QUOTE(muotriska @ 2011 11 23, 15:35)
Pasiduodu
Visą laiką man atrodė, kad Aironas - tai išdarkytas Aronas. Pasirodo, klydau. Taigi vardo reikšmė - tiesiog airis, a nia? Labai tinkamas vardas lietuviukui, kurio tėveliai miega ir svajoja apie emigraciją. Tik keista, kad tokio vardo nei Airijos, nei UK statistikoje aptikti nepavyko, bet užtat USA yra:
http://www.ourbabyna...popularity.html
Gal jie visi lietuviai, nes Lietuvoje šis vardas žymiai populiaresnis:
http://www.tevu-darz...vardai/aironas/
QUOTE(Vikute777 @ 2011 11 23, 16:06)
Man kaip tik gerai, kuo maziau bus Aironu, tuo maniskis bus isskirtinesnis.
As norejau vaikui netradicinio vardo, kad butu retas, ir pries 7 metus, kai as saviski taip pavadinau nebuvau nei maciusi nei girdejusi nei vieno Airono, nors aisku gal ju buvo, bet turbut tikrai laaabai mazai.
Na, jeigu taip norėjot...
QUOTE(Vikute777 @ 2011 11 23, 16:06)
Dabar gyvenam Norvegijoje ir tikrai del Airono vardo nekilo nei jokiu sunku, nei asocijaciju. Jie jo nesieja pagal tarima nei su gelezim, nei su lygintuvu. Jie tiesiog priima ji, kaip varda ir tiek. Ir apskritai cia manau, nei vienas net zmogus nedristu ir nepgalvotu, ka nors pries pasakyti ar net pakomentuoti. Nes cia zmones rupinasi savo reikalas, o ne aiskina kitiems, kas gerai, kas negerai, kas grazu kas negrazu, o tuo labiau nebando uzgauti aiskindami, koki negrazu tu vaikui varda davei. Nes cia zmones gerbia kiekvieno zmogaus nuomone ir pasirinkima. Istikruju tai mes galetume is ju to pasimokyti. Nors man savatauciai labiau priimtini, bet kai kurios musu lietuviu savybes tikrai bjaurios, vien tas gerai, kad gal nedaugumos, nors....
O Jūs manote, kad būtų kilę sunkumų, jei būtumėte pavadinę, tarkim, Gintaru? Aišku, ne, jie tiesiog priimtų šį vardą kaip užsienietišką ir nesuktų sau galvos. Aš irgi nesuku galvos dėl draugų, pažįstamų ar jų vaikų vardų, ir jų nekomentuoju, jei niekas mano nuomonės neklausia. Kitas dalykas - šis subforumas, skirtas būtent
diskusijoms apie vaikų vardus. Temos autorė klausė:
QUOTE(emilijut @ 2008 10 28, 15:52)
Sveikutės, niekur nerandu šio vardo reikšmės. Pažįstamų tarpe tokiu vardu nieko nėra, o mums jis labai patinko, tad taip ir pavadinom savo pirmagimį.
Iš anglų kalbos išsiverčia- geležis berods, bet gal dar kokių reikšmių žinot?
Vat ir komentuojam. Man nuomonė apie mano vaikų vardus neįdomi, aš temų apie jų vardus SM neskaičiau. O pareikšdama savo nuomonę apie Airono vardą, Jūsų asmeniškai nenorėjau įžeisti.