QUOTE(Owly @ 2008 10 25, 15:30)
Man nepatinka kai būna miltuota kepinių apačia, tai dėl to iškloju popierium
Tai kad nebuna miltuota nei trupucio, reikia taip gerai iskratyti padauzant
QUOTE(lapute33 @ 2008 10 25, 20:31)
Sausiu ir as tuoj orkaiten savo ekleriukus darau pagal cipciuko receptuka
via cia
kai iskeps pasirodysiu kas gavosi
via cia
kai iskeps pasirodysiu kas gavosi
graziai iskepe tau as ir kepiau ana diena ,labai patiko ,skanus gavos.tik nekimsau pirmam karui,galvoju reik paziuret ar isvis kas gausis. o tesla tavo ir tokia laaabai lipni gavos? as nezinojau kada ant puodo uztenka kaitinti,nes bemaisant ranka jau ziauriai paskaudo net
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 25, 18:13)
Sakyk Cinside , koks ju skonis , na i ka jie uznesa , i koki kepini ??? is issvaizdos - dziuveseliai , noreciau pabandyti, bet idomu kitu skonio nuomone
As kepiau ne per seniausiai biskocius su riesutais ir sokoladu. Jie labai skanus, saldus, nu tuokie pakramtukai prie arbatos ar kavytes. Dziuvesius jie primena tik isvaizda, o skonis visai kitoks. Gan greit pasidaro ir ilgai stovi nesugede, jei aisku, gerai paslepiu ir pamirstu kur paslepiau
Kepiau Miseles daugiasluoksni torta. Liko gal koks penktadalis. Nepuosiau, tai ir vaizdas ne koks (nufotkinau, bet kita diena foto ikelsiu, labai tingiu sivakar). Skonis - fantastiskas. Darbo - iki kaklo. Tiek pat neplautu indu. Dariau tris dienas ta torta Nepatiko tas riesutinis blynas, nes jis nuo torto atkimba ir lieka formoj. Tad jo kita karta ir nedarysiu. O siaip tikrai super skanus tortas
neatlaikiau ir aš prieš populiarųjį daividijos aguonų mielinį pyragą
tik turėjau ant greičio kažką sumastyti dėl formos ir įdaro,nes:
1.pasirodo,MB išmetė eilinio tvarkymo metų mano seną kekso formą. teko naudoti keksiukų ir pailgą kekso formas.
2.to pačio tvarkymo metu kažkur įkišo aguonas taip,kad pats nebeprisiminė-kur pavyko rasti tik pusę stiklinės.todėl likusi dalis įdaro iš maltų migdolų
už tokį elgesį jam teko garbė 10 minučių minkyti tešlą.
miltų man buvo mažoka pagal receptą dėjau dar kokius 100 g papildomai
ką galiu pasakyti....nepadoriai skanu gailiuosi,kad nedariau iš pusės normos,nes jau apsivalgiau iki negaliu,o dar tiek daug liko
tikrai žinau,kad Velykoms turiu gerą mielino kepinio receptą nes iki šiol mano bandymai buvo ne visai vykę tik kitą kartą bus daugiau įdaro
85-tą kartą dėkoju daividijai už puikų receptą
tik turėjau ant greičio kažką sumastyti dėl formos ir įdaro,nes:
1.pasirodo,MB išmetė eilinio tvarkymo metų mano seną kekso formą. teko naudoti keksiukų ir pailgą kekso formas.
2.to pačio tvarkymo metu kažkur įkišo aguonas taip,kad pats nebeprisiminė-kur pavyko rasti tik pusę stiklinės.todėl likusi dalis įdaro iš maltų migdolų
už tokį elgesį jam teko garbė 10 minučių minkyti tešlą.
miltų man buvo mažoka pagal receptą dėjau dar kokius 100 g papildomai
ką galiu pasakyti....nepadoriai skanu gailiuosi,kad nedariau iš pusės normos,nes jau apsivalgiau iki negaliu,o dar tiek daug liko
tikrai žinau,kad Velykoms turiu gerą mielino kepinio receptą nes iki šiol mano bandymai buvo ne visai vykę tik kitą kartą bus daugiau įdaro
85-tą kartą dėkoju daividijai už puikų receptą
Merginos, gal noretumet pusryciams prie kavos ledu?
Vaniliniai ledai
1/2 stikl. pieno + 1/2 stikl. 35-36 proc. rieb. grietineles (stikline 250 ml.)
2/3 stikl. cukraus
5 tryniai
2 arb. saukst. vanilinio cukraus
Sumaisyti trynius su cukrum iki vientisos mases (kol istirps cukrus, stipriai neplakti). Uzvirinti pieno su grietinele ir plona srovele ipilti i tryniu mase pastoviai maisant. Viska perpilti i puoda pastatyti ant mazos ugnies ir pastoviai maisant virti
apie 10 min. kol mase sutirsties. Svarbu NEužvirinti (kitaip nepavyks gauti vientisos mases be kristalu, vistiek siek jausis smulkus kristaliukai). Perkosti mase per tikleli ir uzdengti maistine plevele taip, kad ji liestu mases virsu, atšaldyti
saldytuve min. 3 val.
Po 3 val istrauktui is saldytuva ir gerai viska suplakti mikseriu iki vientisos mases. Mase ideti i saldikli 2 val. Po 2 val, uzsaldyta dalinai mase istraukti is saldiklio ir vel suplakti gerai mikseriu. Pakartoti uzsaldyma-plakima dar 2 kartus ir pilnai uzsaldyti. To reikia, kad mase butu vientisa be kristalu.
Pries pateikian uzpilti istirpintu vos siltu sokoladu. Skanaus
Vaniliniai ledai
1/2 stikl. pieno + 1/2 stikl. 35-36 proc. rieb. grietineles (stikline 250 ml.)
2/3 stikl. cukraus
5 tryniai
2 arb. saukst. vanilinio cukraus
Sumaisyti trynius su cukrum iki vientisos mases (kol istirps cukrus, stipriai neplakti). Uzvirinti pieno su grietinele ir plona srovele ipilti i tryniu mase pastoviai maisant. Viska perpilti i puoda pastatyti ant mazos ugnies ir pastoviai maisant virti
apie 10 min. kol mase sutirsties. Svarbu NEužvirinti (kitaip nepavyks gauti vientisos mases be kristalu, vistiek siek jausis smulkus kristaliukai). Perkosti mase per tikleli ir uzdengti maistine plevele taip, kad ji liestu mases virsu, atšaldyti
saldytuve min. 3 val.
Po 3 val istrauktui is saldytuva ir gerai viska suplakti mikseriu iki vientisos mases. Mase ideti i saldikli 2 val. Po 2 val, uzsaldyta dalinai mase istraukti is saldiklio ir vel suplakti gerai mikseriu. Pakartoti uzsaldyma-plakima dar 2 kartus ir pilnai uzsaldyti. To reikia, kad mase butu vientisa be kristalu.
Pries pateikian uzpilti istirpintu vos siltu sokoladu. Skanaus
KAIP NORECIAU TAVO LEDU,ALE KAD GERKLE SKAUDA,VOS PRASNEKU,O KOKS PYKTIS EINA KA NEGALIU PASAUKT . INOCKA,ACIU TAU,TAVO DEKA ISMOKAU IKELTI NUOTRAUKAS.
Aš jau kalėdoms ruošiuosi Kai kambariuose šalta, pasišildai kepdamas pyragus, tai ta proga ir išsikepiau kalėdinį pyragą ir imbierinius sausainiukus
Kalėdinis pyragas
3 kiaušiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukstai cinamono
po 0,5 šaukstelio imbiero, kardamono, maltų gvazdikėlių, maltų muskatų
1 arb. šaukstelis kepimo miltelių
Graikinius riešutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su papajom ir malta citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusę šio mišinio supilti į vaisius. Kambario temperatūros sviestą išsukti, sukant dėti medų, kiaušinius, po truputį imaiįyti miltus. Suberti džiov. vaisius ir išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uždengti pyrago viršų folija ir kepti dar 45 min. Iškepusį atvesinti ir įvynioti į foliją, palikti 3 dienoms. ši pyragą galima laikyti 2 mėn.
. Pyragą galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet jį reiktų suvartoti per savaitę.
Aš pati į pyragą dėjau daugiau ir įvairių džiovintų vaisių ir riešutų, visumoj gavosi apie kilogramą , būtina dėti džiovintų citrusinių vaisių, dėjau citrinos žievelę, džiovintus kinkanus, džiovintus greifrutus, vyšnias, spanguoles, kriaušes, abrikosus, slyvas,ananasus, papajas, melionus, figas, razinas, jas palaikiau brendyje. Riešutus naudojau graikiškus ir migdolus.Kepiau apie 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, palaukiau kol apkepė, o tada uždėjau silikoninį padėkliuką ant viršaus, kad neperkeptų. Kepė apie 2 valandas.
[attachmentid=163079]
Kalėdinis pyragas
3 kiaušiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukstai cinamono
po 0,5 šaukstelio imbiero, kardamono, maltų gvazdikėlių, maltų muskatų
1 arb. šaukstelis kepimo miltelių
Graikinius riešutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su papajom ir malta citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusę šio mišinio supilti į vaisius. Kambario temperatūros sviestą išsukti, sukant dėti medų, kiaušinius, po truputį imaiįyti miltus. Suberti džiov. vaisius ir išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uždengti pyrago viršų folija ir kepti dar 45 min. Iškepusį atvesinti ir įvynioti į foliją, palikti 3 dienoms. ši pyragą galima laikyti 2 mėn.
. Pyragą galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet jį reiktų suvartoti per savaitę.
Aš pati į pyragą dėjau daugiau ir įvairių džiovintų vaisių ir riešutų, visumoj gavosi apie kilogramą , būtina dėti džiovintų citrusinių vaisių, dėjau citrinos žievelę, džiovintus kinkanus, džiovintus greifrutus, vyšnias, spanguoles, kriaušes, abrikosus, slyvas,ananasus, papajas, melionus, figas, razinas, jas palaikiau brendyje. Riešutus naudojau graikiškus ir migdolus.Kepiau apie 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, palaukiau kol apkepė, o tada uždėjau silikoninį padėkliuką ant viršaus, kad neperkeptų. Kepė apie 2 valandas.
[attachmentid=163079]
QUOTE(aguonele @ 2008 10 25, 22:41)
graziai iskepe tau as ir kepiau ana diena ,labai patiko ,skanus gavos.tik nekimsau pirmam karui,galvoju reik paziuret ar isvis kas gausis. o tesla tavo ir tokia laaabai lipni gavos? as nezinojau kada ant puodo uztenka kaitinti,nes bemaisant ranka jau ziauriai paskaudo net
Aha, ji tokia labai lipni buna, aplimpa puse konditerinio maiselio krastu, gerai kad lengvai nusikrapsto As kai imaisau miltus, ismaisau gerai, tada dedu ant ugnies ir pakaitinu keleta minuciu vis maisydama su medine mentele. Siais raso kad kaitinti reikia tol kol puodo dugnas pasidengs balta plevele, bet pas mane puodai nepridegantys tai niekuo nepasidengia nukelus nuo ugnies siek tiek praausinu, tada musu po viena kiausinius ir minkau ranka, nes taip lengviau ir geriau issimaiso. rodos viskas gavosi, prikimsau jau plikyto kremo, skanus gavosi nesiuosi i svecius
QUOTE(Inočka @ 2008 10 26, 09:13)
Va cia geras reiks uzsiimt ledu gamyba
sveikos meginos, vis pas jus uzsuku paskaitineti ir pasisemti ideju o siandien isdrisau parasyti...aciu visoms uz receptukus, as kol kas dar neturiu kuo pasigirti, bet norejau pasiklausti (nes kazkada buvau radusi o dabar nerandu) gal kuri zinot "netikru namu salygom darytu rafaello receptuka"???
QUOTE(triule @ 2008 10 25, 20:52)
didesnese maximose irgi buna, tescoma firmos, pakuoteje 100vnt. ivairiu spalvu. bet as juos irgi dedu i silikonines keksu formeles.
o va tokiu pas mus nebuna
http://imaginativeic...multi_foil3.jpg
http://imaginativeic...es_football.jpg
o va tokiu pas mus nebuna
http://imaginativeic...multi_foil3.jpg
http://imaginativeic...es_football.jpg
va tokiu popieriniu formaliu cia yra http://www.arevitosi...s...roup=1&id=7
QUOTE(Krissti_ @ 2008 10 26, 15:17)
sveikos meginos, vis pas jus uzsuku paskaitineti ir pasisemti ideju o siandien isdrisau parasyti...aciu visoms uz receptukus, as kol kas dar neturiu kuo pasigirti, bet norejau pasiklausti (nes kazkada buvau radusi o dabar nerandu) gal kuri zinot "netikru namu salygom darytu rafaello receptuka"???
va tokiu popieriniu formaliu cia yra http://www.arevitosi...s...roup=1&id=7
va tokiu popieriniu formaliu cia yra http://www.arevitosi...s...roup=1&id=7
Na, gardūs kokosiniai rutuliukai išeina tiesiog sumaišius lygiom (masės) dalim kond. pieną ir kokoso drožles. Tiesa, iki raffaello toli..
Aš ateity ketinu pasidaryti štai tokių kokosinių rutuliukų. Atrodo gardžiai!
Dar vienoje vokiškoje knygoje mačiau kažką panašaus į raffaello - baltojo šokolado ir kokoso triufeliai, tik sudėti į tokius vaflinius rutuliukus. Bat nemanau, kad jų mūsuose yra. Rutuliukai atodo kaip šitų išorinis sluoksnis..