Merginos, ateinu pas jus su dideliu prasymu turiu kilograma smulkinto, lauzyto juodojo sokolado, pasakykit man neismanelei ka skanaus ir NESUDETINGO is jo galeciau padaryti... kur ji sunaudoti... valgyti tu gabaliuku nenoriu, nes turiu "cielu" plyteliu
Mano šeimos mylimiausias desertas - eklerai su plikytu kremu.
Ekleriukus kepu pagal berods cipciuko receptą, o kremą darau net nepamenu kažkur čia SM rada labai paprastą ir skanų kremo receptuką. Tad gavosi tos puikus dviejų mamų rekomenduotų receptų derinukas. Nerandų tų receptų nuorodų, tad truputį temą pateršiu su nukopintais receptais.
190ml. pieno
90g. sviesto
1 saukstelis cukraus
150g. miltu
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos.
Gamyba:
Piena , sviesta ,cukru ir druska uzverdame . Persijotus miltus imaisyti i nuo ugnies nukelta piena . Vel statyti puoda ant ugnies ( mazos ) ir maisant plikyti tesla , tai reiskia maisyti tol , kol gausis vientisas gabalas , o puodo dugnas pasidenks balta plevele . Tesla perdeti i kita inda ir imusti viena kiausini , labai gerai issukti , po to imusti antra kiausini , ir vel gerai issukti ir taip visus . Tesla turi buti vientisa ir elastinga .
Skarda iskloti popierium , tesla sudeti i svirksta ir isspausti norimo dydzio ekleriukus . Kepti apie 30 min. 200c. jau ikaitintoje orkaiteje ( kepimo laikas priklauso nuo pyrageliu dydzio ).
KREMAS: 2 kiausinius ir 1 tryni ismaisyti su 1 stikline cukraus. Ideti du saukstus miltu ir ismaisyti. Paskui pastacius ant ugnies pilti 0,5 l pieno ir maisyti iki uzvirimo. Uzvirus ir sutirstejus ideti 100 g sviesto ir pakeli vanilinio cukraus.
Ekleriukus kepu pagal berods cipciuko receptą, o kremą darau net nepamenu kažkur čia SM rada labai paprastą ir skanų kremo receptuką. Tad gavosi tos puikus dviejų mamų rekomenduotų receptų derinukas. Nerandų tų receptų nuorodų, tad truputį temą pateršiu su nukopintais receptais.
190ml. pieno
90g. sviesto
1 saukstelis cukraus
150g. miltu
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos.
Gamyba:
Piena , sviesta ,cukru ir druska uzverdame . Persijotus miltus imaisyti i nuo ugnies nukelta piena . Vel statyti puoda ant ugnies ( mazos ) ir maisant plikyti tesla , tai reiskia maisyti tol , kol gausis vientisas gabalas , o puodo dugnas pasidenks balta plevele . Tesla perdeti i kita inda ir imusti viena kiausini , labai gerai issukti , po to imusti antra kiausini , ir vel gerai issukti ir taip visus . Tesla turi buti vientisa ir elastinga .
Skarda iskloti popierium , tesla sudeti i svirksta ir isspausti norimo dydzio ekleriukus . Kepti apie 30 min. 200c. jau ikaitintoje orkaiteje ( kepimo laikas priklauso nuo pyrageliu dydzio ).
KREMAS: 2 kiausinius ir 1 tryni ismaisyti su 1 stikline cukraus. Ideti du saukstus miltu ir ismaisyti. Paskui pastacius ant ugnies pilti 0,5 l pieno ir maisyti iki uzvirimo. Uzvirus ir sutirstejus ideti 100 g sviesto ir pakeli vanilinio cukraus.
QUOTE(laumupė @ 2008 11 06, 16:50)
Mano šeimos mylimiausias desertas - eklerai su plikytu kremu.
Ekleriukus kepu pagal berods cipciuko receptą, o kremą darau net nepamenu kažkur čia SM rada labai paprastą ir skanų kremo receptuką. Tad gavosi tos puikus dviejų mamų rekomenduotų receptų derinukas. Nerandų tų receptų nuorodų, tad truputį temą pateršiu su nukopintais receptais.
Ekleriukus kepu pagal berods cipciuko receptą, o kremą darau net nepamenu kažkur čia SM rada labai paprastą ir skanų kremo receptuką. Tad gavosi tos puikus dviejų mamų rekomenduotų receptų derinukas. Nerandų tų receptų nuorodų, tad truputį temą pateršiu su nukopintais receptais.
kol dar nevelu isimk nuotrauka ir ja sumazink
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 06, 18:54)
kol dar nevelu isimk nuotrauka ir ja sumazink
Isemiau. Pirmas blynas prisvilo bandysiu mazesne ikelti.
QUOTE(laumupė @ 2008 11 06, 17:00)
neprisvilo, man rodo JAU normalia nuotrauka
labai noreciau vieno pyragaicio
cipsiuko matau nera,o man labai reikia jos patarimo
Gal kas is jusu gales pagelbeti
Cipsiukas man buvo parase "angliskos mokos" recepteli,kaip tik dabar ta torta ir darau,tik suklupau prie viena dalyko,aprasyme cipsiukas nepaminejo koki sokolada deti i biskvito mase,o koki i kremo
reikiamuose produktuose buvo parasyta:
200g sokolado
100g tamsaus sokolada
Tai mano nuomone turbut tamsu sokolada reik deti i biskvita,o sviesu i krema,
o gal reikejo tik tamsaus sokolada?
O as kaip kvaile nusipirkau 200g pienisko ir 100g tamsaus
Gal kas is jusu gales pagelbeti
Cipsiukas man buvo parase "angliskos mokos" recepteli,kaip tik dabar ta torta ir darau,tik suklupau prie viena dalyko,aprasyme cipsiukas nepaminejo koki sokolada deti i biskvito mase,o koki i kremo
reikiamuose produktuose buvo parasyta:
200g sokolado
100g tamsaus sokolada
Tai mano nuomone turbut tamsu sokolada reik deti i biskvita,o sviesu i krema,
o gal reikejo tik tamsaus sokolada?
O as kaip kvaile nusipirkau 200g pienisko ir 100g tamsaus
Šios dienos mano kepinys Obuolių štrudelis. Kepiau pirmą kartą. Atrodo perkepiau, nes viršus trupa pjaunant, bet valgyti galima
Receptuka radau TV prgramos zurnaliuke ir man jis pasirode labai paprastas ir patrauklus. Gal dar kas susigundys pabandyti issikepti
300 g miltu
1 kiausinis
100 ml aliejaus
puse stiklines vandens
ziupsnelis cukraus ir druskos.
Idarui:
1 kg obuoliu
50 g maltu migdolu (as dejau migdolu drozliu)
100 g razinu
50 g sviesto
50 g cukraus
cinamono
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaleliais ir sumaisyti su kitais idaro komponentais. Miltus ir cukru suberti i dubeni, supilti alieju, vandeni, imusti kiausini ir uzminkyti tesla. Ja plonai iskocioti, istiesti i kepimo skarda, patepti tirpintu sviestu, suberti idara ir gerai susukti. Virsu aptepti plaktu kiausiniu. Kepti 180 laipsniu temperaturoje apie 40 min. As kepiau ilgiau, nes man vis atrode nepakankamai iskepes ir neparudaves.
Receptuka radau TV prgramos zurnaliuke ir man jis pasirode labai paprastas ir patrauklus. Gal dar kas susigundys pabandyti issikepti
300 g miltu
1 kiausinis
100 ml aliejaus
puse stiklines vandens
ziupsnelis cukraus ir druskos.
Idarui:
1 kg obuoliu
50 g maltu migdolu (as dejau migdolu drozliu)
100 g razinu
50 g sviesto
50 g cukraus
cinamono
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaleliais ir sumaisyti su kitais idaro komponentais. Miltus ir cukru suberti i dubeni, supilti alieju, vandeni, imusti kiausini ir uzminkyti tesla. Ja plonai iskocioti, istiesti i kepimo skarda, patepti tirpintu sviestu, suberti idara ir gerai susukti. Virsu aptepti plaktu kiausiniu. Kepti 180 laipsniu temperaturoje apie 40 min. As kepiau ilgiau, nes man vis atrode nepakankamai iskepes ir neparudaves.
QUOTE(aistukke @ 2008 11 06, 17:41)
cipsiuko matau nera,o man labai reikia jos patarimo
Gal kas is jusu gales pagelbeti
Cipsiukas man buvo parase "angliskos mokos" recepteli,kaip tik dabar ta torta ir darau,tik suklupau prie viena dalyko,aprasyme cipsiukas nepaminejo koki sokolada deti i biskvito mase,o koki i kremo
reikiamuose produktuose buvo parasyta:
200g sokolado
100g tamsaus sokolada
Tai mano nuomone turbut tamsu sokolada reik deti i biskvita,o sviesu i krema,
o gal reikejo tik tamsaus sokolada?
O as kaip kvaile nusipirkau 200g pienisko ir 100g tamsaus
Gal kas is jusu gales pagelbeti
Cipsiukas man buvo parase "angliskos mokos" recepteli,kaip tik dabar ta torta ir darau,tik suklupau prie viena dalyko,aprasyme cipsiukas nepaminejo koki sokolada deti i biskvito mase,o koki i kremo
reikiamuose produktuose buvo parasyta:
200g sokolado
100g tamsaus sokolada
Tai mano nuomone turbut tamsu sokolada reik deti i biskvita,o sviesu i krema,
o gal reikejo tik tamsaus sokolada?
O as kaip kvaile nusipirkau 200g pienisko ir 100g tamsaus
As turiu ta knyga, tai ten parasyta 200 g sokolado, kuris ieina i biskvita, o tas 100 g ieina i krema, dar parasyta, kad 100 g kavos aromato sokolado. Bet manau tiks kokius tu ten nusipirkai
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 06, 16:46)
Merginos, ateinu pas jus su dideliu prasymu turiu kilograma smulkinto, lauzyto juodojo sokolado, pasakykit man neismanelei ka skanaus ir NESUDETINGO is jo galeciau padaryti... kur ji sunaudoti... valgyti tu gabaliuku nenoriu, nes turiu "cielu" plyteliu
Chocolate Brownie
200g sviesto
200g šokolado (ne mažiau nei 70% kakavos)
3 kiaušinių
1 a.š. kavos esencijos (nebūtina)
250g cukraus
130g miltų
žiupsnio druskos
200ml konservuotų vyšnių ( gali būti ir džiovintos)
100g baltojo šokolado gabaliukų (nebūtina)
100g pieniško šokolado gabaliukų (nebūtina)
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
Ant viryklės užvirkite puodą su nedideliu kiekiu vandens. Išjunkite ugnį, ant puodo uždėkite indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu bei sviestu ir bemaišant ištirpdykite virš garų.
Kitame inde gerai išplakite kiaušinius, kavos esenciją, druską ir cukrų, kol masė pabals ir taps puri. Į masę suberkite persijotus miltus ir atsargiai juos išmaišykite.
Maišant supilkite į masę ištirpusį šokoladą. Sudėkite vyšnias ir šokolado gabaliukus, išmaišykite.
Įtieskite į skardą kepimo popieriaus ir supilkite masę. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 25-35 minutes, kol paviršius kiek sukietės ar ims trukinėti. Išimkite iš orkaitės ir kiek atvėsinkite, supjaustykite stačiakampiais ir patiekite šiltą. Skanaus!
Labai skanus, tik neperkepk, nes bus sausas
Dar cia http://beatosvirtuve.../label/Kepiniai
QUOTE(laumupė @ 2008 11 06, 17:45)
Šios dienos mano kepinys Obuolių štrudelis. Kepiau pirmą kartą. Atrodo perkepiau, nes viršus trupa pjaunant, bet valgyti galima
Receptuka radau TV prgramos zurnaliuke ir man jis pasirode labai paprastas ir patrauklus. Gal dar kas susigundys pabandyti issikepti
Receptuka radau TV prgramos zurnaliuke ir man jis pasirode labai paprastas ir patrauklus. Gal dar kas susigundys pabandyti issikepti
atrodo skaniai ir nesunku, gal reiktu pabandyti... is tos porcijos didelis iseina?
QUOTE(laurindre @ 2008 11 06, 21:02)
Chocolate Brownie
aciu labai
neturiu vysniu... reik nebent nusipirkti ir sumeistrauti
QUOTE(laumupė @ 2008 11 06, 17:50)
Mano šeimos mylimiausias desertas - eklerai su plikytu kremu.
Ekleriukus kepu pagal berods cipciuko receptą, o kremą darau net nepamenu kažkur čia SM rada labai paprastą ir skanų kremo receptuką. Tad gavosi tos puikus dviejų mamų rekomenduotų receptų derinukas. Nerandų tų receptų nuorodų, tad truputį temą pateršiu su nukopintais receptais.
190ml. pieno
90g. sviesto
1 saukstelis cukraus
150g. miltu
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos.
Gamyba:
Piena , sviesta ,cukru ir druska uzverdame . Persijotus miltus imaisyti i nuo ugnies nukelta piena . Vel statyti puoda ant ugnies ( mazos ) ir maisant plikyti tesla , tai reiskia maisyti tol , kol gausis vientisas gabalas , o puodo dugnas pasidenks balta plevele . Tesla perdeti i kita inda ir imusti viena kiausini , labai gerai issukti , po to imusti antra kiausini , ir vel gerai issukti ir taip visus . Tesla turi buti vientisa ir elastinga .
Skarda iskloti popierium , tesla sudeti i svirksta ir isspausti norimo dydzio ekleriukus . Kepti apie 30 min. 200c. jau ikaitintoje orkaiteje ( kepimo laikas priklauso nuo pyrageliu dydzio ).
KREMAS: 2 kiausinius ir 1 tryni ismaisyti su 1 stikline cukraus. Ideti du saukstus miltu ir ismaisyti. Paskui pastacius ant ugnies pilti 0,5 l pieno ir maisyti iki uzvirimo. Uzvirus ir sutirstejus ideti 100 g sviesto ir pakeli vanilinio cukraus.
Ekleriukus kepu pagal berods cipciuko receptą, o kremą darau net nepamenu kažkur čia SM rada labai paprastą ir skanų kremo receptuką. Tad gavosi tos puikus dviejų mamų rekomenduotų receptų derinukas. Nerandų tų receptų nuorodų, tad truputį temą pateršiu su nukopintais receptais.
190ml. pieno
90g. sviesto
1 saukstelis cukraus
150g. miltu
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos.
Gamyba:
Piena , sviesta ,cukru ir druska uzverdame . Persijotus miltus imaisyti i nuo ugnies nukelta piena . Vel statyti puoda ant ugnies ( mazos ) ir maisant plikyti tesla , tai reiskia maisyti tol , kol gausis vientisas gabalas , o puodo dugnas pasidenks balta plevele . Tesla perdeti i kita inda ir imusti viena kiausini , labai gerai issukti , po to imusti antra kiausini , ir vel gerai issukti ir taip visus . Tesla turi buti vientisa ir elastinga .
Skarda iskloti popierium , tesla sudeti i svirksta ir isspausti norimo dydzio ekleriukus . Kepti apie 30 min. 200c. jau ikaitintoje orkaiteje ( kepimo laikas priklauso nuo pyrageliu dydzio ).
KREMAS: 2 kiausinius ir 1 tryni ismaisyti su 1 stikline cukraus. Ideti du saukstus miltu ir ismaisyti. Paskui pastacius ant ugnies pilti 0,5 l pieno ir maisyti iki uzvirimo. Uzvirus ir sutirstejus ideti 100 g sviesto ir pakeli vanilinio cukraus.
o tai i skarda ta tesla isvirksti svirkstu, o kaip krema i vidu, dar karta su svirkstu ikisi ir ispaudi ar kaip?
QUOTE(laumupė @ 2008 11 06, 16:50)
Mano šeimos mylimiausias desertas - eklerai su plikytu kremu.
Oi kaip skanu, labai, labai noriu cia ir dabar
O kaip ta krema i vidu sukist? Su svirkstu? Neturiu, ka daryyyyyyyyyt