Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų mažyliui jau nebereikėjo sauskelnių?

QUOTE(Minlina @ 2009 09 10, 15:23)
bet iš kažkur vistiek turėjo sužinoti/pamatyti ir suprati, kas tas puodas ir ką ten reikia daryti
papasakok daugiau, labai smagu girdėti tokias istorijas, kur natūraliai, be prievartų ir perdėtų kankinimųsi viskas gaunasi wink.gif

Pas mane ji buvo bezdžioniukas, niekur ir niekada nesiskirianti, tad praktiškai nuo gimimo eidavo kartu su manim visur ir į dušą, ir tualetą ir visur kitur. Sėdėdavo savo kėdutėj ir žiūrėdavo. Taip bežiūrėdama, kažkada ir suprato, kur tą sysiuką reikia daryt. Jie gi kopijuoja viską. Puodukas pas mus taip ir neprigijo, už tat be jokių tualeto baimių, maivymųsi ir muštravimų viską daro į jį. Vandens nuleidimas - didžiausia atrakcija jau nuo seno. Dar ate visam turiniui pamoja lotuliukas.gif O puoduką naktį prie lovos pastatom, jei netyčia prireiktų...

Tad aš net nežianu ar verta vaiką per prievartą kankint su tuo puoduku nuo kelių mėnesių. Na gerai, jei pradėsit sodint nuo 6 mėn., galbūt porą mėnesių anksčiau atsisakys tų sauskelnių, bet ar tas noras pasipuikuot prieš kitus, kad štai mano vaikas jau nedaro, nors kitų dar daro ir vaiko priverstinis muštravimas vertas to??? Aš tai tiksliai žinau, kad su antru ir visais kitais elgčiausi taip pat, kaip ir su pirmąja.
Atsakyti
QUOTE(uksis @ 2009 09 11, 13:44)
Tad aš net nežianu ar verta vaiką per prievartą kankint su tuo puoduku nuo kelių mėnesių. Na gerai, jei pradėsit sodint nuo 6 mėn., galbūt porą mėnesių anksčiau atsisakys tų sauskelnių, bet ar tas noras pasipuikuot prieš kitus, kad štai mano vaikas jau nedaro, nors kitų dar daro ir vaiko priverstinis muštravimas vertas to??? Aš tai tiksliai žinau, kad su antru ir visais kitais elgčiausi taip pat, kaip ir su pirmąja.

aš tai sakyčiau sauskelnių atsisakymas anksčiau, tai nepasipuikavimas, o normalus dalykas...juk greičiau vaikui odelė kvėpuot pradeda, patogu, nereikia pirkti, nereikia galvoti....ir begalo malonu, kad nebereikia...gal nuo 6 mėn- nebūtinai....bet nuo 1m bent jau kartais pasodinti reiktų...o nuo 1,6m...iki 2...reiktų ir atprasti....nes tikrai keistai vaikas atrodo jeigu jam keletas mėnesių virš 2 m artėjant 3m ir dar su sauskelnėm....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 11 rugsėjo 2009 - 13:57
Nuo 1,5 metų ėmėm labai nesunkiai draugaut su puoduku, per dvi savaites jau atpratom nuo pampersų.
Nakčiai ir pietų miegeliui dar porą mėn. užsidėdavome. Bet labai greitai pastebėjom, kad jau ir miego metu pampersų nebereikia. smile.gif
Viskas labai greitai ir tikrai nesunkiai mums susitvarkė.
Atsakyti
Mano sunui 1 metai ir 2 menesiai, kolkas mes su sauskelnem.Su puoduku jis visa nenori draugauti, tiesiog klykia pasodintas, bet jei tetis nusiveda i wc - viskas gerai...
Atsakyti
Mano Dickis atsisake kazkur nuo 2.2 metuku.... kuri laika dar dejau naktimis, i lauka.... o paskui jau ir nebeleido uzdet wink.gif
Atsakyti
pradejom sesti ant puoduko 11men,bet tik po miegelio ir visada padarydavo,tada lb gyrdavom ja,o jau 1.3men inai pati pradejo prasytis,tai dedavom pampi tik kurnors einat.dabar mum 1.6 ir pampiu nesidedam net einant nakciai miegot,ismiega sausa smile.gif
Atsakyti
mano dičkis jau 1,5m. lakstė be pampersų, nors mes tikrai nepratinom specialiai prie puoduko. tiesiog pats ėmė ir atsiakė juos dėtis mirksiukas.gif jaunesnis sūnelis buvo pratinamas, mokomas nuo 1m. laiko, bet kategoriškai nesėsdavo ant puoduko. tad nusprendėm nekankinti ir leidom pačiam nuspręsti kada nebereikės pampų biggrin.gif tai visiškai nebesidėjo kažkur nuo 2,5m. ir nė karto nepridarė nei į lovytę, nei į kelnytes smile.gif dabar lygiai taip pat vargstam su mažąja, nes irgi kategoriškai atsisako sėsti ant puodo, arba jei jau pasiseka ir pasodinam, tai pasėdi kaip fotelyje, o apsiavusi pampus, pridaro į juos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uksis @ 2009 09 11, 15:44)

Tikrai nemanau, kad atpratinimas vaika nuo sauskelniu, yra pasipuikavimas. Vaikuciui paciam daug patogiau su triusikeliais... Pacios pameginkit karst vasaros diena pabus su tikiom sauskelnem blink.gif

Mes pirma karta ant puodelio atsisedom 6 men. Visa menesi sodindavau taip po miego, jokiu asaru, nenoro tikrai nebuvo. ne visada pavykdavo pagauti sisiuka... Dukrytes visada viduriukai buvo kieti, tai su didziuoju reikalu budavo lengviau. Po menesio padariau pertrauka, kazkaip atsibodo zaist su tuo puodeliu ax.gif

O nuo 8 men pradejo rimtai imtis sio reikalo. Nuo metuku atsisakem sauskelniu, kai budavom namuose. Ant puodelio sesdavom kas valanda. Apie 1.2 metu atsisakem sauskelniu ir eidamos i kiema, ir nei karto neprisisiusiojom.
Dabar mums jau pusantru ir sauskelnes dedames tik nakti, del visa ko smile.gif
Bet dazniausiai atsikelia sausa. Ji vis dar keliasi nakti pagert pienuko, tai kartais ryte apie koki 6.30 pasodinu ant puodelio ir paskui vel ramiai miega.
Dienos metu pati prasosi visada ant puodelio.
Kelis kartus mociute nuvede i tualeta, tai jai puodelis dabar jau ne visada itinka... thumbup.gif

Dabar mes mokam maza reikaliuka ir kieme padaryti tongue.gif

Galiu patarti tik tiek, kad vaikiuka reikia kuo anksciau pratinti prie puodelio, aisku nereikia to daryti per prievarta, jei vaikutis nenori - nereikia. Nes zinau labai daug pavyzdziu, kai mamos prisiskaiciusios protingu knygu, vaikus sodinti pradeda 1.5 metu... ir iki 2 metu vaikas negali atsikratyti saukelnem verysad.gif

user posted image
Atsakyti
10 pabaigoje - 11 menesiu visiskai atsisakem.
Atsakyti
musiškiui du metai,kai pasakai žodi puodelis ar toletas,oho kokie prasideda klyksmai,bandžiau laikyt be sauskelniu,bet kas iš to jei jis sisioja betkur ir dar patapšnoja,,žodžiu didžiuojas savim,čiupinejas,, blush2.gif taip kad ir toliau gyvenam pampersiniai cool.gif
Atsakyti
Kiek pastebejau mergytes greiciau pripranta prie puoduko. Visoms kantrybes pratinant mazyli prie puoduko, moksliskai irodyta, kad jie tik nuo 3 metu jau samoningai tai suvokia, kaip slapinimasi ar tustinimasi, taciau teveliams per ilgas toks laikotarpis. Sakyciau kaip lentyniavimas jau tarp mamyciu, kad tik greiciau ir pasigirt. Pagalvokim apie vaikuti ar jam trauma ar ne- pratinimasis prie puoduko, juk yra mazyliu, kuriems tai kaip zaidimas ir jokio streso, o jei jis verkia ir bijo puoduko, gal verta palaukt ir tiesiog nesinervint. Mes pradejom patys sest ant puoduko 1.8men, kazkaip iskart ir nejucia viskas pavyko. Kaimynes berniukui kai tik suejo metai, mama grieztai uzsiciklino ant puoduko, seimai trauma didziule, nes ne viskas pavyko sklandziai, vaikui dabar 1, 8 men, jis nieko nekalba, nesidomi, bet vaiksto be pamperio. Taigi klausimas, kas geriau?
Kuo toliau, tuo vis labiau isitikinu, kad kiekvienas vaikutis ir seima yra labai individualus, o tevai, ypac mama, jaucia, kada jau vaikuciui laikas draugaut su puoduku 4u.gif
Atsakyti
[quote=Alanija11,2008 10 28, 20:22]
Smalsu sužinoti nuo kokio amžiaus jūsų mažyliui jau nebereikėjo dėti sauskelnių?
Su sauskelnem vaiksciojom ilgai. Dveju metuku nesulaukus atsirado ant uzpakaliuko alerginis berimas. Grieztai atsisakem sauskelniu. Vaikas dare i kelnes dar apie 2 men, bet po truputuka priprato prie puoduko, dabar labai labai retai ivyksta avarijos. Tiesa, nakciai dar kartais uzdedu pampersiuka, ziurint i tai, kiek vaikas vakare gere. Nakti ant puoduko dar nepasipraso.
Atsakyti