodukas reikalingas koki pora men. net neziurejo i puodo puse. Jau buvau netenkanti vilties, kol kazkada isejo padaryt i klozeta. Nuo to karto ir i klozeta sysioja ir ant puoduko pati uzsimanius atsiseda. Tik niekaip neiseina jos ismokyt pasiprasyt.

QUOTE(uksis @ 2009 09 11, 14:44)

noras pasipuikuot prieš kitus, kad štai mano vaikas jau nedaro, nors kitų dar daro ir vaiko priverstinis muštravimas vertas to???

O kas sake, kad vaikus kuo anksciau norim ismokyt sedet ant puoduko del pasipuikavimo? Nu bent jau mano motyvai buvo ne tokie. Visu pirma nuo pampiu dukrai bere sikniuka, nesvarbu kokios firmos naudojom, visu antra man visiskai nepriimtina, kai vaikas sulaukes 3 metu laksto su pamperiu, kazkaip negraziai atrodo.

QUOTE(~zibuokle~ @ 2009 09 15, 14:22)

Galiu patarti tik tiek, kad vaikiuka reikia kuo anksciau pratinti prie puodelio, aisku nereikia to daryti per prievarta, jei vaikutis nenori - nereikia. Nes zinau labai daug pavyzdziu, kai mamos prisiskaiciusios protingu knygu, vaikus sodinti pradeda 1.5 metu... ir iki 2 metu vaikas negali atsikratyti saukelnem  verysad.gif

Visiskai pritariu.
Atsakyti
Musiskis per dvieju metu gimtadieni nustojo adryti y pamperius wink.gif))
Atsakyti
Ant puoduko pratinomės praktiškai išmokę sėdėti - visai jam patinka. Pratinamės be sauskelnių jau nuo 1.3 m. - išbūna per dieną ir sausas, kartais ir naktį 4u.gif Tačiau dar retai pats prašosi, vis tenka priminti, į lauką, svečius užmauname sauskelnes 4u.gif
Atsakyti
Dabar dukrytei 1m.11men ir jau visiskai nebenaudojam sauskelniu, pratinomes ant puoduko nuo 7men 4u.gif
Atsakyti
o as vis del to esu skaicius, isitikinus ir isbandzius, kad vaikuciai kazkur budami 2 metu supranta ta reikaliuka smile.gif mano maziukui dabar 2.3 m, vasara labai intensyviai keliavom, tai nebuvo kada ir uzsiimti tuo reikalu, bet dabar jau dvi savaites kaip jis pasipraso ant puoduko ar tuoleto ir jau kelios naktys be pamperso miegam, o viso to mokinomes, tik viena savaitele, kai jis palakste su triusikeliais ir bande laiku atsisesti ant puoduko thumbup.gif
taip pat viskas vyko ir su dukrytem, trys tokie atvejai, jau neblogas irodymas, kad nereikia vaikuciu varginti per anksti mirksiukas.gif
ir dar kaip kazkuri rase, visas tas mokinimosi procesas turi vykti labai ramiai, atsitiko nelaime- kartu viska sutvarkyti ir kas karta pasakyti, kad reikia sesti ant puoduko, be jokiu skubinimu ar gasdinimu, kad bus slapia, negerai ir t.t.
Atsakyti
Mes pampersu nenaudojam nuo 2 metu, nei diena, nei nakti. Pati prasosi ant puodo. Manau, kad iki 18 men. net neverta vaiko kankinti. Kazkur skaiciau, kad rysis tarp vaiko slapinimosi-tustinimosi sistemos ir smegenu atsiranda tik mazdaug nuo 18 men.
Atsakyti
QUOTE(julija4ever @ 2009 09 23, 11:05)
Mes pampersu nenaudojam nuo 2 metu, nei diena, nei nakti. Pati prasosi ant puodo. Manau, kad iki 18 men. net neverta vaiko kankinti. Kazkur skaiciau, kad rysis tarp vaiko slapinimosi-tustinimosi sistemos ir smegenu atsiranda tik mazdaug nuo 18 men.

kaip tai??????????
18 mėnesių mano dukrytei nerekėjo nei dieną nei naktį...jau pas mus namie nebebuvo tokio dalyko kaip sauskelnių...nesakau, kad viesiems vienodai...
bet jau tikrai nuo metų manau reikia pažindinti su šiuo daiktu mirksiukas.gif ..
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 09 23, 13:36)
kaip tai??????????
18 mėnesių mano dukrytei nerekėjo nei dieną nei naktį...jau pas mus namie nebebuvo tokio dalyko kaip sauskelnių...nesakau, kad viesiems vienodai...
bet jau tikrai nuo metų manau reikia pažindinti su šiuo daiktu mirksiukas.gif ..

Vat ir taip.... Maniskiuo jau greitai 18 men., puoda turim nuo 6 men., vis pratinau sesti, zaisdavom, sesdavom ir vel zaisdavom, deja.... iki siol puodo reikalai pas mus nuliniam taske, nu nedaro nieko ir viskas, soka kaip nuo elektros kedes doh.gif Tai ka man daryti: pasikarti paciai, kad esu bloga mokytoja, ar vaika prilupti, kad blogas mokinys??? blink.gif O is po nakties tai is viso atsikelia su pilnuteliu pampersu doh.gif Na tikiuosi su laiku vistiek kazkaip ismoksim blush2.gif
Atsakyti
pritariu, kad tai labai individualus dalykas. Puiku, kad mamos ismokina vaikiuka nuo 18 men buti be pampersu, bet tikrai nieko bloga jeigu 2 metu dar reikalingi pampersai. Visiskai neverta del to krimstis. Viskam ateis savo laikas.
Atsakyti
QUOTE(olega @ 2009 09 23, 15:14)
pritariu, kad tai labai individualus dalykas. Puiku, kad mamos ismokina vaikiuka nuo 18 men buti be pampersu, bet tikrai nieko bloga jeigu 2 metu dar reikalingi pampersai. Visiskai neverta del to krimstis. Viskam ateis savo laikas.

Butent!!!!! Labai jums pritariu,juk kiekvienas musu vaikas skirtingas,juk vaikai viska ismoksta skirtingai.vaikscioti,kalbeti ir pan. taip ir su puodu,pvz mano mergyte kurei dabar 1.11 jau prasosi senai, man pastovei sysia arba kaka sako, bet tik 10 procentu jinai padaro ant puodo,daugiausia jau buna isisiotos kelnytes,arba isvis kur nors balute ant grindu,taip ir vargstam plaunu tas kelnes,triusikelius,namusoe jau senai nededu pamperso,o ir pati plesia,nenori.taigi esam dar tik procese visko,nerekiu ir nebaru jos kad prisioja ne ten kur nereikia,graziai sakau rodau kur daryt sysia ir pati zino ,nes kai padaro sysiu i puoduka,nesa pati ispilt i klozeta,nakciai ir pietu pietu miegui dedu ir jie buna visada pilni,tai va manau vistiek stumiames i prieki.I r laikui begant vis mazes prisisiotu kelnyciu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2009 09 23, 14:07)
Vat ir taip.... Maniskiuo jau greitai 18 men., puoda turim nuo 6 men., vis pratinau sesti, zaisdavom, sesdavom ir vel zaisdavom, deja.... iki siol puodo reikalai pas mus nuliniam taske, nu nedaro nieko ir viskas, soka kaip nuo elektros kedes  doh.gif Tai ka man daryti: pasikarti paciai, kad esu bloga mokytoja, ar vaika prilupti, kad blogas mokinys???  blink.gif O is po nakties tai is viso atsikelia su pilnuteliu pampersu  doh.gif  Na tikiuosi su laiku vistiek kazkaip ismoksim  blush2.gif

tai nieko tokio...įsiskaitykit ką rašiau....rašiau, kad gali būti skirtingai 4u.gif
tik paprieštaravau tai nuomei, kad iki 18 mėn net neverta sodinti....tai pvz. mums ne tik verta buvo...bet jau ir nebereikalingos sausklenės 4u.gif ...

bet suprantu jus pukiai......kantrybės
Atsakyti