TRIUFELIAI
Receptas iš SM.
170g tikrojo saldžios grietinėlės sviesto
6 valgomųjų šaukštų cukraus(as dejau cukraus pudra),
2 šaukštų vid.riebumo grietinėlės
6 valgomųjų šaukštų itin smulkaus malimo kvietinių miltų
3 v.š. kakavos miltelių
trijų-keturių šaukštelių kavos be nuosėdų
žiupsnelio vanilinio cukraus
trijų šaukštų brendžio,
šaukštelio romo esensijos,
džiūvesėlių.
Sviestą šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų, suminkštėjusį sviestą supjaustyti peiliu į mažus kubelius. Kubelius sukrėsti į dubenį, įdėti šešis šaukštus cukraus ir, issukti iki purumo. Supilti du šaukštus grietinėlės ir gerai vėl viską išsukti.
Miltus suberti į sausą, švarią keptuvę ir ant silpnos ugnies pakepinti, kol jie pradės kvepėti ir pasidarys gelsvi. Tada juos sumaišyti su kakavos milteliais, vaniliniu cukrumi, šokolado milteliais, kava. Išmaišyti miltelinį mišinį. Sukrėsti jį į puraus sviesto masę, višką išmaišyti, o išmaišius supilti brendžio, romo esensijos ir dar pamaišyti. Visą šitą košę padėti į šaldytuvą kokiom 2-3 valandoms.
Išėmus iš šaldytuvo, formuoti rutuliukus, kuriuos gausiai apvolioti džiūvesėliuose. Pagamintus triufelius laikyti šaldytuve. Pateikti tiesiai iš šaldytuvo.
Išėmus iš šaldytuvo minkštėja, mano nuomone, labai greitai.