Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

QUOTE(Vio @ 2005 07 04, 13:11)
Ir  pas mane ta pati problema. Turiu bigliukę 3 mėnesių wub.gif  bet daro tai visur  sad.gif  tikiuosi isaugs.....o tas purskalas, girdėjau neveiksmingas g.gif

Kas tiesa tas tieas dėl to purškalo. 12 litų kaip į ........ schmoll.gif Padariau viską kaip parašyta,o ji vistiek kur papuola. Siūtas ima kai buna ilgą laiką lauke,tik įleidi namo,tai būtinai padarys namie. schmoll.gif doh.gif
Atsakyti
Manop šunys nuo 3 mėnesių prašosi į lauką, niekas taip gerai nepadeda, kaip vedžiojimas kas dvi valandas, ypač pamiegojus, kai tik šuo pabunda-ant rankų ir į lauką, ir......diržas, aš blogietė, baudžiu kai užtinku nusikaltimo vietoje, skaudžiai.
Atsakyti
mes tai klojom laikraščius ir rodėm kur daryti. pamažu mažinom laikraščių plotą. jei padarydavo ne ten, tai su jos snukučiu baksteldavom į nusikaltimo vietą, o tada ten, kur ji turi daryti. labai padeda dažnas vedžiojimas. veterinorius patarė mažą šuniuką vestti po 6 kartus į dieną, kas 2 val, nes jie dažnai balutes gamina tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 07 05, 12:56)
Manop šunys nuo 3 mėnesių prašosi į lauką, niekas taip gerai nepadeda, kaip vedžiojimas kas dvi valandas, ypač pamiegojus, kai tik šuo pabunda-ant rankų ir į lauką, ir......diržas, aš blogietė, baudžiu kai užtinku nusikaltimo vietoje, skaudžiai.

aš vedžioju kas 1,5 val, tada tik per apsirikimą padaro ne ten, kur dera, praktiškai, jei pats užsižiopsai. Bet kaip išmokinti patį šunį prašytis į lauką, vat man galvosūkis g.gif nulis reakcijos, pats iniciatyvos nerodo verysad.gif
Atsakyti
maniskis tai taip pat daro kur papuola(ypac kai liekas vienas namie)- niekas nepadeda:nei snukucio baksnojimas, nei gedinimas, nei purskalai ant laikrascio...nors balutes(ant kilimines dangos) stengiosi kruopsciai isvalyti,taciau tvyro baisus slapimo tvaikas...gal kas zino koki super kilimu valikli, kuris padetu panaikinti nemalonu kvapa...
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2005 07 05, 19:48)
mes tai klojom laikraščius ir rodėm kur daryti. pamažu mažinom laikraščių plotą. jei padarydavo ne ten, tai su jos snukučiu baksteldavom į nusikaltimo vietą, o tada ten, kur ji turi daryti. labai padeda dažnas vedžiojimas. veterinorius patarė mažą šuniuką vestti po 6 kartus į dieną, kas 2 val, nes jie dažnai balutes gamina tongue.gif

Mes irgi darėm būtent taip,su laikraščiais. Labai thumbup.gif . Pradžioj visą plotą apklojom ir pamažu mažinom, ir šuniukas priprato daryti tik ten kur laikraštukas biggrin.gif
Atsakyti
Mano šunys tuos laikraščius suplėšytų ir surytų per kokias 5 minutes, panašiai elgiasi visi aktyvūs šunys su geru grobio instinktu. O dėl prašymosi, kai taip dažnai vedžioji, jie įpranta viską daryti lauke, ypač kai ten padarius labai pagiri, o namie nubaudi, tai po to kiekvienas išdirba savo būdą prašyti-vieni veda prie durų, kiti cypia, kiti neguli, tik laksto ir beveik visi tuo metu nervingai lekuoja.
Atsakyti
Nebežinau ką daryt cry.gif
Mano ciucka daro tik namuose cry.gif Per tą laiką, kol gyvenom bute, ji pasidarė kambarinis šunelis (į lauką nevedžiojau, nes skiepų visų dar nesusirinkom).
Dabar persikėlėm į namą, ji beveik visą dieną būna lauke, bet savo reikalų atlikti grįžta į kambarį blink.gif
Bet kai ką nors pridirba ir aš užtinku, tai nereik nieko sakyt, skuodžia visu greičiu į lauką nuo manęs - reiškias jau žino, kad negerai daro schmoll.gif
Bet turbūt pasimetė šunelis, kur yra gerai mirksiukas.gif O kai lauke pridirba, tai nesužiūrim, ir pagirti retai kada suspėjam unsure.gif
Kaip jai parodyt? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 07 29, 08:16)
Nebežinau ką daryt  cry.gif
Mano ciucka daro tik namuose  cry.gif  Per tą laiką, kol gyvenom bute, ji pasidarė kambarinis šunelis (į lauką nevedžiojau, nes skiepų visų dar nesusirinkom).
Dabar persikėlėm į namą, ji beveik visą dieną būna lauke, bet savo reikalų atlikti grįžta į kambarį  blink.gif 
Bet kai ką nors pridirba ir aš užtinku, tai nereik nieko sakyt, skuodžia visu greičiu į lauką nuo manęs - reiškias jau žino, kad negerai daro  schmoll.gif 
Bet turbūt pasimetė šunelis, kur yra gerai  mirksiukas.gif  O kai lauke pridirba, tai nesužiūrim, ir pagirti retai kada suspėjam  unsure.gif
Kaip jai parodyt?  verysad.gif

Nieko jis nesupranta, gerai ar blogai daro. Mažas gi. Bėga tik todėl, kad jau pradėjo šeimininkų bijoti - o tai blogas ženklas.
Jeigu nori, kad darytų kieme - neįleisk į vidų. Jei įleidi į namą, visą laiką turi sekti, nepaleisti iš akių nei minutei, o jei tik taikosi tūpti, nešti vėl į lauką. Jei nėra kada sekti, galima įleidus namo uždaryti narve (po savim nedarys). O geriausia - eiti kartu į lauką, ir būti ilgai ilgai, kol neiškentęs padarys lauke, o tada pagirti taip, lyg ciucius 1000Lt būtų iškakojęs, pasidžiaugti, pavaišinti skanėstu. Tada greičiausiai supranta, kad lauke daryti labai apsimoka smile.gif
šiaip visi maži šuneliai nori daryti namie - tai yra instinktas (slėpti nuo priešų savo kvapą, daryti saugioje vietoje, namie, kur mama išvalys), todėl mušimas tik išgąsdins ir sutrikdys šunelį, bet instinktų nenugalės.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2005 07 29, 09:11)
Nieko jis nesupranta, gerai ar blogai daro. Mažas gi. Bėga tik todėl, kad jau pradėjo šeimininkų bijoti - o tai blogas ženklas.
Jeigu nori, kad darytų kieme - neįleisk į vidų. Jei įleidi į namą, visą laiką turi sekti, nepaleisti iš akių nei minutei, o jei tik taikosi tūpti, nešti vėl į lauką. Jei nėra kada sekti, galima įleidus namo uždaryti narve (po savim nedarys). O geriausia - eiti kartu į lauką, ir būti ilgai ilgai, kol neiškentęs padarys lauke, o tada pagirti taip, lyg ciucius 1000Lt būtų iškakojęs, pasidžiaugti, pavaišinti skanėstu. Tada greičiausiai supranta, kad lauke daryti labai apsimoka smile.gif
šiaip visi maži šuneliai nori daryti namie - tai yra instinktas (slėpti nuo priešų savo kvapą, daryti saugioje vietoje, namie, kur mama išvalys), todėl mušimas tik išgąsdins ir sutrikdys šunelį, bet instinktų nenugalės.

Nu tai kad jos niekas nemuša, tik pabaram kartais (lyg ji suprastų, ką ten šnekam biggrin.gif ) Tai ko jai bijot, na gal kad pakeltu balsu pašnekam, tai ji išsigąsta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2005 07 05, 19:48)
mes tai klojom laikraščius ir rodėm kur daryti. pamažu mažinom laikraščių plotą.

mes irgi klojom laikraščius, po truputį juos mažinom ir žiauriai dažnai į lauką vesdavom, tai vieną kartą vos iš laimės nepsiverkiau, kai prie durų suinkštė cry.gif wub.gif Tiesa, kai buvo 6,5mėn.
Purškalai, tai tik komercinis triukas doh.gif negirdėjau, kad kam padėtų. Ir baksnoti snukučio į balutę napatarčiau doh.gif užtenka pagėdinti, tik jokiu būdu nemušti blink.gif
Atsakyti
Aš tai nei negėdinu. Kas čia gėdingo šuniukui? Mažas, pūslytė silpna, protelis - irgi, kaip elgtis reikia - nežino smile.gif šeimininkas piktas, bara, reikia bėgti nuo jo... Et, geriau pagyrimai, paskatinimais smile.gif O veiksmingiausia - atimti iš šuns galimybę elgtis neteisingai smile.gif

O kai šuo prašosi į lauką, tai man labai nepatinka. Pas mus aš sprendžiu, kada laikas pasivaikščioti, o ne šuo smile.gif Mane nervina prie durų cypiantys šunys (jie dar kartais piktybiškai cypia, nesvarbu,kad tik ką buvo, bet, pvz., dar nori pasivaikščiot...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manjana: 29 liepos 2005 - 15:23