QUOTE(cipciukas @ 2008 11 01, 22:45)
Gal as paprasysiu : MODERATORIAI , labai prasau , sumazinkite foto kuria idejo KRISSTI , nes nesimato zinuciu galo
Gal pati Krissti galetu sumazint?
Siaip zinuciu galas matosi, tik toli iki to galo su peliuku reik vazinet, vargint vargsiuka
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 01, 22:45)
Gal as paprasysiu : MODERATORIAI , labai prasau , sumazinkite foto kuria idejo KRISSTI , nes nesimato zinuciu galo
moderatorės čia nlb lankosi , reikėtu kreiptis čia. o Krissti_ pamačius kad gavosi tokia foto turėtu tuoj pat ją ištrint juk galima redaguot savo žinutės
Papildyta:
QUOTE(Giedrule @ 2008 10 31, 20:09)
Labai skanus klasikinis prancūziškas pyragas su daug obuolių karamelėje
o būtinai turi buti stiklinis indas? o paprasta formelė netiks?
sveikos,mergaitės jau turbūt visos papietavote prašau prie kavutės su varškės pyragu
tešla-200g sviesto,200g grietinės,1a.š sodos,1 stiklinė cukraus,5 stiklinės miltų
kremas-1kg varškės,3 v. š krakmolo,4 kiaušiniai,1 pakelis vanilinio cukraus/16 g Dr.Oetker\
sviestą sutarkuoti,grietinę išmaišyti su soda,supilti cukrų ir miltus,viską gerai suminkyti,tešlą dalinti į 2 dalis ir įkišti į šaldiklį 0,5 val
varškę ištrinti su kiaušiniais,supilti vanilinį cukrų,krakmolą,suberti razinas,viską gerai išmaišyti,skardą iškloti kepimo popieriumi,ant viršaus užtarkuoti pusę sušąlusios tešlos,supilti varškės masę/jei varškė per skysta,galima įdėti šaukštą manų kruopų/,ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą,kepti 30 min.pyragą dėjau į įkaitintą orkaitę 200 laipsnių,paskui sumažinau iki 160 laipsnių.
nu ir prirašiau tikiuosi,aiškiai parašiau
QUOTE(daivaP @ 2008 11 02, 16:06)
sveikos,mergaitės jau turbūt visos papietavote prašau prie kavutės su varškės pyragu
tešla-200g sviesto,200g grietinės,1a.š sodos,1 stiklinė cukraus,5 stiklinės miltų
kremas-1kg varškės,3 v. š krakmolo,4 kiaušiniai,1 pakelis vanilinio cukraus/16 g Dr.Oetker\
sviestą sutarkuoti,grietinę išmaišyti su soda,supilti cukrų ir miltus,viską gerai suminkyti,tešlą dalinti į 2 dalis ir įkišti į šaldiklį 0,5 val
varškę ištrinti su kiaušiniais,supilti vanilinį cukrų,krakmolą,suberti razinas,viską gerai išmaišyti,skardą iškloti kepimo popieriumi,ant viršaus užtarkuoti pusę sušąlusios tešlos,supilti varškės masę/jei varškė per skysta,galima įdėti šaukštą manų kruopų/,ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą,kepti 30 min.pyragą dėjau į įkaitintą orkaitę 200 laipsnių,paskui sumažinau iki 160 laipsnių.
nu ir prirašiau tikiuosi,aiškiai parašiau
sita jamu as kepsiu, nes siandien taaip uzsimaniau varskes pyrago tu esi mano isgelbetoja su receptuku
QUOTE(pandora2006 @ 2008 11 02, 16:17)
.. siandien taaip uzsimaniau varskes pyrago tu esi mano isgelbetoja su receptuku
matai ne tu viena uzsimaniai varskes as ir jau pasoviau varskes apkepa ...lauksiu kas gausis..bet dar norejau daivaiP pasakyti jog labai viliojanciai atrodo jos pasiulymas
Gaminau VYNIOTINI SU VARSKE. Is dvieju receptu padariau viena. Naudojausi receptu knygomis.
Biskvitas:
4 kiausiniai,
4 saukstai karsto vandens,
125 g cukraus,
75 g mltu,
50 g krakmolo,
1 saukstelis kepimo milteliu.
Dubenyje viena minute plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens, nustate maksimalu mikserio greiti, kol pasidarys putota mase. Supilti cukru ir dar plakti 2 min. Atskirai sumaisyti miltus, krakmola, kepimo miltelius. I kiausinius palaipsniui supilti miltus, ir viska isplakti. Tesla 0,5 cm storiu supilti ant kepimo popieriumi istiestos skardos. Jei skarda per didele, pasidaryti borteli is folijos. Kepti 200-220 laipsniu ikaitintoje orkaiteje kokias 15 min.
Iskepta biskvita tuoj pat isversti ant cukrumi pabarstyto kepimo popieriaus. Sudrekinti kepimo popieriu saltu vandeniu ir atsargiai, bet greitai ji nuimti. Biskvita suvynioti i popieriu ir padeti atvesti.
Idaras:
450 ml grietineles,
2 saukstai cukraus pudros,
cukraus siek tiek,
~250 g varskes.
Kol auso biskvitas, pasidariau krema: isplakiau grietinele su cukraus pudra ir siek tiek cukraus, na pagal skoni. I isplakta grietinele deti varske, ziureti pagal grietineles kieki ir pagal skoni. Viska gerai issukti. Tada isvynioti biskvita, ir tepiau abrikosu dzemo, mazdaug puse stiklainiuko puslitrinio, tada uztepiau puse kremo. Suvyniojau. Tiesa, siek tiek grietineles pasilikau papuosimui. Likusi krema uztepiau ant vyniotinio virsaus, grietinele papuosimui maistiniais dazais parausvinau, ir papuosiau antgalio pagalba. Virsu uzbarsciau nuga, ir likusiu nuo kekso uzpilu (kava 3 in 1 su 2 saukstais pieno ir cukrus). Manau dar cia tiktu kokios braskes, ar vaisiai, nes recepte is kurio emiau idara, buvo ingredientas braskes. Arba i krema kokios rugsteles ideti.
Tikrai skanus, tik varskes gal padauginau Ir toks didelis gavosi. Laukiu sveciu, ziuresim kaip ivertins mano vyniotini
Biskvitas:
4 kiausiniai,
4 saukstai karsto vandens,
125 g cukraus,
75 g mltu,
50 g krakmolo,
1 saukstelis kepimo milteliu.
Dubenyje viena minute plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens, nustate maksimalu mikserio greiti, kol pasidarys putota mase. Supilti cukru ir dar plakti 2 min. Atskirai sumaisyti miltus, krakmola, kepimo miltelius. I kiausinius palaipsniui supilti miltus, ir viska isplakti. Tesla 0,5 cm storiu supilti ant kepimo popieriumi istiestos skardos. Jei skarda per didele, pasidaryti borteli is folijos. Kepti 200-220 laipsniu ikaitintoje orkaiteje kokias 15 min.
Iskepta biskvita tuoj pat isversti ant cukrumi pabarstyto kepimo popieriaus. Sudrekinti kepimo popieriu saltu vandeniu ir atsargiai, bet greitai ji nuimti. Biskvita suvynioti i popieriu ir padeti atvesti.
Idaras:
450 ml grietineles,
2 saukstai cukraus pudros,
cukraus siek tiek,
~250 g varskes.
Kol auso biskvitas, pasidariau krema: isplakiau grietinele su cukraus pudra ir siek tiek cukraus, na pagal skoni. I isplakta grietinele deti varske, ziureti pagal grietineles kieki ir pagal skoni. Viska gerai issukti. Tada isvynioti biskvita, ir tepiau abrikosu dzemo, mazdaug puse stiklainiuko puslitrinio, tada uztepiau puse kremo. Suvyniojau. Tiesa, siek tiek grietineles pasilikau papuosimui. Likusi krema uztepiau ant vyniotinio virsaus, grietinele papuosimui maistiniais dazais parausvinau, ir papuosiau antgalio pagalba. Virsu uzbarsciau nuga, ir likusiu nuo kekso uzpilu (kava 3 in 1 su 2 saukstais pieno ir cukrus). Manau dar cia tiktu kokios braskes, ar vaisiai, nes recepte is kurio emiau idara, buvo ingredientas braskes. Arba i krema kokios rugsteles ideti.
Tikrai skanus, tik varskes gal padauginau Ir toks didelis gavosi. Laukiu sveciu, ziuresim kaip ivertins mano vyniotini
žodžių matau niekas nežino ką klausiau , tiek to padariau į stiklini indą bet jis gilus įdomu kaip ištrauksiu
bet galvojau ta karamele padaryt vien juokai o pasirodo ne sugadinau puse kg cukraus ir sviesto kol maždaug kažkas gavosi nes kai tirpsta sviestas sau cukrus į gumula sau taip ir plaukioja tas gumulas riebalų baloj o kai bandai į skardą pylt akimirksniu sustingsta ir kad išmakaluot per visa skardą yra neįmanoma , nu žodžių... kažkaip jaučiu nlb kas gausis man nes kepa ir man nepatinka nu žiūrėsim koks skonis bus , bet dabar dilema kaip reikės iškrapštyt iš indo
daivaP pyragas atrodo labai niam :
bet galvojau ta karamele padaryt vien juokai o pasirodo ne sugadinau puse kg cukraus ir sviesto kol maždaug kažkas gavosi nes kai tirpsta sviestas sau cukrus į gumula sau taip ir plaukioja tas gumulas riebalų baloj o kai bandai į skardą pylt akimirksniu sustingsta ir kad išmakaluot per visa skardą yra neįmanoma , nu žodžių... kažkaip jaučiu nlb kas gausis man nes kepa ir man nepatinka nu žiūrėsim koks skonis bus , bet dabar dilema kaip reikės iškrapštyt iš indo
daivaP pyragas atrodo labai niam :
daivaP, būtinai išbandysiu
rugegele23, kuo daugiau varškės tuo skaniau atrodo tikrai laaaabai viliojanciai
rugegele23, kuo daugiau varškės tuo skaniau atrodo tikrai laaaabai viliojanciai
Sudejau manau daugiau nei 250 g varskes. Paragavau, tai manau kremo uztenka, tik va kazkokios rugsteles galejo but, nuo uogienes jauciasi siek tiekbet vistiek Uogienes kita kart deciau visa stiklainiuka Dar atrode, kad labai plonas biskvias bus, bet gavosi vistiek toks storokas