Tęsiam temą Kepam ir dedam visų saldumynų receptus su nuotraukom Viską kas tinka prie arbatos arba kavos
Biskvitinis pyragas su obuoliais
8 dideli kiaušiniai
200 g cukraus
200 g miltų
1 v.š. krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
½ a.š. druskos
½ a.š. vanilinio cukraus arba keli lašai kvapniosios esencijos
6-8 obuoliai
200 g šokolado (nebūtina )
Obuoliams apibarstyti/apvolioti:
1 a.š. cinamono
1 v.š. cukraus
Iš anksto pasiruošiu atsisveriu visus produktus (cukrų ir miltus) kiek ko reikės.
Miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską persijoju (permaišau tarpusavyje).
Obuolius nulupu ir smulkiai supjaustau, apibarstau cinamono ir cukraus mišiniu, išmaišau.
Kiaušinių baltymus atskiriu nuo trynių (tai daryti reikia itin kruopščiai, nes jeigu pateks bent kiek trynio, baltymai gali neišsiplakti- deja patikrinta praktiškai, todėl patarimas: atskyrinėt pvz. atskiram puodelyje ir tik sėkmingai atskirtą baltymą pilti į indą paruoštą baltymų plakimui).
Baltymus plakti mikseriu iki standžių putų, apvertus indą gerai išplakti baltymai iš jo neiškrenta
Baigiant plakti sudedu apie puse cukraus (po pora šaukštų) ir vanilinį cukrų arba kvapniąją esenciją.
Tada kitame inde išplaku trynius su likusiu cukrumi, plaku kol trynių masė pabąla ir pasidaro gan tiršta.
Tada išplaktus trynius supilu ant baltymų ir atsargiai išmaišau mikseriu pačiom mažiausiom apsukom arba šaukštu, nepermaišyti!
Tuomet dalimis beriu miltų-krakmolo-kepimo miltelių-druskos mišinį ir labai atsargiai maišau mikseriu pačiom mažiausiom apsukom arba šaukštu. Irgi labai svarbu nepermaišyti, reikia maišyti tik kol nesimatys sausų miltų, nes per daug maišant tešla gali sukristi.
Apie trečdalį tešlos dedu į formą/ formas (pas mane dvi nedidelės formos ), tada sluoksnį obuolių, vėl tešlą, vėl obuolius, vėl tešlą ir vėl obuolius. Galima dar šokolado pridėti su obuoliais
P.S. Obuolius ir/arba šokoladą galima ir iš karto permaišyti su tešla, tada nereikės sluoksniuoti, bet man nepatinka kai nuo cinamono patamsėja tešla, taigi sluoksniuoju
Pyragas kepa 30-40 min. Ar pyragas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi pyragas iškepęs.
Skanaus
P.S. tokį patį pyragą kepiau ir su nektarinais
8 dideli kiaušiniai
200 g cukraus
200 g miltų
1 v.š. krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
½ a.š. druskos
½ a.š. vanilinio cukraus arba keli lašai kvapniosios esencijos
6-8 obuoliai
200 g šokolado (nebūtina )
Obuoliams apibarstyti/apvolioti:
1 a.š. cinamono
1 v.š. cukraus
Iš anksto pasiruošiu atsisveriu visus produktus (cukrų ir miltus) kiek ko reikės.
Miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską persijoju (permaišau tarpusavyje).
Obuolius nulupu ir smulkiai supjaustau, apibarstau cinamono ir cukraus mišiniu, išmaišau.
Kiaušinių baltymus atskiriu nuo trynių (tai daryti reikia itin kruopščiai, nes jeigu pateks bent kiek trynio, baltymai gali neišsiplakti- deja patikrinta praktiškai, todėl patarimas: atskyrinėt pvz. atskiram puodelyje ir tik sėkmingai atskirtą baltymą pilti į indą paruoštą baltymų plakimui).
Baltymus plakti mikseriu iki standžių putų, apvertus indą gerai išplakti baltymai iš jo neiškrenta
Baigiant plakti sudedu apie puse cukraus (po pora šaukštų) ir vanilinį cukrų arba kvapniąją esenciją.
Tada kitame inde išplaku trynius su likusiu cukrumi, plaku kol trynių masė pabąla ir pasidaro gan tiršta.
Tada išplaktus trynius supilu ant baltymų ir atsargiai išmaišau mikseriu pačiom mažiausiom apsukom arba šaukštu, nepermaišyti!
Tuomet dalimis beriu miltų-krakmolo-kepimo miltelių-druskos mišinį ir labai atsargiai maišau mikseriu pačiom mažiausiom apsukom arba šaukštu. Irgi labai svarbu nepermaišyti, reikia maišyti tik kol nesimatys sausų miltų, nes per daug maišant tešla gali sukristi.
Apie trečdalį tešlos dedu į formą/ formas (pas mane dvi nedidelės formos ), tada sluoksnį obuolių, vėl tešlą, vėl obuolius, vėl tešlą ir vėl obuolius. Galima dar šokolado pridėti su obuoliais
P.S. Obuolius ir/arba šokoladą galima ir iš karto permaišyti su tešla, tada nereikės sluoksniuoti, bet man nepatinka kai nuo cinamono patamsėja tešla, taigi sluoksniuoju
Pyragas kepa 30-40 min. Ar pyragas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi pyragas iškepęs.
Skanaus
P.S. tokį patį pyragą kepiau ir su nektarinais
o gal perpjauto foto turi??
ar skanu?
ar skanu?
Trapūs sausainiai su džemu alia "Juostelės"
400 g sviesto
200 g cukraus
100 g grietinės
4 kiaušiniai (3 kiaušiniai tešlai + 1 aptepimui)
1/2 a.š. druskos
3 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus arba šiek tiek kvapniosios esencijos
Miltai (apie 700 g tikrai dėjau, tiek turėjau atsisvėrus, o toliau nežinau kiek suėjo, iš akies dėjau )
Smulkintų riešutų (gal apie 100-200 g)
Uogienės/džemo
Išsukti sviestą su cukrumi, dėti grietinė, kiaušinius, vaniliną, po kiek vieno ingrediento išmaišant. Berti miltus persijotus su kepimo milteliais. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų kočioti Stalą gausiai pabarstyti miltais, kočioti tešlą, vis pabarstant miltais, kad neliptų prie stalo Supjaustyti norimo dydžio juostelėm.
1 kiaušinio atskirti baltymą nuo trynio.
Dėti į skardą sausainiukus, kraštelius patepti kiaušinio baltymu (aš tingėjau žaisti su krašteliais, tai aptepiau visus apatinius sausainiukus baltymus ), per vidurį dėti po 1 a.š. uogienės/ džemo (aš dėjau slyvų džemą ir aviečių uogienę ), uždengti kitu sausainiuku, kraštelius truputi apspaudyti, viršų aptepti tryniu, pabarstyti smulkintais riešutais.
Kepti orkaitėje, +200 C, apie 20 min, arba kol pagels
400 g sviesto
200 g cukraus
100 g grietinės
4 kiaušiniai (3 kiaušiniai tešlai + 1 aptepimui)
1/2 a.š. druskos
3 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus arba šiek tiek kvapniosios esencijos
Miltai (apie 700 g tikrai dėjau, tiek turėjau atsisvėrus, o toliau nežinau kiek suėjo, iš akies dėjau )
Smulkintų riešutų (gal apie 100-200 g)
Uogienės/džemo
Išsukti sviestą su cukrumi, dėti grietinė, kiaušinius, vaniliną, po kiek vieno ingrediento išmaišant. Berti miltus persijotus su kepimo milteliais. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų kočioti Stalą gausiai pabarstyti miltais, kočioti tešlą, vis pabarstant miltais, kad neliptų prie stalo Supjaustyti norimo dydžio juostelėm.
1 kiaušinio atskirti baltymą nuo trynio.
Dėti į skardą sausainiukus, kraštelius patepti kiaušinio baltymu (aš tingėjau žaisti su krašteliais, tai aptepiau visus apatinius sausainiukus baltymus ), per vidurį dėti po 1 a.š. uogienės/ džemo (aš dėjau slyvų džemą ir aviečių uogienę ), uždengti kitu sausainiuku, kraštelius truputi apspaudyti, viršų aptepti tryniu, pabarstyti smulkintais riešutais.
Kepti orkaitėje, +200 C, apie 20 min, arba kol pagels
Mėgstu pyragus su obuoliais
.mielines bandeles su varske. receptas is antros temos.recepto autore kvn.tikrai skanios bandeles.
Papildyta:
is ten kur nuorodos i receptus,tikiuosi suprasit.
Papildyta:
is ten kur nuorodos i receptus,tikiuosi suprasit.
OWLY .... didelis aciu uz temele
Situs pyragiukus daznai kepu , purus , neriebus grynai kaip tavo , aciu , kad priminiai , reiks issikepti .
Na kodel nekokybiskos nuotraukos ? labai aiskios net biskvito buebuliukai matosi
Ziuriu ir tu iskloji popieriu i tas formele , grazios jos , bet jei be popieriaus tai sakutes -neisgramdysi
Situs pyragiukus daznai kepu , purus , neriebus grynai kaip tavo , aciu , kad priminiai , reiks issikepti .
Na kodel nekokybiskos nuotraukos ? labai aiskios net biskvito buebuliukai matosi
Ziuriu ir tu iskloji popieriu i tas formele , grazios jos , bet jei be popieriaus tai sakutes -neisgramdysi
turim nauja temele! aciu autorei
sveikutes, cypsiuk sumasciau kept jusu tortuka juoda balta ir turiu klausimu: torto lakstus jus pjaustot vertikaliai? ar lakstelius laistet su kuo nors tepdama? ir puosimas su tuo paciu vaniliniu kremu? lauksiu atsakymu aciu
NERAMUOLE, kepasi vienas plonas biskvitas , jis pjaustomas kuo ilgesnem juostelem , tai iseitu horizontaliai ( jeigu biskvitas pav. 30 cm. ant 20cm. tai tom ilgesnem juostom ) maziau sudurimu .
As visada ciut ciut sulieju , man slapesni skaniau , bet recepte to nebuvo
Kremu visada puosiu tuo paciu , bet buna , kad jo pritruksta tai dasidarau is pusesnormos , arba issiplaku grietineles .
SEKMES
As visada ciut ciut sulieju , man slapesni skaniau , bet recepte to nebuvo
Kremu visada puosiu tuo paciu , bet buna , kad jo pritruksta tai dasidarau is pusesnormos , arba issiplaku grietineles .
SEKMES
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 25, 13:49)
NERAMUOLE, kepasi vienas plonas biskvitas , jis pjaustomas kuo ilgesnem juostelem , tai iseitu horizontaliai ( jeigu biskvitas pav. 30 cm. ant 20cm. tai tom ilgesnem juostom ) maziau sudurimu .
As visada ciut ciut sulieju , man slapesni skaniau , bet recepte to nebuvo
Kremu visada puosiu tuo paciu , bet buna , kad jo pritruksta tai dasidarau is pusesnormos , arba issiplaku grietineles .
SEKMES
As visada ciut ciut sulieju , man slapesni skaniau , bet recepte to nebuvo
Kremu visada puosiu tuo paciu , bet buna , kad jo pritruksta tai dasidarau is pusesnormos , arba issiplaku grietineles .
SEKMES
tai biskvita kepat skardelei? ot tupa nedasunta man