Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos lopšelis-darželis "ŽELMENĖLIS"

QUOTE(mama2004 @ 2009 10 21, 08:56)
mergaites, kaip jum lasiuku grupes aukletojos ir auklyte? nebezinau ka ir daryti. nesusisneku as ten visai verysad.gif o pasirinkimo dabar nera lopseliuose. tuo labiau kaip as vesiu viena vaika i viena dazaeli, o kita vaika i kita  verysad.gif zodziu sedziu ir bliaunu  doh.gif ir vaiko kaip gaila verysad.gif

Tai ir vesk, kokia čia bėda - Čiauškutė šalia yra mirksiukas.gif . Ir aš į du daržus vedžiojau - nieko, visi gyvi likom. Juk vaiko savijauta darželyje svarbiau, nei kažkokie principai rolleyes.gif .
Be to, Ado brolis irgi į kitą darželį eina tongue.gif 4u.gif

Želmenėlis genda unsure.gif . Ir pas mus priešmokyklinėj problema unsure.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 21 spalio 2009 - 08:23
na mes kol pradejom susisneketi su lasiuku aukletojom praejo geras pusmetis, bet dabar viskas labai gerai, o vaikus tiek aukletojos tiek auklyte tikrai myli ir priziuri. jei nepaslaptis, kas nutiko? gali rasyti i az, gal situacija panasi, jei galesiu patarsiu ...
Atsakyti
Bandysiu siandien dar sukaupus drasa pasneket. Man atrodo pasiimant turetu but aukletoja su kuria dar galima pasneket. Nes jei kazkokie priekaistai, tai inai man visada grieztai, bet graziai viska isdesto, o kita aukletoja jei kas skundziasi jai ir inai man perpasakoja. Kas durniausia del nieku. Pries kokia savaite bandziau pasiguosti sviesiaplaukei aukletaojai (vis pamirstu ju vardus), kad mazius vos kelias dienas sausa nosim pavaiksciojo ir vel susirgo, nes namie siaubingai salta buvo ir dregna. Vakare kai atejau pasiimti, tai jau tamsiaplauke aukletoja (ta su kuria susisneku) man pareiske:"girdejau pretenzijas reiskiate, auklyte sako, kad jusu vaikas jau su sloga i darzeli atejo". Taip ir likau apsalus del savo PRETENZIJU. Ir nepavieniai tokie atvejai. As jau ir taip ir kitaip bandau bendraut, noriu, kad santykiai butu geri. Juk nuo to, kad as ten akis isdraskysiu su mano vaiku graziau tikrai nesielgs, bet jau nebezinau kaip sneket...ar isvis nesneket doh.gif
siandien isvis apsalau... ryte kaip visada pries tv pasedejom ant puodo, kaip visada nieko nepadare, apsirengem ir isejom su vaikais ryte, sedom i masina, o inai neuzsivede, tai as greit maziu i rankas, dicki uz rankos ir pestute. Mazius eit atsisake, tai visa kelia tempiau, o jis pas mane toks burbulis, dar pusiaukely pradejo puskuoti, kvapai paskido ypatingi doh.gif Atejus sviesiai aukletojai pasakiau, kad apsidirbom, ziuriu mano vaikas kol as sneku pradejo lupa tempt, tai as ir smukau lauk. Kol tvarkiau rubinej likusius batus ir kitus daiktus, tai inai islindus (atrode nepatenkinta) man pasake, kad ryte vaika reikia ant puoduko sodinti ir prisidirbusio tureciau neatvest, reiktu pakeist pries atvedant. Nu ir vel tos mano akys kaip kukuliai, bandziau aiskinti, kad viskas ivyko pusiaukelej, bet manes nieks nebeklause ir po savo monologo uzdare duris. Itariu vakare vel isgirsiu ka nors, bet jau sikart tikrai netylesiu. Bandysiu graziai kaip nors issikamantinet kas cia tarp musu vyksta, nes tatau, kad su kitom mamytem tikrai gerai sutaria doh.gif tai gal as kazka netinkamo ju akim darau. Juk tikrai nesinori piktuoju skirtis, tuo labiau, kad dickiui tikrai labai su aukletojom sekesi tiek snekuciu grupej, tiek dabar balioneliu. aukletojos pasakiskos wub.gif ir pasneket, ir pasiguost galima. Ir geru patarimu duoda thumbup.gif Nu zodziu, ziuresiu... gal cia as per jautriai reaguoju tongue.gif vat kiek prirasiau, dusia isliejau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama2004: 21 spalio 2009 - 10:21
as tai siulyciau pakalbeti prazioj su ta tamsiaja (zita) nes ji vis tiek yra pagrindine. ir pasakyti kad kuris laikas nesusikalbat ir kaip yra is tikruju. o jau po to su sviesia (egle). na taip jos keistos ir kiekviena savotiskai. pradzioj pas mus irgi buvo problemu, nes manoji is viso nesisedo ant puodo, tai irgi streliu gaudavau, bet po ilgu ir sunkiu menesiu viskas pakrypo gera linkme, kantrybes.
Atsakyti
isivaizduoju kaip nesmagiai jautiesi. viskas kas susije su musu vaikais, kelia sirdies skausma smile.gif pamenu vyresnelio grupej panasiai buvo, kazkada maudydama pastebejau ant nugaros melyne nemaza, tokia kaip nubrozdinima ir durna galva, po kiek laiko sugalvojau aukletojos uzklausti, ar nebuvo kokio indicento doh.gif visai ramiu tonu klausiau, bet matyt uzlipau ant skaudamos vietos, tai viena kitai pasipasakojo, gal dar apziurejo nugara, rado ten musu nuo gimimo turima hemangioma, ir vakare atejusiam teciui pareiske- toookia melyne tikrai ne pas mus isistate doh.gif lotuliukas.gif tasyk irgi keistai pasijautem, rodos vos nekaltai uzklausem o gavosi vos ne tyrimas kazkoks, nemalonu bet praejo.

manau kad aukletojos visos jautriai reaguoja i tevu priekaistus. o pacios priekaistauti megsta, cia toks jau tam tikru pareigu bruozas. paziurekite kokios "svarbios" buna pvz registratores poliklinikose lotuliukas.gif taip ir cia, manau jei ji pasake- geriau kakokite namie, tai tieisog reikejo palinkseti galva ir tiek. ramiau butu visiems, vis tiek butu pakeite pampersa doh.gif
Papildyta:
ai, pamirsau pamineti, Zita sake kazka, kad kitos grupes aukletoja isleista nemokamu, tai Egle gali dirbti per abi grupes, matyt tai irgi veikia per nervus joms sad.gif
Atsakyti
na taip teisingai pastebejai bomba drinks_cheers.gif ant musu visada bambedavo kad pati pirma vaika atvedam ir paskutini pasiimam, na tai darydavo tik viena aukletoja unsure.gif , aisku nemalonu klausyti, bet... o ka daryti, negi tampysius su vezimu ir mazu vaiku per lietu ar puga, tai ir laukdavom kol tetukas baigs darba. o pastebejimas toks kad asmeniskai mes problemeles sprendziam su zita nes eglei kalbek nekalbejes, nieko nepasikeicia situacia
Atsakyti
Egle man irgi keistesne,nesuprasi ko ji nori kazka sumurma panosej ir nueina.(nors mes ne is lasiuku ,bet ji kitoje grupeje taip pat dirba aukletoja)o siap tai mamytes reikia kuo maziau imti sirdin ka jos sako,kaip sake viena mama palinguoti galva ir viskas,nors kaip tai butu sunku unsure.gif unsure.gif man irgi pernai buvo sunku,galvojau kas cia daros,kodel as visada kliuvu,kas jom netinka...bet siais metais apsiramino smile.gif
Atsakyti
Tai as siandien ir pasnekejau su Zita. Su sita aukletoja manau tikrai galima viska issiaiskinti. Atejus iskart is veido jau supratau, kad ir man pokalbi turi. Tai paaiskejo, kad as siandien ryte:"padrebiau apsidirbusi vaika ir islekiau" blink.gif
Tai ir pasakiau, kad su ana aukletoja nieko kalbet neimanoma ir nebematau prasmes isvis bendraut, tai pasake, kad bendraut butina ir cia gavos nesusipratimas is abieju pusiu, kad turejau pakeist pati pamperi arba bent atsiprasyt ir iseit. Nu gal ir as bereikalo susimeciau, bet ju rekomendaciju tiek daug, kad besistengdama vaikui palengvinti ta adaptacija jau ir nebezinai kaip elgtis. Pradzioje pasirodo neleido keist pamperio kadangi vaikas verke ir del to reikejo man kuo greiciau dumt lauk, o dabar jau galima ir man butu ji keist doh.gif nu, o is kur as galiu zinot kas pas juos ir kada galima. Man mano vaiko kakis jokiu emociju nekelia ir as be problemu ji galiu sutvarkyti, tuo labiau siandien net niekur ir neskubejau, taciu man viena karta uzdraude, tai as ir nebelendu 4u.gif Kadangi vaikui pradejus verkt kita rekomendacija yra dumt pro duris, na ta ir vykdau, bet gavos, kad "padrebiau apsidirbusi vaika ir islekiau" doh.gif
Reziume: nuo siol mano bendravimas vyks tik su Zita blink.gif
Atsakyti
na va, gerai kad pasisnekejot 4u.gif o kad jos biski metosi tai jooo, viena diena sako , pasiimkite annksciau, dar nepriprates, kita diena, ai, palikite, gi ramus vaikis, po to vel , - per ilgai bus, pervargs ir panasiai smile.gif kaip makalaika rase- toks jausmas kad lopselio grupe turetu dirbti nuo 9 iki 16 val smile.gif
bet viskas bus gerai, kad tik nesirgtu. maniskis jauciu sumuse nesirgimo "antirekorda" doh.gif ejom i darza 3 dienas, siandien pasiemiau su lengvu skaidriu snargliuku, bevaziuojant namo jau eme zliaugti, o po to dar ir uzsikosejo verysad.gif vel 3 savaites gydymo unsure.gif
Atsakyti
na liudna kad vel sergat... as tai duodu influcida, jis hemeopatinis priesgripinis, nzn ar cia sutapimas ar tikrai padeda lotuliukas.gif . stengiames vakarais keptos duonos su cesnaku pagriauzti tongue.gif kad tik ligos nepultu.
gal kas turit dar kokiu senoviniu receptuku nuo ziemos sezono ligu unsure.gif
Atsakyti
as umkalora duodu. jis irgi homeopatinis. Labai isgirtas, tai ziuresiu kaip ten mum bus. Mes eidami i darza sloga apsigydem, nes nelabai turiu galimybe palikt namie maziuko. Praeita penktadieni tik nevedziau, nes mociute nedirbo, tai per savaitgali is zalio liuliaus pavertem i skaidru. Gerai nors, kad nosi pucia. Dar mum ziuriu labai padejo nosies plovimas su humeriu. Paskui purskiu euforbiju (taip pat homeopatinis). Tai namie jau kaip ir isvis nebera slogos, bet is darzelio pasiimu su apsepuse nosim, tai turbut kai i lauka eina ir pasileidzia jam smile.gif Bet dziaugiuosi, kad eina kiekviena diena i lauka. Mes kai lankem su dickiu kita darzeli, tai ten isvis ant rudens nebevesdavo.
Atsakyti
oi kaip negalima dziaugtis kad vaikai sveiki, ir kaip negalima nieko planuoti doh.gif . siandien atsikele maziukas su temperatura ir kosuliu doh.gif na ir vel viskas is naujo unsure.gif
Atsakyti