Įkraunama...
Įkraunama...

Riešinės

QUOTE(Pavasarėlis @ 2009 12 09, 17:11)
sveikos, visoms groziu narpliotojoms pagyrimai  4u.gif  net nedristu lygintis  ax.gif
pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Siuliukus man padejo  parinkti parduotuveje:
user posted image
naudojau situs, jie purus, tai lengai susiveria ir slenka karoliukai, ir pacios riesines graziai atrodo. As pati buvau numacius Smyrna vilna pirkti, bet parduotuveje perspejo, kad is to siulo  kietesnes gausis ir ne tokios purios.

bandziau megzti Nr.2 virbalais, tai man nelabai  susimezga, nes mezgu laisvai. Ir labai sunkiai radau plonesnius virbalus. Kaune tik Gerose Akyse (senamiestyje)  radau 1,25 ir 1,5 storio virbaliukus, gal kam nors pravers  ax.gif  nes kitur, kiek klausiau, tai sako, kad plonesniu net nebuna

drinks_cheers.gif aš mezgu iš tokių siūliukų tik juodų mirksiukas.gif
Atsakyti
mano irgi tokie juodi drinks_cheers.gif , bet mezgu virbaliukais tokiais plonais, kaip adata.Dabar tokių pardavime nėra- a.a. močiutės palikimas biggrin.gif. Štai naujausios
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurdes72: 09 gruodžio 2009 - 20:28
QUOTE(Pavasarėlis @ 2009 12 09, 17:11)
sveikos, visoms groziu narpliotojoms pagyrimai  4u.gif  net nedristu lygintis  ax.gif
pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Siuliukus man padejo  parinkti parduotuveje:
user posted image
naudojau situs, jie purus, tai lengai susiveria ir slenka karoliukai, ir pacios riesines graziai atrodo. As pati buvau numacius Smyrna vilna pirkti, bet parduotuveje perspejo, kad is to siulo  kietesnes gausis ir ne tokios purios.

bandziau megzti Nr.2 virbalais, tai man nelabai  susimezga, nes mezgu laisvai. Ir labai sunkiai radau plonesnius virbalus. Kaune tik Gerose Akyse (senamiestyje)  radau 1,25 ir 1,5 storio virbaliukus, gal kam nors pravers  ax.gif  nes kitur, kiek klausiau, tai sako, kad plonesniu net nebuna

na man asmeniskai jie labai apsibumbuliavo.o tik kelis kartus devejau riesines
man geresni is Casa lanos 100 proc merino vilna.nes nuotraukoje parodyti negryna vilna.tikrai nekoks siuliukas schmoll.gif
Atsakyti
siuliukai labai smagiai mezgasi,bet po to labai apsibumbuluoja
Atsakyti
Pasidairykit cia,kiek graziu ideju irdarbeliu mirksiukas.gif

http://club.osinka.r...6014?&start=510

4u.gif
Atsakyti
Tikrai ten daug idėjų galima pasisemti
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 12 09, 06:33)
sad.gif. Internetu nusipirkau karoliukų 3 mm skersmens, ir taip nemažai užpirkau  bigsmile.gif Vakar gavau, o į jų skylutę netelpa nei viena adata  doh.gif Ką daryt? Taigi ir siūlas netilps... Na jeigu ir tilps, tai tik koks nors plonas plonas, bet tada gal riešinės per plonos bus?  g.gif

as turiu spec adatas- ju skulutes labai ilgos ir siauros, tad be problemu veriasi visi 3mm. karoliukai..

QUOTE(Lurdes72 @ 2009 12 09, 18:54)
Štai naujausios
user posted image

Vau kaip grazu- ar galiu rasta nusikopijuot? Cia apie plagijatus taip prisnekejo,kad dabar bijau nusikaltma padaryt..
Atsakyti
kad tik į sveikatą drinks_cheers.gif ., pati iš žakardinių raštų perdirbau doh.gif
Kad tik kas nesukūrę ko nematyto lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(asarele54 @ 2009 12 10, 07:19)
siuliukai labai smagiai mezgasi,bet po to labai apsibumbuluoja

g.gif man visiškai nesibumbuluoja...jei siūlai vien tik akrilas tai taip, o ten yra 80 procentų vilnos.

Mano toks pastebėjimas biggrin.gif , kad kai siūlas yra truputį su akrilu karoliukai lengvai slysta ax.gif
Atsakyti
Sveikos, riešinių tema senai mano favorituose 
Skaitau nuo pat pradžių, bet vis dar nesiimu, vis kažkoks kitas mezginys :užlenda“. Tik kai, aplankiusi SDFVBN skyrelį rankdarbiuos, vos nenualpau , pamaniau, kad jau tikrai laikas imtis ir man. Kadangi klausimai kartojasi, tai pabandysiu reziumuoti ką radau temoje ir žadu pritaikyti. Gal kam pravers informacija vienoje vietoje.

1. Riešinės mezgamos plonais, geriau vilnoniais siūlais, labai tampriu mezgimu, plonai, 1-1,5 numerio virbalais;
2. Užsidedama maždaug 50 akių;
3. Mezgant ripsu visomis gerosiomis akimis, karoliukai įmezgami į kas antrą eilę ir raštas formuojamas antroje mezginio pusėje; Mezgant ripsu visomis blogosiomis, raštas formuojamas priekinėje mezginio pusėje;
4. Dėl šio punkto nesu tikra – bet formuojant raštą karoliukas įmezgamas kas antroje eilėje.
5. Karoliukai suveriami su specialia adata. Į ją įveriamas plonas siūlas, kurio galas su moment klijais priklijuojamas prie pagrindinio siūlo, iš kurio bus mezgama. Tokiu būdu karoliukai suveriami ant pagrindinio mezgimo siūlo.
6. Iki to man dar toli, bet klausimas – kokia technika kai naudojami kelių spalvų karoliukai (šias grožybes taipogi užmačiau pas SDFVBN. Negi paskaičiuojama pagal raštą kiek kokios spalvos ir kokiomis proporcijomis karoliukų susiverti? Kažkodėl galvoju, kad mezgama iš kelių siūlų juos keičiant, priklausomai nuo karoliukų spalvos.

4u.gif
Atsakyti
Saulėlydį, tavo 4 punktas visai teisingas. Beje, 3-ajame tą ir parašei (juk karoliukai tik vienoje pusėje yra). Dėl siūlo storio: na, nepasakyčiau, kad jis būtų labai plonas, paprastai ant tų, kuriais aš mezgu, būna parašyta megzti kokiu 3 numeriu.
O dėl spalvoto mezgimo tai turiu tave nuliūdinti... Nusipieši raštą, nusispalvoji, o tada veri nuo galo - pradedi nuo paskutinės eilės paskutinio karoliuko, tada priešpaskutinė eilė nuo paskutinio karoliuko ir t. t., kol suversi iki pirmos eilės.
Esu bandžiusi verti karoliukus ant 2 siūlų, o megzti trimis. Gerai, kad tai nebuvo dovana ar užsakymas. Plaunant kai kurie karoliukai persisukdavo ir pasislėpdavo. Be to, tuomet jiems lengviau pasprukti į akies šoną, visai iškeliauti iš savo vietos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 10 gruodžio 2009 - 11:40
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 12 10, 12:23)
4. Dėl šio punkto nesu tikra – bet formuojant raštą karoliukas įmezgamas kas antroje eilėje

doh.gif Turėjau mintyse ne eilėje, bet kas antrą AKĮ toje pačioje eilėje
Atsakyti