Įkraunama...
Įkraunama...

Riešinės

Sveikutės. Mezgu ir aš, labai užsikrėčiau, ir džiaugiuos įvaldžius su karoliukais, jau pati raštą pradėjau kurt tai schemučių nė neturiu, bet pradėjau tai žurnaliuką nusipirkus tikrai labai patogu kai ten viskas tiksliai surašyta.
Atsakyti
QUOTE(aurytea @ 2009 11 23, 19:44)
Kodel niekas neideda schemuciu? ax.gif
Labai noreciau jog kas nors idetu.. blush2.gif
Siandien ieskau visa diena ir nieko nerandu doh.gif

Na, gali nusipirkti Juškienės knygą, spalio mėnesio "Rankdarbių kraitelėje" yra schemų. "Pačios" nelabai gražiai pasielgė, perspausdino Juškienės knygos schemas (bent jau naujai numezgė, nors vienas spalvų derinys man taip priminė manąsias, kurios forumuose daug kam patiko, kad net ėjau pasitikslinti, ar jos tikrai dar pas mane). Be to, yra daug knygų, kuriose yra lietuviškų audimo, juostų rišimo raštų. O neoriginalių schemų dėjimas čia - autorinių teisių pažeidimas.
Atsakyti
na, manau, cia gal perlenkei, Zemugne... Nejau nusiziureti scema ir numegzt jau bus autoriniu teisiu pazeidimas.. Spausdint kazkur- tai tiesa, pripazistu, negerai.. bet scemutes det cia,kad ir kitos nusimegztu..Ojei fantazijos neturi tai ir spalvu derinius nusikopijuot- nematau cia nieko blogo.. Mano visos riesines, pirmosios, nesu daug ju numezgus, visos kopijuotos is JUSU, mezgejeles.. vienur pamaciau, prisimerkus suskaiciavau akis, persipiesiau ant languoto popieriau.. ir gatava!

Papildyta:
Cia mano pirmosios- pirmas blynas... ax.gif
user posted image
Cia antrosios tongue.gif
user posted image
ir paskutinis, tikiuosi ne paskutinis, blynas rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyturelis: 23 lapkričio 2009 - 21:38
Vyturėli, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
oi, aciu, aciu...
man taip patiko tuos karoliukus veriot,kad dabar planuose jau ne tik riesines, bet ir kepure dukrai ir rankine.. Na dar nusimezgiau dekliuka telefonui, tik nesugalvoju kaip uzsegima padaryt.. Uzkibau nerealiai..
Atsakyti
QUOTE(Vyturelis @ 2009 11 23, 21:47)
oi, aciu, aciu...
man taip patiko tuos karoliukus veriot,kad dabar planuose jau ne tik riesines, bet ir kepure dukrai ir rankine.. Na dar nusimezgiau dekliuka telefonui, tik nesugalvoju kaip uzsegima padaryt.. Uzkibau nerealiai..

O aš vis dar ruošiuosi šiuo būdu riešines megzti smile.gif Labai gražūs raštai tavo riešinių ir šiaip labai dailiai numegzta 4u.gif O kokius siūlus naudojai ir karoliukai kokie? g.gif O virbalai kokio Nr.? Visko išsiklausinėsiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 23 lapkričio 2009 - 21:53
va cia nedaug ka pasakysiu- siulus nusipirkau pigioj parduotuvej, bet vilnele 70-80%..("treviso" sock wool- o geras tik dabar pamaciau,kad kojinem skirti siulai).. Virbalai ploni- ant ju parasyta poppy14, ka tai reiskia, ar tai numeris? nezinau..

karoliukus pirkau atrode nebrangiai, bet dezutes maziukes- i sias tris riesines sumezgiau bene 10 dezuciu po viena svara ( as UK gyvenu)..Naudojau 3mm ir 4mm dydzio karoliukus.

Matai gyvenu ne LT tai ka kur nugriebiu ta turiu- vis viskas susirankiota specialiai netaikant..
Atsakyti
QUOTE(Vyturelis @ 2009 11 23, 22:07)
va cia nedaug ka pasakysiu- siulus nusipirkau pigioj parduotuvej, bet vilnele 70-80%..("treviso" sock wool- o geras tik dabar  pamaciau,kad kojinem skirti siulai).. Virbalai ploni- ant ju parasyta poppy14, ka tai reiskia, ar tai numeris? nezinau..

karoliukus pirkau atrode nebrangiai, bet dezutes maziukes- i sias tris riesines sumezgiau bene 10 dezuciu po viena svara ( as UK gyvenu)..Naudojau 3mm ir 4mm dydzio karoliukus.

Matai gyvenu ne LT tai ka kur nugriebiu ta turiu- vis viskas susirankiota specialiai netaikant..

Ačiū 4u.gif Nepažiūrėjau, kad ne Lietuvoj gyveni blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturelis @ 2009 11 23, 22:33)
na, manau, cia gal perlenkei, Zemugne... Nejau nusiziureti scema ir numegzt jau bus autoriniu teisiu pazeidimas.. Spausdint kazkur- tai tiesa, pripazistu, negerai.. bet scemutes det cia,kad ir kitos nusimegztu..Ojei fantazijos neturi tai ir spalvu derinius nusikopijuot- nematau cia nieko blogo.. Mano visos riesines, pirmosios, nesu daug ju numezgus, visos kopijuotos is JUSU, mezgejeles.. vienur pamaciau, prisimerkus suskaiciavau akis, persipiesiau ant languoto popieriau.. ir gatava!

Na, jei schemos originalios, tada jas galima dėti. Nusižiūrėti ir megzti irgi galima. Bet jeigu schemos skenuojamos ar fotografuojamos iš žurnalų bei dedamos čia, tada jau tai yra autorinių teisių pažeidimai. Aišku, čia tokių dalykų pilna ir labai gaila, kad niekas nekreipia dėmesio. Prieš kelerius metus dėl tos priežasties buvo pratrintas siuvinėjimas kryžiuku, kai užsieniečiai pasiskundė. O lietuviai menkai savo teises gina, bet ką darysi.
O dėl tų mano riešinių spalvų derinio tai aš tik pasijuokiau, nors buvo gaila, nes raštas tai iš I.F. Juškienės knygos paimtas. Ir kvaila, kad nepasivarginta nieko pakeisti. Dabar tik pagalvojau: o gal žurnalo leidėjai net nevartę tos knygos, o schemas iš čia dedamų riešinių persipaišė g.gif
Tačiau daugiau šitos temos netęsiu, nors man kartais tikrai gaila kuriančių žmonių. Kai kurių savo darbų aš vien dėl šios priežasties nerodau. Ir dabar turiu nusipaišiusi virš 10 visiškai naujų riešinių raštų, kurie laukia savo eilės, gal kokie 5 numegzti. Tačiau artimiausiu metu jos nebus rodomos, bent kol visi žurnalai prispausdins riešinių.

Beje, riešinės labai gražios thumbup.gif

Vitra, karoliukus reikia derinti prie siūlų. Lygiausi yra čekiški, prancūziški. dar japoniški, bet jie gerokai brangesni. O virbalai riešinėms turi būti ploni ir mezgama kietai. Aš mezgu siūlais, kuriuos rekomenduoja megzti 3-3,5 nr. Bet riešinėms naudoju 1,25-1,5 virbalus.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 11 23, 23:40)
Vitra, karoliukus reikia derinti prie siūlų. Lygiausi yra čekiški, prancūziški. dar japoniški, bet jie gerokai brangesni. O virbalai riešinėms turi būti ploni ir mezgama kietai. Aš mezgu siūlais, kuriuos rekomenduoja megzti 3-3,5 nr. Bet riešinėms naudoju 1,25-1,5 virbalus.

Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti

Tai negi interneto platybese nesat atradusios schemu g.gif ax.gif
Atsakyti
Kažkur mačiau nemokamų schemų. Bet kadangi mane domina tik lietuviški tradiciniai raštai, tai ir nesisaugojau. Susikuriu norimus pati.
O kodėl nenori pati paieškoti g.gif
Atsakyti