aciu,tada pirksiu ir as,siaip jis ir pigesnis kazkur per lita,visi gasdina kad krize,tai biski sutaupysim
taip,pakelis toks pat,ir parasyta kad kepimui
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 00:26)
Kiek matau , tai jis pas tave nuotraukoj aukstyn kojon apverstas , ar as klystu ???
Kaip isverciau is blekos, taip ir atpjoviau aukstielnika, puoliau ragaut Atsipjoviau dar karstas buvo Jau dabar praveso, skanus rupuziuks
Savaitgali dariau torta pirma karta. Gavosi labai skanus.
KAVOS LIKERIO TORTAS
150 g. migdolu
150 g. lazdyno riesutu
2 saukastai miltu
200 g. cukraus
7 kaiusiniu baltymai
60 ml. kavos likerio(Kahlua ar pan.)
Kavos kremas
200 g. sviesto
150 g. juodojo sokolado (istirpinto)
2-3 sauksteliai cukraus pudros
2 sauksteliai silto vandens
3-4 sauksteliai tirpios kavos
Riesutus reikia paskrudinti ir nuvalyti nuo ju odeles. Paskui sumalti juos blenderyje. Sumalus sumaisyti su miltais ir puse cukraus. Baltymus plakti su mikseriu kol susidarys putos, po to po truputi pilti likusi cukru ir plakti iki labai standziu putu. Naudojant metalini sauksta sumaisyti riesutu misini su baltymais(nepermaisyti). Gauta mase supilti i kepimo popieriumi isklota forma islyginti virsu ir kepti 30-40 min.Palikti formoj kol visiskai atves.
Kremui sviesta plakti su mikseriu iki purumo, palaipsniui supilti istirpinta sokolada, cukraus pudra, ir vandenyje istirpinta kava. Plakti iki vientisos mases.
Biskvita padalinti i 3 dalis apslakstyti likeriu ir sutepti kremu. Puosti pagal savo fantazija. Palaikyti saldytuve per nakti, kad sustingtu. Siame torte labai stiprus riesutu ir kavos skonis. Todel tiem , kas megsta kava sis tortas pats tas.
KAVOS LIKERIO TORTAS
150 g. migdolu
150 g. lazdyno riesutu
2 saukastai miltu
200 g. cukraus
7 kaiusiniu baltymai
60 ml. kavos likerio(Kahlua ar pan.)
Kavos kremas
200 g. sviesto
150 g. juodojo sokolado (istirpinto)
2-3 sauksteliai cukraus pudros
2 sauksteliai silto vandens
3-4 sauksteliai tirpios kavos
Riesutus reikia paskrudinti ir nuvalyti nuo ju odeles. Paskui sumalti juos blenderyje. Sumalus sumaisyti su miltais ir puse cukraus. Baltymus plakti su mikseriu kol susidarys putos, po to po truputi pilti likusi cukru ir plakti iki labai standziu putu. Naudojant metalini sauksta sumaisyti riesutu misini su baltymais(nepermaisyti). Gauta mase supilti i kepimo popieriumi isklota forma islyginti virsu ir kepti 30-40 min.Palikti formoj kol visiskai atves.
Kremui sviesta plakti su mikseriu iki purumo, palaipsniui supilti istirpinta sokolada, cukraus pudra, ir vandenyje istirpinta kava. Plakti iki vientisos mases.
Biskvita padalinti i 3 dalis apslakstyti likeriu ir sutepti kremu. Puosti pagal savo fantazija. Palaikyti saldytuve per nakti, kad sustingtu. Siame torte labai stiprus riesutu ir kavos skonis. Todel tiem , kas megsta kava sis tortas pats tas.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 11, 23:43)
aciu,tada pirksiu ir as,siaip jis ir pigesnis kazkur per lita,visi gasdina kad krize,tai biski sutaupysim
Nezinau, kaip Jus, bet as perku pati pigiausia kepimui skirta (Optima). jo kaina 500 g. 2,60Lt. kuo puikiausiai visur tinka (ir i meduti ji dejau). Viskas Ok. Tu brangesniu nebandziau, gal skaniau butu .
Vakar ir aš kepiau kuršėnų vyniotinį, bet biški persistengiau sukdama sviestą . Skonis geras, tik kitą kartą gal dėsiu daugiau varškės ir mažiau sviesto .
Fotografuota šaldytuve
.
Seniau kepiau Zebrą,bet ... nepavyko man , iš vis aš tokia kepėja, kad puse pyragų keliauja į šiukšlyną bomžams . Įdedu foto, pasakykit kodėl man neiškilo? Per daug miltų? Mažai kepimo miltelių? per trumpai (kepiau 1val.20 min.) ar dar kokios klaidos? Nors ir neiškilo, bet buvo skanus .
Fotografuota šaldytuve
.
Seniau kepiau Zebrą,bet ... nepavyko man , iš vis aš tokia kepėja, kad puse pyragų keliauja į šiukšlyną bomžams . Įdedu foto, pasakykit kodėl man neiškilo? Per daug miltų? Mažai kepimo miltelių? per trumpai (kepiau 1val.20 min.) ar dar kokios klaidos? Nors ir neiškilo, bet buvo skanus .
QUOTE(spaNguolė @ 2008 11 12, 09:37)
Tikriausiai bus per daug miltu, nes ir man tas pats buvo.. sekanti kart nedejau citrinos sulciu, ir visas normas kaip recepte parasyta, gavosi puikiai!!!
QUOTE(spaNguolė @ 2008 11 12, 09:37)
Seniau kepiau Zebrą,bet ... nepavyko man , iš vis aš tokia kepėja, kad puse pyragų keliauja į šiukšlyną bomžams . Įdedu foto, pasakykit kodėl man neiškilo? Per daug miltų? Mažai kepimo miltelių? per trumpai (kepiau 1val.20 min.) ar dar kokios klaidos? Nors ir neiškilo, bet buvo skanus .
Sakyčiau,kad riebalų perdaug zebre,jie stabdo kėlimasi bent jau iš foto matosi.Neaišku,koks receptas.
QUOTE(sigitawhatever @ 2008 11 12, 06:49)
Koks fainas tortas, ir itariu tikrai skanus
Papildyta:
QUOTE(zebra @ 2008 11 12, 09:50)
Sakyčiau,kad riebalų perdaug zebre,jie stabdo kėlimasi bent jau iš foto matosi.Neaišku,koks receptas.
Man lygiai taip pat sukrito, ir lygiai taip pat atrode