Įkraunama...
Įkraunama...

Riešinės

QUOTE(yzzy @ 2008 12 28, 16:44)
išduokit mergaitės iš kokių siūlų mezgat...taip noriu... smile.gif

Aš mezgiau iš Smyrna siūliukų, tokie plonyčiai plonyčiai vilnoniai siūliukai, ant ju ir maži karoliukai telpa. Žinoma, darbelio daug, kol plonais virbaliukais nubadai, bet rezultatas thumbup.gif .
Atsakyti
o kokia gera temele, galvojau temelej apie tautinius rubus riesines aptarti. Kazkas teiravosi kokios splavos jos turetu buti prie tautinio rubo, tai siulau neekspermentuot su spalvom - juodos arba raudonos(zemaiciams) su baltais karoliukais. Va cia idedu kokias as turiu, o megzti jas istiesu labai paprasta mirksiukas.gif mano riesines
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovyda: 01 sausio 2009 - 22:56
klausykit, mezgėjėlės, žiūrinėjau ir mąstau dabar - ar teisingai supratau, kad riešinės mezgamos ne apvaliai, kaip kojinės ar pirštinės, o tiesiog numezgamas dviem virbalais reikalingas mezginio gabaliukas ir susiuvamas? ax.gif
Papildyta:
ir lyg kažkokia specifinė technika yra to susiuvimo? g.gif lyg matosi kad pradedama megzti kitokiu, sakytum pagalbiniu siūlu akis užmetus g.gif
gal galit kas pakomentuot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 01 19, 19:50)
klausykit, mezgėjėlės, žiūrinėjau ir mąstau dabar - ar teisingai supratau, kad riešinės mezgamos ne apvaliai, kaip kojinės ar pirštinės, o tiesiog numezgamas dviem virbalais reikalingas mezginio gabaliukas ir susiuvamas? ax.gif
Papildyta:
ir lyg kažkokia specifinė technika yra to susiuvimo? g.gif lyg matosi kad pradedama megzti kitokiu, sakytum pagalbiniu siūlu akis užmetus g.gif
gal galit kas pakomentuot? ax.gif

Ašen tai mezgiau viena gabaliuka su raščiuku ir susiuvau pradžią su pabaiga. Pradėjau kaip ir visus mezginius, paprastai akis uždėjau, o po paskutinę eilę ne nuėmiau, o tas palaidas akis prisiuvau prie pradžios. Taikiau akis į akį. Nežinau ar taip kitos daro ir ar taip ir reikia blush2.gif , bet man gerai biggrin.gif .
Turėjau paveiksliuką kaip ten tas akis susiut reikia kad nesimatytų siūlės ir kažkur forume įdėjau, bet niekaip neatsimenu kur doh.gif .
Atsakyti
tos paprastos tradicines riesines su karoliukais mezgamos paprastut paprasciausiai mirksiukas.gif uzsimeti akuciu kiek noresi ilgio ir varai ripsiuku, karoliukus tik skaiciuoji pagal rastuka ir viskas, jokiu ten siulu ar ypatingu siuliu drinks_cheers.gif
Atsakyti
ko gero susigundžiau rimtai rolleyes.gif reikės pradėti nuo dukters, nes ji jau užmatė kokius čia aš grožius apžiūrinėju ir užsakymą pateikė biggrin.gif pasitreniruosiu ant vaiko, tsknt blush2.gif o paskui gal ir sau ką sukurpsiu.
tuo pačiu dar klausimukas apie karoliukų įmezgimą: ar visas mezginys mezgamas tuo siūlu su karoliukais, juos stumdant ir kur reikia paliekant, ar reikia kitą siūlą susiverti ir jį pridėti prie pagrindinio siūlo, kai ateina laikas karoliuką palikti? unsure.gif atleiskit, gal mano klausimai primityviai atrodo, žiūrinėjau aš visokias nuorodas, bandžiau įsigilinti, bet nesu aš patyrusi mezgėja... blush2.gif mane apie gėles paklausikt, tai dugiau žinosiu biggrin.gif , o megzti pasiryžtu tik štai tokius dalykėlius, kurie miniatiūriniai... kad pradėjus tą patį sezoną ir užbaigt pavyktų... blush2.gif
Atsakyti
Galima ir ant pagalbinio siūlo verti karoliukus, galima verti ir ant to, kuriuo mezgama. Aš vėriau ant to siūlo, kuriuo ir mezgu. Tik vat karoliukų per mažai nusipirkau. verysad.gif
Atsakyti
Praeitos savaitės laikraštyje ''Šeimininkė'' ( nr.2) yra straipsnis apie riešines ,jų istorija, kokios vyravo žemaitijoj, suvalkijoj, aukštaitijoj ir dzūkijoj,dar yra keli pavyzdėliai, paaiškinimai kaip lengviau suverti karoliukus ant siūlo, vienu žodžiu kaip jas megzti.Manyčiau ,gan įdomus straipsnis.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 01 20, 11:25)
ko gero susigundžiau rimtai rolleyes.gif reikės pradėti nuo dukters, nes ji jau užmatė kokius čia aš grožius apžiūrinėju ir užsakymą pateikė biggrin.gif pasitreniruosiu ant vaiko, tsknt blush2.gif o paskui gal ir sau ką sukurpsiu.
tuo pačiu dar klausimukas apie karoliukų įmezgimą: ar visas mezginys mezgamas tuo siūlu su karoliukais, juos stumdant ir kur reikia paliekant, ar reikia kitą siūlą susiverti ir jį pridėti prie pagrindinio siūlo, kai ateina laikas karoliuką palikti? unsure.gif atleiskit, gal mano klausimai primityviai atrodo, žiūrinėjau aš visokias nuorodas, bandžiau įsigilinti, bet nesu aš patyrusi mezgėja... blush2.gif  mane apie gėles paklausikt, tai dugiau žinosiu biggrin.gif , o megzti pasiryžtu tik štai tokius dalykėlius, kurie miniatiūriniai... kad pradėjus tą patį sezoną ir užbaigt pavyktų... blush2.gif

tradiciskai veriama ant pagrindinio siulo, juos perstumiant pagal pasirinkta rasta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bazuka @ 2009 01 21, 09:34)
Praeitos savaitės laikraštyje ''Šeimininkė'' ( nr.2) yra straipsnis apie riešines

ot tai ačiū 4u.gif išsiunčiau MB į parduotuvę su užsakymu parvežti "Šeimininkę", gal nesukompleksuos prieš pardavėjas tokį laikraštį pirkdamas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bazuka @ 2009 01 21, 08:34)
Praeitos savaitės laikraštyje ''Šeimininkė'' ( nr.2) yra straipsnis apie riešines ,jų istorija, kokios vyravo žemaitijoj, suvalkijoj, aukštaitijoj ir dzūkijoj,dar yra keli pavyzdėliai, paaiškinimai kaip lengviau suverti karoliukus ant siūlo, vienu žodžiu kaip jas megzti.Manyčiau ,gan įdomus straipsnis.

Nusipirkau aš tą "Šeimininkę" ir neradau straipsniuko... g.gif Kaip čia išeina? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruginė @ 2009 01 23, 00:54)
Nusipirkau aš tą "Šeimininkę" ir neradau straipsniuko...  g.gif  Kaip čia išeina?  verysad.gif

šeimininkė išeina trečiadieniais, man irgi MB nupirko jau naują numerį... verysad.gif
gal kas nuskenuotų tą straipsnį? blush2.gif
Atsakyti