Receptas iš mano minėtos "Baking: from my home to yours"
Kvadratėliai a la 'Snickers'
Pagrindui
1 st. miltų
¼ st. cukraus (dėjau truputį mažiau)
2 v.š. cukraus pudros (dėjau nepilną šaukštą)
¼ a.š. druskos
125 g šalto gabalėliais supjaustyto sviesto
1 didelis kiaušinio trynys
Glaistui
210 g juodojo šokolado
60 g sviesto
Įdarui
1/3 st. cukraus
3 v.š. cukraus
1 ½ st. sūdytų kepintų žemės riešutų
1 ½ st. virto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu", dėjau vieną skardinę - čia mažiau nei reikalaujamas kiekis, bet tik grįžusi namo apsižiūrėjau, kad nepakaks. Tai mano vidurinis sluoksnis išėjo *šiek tiek* plonesnis nei turėjo)
Pagrindui sumaišome sausus produktus ir įtriname sviestą (jei turite virtuvės kombainą ar šiaip kokį smulkintuvą, jis puikiai atliks darbą už jus ,}), kol pasidaro panašu į trupinius. Įmetame kiaušinio trynį ir dar šiek tiek pamaišom, kol masė ima klijuotis į gabalus bet
dar netampa vienu tešlos gumulu. Paskleidžiame į 20x20cm skardą (aš ją išklojau popieriumi, kad paprasčiau būtų išimti), įspaudžiame, subadome šakute ir kepame 175-180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (kol pagelsta, kraščiukai paruduoja). Leidžiame atvėsti.
Įdarui užverdame cukrų ir vandenį, verdame ant vidutinės ugnies, kol įgyja šiek tiek spalvos. Nemaišome! Jei apsitaško krašteliai, nuplauname drėgnu teptuku. Sumetame riešutus, pamakaluojam ir paverdam, kol ant jų susiformuoja karamelė (pirmiausia gali pabalti nuo cukraus - kaitinam toliau, visąlaik maišom). Išverčiam ant skardos, leidžiame atvėsti. Pusę riešutų susmulkiname smulkiai, pusę - stambesniai gabalėliais.
Ant pagrindo supilame kondensuotą pieną ("supilame" čia nelabai tinka.. Veikiau - paskleidžiame šaukštu ar, kaip aš dariau, rankomis
Beje, pusę stambiai kapotų riešutų įmaišiau į įdarą; kitąsyk įmaišyčiau visus stambiai kapotus riešutus). Ant viršaus paskleidžiam stambiai kapotus riešutus.
Šokoladą ištirpiname ant garų. Sudedame sviestą, gerai išmaišome, paskleidžiame ant įdaro, išlyginame, pabarstome smulkiais riešutėliais. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Beje, jie yyypač skanūs šalti - tik iš šaldymo kameros ar šaldytuvo.
Dar vienas pastebėjimas: galima daryti ir su kitokiais riešutais - lazdyno, anakardžių.. Jei neįprasta atrodo tai, kad riešutai SŪDYTI, pamėginkit su nesūdytais kepintais. Nors mano nuomone, tas sūrumas prideda dar viena skonio lygį. Man gardu. Tačiau ne visiem saldumynuose druska patinka
Skanaus, jei mėginsite
Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 05, 21:41)
Ir panasus skoniu i sokoladukus?
Mmmm, kaip as juos megstu
Hm.. Kaip čia pasakius..
Kartais panašu. Net keista - kai kurie kąsniai tikrai panašaus skonio (shortbread trupiniai su sūdytais riešutais kažkokius, matyt, signalus siunčia smegenim ir todėl atrodo, kad skonis it snickers), bet visuma skiriasi nuo snickers'ų. Čia labiau idėjiškai panašu - žemės riešutai, šokoladas, karamelė (na, karamelizuotas pienas šiuo atveju).