[quote=Ugnužė,2008 10 27, 21:38]
Kepiau pora skanių obuolinių pyragiukų:
Tarte Tatin
100 g sviesto
kiaušinis
250 ml stiklinė miltų
vanilinio cukraus
druskos
ĮDARUI:
6-8 obuoliai
pora šaukštų sviesto
pusė st. cukraus
kiaušinį išplakti su cukrum, įtarkuoti sviestą, supilti miltus, druską ir suminkyti tešlą. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Nuluptus obuolius supjaustyti nemažomis skiltelėmis. Sviestą ir cukrų tirpinti maišant ant vidutinės ugnies, kol gražiai parus. Sudėti sviesto ir cukraus mišinį į stiklinės kepimo formos dugną, paskirstyti, sudėti obuolius, ant jų gražiai uždėti iškočiotą tešlą. Kepti apie 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį palaikyti skardoje 5 minutes, o po to ant skardos uždėti lėkštę ir apversti - obuoliai turi būti viršuje.
Labai skanus klasikinis prancūziškas pyragas su daug obuolių karamelėje
Ačiū Ugnuže už nuostabų receptuką
ragavau šį pyragiuką Prancūzijoje, ir vis galvojau, kur gauti receptą, nerealus pyragas