Įkraunama...
Įkraunama...

"žaliosios" laidotuvės

Pati idėja - žmogaus ir gamtos susiliejimo - graži, bet šių laikų kontekste ir man ji kvepia gryniausiu verslu. Juk ir tradicinėse kapinėse niekas neverčia statyti granitinio mauzoliejaus ar laidoti žmogaus, aprengto sintetiniais drabužiais. Galima rinktis natūralaus pluošto drabužius, kuo paprastesnį medinį karstą arba deginimą, skoningą, subtilų medinį paminkliuką. O ir kai kurios kapinės bent jau man mažai kuo skiriasi nuo miškelių ar parkų. Man jos nekelia jokių neigiamų minčių, priešingai - kartais netgi smagu po jas pasivaikščioti.
Atsakyti
QUOTE(Aletheia @ 2009 05 07, 17:11)
Pati idėja - žmogaus ir gamtos susiliejimo - graži, bet šių laikų kontekste ir man ji kvepia gryniausiu verslu. Juk ir tradicinėse kapinėse niekas neverčia statyti granitinio mauzoliejaus ar laidoti žmogaus, aprengto sintetiniais drabužiais. Galima rinktis natūralaus pluošto drabužius, kuo paprastesnį medinį karstą arba deginimą, skoningą, subtilų medinį paminkliuką. O ir kai kurios kapinės bent jau man mažai kuo skiriasi nuo miškelių ar parkų. Man jos nekelia jokių neigiamų minčių, priešingai - kartais netgi smagu po jas pasivaikščioti.

drinks_cheers.gif Ir ypac grazu, kai per velines dega simtai zvakuciu..Man tokia paslaptinga, kito pasaulio zmoniu vieta, kur mes tik galim pazvelgti is sono...
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 07, 17:18)
drinks_cheers.gif  Ir ypac grazu, kai per velines dega simtai zvakuciu..Man tokia paslaptinga, kito pasaulio zmoniu vieta, kur mes tik galim pazvelgti is sono...

Vėlinės man apskritai viena magiškiausių dienų metuose... Visada einam į Rasų kapines, nusiperkam daug žvakučių ir degam jas ant apleistų kapų.
Atsakyti
ideja nieko,bet ne ekologija o biznis pirmoj vietoj cia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 12 01, 17:36)
As uz tai, kad mirusiuosius degintu, o pelenai jau savaime "zali". Galima juos kur nors graziai uzkasti, vietos daug neuzimtu, neterstu aplinkos. Arba isberttu pvz i jura. Kaip buvo pagal pageidavima pasielgta su Lt unesco ambasadore.

Na deginti ar ne čia kiekvieno apsisprendimas, tačiau aš pritarčiau taip pat deginimui, nes dabar užsukus į kapines ima siaubas vaikštai po akmeninių, monolitinių antkapių labirintą, nesakau, yra ir tikrai kuklių kapų, tačiau jie sunyksta kai šalia išdygsta dviejų metrų akmeninis kryžius lyg koks "genetiškai" paveiktas monstras. Aplamai kiek brangios žemės plotų užima tokie kapai. Geriau tikrai palaidojus urną su pelenais toje vietoje pasodinti medį.
Atsakyti
QUOTE(manomega @ 2009 05 24, 17:38)
Na deginti ar ne čia kiekvieno apsisprendimas, tačiau aš pritarčiau taip pat deginimui, nes dabar užsukus į kapines ima siaubas vaikštai po akmeninių, monolitinių antkapių labirintą, nesakau, yra ir tikrai kuklių kapų, tačiau jie sunyksta kai šalia išdygsta dviejų metrų akmeninis kryžius lyg koks "genetiškai" paveiktas monstras. Aplamai kiek brangios žemės plotų užima tokie kapai. Geriau tikrai palaidojus urną su pelenais toje vietoje pasodinti medį.

drinks_cheers.gif visiškai sutinku... smile.gif
Atsakyti
AŠ irgi prieš rūtų darželius kapuose doh.gif man patiktų, kad išleistų įstatymą, kad laidoti galima su ekologiškomis medžiagomis, o pamiklai tik mediniai. Nebrangų paminkliuką galima kas 10-20 metų ir naują padaryti, kokia čia bėda/ bigsmile.gif
Bet visgi esu už kapines.
Nesąžininga pririšti vaikus prie sodybų. Ir prie rūtų laistymo kapinėse taip pat. Žolytė ir viskas. Atėjai- atnešei gyvų gėlių, įmerkei- viskas.
Nėra tavęs- žolytė žaliuoja, kapinių prižiūrėtojo tvarkingai nupjaunama.
Atsakyti
man patinka amerikoniškos kapinės, kur niekas nedaro sodų. yra akmenukas ir viskas. o Lietuvoj kai pažiūri -- kapai pasidaro vieta, kur žmonės savo išpindėjimo lygį demonstruoja. kažkada teko matyt kapą ištiestą salotine kilimine danga doh.gif

o dėl ekologijos -- kažkur skaičiau, kad didžiausias absurdas yra karstai. kertamas medis, tam kad būtų užkastas į žemę supūdymui. nori nenori, bet logikos tikrai yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 10 26, 19:05)
http://tv.delfi.lt/video/qQ2QcWBz/

unsure.gif  kokios jūsų mintys??? ar atkeliaus kada jos į lietuvą  g.gif
Kažkaip nejauku būtų miške rasti kapelių. O visą mišką paversti kapinėmis... g.gif Gaila būtų... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(manomega @ 2009 05 24, 17:38)

visiškai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man patinka švedų kapinės.
Labai tvarkingos,ir jaukios.
Nedideli paminkliukai,ir labai nedaug gėlių.
Aplinkui žalia žolytė.
Kiekvienas iš mūsų pasirenka ko jis nori ,tai yra laisva valia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 12 01, 17:36)
As uz tai, kad mirusiuosius degintu, o pelenai jau savaime "zali". Galima juos kur nors graziai uzkasti, vietos daug neuzimtu, neterstu aplinkos. Arba isberttu pvz i jura. Kaip buvo pagal pageidavima pasielgta su Lt unesco ambasadore.

4u.gif ir aš už
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2009 07 10, 15:51)
Kažkaip nejauku būtų miške rasti kapelių. O visą mišką paversti kapinėmis...  g.gif  Gaila būtų...  unsure.gif

biggrin.gif man baisu buvo, kai pirmą kartą vaikštinėdama miškelyje už TV bokšto, aptikau daug kapelių 4u.gif na, tiesa, ten gyvūnėlių kapinės biggrin.gif o dabar visai smagu ten užsukti...kažkokia paslaptinga vieta, gera aura 4u.gif
Atsakyti