Nerytetavo pyragiukai
Sausainiukai irgi labai viliojantys.
O as dariau morengini torta.Recepta radau
ciarasau lietuviskai,jei kas susigundys,o susigundyti tikrai verta,nes skanesnio morenginio torto dar nesu valgiusi.
Morengams:
3 kiausiniu baltymai,
200g cukraus,
1v.s.acto.
Kremui "mokka":
2v.s.krakmolo,
150ml virtos stiprios kavos,
100g cukraus,
150g minksto sviesto.
Grilijazui:
50g cukraus,
40g sviesto,
100g stambiai kapotu migdolu.
500ml riebios plakamos grietineles.
Isikaitiname orkaite100C.
atsargiai atskirtus baltymus palkame svariame inde kol taps tvirta mase,tada po sauksta beriame cukru ir vis plakame,taip suberiame puse cukraus ir acta.kai mase taps blizganti ir vientisa,suberti likusi cukru ir plakti kol istirps.
Ant sviestinio popieriaus nusipiesti tris 20cm skersmens skritulius.Mase paskirstyti ir islyginti,deti i orkaite ir kepti 2val,po to orkaite isjungti ir dar val palikti orkaiteje.
Kremui "mokka"-krakmola sumaisyti su kava ir 50g cukraus ir uzvirinti.Imaisyti likusi cukru.Mase pastoviai maisyti,kol sutirstes.Atsaldyti.I atsalusi mikseriu saukstas po sauksto imaisyti minksta sviesta.
Grilijazui-cukru uzvirinti su 2v.s. vandens ir virti kol mase taps grazios karamelines spalvos,sudeti sviesta ir kapotus riesutus.Atsaldyti grilijaza sviestu isteptoje leksteje,po to kocelu sudauzyti smulkiai.
Grietinele isplakti iki standumo(be jokio cukraus).
Viena morengini laksta aptepti kremu "mokka",tada aptepti grietinele ir apibarstyti grilijazu.Taip padaryti ir su likusiais lakstais.
AS kiekviena morengini laksta dar aptepiau tirpintu juoduoju sokoladu,palaukiau kol apdzius tada tepiau kremu.
Torta laikiau per nakti,bet jis netapo kose,o buvo labai skanus ir trapus
Zinoma jis ne toks grazus kaip cipciuko,nes puosti jau nenorejau