Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

QUOTE(Šypsena @ 2004 12 13, 08:08)
Tai va, vel mane apgavo senas nukrioses senis, kuris manosi sunu zinovu  mad.gif
As jam ir taip sakiau, kad pavalgo, tada i lauka. O ji man neeeee. Mat suo parejes turi gauti paskatinima.
Visgi dazniau reikia vadovautis sveiku protu, o ne seniu kuris augina dvarnius, patirtimi  tongue.gif

Skatinti uz padaryma lauke reikia NEDELSIANT, o ne tada, kai griztat namo. Tuomet suo jau buna pamirses, kad kazka gero padare ir nesusieja "reikalu atlikimo" ir paskatinimo. Jei nori, kad skatinimas veiktu efektyviai, tai turi buti sekundziu reikalas tongue.gif zodziu, eidama i lauka prisikrauni kisenes skanestu ir pirmyn. Pritupe sunyte lauke, is karto gauna skanesta. Padare dar ka nors tavo nuomone teigiamo - dar skanesta. Taip issivysto salyginis refleksas smartass.gif

O kitas momentas - as isivaizduoju taip, nauja maisto porcija is skrandzio "isstumia" anksciau gauta maista ir todel kyla noras eiti "i tualeta". Cia gal primityvus palyginimas, bet man rodos panasiai buna laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 13 gruodžio 2004 - 10:56
Aš irgi turiu 3 mėnesių prancūzų buldogę,tai kai išvedam į lauką visada padaro,bet namie irdi balučių randam labai dažnai ji daro,ir per kelis kartus,tai gal reikia kas pora valandų nešt į lauką,
Tik nepamirškit suskiepinti mažus savo draugus vesdami į lauką.
Atsakyti
As tai nebezinau net ka daryti, musu suniui jau 6 men, ir vistiek dar neisbuna visos dienos nepridares namu.

Idomu, nuo kada sunys pradeda iskenteti visa diena? Gal kas zinot?
Nes jau tikrai nusibodo...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2004 12 23, 12:05)
As tai nebezinau net ka daryti, musu suniui jau 6 men, ir vistiek dar neisbuna visos dienos nepridares namu.

Idomu, nuo kada sunys pradeda iskenteti visa diena? Gal kas zinot?
Nes jau tikrai nusibodo...

Muse, o kokiu mazdaug metu ir kiek kartu jus vedat?
Teoriskai tai turetu uztekti 4 kartu per diena: pries darba, per pietu pertrauka, is karto po darbo ir, galiausiai, pries pat einant miegoti. Pagal mane tai gautui: 7.00, 12.00, 17.00 ir 22.00. Geriausia butu stengtis taikyti, kad tarpai butu panasios trukmes. Visa tai teoriskai, o kaip yra praktiskai, galesiu po kokiu 3 menesiu papasakoti, kai manoji priaugs. Kol kas tai ji sekmingai daro ir lauke, ir namie, t.y. bet kur, kur tuo metu buna. Dar nesugeba ne kiek iskenteti. Per tas kelias dienas, kol ji pas mus, pavyko tik siek tiek pripratinti eiti ant laikrasciu. Bet irgi dar ne iki galo...
Atsakyti
Na, mums nebeiseina per pietus grizti, tai darbo dienomis vedame taip: 6:15, o po to tik po darbo, vel gaunasi apie 17-18 val. r dar apie 20-21 val (bet cia jau daugiau palakstymui ir padukimui, aisku, ir reikalus padaro tuo paciu.).

Savaitgaliais tai mazdaug 4 kartus ir vadame: 8:30, 13, 17, 20 val. panasiai. As tai labai ir nepykstu, nes suprantu, kad neiskencia, bet jei per nakti iskencia po 12 val ir daugiau, tai kodel diena nepakencia -va kur klausimas....

Kasiopeja, o jus turit nauja maza suniuka? Ar as kazkaip ne taip supratau?
Atsakyti
As tai labai ir nepykstu, nes suprantu, kad neiskencia, bet jei per nakti iskencia po 12 val ir daugiau, tai kodel diena nepakencia -va kur klausimas....

o todel, kad nakti ji normaliai miega, o diena pusiau budrauja (juk pati sakei, kad laikrascius skaito, neturi kada kietai imigti tongue.gif ). ne bent man taip atrodo... o kaip ten realiai, tai tikrai nezinau... schmoll.gif

Kasiopeja, o jus turit nauja maza suniuka? Ar as kazkaip ne taip supratau?

Jep, turim... mazute meskute... wub.gif
Atsakyti
Na, vakar pasibedavojau, o mano saunuolis vakar pirma diena neprikakojo per diena thumbup.gif thumbup.gif , tik viena karta pasisiojo blush-anim-cl.gif

gal jau ne uz kalnu ta diena, kai pagaliau viskas susitvarkys clap.gif
Atsakyti
Na ir as pasidziaugsiu tongue.gif . Mano mazule, jau kelias naktis iskentejo, o pridaro sisi tik viena karta vakare apie astunta val., nors is lauko buna parejusi tik kokia valanda ar pusantros. Man atrodo kad tai padaro is padukimo g.gif
Atsakyti
Maniskis tai visa nakti cype, nes norejo sisiu, mat vakar besimaudydamas daug vandens prigere.

Bet ugdem valia ir kentejom, tai ryte kaip isejom, maniau nebesustos niekada
Atsakyti

Oi, skaitau skaitau ir pavydziu jums smile.gif
Maniskis dar i lauka neina - tik nuo sausio 7d. pradesiu vesti, taigi - viska daro pilnu tempu namie tongue.gif Tik tiek gerai, kad ant laikrasciu. Nors siandien ryte vyras po apsilankymo WC paliko duris praviras, tai po keliu minuciu ten radom kuvele....prie klozeto...ant kilimelio laugh.gif Cia gal suo bande seimininkus pamegdzioti? megalol.gif
Atsakyti
[quote=hereja,2005 01 04, 01:56]
Oi, skaitau skaitau ir pavydziu jums smile.gif
Maniskis dar i lauka neina - tik nuo sausio 7d. pradesiu vesti, taigi - viska daro pilnu tempu namie tongue.gif Tik tiek gerai, kad ant laikrasciu.

O tai kodel Jus nevedat. Kiek atsimenu, Jus turejot skiepyti dar pries sventes. Po antro skiepo juk i lauka galima vesti po 3-4 dienu, nereikia lauk 14 d. kaip po pirmo skiepo.

Atsakyti
O tai kodel Jus nevedat. Kiek atsimenu, Jus turejot skiepyti dar pries sventes. Po antro skiepo juk i lauka galima vesti po 3-4 dienu, nereikia lauk 14 d. kaip po pirmo skiepo.

I lauka nerekomenduoja eiti iki trecio skiepo, nes tik tada suo vakcinuojamas nuo pasiutliges. Su tuo geriau nejuokauti... schmoll.gif

As tai siulyciau labai neimti i galva tu visu darymu namie, ypac jeigu daro ant laikrasciu... Buna ir blogiau wink_3.gif
Atsakyti