Kiek merginos visko prikepėėėt Cipciuk, koks vainikas fainas , niekad nebūčiau pati sumąsčius taip varškę sudėt
Daividija - rageliai labai apetitni, gerai būtų nučiupt bent vieną... ir obuolių ruduo niam niam - buvau ir primiršus šį puikų pyragą. Katu, bet prapjautas daugiasluoksnis taaaai ir visų visų labai šaunūs kepinukai.
O aš tai šįvakar gyvenimui pasisaldint tokį, kaip cipciukas sako, a'le klecką iškepiau. Gal jau kur ir buvo šis receptas, manau, jis daug kam žinomas - pasivaišinkit
ŠOKOLADINIS AMBASADORIŲ PYRAGAS
1 pak. (200 g) sviesto,
1/3 st. pieno,
1 st. cukraus,
1 v. š. tamsios kakavos,
4 kiaušiniai,
1 st. miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
džiovintų vaisių, razinų.
Iš pakelio sviesto, 1/3 stiklinės pieno, stiklinės cukraus ir šaukšto tamsios kakavos išverdame šokoladą, pusę jo nupilame į puodelį, į kitą pusę (atvėsintą) įmaišome 4 trynius, apie stiklinę miltų, šaukštelį kepimo miltelių, įberiame supjaustytų džiovintų vaisių, razinų ir įmaišom išplaktus baltymus. Į sviestu pateptą formą supylę, kepam 200° C orkaitėje apie 40 min. (tikriname pagaliuku). Karštą suraikome ir užpilame likusiu šokoladu. Geriausia jį pjaustyti rombeliais, neišėmus iš formos. Jei forma pakankamai graži (stiklinė, apvali t.t.), galima joje ir patiekti ypač saviesiems. Taip skaniausia... Bet galima pyragą pjaustyti ir iškeltą iš formos, tik gal atidžiau pilti šokoladu. Vienintelė yda šio pyrago, kad išnyksta dar nespėjęs ataušti.
Mano komentaras.
Buvau nepelnytai pamiršus šį pyragą labai skanus, greitai padaromas. Šįkart kepiau 26 cm torto formoje, bet esu kepus ir silikoninėje kekso formoje su skyle abiem atvejais gerai gaunasi. Bet turiu įspėti - šis pyragas torto formoje visada iškepa su kupra, aš supylus tešlą stengiuosi tešlos storiau kraštuose paskleisti, centre kiek ploniau ir tai kupra iškyla, bet netokia didelė. Norint gražaus vaizdo - kepkite kekso formoje su skyle, ypač jei kepsite svečiams. Iškepusį supjaustyti rombeliais ir aplaistyti a'le šokoladu, kuris nuo karščio suskystėja ir subėga į tarpelius, įsigeria į pyragą ir visas patenka ten kur ir reikia. Šįkart dėjau kažkokią naują kakavą, gana tamsi atrodė, bet iškepęs kepinys biškį šviesokas Galit, jei norit dar šaukštą kakavos damesti, pvz., kai bersite miltus, bet tuomet šaukštu mažiau miltų dėt. To šokolado gaunasi lygiai 2 puodeliai. Supjausčiau kelis žalius dž. vaisius, įbėriau saujelę razinų, o ant viršaus pakepinti sausoje keptuvėje migdolų riešutai (grynai dėl vaizdo, taip gal ir nebūtini , bet su jais daaaug skaniau, sakau, gal kitą sykį tešlon jų primaišysiu vietoj tų žalių ). Man iškepė maždaug per 30 min., taip kad reikia stebėt padėtį Vat, nors per galvą duok nepamenu kaip dariau , kai kekso formoje kepiau tam, kad sudrėkinti lyg tai pjoviau keksą horizontaliai, sulaisčiau tuo šokoladu, o po to dar viršų apšlaksčiau lygtai ). Pyragas tikrai išnyksta žaibiškai - maniškio jau nerasta
Cipciuk, rytoj jau antradienis, tai jau kaip laaaauksiu
Daividija - rageliai labai apetitni, gerai būtų nučiupt bent vieną... ir obuolių ruduo niam niam - buvau ir primiršus šį puikų pyragą. Katu, bet prapjautas daugiasluoksnis taaaai ir visų visų labai šaunūs kepinukai.
O aš tai šįvakar gyvenimui pasisaldint tokį, kaip cipciukas sako, a'le klecką iškepiau. Gal jau kur ir buvo šis receptas, manau, jis daug kam žinomas - pasivaišinkit
ŠOKOLADINIS AMBASADORIŲ PYRAGAS
1 pak. (200 g) sviesto,
1/3 st. pieno,
1 st. cukraus,
1 v. š. tamsios kakavos,
4 kiaušiniai,
1 st. miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
džiovintų vaisių, razinų.
Iš pakelio sviesto, 1/3 stiklinės pieno, stiklinės cukraus ir šaukšto tamsios kakavos išverdame šokoladą, pusę jo nupilame į puodelį, į kitą pusę (atvėsintą) įmaišome 4 trynius, apie stiklinę miltų, šaukštelį kepimo miltelių, įberiame supjaustytų džiovintų vaisių, razinų ir įmaišom išplaktus baltymus. Į sviestu pateptą formą supylę, kepam 200° C orkaitėje apie 40 min. (tikriname pagaliuku). Karštą suraikome ir užpilame likusiu šokoladu. Geriausia jį pjaustyti rombeliais, neišėmus iš formos. Jei forma pakankamai graži (stiklinė, apvali t.t.), galima joje ir patiekti ypač saviesiems. Taip skaniausia... Bet galima pyragą pjaustyti ir iškeltą iš formos, tik gal atidžiau pilti šokoladu. Vienintelė yda šio pyrago, kad išnyksta dar nespėjęs ataušti.
Mano komentaras.
Buvau nepelnytai pamiršus šį pyragą labai skanus, greitai padaromas. Šįkart kepiau 26 cm torto formoje, bet esu kepus ir silikoninėje kekso formoje su skyle abiem atvejais gerai gaunasi. Bet turiu įspėti - šis pyragas torto formoje visada iškepa su kupra, aš supylus tešlą stengiuosi tešlos storiau kraštuose paskleisti, centre kiek ploniau ir tai kupra iškyla, bet netokia didelė. Norint gražaus vaizdo - kepkite kekso formoje su skyle, ypač jei kepsite svečiams. Iškepusį supjaustyti rombeliais ir aplaistyti a'le šokoladu, kuris nuo karščio suskystėja ir subėga į tarpelius, įsigeria į pyragą ir visas patenka ten kur ir reikia. Šįkart dėjau kažkokią naują kakavą, gana tamsi atrodė, bet iškepęs kepinys biškį šviesokas Galit, jei norit dar šaukštą kakavos damesti, pvz., kai bersite miltus, bet tuomet šaukštu mažiau miltų dėt. To šokolado gaunasi lygiai 2 puodeliai. Supjausčiau kelis žalius dž. vaisius, įbėriau saujelę razinų, o ant viršaus pakepinti sausoje keptuvėje migdolų riešutai (grynai dėl vaizdo, taip gal ir nebūtini , bet su jais daaaug skaniau, sakau, gal kitą sykį tešlon jų primaišysiu vietoj tų žalių ). Man iškepė maždaug per 30 min., taip kad reikia stebėt padėtį Vat, nors per galvą duok nepamenu kaip dariau , kai kekso formoje kepiau tam, kad sudrėkinti lyg tai pjoviau keksą horizontaliai, sulaisčiau tuo šokoladu, o po to dar viršų apšlaksčiau lygtai ). Pyragas tikrai išnyksta žaibiškai - maniškio jau nerasta
Cipciuk, rytoj jau antradienis, tai jau kaip laaaauksiu
ŠOKOLADINIS AMBASADORIŲ PYRAGAS
o as sestadieni kepiau trupinini pyraga pagal Sonatina, vaizdelis gal ne koks, bet labai skanus.
Sekmadieni kepiau spurgas varskes. Trys pokeliai varskes, trys kiausiniai, sodos saukstelis, cukraus pagal skoni ir iltu kad tesla butu nei sskysta, nei kad per kieta. Pyliau litra aliejaus i keptuve, nes fritiurine sugedus, ir kepiau
iskepuses apibarsciau cukraus pudra. TIk as per mazai cukraus i tesla idejau, tai norejos ka dtruputi saldesne sbutu. Jei buciau turejusi konditerini svirksta tai buciau kokio dzemus pripurskus i vidu. Bet nieko, seimyna surijo ir tokias.
o as sestadieni kepiau trupinini pyraga pagal Sonatina, vaizdelis gal ne koks, bet labai skanus.
Sekmadieni kepiau spurgas varskes. Trys pokeliai varskes, trys kiausiniai, sodos saukstelis, cukraus pagal skoni ir iltu kad tesla butu nei sskysta, nei kad per kieta. Pyliau litra aliejaus i keptuve, nes fritiurine sugedus, ir kepiau
iskepuses apibarsciau cukraus pudra. TIk as per mazai cukraus i tesla idejau, tai norejos ka dtruputi saldesne sbutu. Jei buciau turejusi konditerini svirksta tai buciau kokio dzemus pripurskus i vidu. Bet nieko, seimyna surijo ir tokias.
QUOTE(RiMami @ 2008 10 28, 00:24)
Aš ir kepu šį pyragą,labai skaaaaaaaaanus.Aš jį kažkada iš delfio užsirašiau.
QUOTE(mamkaa @ 2008 10 28, 06:18)
kieta. Pyliau litra aliejaus i keptuve, nes fritiurine sugedus, ir kepiau
o jau spurgų gražumas
ir visų tokie skanūs ir grqžūs kepiniai negali čia ateit tuščiu skrandžiu
Noriu to AMBASADORIAUS pyrago
Mamkaa nematau tavo foto , o taip norisi pasiziureti
Aha gal atnes sendien ?
Na , o as sunaikinau likucius nuo kepiniu , padariau bulbikiu, vaisinkites prie kavutes
Turejau likusiu atraizu nuo biskvitu , juos sutarkavau su burokine tarka , gavosi dvi stiklines( mazai) kadangi jau jie buvo sausoki islydziau 100g .sviesto - supyliau, ipyliau 4 saukstus konjako, suberiau pora sauju kapoto riesutu, 3 saukstus kakavos milteliu istirpinau 4 saukstuose virinto vandens irgi -supyliau.
Suminkiau mase , ji turi buti lipni ir susiminkyti i rutuliuka ir kad netrupetu , butu dregna , jei dar per sausa dadekite konors pogal savo nora ( sviesto , kanjako, ipilkite grietineles ) na vienu zodziu , kad gautusi pulibdyti rutuliukus .
Paskui dregnom( truputi sudrekinkite po vandeniu) rankom sudrekinkite bulbikes ir apvoliokite turimuose trupinukuose ( biskvitu, sausauniu ar tiesiog riesutuose , kakavos milteliuose ) , isplakiau puse stiklines grietineles ir papuosiau .
Tikrai gavosi skanios , ir zinai ko pridejai , nei kaip pardese , randi kazka ir spelioji kas cia galetu buti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 27, 22:28)
Laaaaabai fainuolis tavo pyragiukas , taip graziai apkepias , i kokia skardele ( cm.) dejai kad toks aukstas , man patinka aukstesni pyragai ???
aciu aciu
Man asmeniskai irgi aukstesni skaniau valgosi , o mano cia tortine forma isardoma 24 cm skersmens. Sitoj labai megstu kept
cipsiuk,ciumpu jusu viena bulbike prie kavos ,jums kaip visada nera lygiu
Labai grazios spurgytes ir tokios lygios
O bulvytes iskart vaikyste primena - labai jau skanios mokykloj jos budavo
Tikrai gavosi skanios , ir zinai ko pridejai , nei kaip pardese , randi kazka ir spelioji kas cia galetu buti
Su tokiu saldumynu gaminimo kiekiu jus dar is parduotuves kazko saldaus parnesat?
O bulvytes iskart vaikyste primena - labai jau skanios mokykloj jos budavo
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 28, 10:33)
Tikrai gavosi skanios , ir zinai ko pridejai , nei kaip pardese , randi kazka ir spelioji kas cia galetu buti
Su tokiu saldumynu gaminimo kiekiu jus dar is parduotuves kazko saldaus parnesat?
mamkaa - o jau spurgų grožis - turiu tik kelis klausimus - kokios dydžio, kiek gramų varškės pakeliuose ir kokioje temperatūroje fritiūrinėje kepama?
Ačiū
Ačiū
QUOTE(Sentinel @ 2008 10 27, 17:18)
Todėl ,kad matyt soda suaktyvina spalvą daugiau.Ten kur receptas, taip pat sakė ,kad juodas gavosi Tikrai čia nesudegęs
Tai as suprantu kad nesudeges tokio cia manau nedetu Dabar aisku.