Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(pragiedruliai @ 2008 11 05, 18:14)
Šį savaitgalį kepiau, jei taip galima pasakyti, "Kvadratėlius a la 'Snickers'". Saldūs, bet gardūs - ypač jei prieš valgymą šaldiklyje pastovi. Trapus (shortbread) padas, virto kondensuoto pieno įdaras su karamelizuotais sūdytais žemės riešutais, šokoladinis glaistas, riešutėliai.

Mergaitėm -- prie vakarinės arbatos:

user posted image



Gal galima shortbread ingridientų proporcijas gauti ?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 11 05, 15:14)
Šį savaitgalį kepiau, jei taip galima pasakyti, "Kvadratėlius a la 'Snickers'". Saldūs, bet gardūs - ypač jei prieš valgymą šaldiklyje pastovi. Trapus (shortbread) padas, virto kondensuoto pieno įdaras su karamelizuotais sūdytais žemės riešutais, šokoladinis glaistas, riešutėliai.

Mergaitėm -- prie vakarinės arbatos:




QUOTE(Guminuke @ 2008 11 05, 15:52)
Gal galima shortbread ingridientų proporcijas gauti ?smile.gif

drinks_cheers.gif As irgi noreciau receptuko,nes labai skaniai atrodo.
Atsakyti
user posted image.zebro receptas is trecios temos,ne su mineraliniu,o su paprastu vandeniu,gavosi trapus,tad sunku supjaustyti.skanus,jau ir neliko smile.gif
Atsakyti
[quote=pragiedruliai,2008 11 05, 18:14]Šį savaitgalį kepiau, jei taip galima pasakyti, "Kvadratėlius a la 'Snickers'". Saldūs, bet gardūs - ypač jei prieš valgymą šaldiklyje pastovi. Trapus (shortbread) padas, virto kondensuoto pieno įdaras su karamelizuotais sūdytais žemės riešutais, šokoladinis glaistas, riešutėliai.

Mergaitėm -- prie vakarinės arbatos:


mmmmmmm...kaip skaniai atrodo. MB pamate net siles tyst pradejo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigitawhatever: 05 lapkričio 2008 - 20:05
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 11 05, 17:14)
Šį savaitgalį kepiau, jei taip galima pasakyti, "Kvadratėlius a la 'Snickers'".

Ir panasus skoniu i sokoladukus? mastau.gif Mmmm, kaip as juos megstu wub.gif
Atsakyti
Receptas iš mano minėtos "Baking: from my home to yours"

Kvadratėliai a la 'Snickers'

Pagrindui
1 st. miltų
¼ st. cukraus (dėjau truputį mažiau)
2 v.š. cukraus pudros (dėjau nepilną šaukštą)
¼ a.š. druskos
125 g šalto gabalėliais supjaustyto sviesto
1 didelis kiaušinio trynys

Glaistui
210 g juodojo šokolado
60 g sviesto

Įdarui
1/3 st. cukraus
3 v.š. cukraus
1 ½ st. sūdytų kepintų žemės riešutų
1 ½ st. virto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu", dėjau vieną skardinę - čia mažiau nei reikalaujamas kiekis, bet tik grįžusi namo apsižiūrėjau, kad nepakaks. Tai mano vidurinis sluoksnis išėjo *šiek tiek* plonesnis nei turėjo)

Pagrindui sumaišome sausus produktus ir įtriname sviestą (jei turite virtuvės kombainą ar šiaip kokį smulkintuvą, jis puikiai atliks darbą už jus ,}), kol pasidaro panašu į trupinius. Įmetame kiaušinio trynį ir dar šiek tiek pamaišom, kol masė ima klijuotis į gabalus bet dar netampa vienu tešlos gumulu. Paskleidžiame į 20x20cm skardą (aš ją išklojau popieriumi, kad paprasčiau būtų išimti), įspaudžiame, subadome šakute ir kepame 175-180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (kol pagelsta, kraščiukai paruduoja). Leidžiame atvėsti.

Įdarui užverdame cukrų ir vandenį, verdame ant vidutinės ugnies, kol įgyja šiek tiek spalvos. Nemaišome! Jei apsitaško krašteliai, nuplauname drėgnu teptuku. Sumetame riešutus, pamakaluojam ir paverdam, kol ant jų susiformuoja karamelė (pirmiausia gali pabalti nuo cukraus - kaitinam toliau, visąlaik maišom). Išverčiam ant skardos, leidžiame atvėsti. Pusę riešutų susmulkiname smulkiai, pusę - stambesniai gabalėliais.

Ant pagrindo supilame kondensuotą pieną ("supilame" čia nelabai tinka.. Veikiau - paskleidžiame šaukštu ar, kaip aš dariau, rankomis thumbup.gif Beje, pusę stambiai kapotų riešutų įmaišiau į įdarą; kitąsyk įmaišyčiau visus stambiai kapotus riešutus). Ant viršaus paskleidžiam stambiai kapotus riešutus.

Šokoladą ištirpiname ant garų. Sudedame sviestą, gerai išmaišome, paskleidžiame ant įdaro, išlyginame, pabarstome smulkiais riešutėliais. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Beje, jie yyypač skanūs šalti - tik iš šaldymo kameros ar šaldytuvo.

Dar vienas pastebėjimas: galima daryti ir su kitokiais riešutais - lazdyno, anakardžių.. Jei neįprasta atrodo tai, kad riešutai SŪDYTI, pamėginkit su nesūdytais kepintais. Nors mano nuomone, tas sūrumas prideda dar viena skonio lygį. Man gardu. Tačiau ne visiem saldumynuose druska patinka schmoll.gif

Skanaus, jei mėginsite cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 05, 21:41)
Ir panasus skoniu i sokoladukus? mastau.gif  Mmmm, kaip as juos megstu wub.gif


Hm.. Kaip čia pasakius.. g.gif
Kartais panašu. Net keista - kai kurie kąsniai tikrai panašaus skonio (shortbread trupiniai su sūdytais riešutais kažkokius, matyt, signalus siunčia smegenim ir todėl atrodo, kad skonis it snickers), bet visuma skiriasi nuo snickers'ų. Čia labiau idėjiškai panašu - žemės riešutai, šokoladas, karamelė (na, karamelizuotas pienas šiuo atveju).
Atsakyti
Neriebus meduolis

user posted image
400 g medaus
5 kiaušinių
1,2 stiklinės cukraus,
2,5 šaukšto tirpinto sviesto
stiklinės grietinės
3,5 - 4 stiklinės miltų
šauktas sodos
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (maltų gvazdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų).

Paruošimo būdas: tryniai ištrinami su cukrumi, supilamas pavirintas medus (ataušęs), suberiami prieskoniai, supilamas tirpintas sviestas, grietinė (išpalkta su soda), suberiami išsijoti miltai ir gerai sumaišoma. Baigiant maišyti, sudedami išplakti baltymai. Tešla supilama į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptas meduolis išverčiamas ant lentelės, ataušinamas. Pjaustomas nedideliais gabalėliais.

aš dėjau tik cinamoną, nes nemėgstu gvaizdikėlių. Buvo labai skanus!
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2008 11 06, 07:53)
Neriebus meduolis

400 g medaus
5 kiaušinių
1,2 stiklinės cukraus,
2,5 šaukšto tirpinto sviesto
stiklinės grietinės
3,5 - 4 stiklinės miltų
šauktas sodos
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (maltų gvazdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų).


Labai norėčiau ,gabaliuko..... rolleyes.gif

Bet tiek nemažai miltų dedasi?
o čia 1-2 stiklinės ar 1/2 stiklinės cukraus?
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 11 06, 09:20)
Labai norėčiau ,gabaliuko..... rolleyes.gif

Bet tiek nemažai miltų dedasi?
o čia 1-2 stiklinės ar 1/2 stiklinės cukraus?

prašom prašom, turiu dar jo biggrin.gif
kepiau meduoli pirma karta, bet labai likau juo patenkinta, o kadangi turiu sočiai medaus, kespiu dažniau biggrin.gif

na mane tas cukrus irgi subalamutino doh.gif
tai dejau jo 200 gr. (buvo sočiai)
o miltų irgi pasirodė daugoka, bet viskas buvo čiki, tik jau maišiau ranka, nes mikseris nebepavilko, gavosi tokia gan tirštoka tešla g.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri darėt ir žinot kiek sviesto dėti šiame recepte „Cappucino“ sausainiukai. Parašyta, kad dėti gabaliukais supjaustyta sviestą, bet nenurodyta kiek dėti to sviesto? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiosyte: 06 lapkričio 2008 - 09:42
QUOTE(Tiosyte @ 2008 11 06, 09:42)
Merginos, gal kuri darėt ir žinot kiek sviesto dėti šiame recepte „Cappucino“ sausainiukai. Parašyta, kad dėti gabaliukais supjaustyta sviestą, bet nenurodyta kiek dėti to sviesto? 4u.gif

gal tu paklausk Daividijos (autores), manau ji pamiršo įrašyti g.gif
Atsakyti
Dabar Jus man paaiskinkit, radau senuose uzrasuose Negriuko recepta. I jo sudeti ieina pakelis margarino, tik nezinau kokio dydzio, nes parasyta tik kad pakelis. Tai va, nesuprantu kam tas margarinas, nes kiek cia ziurinejau Negriukus, tai joks nei sviestas nei margarinas nesideda g.gif
Atsakyti