Įkraunama...
Įkraunama...

Riešinės

QUOTE(Vitra @ 2009 12 09, 08:33)
Sveikos, noriu pasiguost ir paprašyt patarimo. Norėjau šventėms numegzti dukroms riešines su karoliukais (ypač patiko Vyturėlio mėlynosios smile.gif, ir, matyt, ne nuo to galo pirkti priemones pradėjau sad.gif. Internetu nusipirkau karoliukų 3 mm skersmens, ir taip nemažai užpirkau  bigsmile.gif Vakar gavau, o į jų skylutę netelpa nei viena adata  doh.gif Ką daryt? Taigi ir siūlas netilps... Na jeigu ir tilps, tai tik koks nors plonas plonas, bet tada gal riešinės per plonos bus?  g.gif

na adatos tinkamos tai tikrai tenka paieškoti, bet veriant karoliukus aš kažkiek jų irgi dėl skylutės dydžio atmetu.
štai čia kaip tik kalbėta apie karoliukų vėrimą
beje, aš taip ir pabandžiau, t.y. suverti ant siuvimo siūlo ir paskui priklijavus mezgimo siūlą perstumti ant jo, viskas gavosi labai gerai. Būtent su Moment klijais (paprastais, kur didelės tūbelės būna, ne tais super glue) labai geri susiklijuoja, nes šie klijai elastingi, tai klijuotais pirštais abu siūlai susukami, klijavimo vieta kiek įmanoma sukant išploninama, kad geriau persistumtų, leidžiama geri išdžiūti ir pirmyn
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 12 09, 07:50)
na adatos tinkamos tai tikrai tenka paieškoti, bet veriant karoliukus aš kažkiek jų irgi dėl skylutės dydžio atmetu.
štai čia kaip tik kalbėta apie karoliukų vėrimą
beje, aš taip ir pabandžiau, t.y. suverti ant siuvimo siūlo ir paskui priklijavus mezgimo siūlą perstumti ant jo, viskas gavosi labai gerai. Būtent su Moment klijais (paprastais, kur didelės tūbelės būna, ne tais super glue) labai geri susiklijuoja, nes šie klijai elastingi, tai klijuotais pirštais abu siūlai susukami, klijavimo vieta kiek įmanoma sukant išploninama, kad geriau persistumtų, leidžiama geri išdžiūti ir pirmyn

Ačiū 4u.gif Atrodo viską susikonspektavau iš šio temos, bet kas nors prisimiršta, jo, eisiu ieškot adatos, skirtos karoliukų vėrimui. Kadangi siūlų dar neturiu, tai noriu paklaust: jie gal labai ploni tie merino vilnos siūlai? Kaip jūs mezgat? Su vienu ar su dviem ? O kroliukus ant vieno veriat ar ant dviejų, jei su dviem?
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 12 09, 07:33)
Sveikos, noriu pasiguost ir paprašyt patarimo. Norėjau šventėms numegzti dukroms riešines su karoliukais (ypač patiko Vyturėlio mėlynosios smile.gif, ir, matyt, ne nuo to galo pirkti priemones pradėjau sad.gif. Internetu nusipirkau karoliukų 3 mm skersmens, ir taip nemažai užpirkau  bigsmile.gif Vakar gavau, o į jų skylutę netelpa nei viena adata  doh.gif Ką daryt? Taigi ir siūlas netilps... Na jeigu ir tilps, tai tik koks nors plonas plonas, bet tada gal riešinės per plonos bus?  g.gif

Aš vakar nusipirkau karoliukų stambesnių ir su dukryte visą vakarą vėrėm karoliukus doh.gif Dar nė maišelio nesuvėrėm. Siūlą su nagų laku išploninau, bet jis greit išsiskleidžia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 12 09, 08:18)
Aš vakar nusipirkau karoliukų stambesnių ir su dukryte visą vakarą vėrėm karoliukus  doh.gif Dar nė maišelio nesuvėrėm. Siūlą su nagų laku išploninau, bet jis greit išsiskleidžia  doh.gif

O kokius pirkot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 12 09, 08:56)
Ačiū  4u.gif Atrodo viską susikonspektavau iš šio temos, bet kas nors prisimiršta, jo, eisiu ieškot adatos, skirtos karoliukų vėrimui. Kadangi siūlų dar neturiu, tai noriu paklaust: jie gal labai ploni tie merino vilnos siūlai? Kaip jūs mezgat? Su vienu ar su dviem ? O kroliukus ant vieno veriat ar ant dviejų, jei su dviem?

Apie kokią merino vilną kalbi? Jei ta, kur 100 gr. - 1400 m, tai aš ir su dviem, ir su trim, ir su keturiais siūliukais mezgu. Jei apie storesnius suktus, tai aš iš vieno mezgu, pakanka.

QUOTE(Vaidullka @ 2009 12 09, 09:18)
Aš vakar nusipirkau karoliukų stambesnių ir su dukryte visą vakarą vėrėm karoliukus  doh.gif Dar nė maišelio nesuvėrėm. Siūlą su nagų laku išploninau, bet jis greit išsiskleidžia  doh.gif

O kiek tu maišelių ruošiesi suverti? Man kartais vieno maišelio ir dviems poroms pakanka. O šiaip, jeigu karoliukai didesni, tai galima verti ant dvigubo medvilninio siūlo, tada į jo sulenkimą įkišti vilnonį siūlą (jei karoliukai didesni, tai lengvai eis ir per dvigubą) ir perstumti. Tada ir su adata lengvai versis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 09 gruodžio 2009 - 08:27
QUOTE(Zemugne @ 2009 12 09, 08:25)
Apie kokią merino vilną kalbi? Jei ta, kur 100 gr. - 1400 m, tai aš ir su dviem, ir su trim, ir su keturiais siūliukais mezgu. Jei apie storesnius suktus, tai aš iš vieno mezgu, pakanka.

O ką aš žinau smile.gif Aš jos dar gyvenime nesu mačiusi bigsmile.gif O galima taip, kad suverti ant vieno siūliuko, o megzti pavz su dviem ar trim, nepaskęs tas karoliukas mezginyje? g.gif Sumokėjau už karoliukus 56 Lt, na reikia juos man kur nors sunaudot vis tiek... sad.gif
Atsakyti
Nežinau kiek ruošiuos suverti biggrin.gif Jau atsibodo juos ten vert, tai bandysiu megzt, juk pirmą kart darau mergikei, tai nežinau biggrin.gif Jei reikės priversiu papildomai rolleyes.gif
Atsakyti
Pamėginkit iš plonos vielutės pasidaryt "adatą" - perlenki per pusę, gaunas tokia kaip ir aselė siūlui įverti kaip ir į įprastą adatą ir jeigu reikia dar tą vielutę susuki.

Nerišli mano kalba šiandien, bet tikiuosi kas nors suprato. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 12 09, 10:21)
Nežinau kiek ruošiuos suverti  biggrin.gif Jau atsibodo juos ten vert, tai  bandysiu megzt, juk pirmą kart darau mergikei, tai nežinau  biggrin.gif Jei reikės priversiu papildomai  rolleyes.gif

aš tai preliminariai paskaičiuoju kiek man reikės kaoliukų, nes prieš mezgant jau pasirinkus raštą būnu. Paskaičiuoju kiek karoliukų reikia vienam rašto motyvui ir pagal motyvo stambumą maždaug kiek jų sueis aplink vsą riešinę primetu ir padauginu, taigi bevik tikslus skaičius gaunasi, nereikia be saiko vert., nes paskui stumdyt labai keblu didelę bereikalingą virtinę karoliukų ax.gif
Atsakyti
Visi patarimai thumbup.gif Bus panaudoti thumbup.gif , bet tik ne šį kartą, nes jau priverta tongue.gif
Atsakyti
sveikos, visoms groziu narpliotojoms pagyrimai 4u.gif net nedristu lygintis ax.gif
pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Siuliukus man padejo parinkti parduotuveje:
user posted image
naudojau situs, jie purus, tai lengai susiveria ir slenka karoliukai, ir pacios riesines graziai atrodo. As pati buvau numacius Smyrna vilna pirkti, bet parduotuveje perspejo, kad is to siulo kietesnes gausis ir ne tokios purios.

bandziau megzti Nr.2 virbalais, tai man nelabai susimezga, nes mezgu laisvai. Ir labai sunkiai radau plonesnius virbalus. Kaune tik Gerose Akyse (senamiestyje) radau 1,25 ir 1,5 storio virbaliukus, gal kam nors pravers ax.gif nes kitur, kiek klausiau, tai sako, kad plonesniu net nebuna
Atsakyti
QUOTE(Pavasarėlis @ 2009 12 09, 16:11)
naudojau situs, jie purus, tai lengai susiveria ir slenka karoliukai, ir pacios riesines graziai atrodo. As pati buvau numacius Smyrna vilna pirkti, bet parduotuveje perspejo, kad is to siulo  kietesnes gausis ir ne tokios purios.

bandziau megzti Nr.2 virbalais, tai man nelabai  susimezga, nes mezgu laisvai. Ir labai sunkiai radau plonesnius virbalus. Kaune tik Gerose Akyse (senamiestyje)  radau 1,25 ir 1,5 storio virbaliukus, gal kam nors pravers  ax.gif  nes kitur, kiek klausiau, tai sako, kad plonesniu net nebuna

Labai ačiū 4u.gif Pradedančiam kiekvienas parašymas, kiekviena pastaba labai vertinga 4u.gif
Atsakyti