Kepiau vakar trapių juostelių
430 g miltų
30 g miltų pabarstymui
245 g margarino
155 g cukraus
40 g kiaušinių
0,5 g esencijos (vanilės, romo.. naudojau vanilės ekstraktą)
1 g amonio karbonato (dėjau pusę a.š. kepimo miltelių)
1 g druskos
40 g vandens
20 g kiaušinio patepimui
185 g marmelado sluoksniavimui
30 g riešutu
Sumaišome sausus ingriedientus. Į juos įtriname margariną (kol pasidaro it drėgnoki trupiniai), supilame kiaušinius, vandenį, užminkome trapią tešlą. Tešla iškočiojama 3 - 5 mm storio lakštais ir supjaustoma juostelėmis, kurių plotis 38 - 42 mm. Išilgai ant pusės juostelių pro konditerinį maišelį užspaudžiame arba šaukšteliu uždedame marmelado, kuris uždengiamas neapteptąją juostele. Paviršius patepamas kiaušiniu, apibarstomas kapotais riešutais. Juostelės kepamos 220 - 240 C temperatūroje, kol gražiai pagelsta/parunda (10-15 min.)
Išeina visai tokios kaip parduotuvėse. Tik dešimtsyk gardesnės
.