QUOTE(paukščiukas @ 2008 11 17, 18:04)
nelabai man sekasi daryti gražias nuotraukas, gal galit kokių patarimų duoti, į ką kreipti dėmesį fotografuojant?
Na, ir man ne visada pasiseka, bet kiek žinau-pasidalinsiu
1.Fotografuok dienos šviesoj, bet ne ant tiesioginės saulės .
2.Parink tinkamą foną,
tai labai svarbu . mano manymu, geriausias-vienspalvis, tai gali būti ir baltas vatmano lapas(o gal ir juodas ), spalva priklausys nuo meškiuko. Taip pat tinka audeklo gabalas. Aš, pvz. popierių dedu taip, kad ir vertikaliai, ir horizontaliai būtų tas pats fonas, t.y. lapą dedu ant kėdės ir atremiu į kėdės atlošą, kad padėjus meškiuką ir už jo nugaros, ne tik po užpakaliuku būtų tas lygus fonas. Galima pritaikyti ir interjerą,pvz. kokią kėdutę, krepšelį ar dar ką nors, kas tiktų, tik ne per daug, nes dings tarp daiktų ir spalvų pats meškiukas.
3.Fotoaparatą nustatyk būtinai ant macro funkcijos, visada žymima tokia gėlyte, lyg tulpyte. Kitaip iš arti fotografuojant gausis susiliejusi nuotrauka, o ši funkcija išryškina detales.
4. Stengtis fotografuoti iš arti, kad niekas neišlįstų iš už fono ribų, pvz. koks šalia stovinčio televizoriaus kraštas (jei moki naudotis fotoshopu, būtų galima koreguoti nuotrauką, bet aš pvz. nemoku, tai stengiuosi iškart gerai pataikyti).
5.Bandyk daug kartų vis ką nors pakeisdama:šviesos kritimo kampą (jei susidėjai viską ant kėdės, tai galima pasukioti kėdę labiau atsukant į langą, šonu nuo lango ir pan.), t.p. sufokusuodama vis kitoje vietoje (kai šiek tiek nuspaudi fotografavimo mygtuką vaizdo langelyje atsiranda toks kvadračiukas, vadinasi ta vieta, ant kurios jis yra, pvz. meškiuko nosis bus ryškiausia nuotraukoj. Aš vis bandau spausti ir žiūrėti, kaip keičiasi to kvadračiuko vieta, kartais atsiranda net keli, pvz. vienas gali būti ant snukučio, kitas ant ausies, trečias-ant letenėlės, tai tuomet ir spausk jau, kad nufotografuotų. Ir taip daug kartų.
6. Susikelk nuotraukas į kompą ir atrinkinėk, kurios geriausiai išėjo. Pamatai kokią neryškią, susiliejusią ir trink. Ir taip, kol liks kelios geriausios.
Sėkmės