Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

tai as teisingai supratau, kad suniuka galima vesti i lauka dar neturint paskutiniojo skiepo?
tik aisku vengti kitu sunu, neleist uostyt, laizyt sunu paliktu ''gerybiu''?
bet tarkim galim labai nerizikuojant jau uzsiimti pratinimu sisiot lauke?
o tai taip graudu palikt maze namie kai su kita sune ainam pasivaiksciot...

na ant ranku kazkaip ramiau issinesu, visgi oras tai taspats tiek lauke tiek namie... bet va del zemes stipriai kovoju mintyse... noris bet baisu...

jau zinokit nebezinau kuria teorija tiket... kazi daug suniuku einanciu i lauka be paskutinio skiepo uzsikrecia kuomnors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tvikse: 12 kovo 2011 - 23:37
QUOTE(wwwes @ 2011 03 12, 23:17)
Ne tai, kad paranoja, tiesiog norisi, kad šuniukas sveikas būtų  wub.gif  Na mes tik dabar paskiepijome antru skiepuku, ne siki šiol to padaryti negalėjome, dėl žarnyno problemų, tad manau jei iki šiol laukėm tai gal dar truputėlį palauksime  blush2.gif

Na, aš po antro skiepo drasiai vedžiojau, gi maniškės antras skiepas buvo atsidėjęs, nes vežama iš veislyno (Ukrainos) užsikrėtė nuo kito šuniuko korono virusu - nuo jo skiepų nėra ir jis mūsų krašte nėra paplipęs - pas juos koronas, pas mus pravas. Bet turint antrą skiepą manau bijoti nieko nereikia.
tvikse, nebent pasiutlige, kuo aš labai abejoju ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 12 kovo 2011 - 23:35
QUOTE(žostautė @ 2011 03 12, 23:24)
Į nuosavą kiemą leisčiau jau pirmą dieną smile.gif Tikrai smile.gif

Na dabar dar vėjuota kažkaip, bet aprims vėjas ir leisim. Pasitaiko šiaip, kad ir į tą nuosavą kiemą ateina kokie nors šunys, nes vartais nebeužsidaro ax.gif bet ten kaimynų dažniausiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(tvikse @ 2011 03 12, 23:30)
jau zinokit nebezinau kuria teorija tiket... kazi daug suniuku einanciu i lauka be paskutinio skiepo uzsikrecia kuomnors?

Mano kalytei dabar 7 mėnesiai, į lauką ėjo po antro skiepo. Eidavom po rajoną vaikščiot, į Verkių parką, šunų aikšteles, žaidė su pažįstamais šunimis. Stengiausi su ja aktyviai užsiimti, kad neturėtų laiko uostinėti neaišku ko ant žemės. Kol kas nenumirė biggrin.gif O jeigu turėčiau savo kiemą, tai išvis galvos nesukčiau ir neščiau laukan reikalų daryt kuo anksčiau.

Man šuns myžinimas namie iki 3 mėnesių ir daugiau (jeigu šuo didesnės veislės, taigi balos kokios tokiam amžiuj doh.gif ) ir ankstyvos socializacijos nebuvimas baisiau skamba nei tikimybė lauke pasigauti kokį brudą, kurį iš esmės gali parsinešti namo ant batų šuniukui irgi nematant lauko.

Rinktis kiekvienam šeimininkui. Aš nesigailiu tokiu pasirinkimu, nes pirmą šunį laukan išvedžiau po visų skiepų. Rezultatas - ne tik sumyžti namai, bet ir žymiai ilgesnis bei daugiau kantrybės pareikalavęs pratinimas reikalus daryti lauke doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tvikse @ 2011 03 12, 23:30)
tai as teisingai supratau, kad suniuka galima vesti i lauka dar neturint paskutiniojo skiepo?
tik aisku vengti kitu sunu, neleist uostyt, laizyt  sunu paliktu ''gerybiu''?
bet tarkim galim labai nerizikuojant jau uzsiimti pratinimu sisiot lauke?
o tai taip graudu palikt maze namie kai su kita sune ainam pasivaiksciot...

na ant ranku kazkaip ramiau issinesu, visgi oras tai taspats tiek lauke tiek namie... bet va del zemes stipriai kovoju mintyse... noris bet baisu...

Prieš tai turėjom šuniuką, kurį pratinom eiti į lauką, nors neturėjo skiepų dar.. Tai buvo užsikrėtęs, tiksliai nepasakysiu kuom, bet su žarnynu kažkas buvo, viduriavo daug, temperatūra buvo sukilus, visiškai be sveikatos, nu toks paliegęs buvo. Gal tai nesusiję su lauku, buvo paimtas iš prieglaudos g.gif O kitą užauginom jau su abiem skiepais, bet be pasiutligės, vedžiojom visur, tik vengėm kontakto su kitais šunim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(nefolija @ 2011 03 13, 00:39)
Mano kalytei dabar 7 mėnesiai, į lauką ėjo po antro skiepo. Eidavom po rajoną vaikščiot, į Verkių parką, šunų aikšteles, žaidė su pažįstamais šunimis. Stengiausi su ja aktyviai užsiimti, kad neturėtų laiko uostinėti neaišku ko ant žemės. Kol kas nenumirė  biggrin.gif O jeigu turėčiau savo kiemą, tai išvis galvos nesukčiau ir neščiau laukan reikalų daryt kuo anksčiau.

Man šuns myžinimas namie iki 3 mėnesių ir daugiau (jeigu šuo didesnės veislės, taigi balos kokios tokiam amžiuj doh.gif ) ir ankstyvos socializacijos nebuvimas baisiau skamba nei tikimybė lauke pasigauti kokį brudą, kurį iš esmės gali parsinešti namo ant batų šuniukui irgi nematant lauko.

Rinktis kiekvienam šeimininkui. Aš nesigailiu tokiu pasirinkimu, nes pirmą šunį laukan išvedžiau po visų skiepų. Rezultatas - ne tik sumyžti namai, bet ir žymiai ilgesnis bei daugiau kantrybės pareikalavęs pratinimas reikalus daryti lauke  doh.gif

Va va, aš irgi dėl socializacijos baiminuos, nes pasak veterinarų ir veisėjų teorijos, tai šita mazgė galės į lauką išeiti tik keturių mėnesių, kai svarbiausias socializacijos periodas yra apie trečiąjį mėnesį ax.gif
Atsakyti
Sveiki, maniskiui 4 menesiai, daro lauke ir maza ir dideli reikala. Prasytis aisku nemoka, su kakais problemu nera, tik pamatau kad suka rata, uz pakarpos ir i kiema, ir padaro thumbup.gif Bet vat su sysiais tai blogiau, nemoka kenteti, uzsimano ir daro namie g.gif
Ar barti reikia kai namie pridaro tada?
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2011 03 13, 01:42)

Va va, aš irgi dėl socializacijos baiminuos, nes pasak veterinarų ir veisėjų teorijos, tai šita mazgė galės į lauką  išeiti tik keturių mėnesių, kai svarbiausias socializacijos periodas yra apie trečiąjį mėnesį  ax.gif

Na tai mes dar nepavėluosim rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgitukasz @ 2011 03 13, 12:51)
Sveiki, maniskiui 4 menesiai, daro lauke ir maza ir dideli reikala. Prasytis aisku nemoka, su kakais problemu nera, tik pamatau kad suka rata, uz pakarpos ir i kiema, ir padaro  thumbup.gif  Bet vat su sysiais tai blogiau, nemoka kenteti, uzsimano ir daro namie  g.gif
Ar barti reikia kai namie pridaro tada?

Esu kažkur skaičiusi, kad mažiukų barti už sysiojimą ne vietoje barti negalima, nes jie dar nemoka pakentėti ir to gali nesuprasti smile.gif Nes kai subarsite, tai nulėks kur nors į kampelį ir slapta padarys unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, ateinu su didele neviltimi cry.gif Musu suniukui 6 menesiai, jis vis dar daro namie, nei kiek nepakencia, vedziojimai po kelias valandas nepadeda, jei pagriebiu jau betupianti kakoti, isbegam i lauka, vaikstome valanda, nedaro doh.gif Grizta namo ir prikrauna, pasiusiot pasiusioja, bet grizes namo iskart vel varo balas, nesupranta, kad reikia pakenteti iki kito ejimo doh.gif O toks didelis jau , ir atrodo nera kvailas suo, bet jau kartais nervai nelaiko , kaip pakeles koja varo ant sienu mad.gif Lauke per 3 menesius yra padares dideli reikala gal 3 kartus, neaisku kodel tada pasiseke, dabar niekaip schmoll.gif Tiesa, dvi dienas is eiles ejome panemunes silo pesciuju tiltu, (Kaunas), tai vidury tilto prikrove du kartus is eiles kruvas blink.gif Nejau turesiu vezti kasdiena ten kakoti blink.gif Daugiau, kitosie vietose niekaip , nepadeda nei skatinimai nei valandiniai pasivaiksciojimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anaksunamun: 14 kovo 2011 - 11:57
QUOTE(Anaksunamun @ 2011 03 14, 12:56)
Sveikos, ateinu su didele neviltimi  cry.gif  Musu suniukui 6 menesiai, jis vis dar daro namie, nei kiek nepakencia, vedziojimai po kelias valandas nepadeda, jei pagriebiu jau betupianti kakoti, isbegam i lauka, vaikstome valanda, nedaro doh.gif  Grizta namo ir prikrauna, pasiusiot pasiusioja, bet grizes namo iskart vel varo balas, nesupranta, kad reikia pakenteti iki kito ejimo  doh.gif  O toks didelis jau , ir atrodo nera kvailas suo, bet jau kartais nervai nelaiko , kaip pakeles koja varo ant sienu  mad.gif Lauke per 3 menesius yra padares dideli reikala gal 3 kartus, neaisku kodel tada pasiseke, dabar niekaip  schmoll.gif  Tiesa, dvi dienas is eiles ejome panemunes silo pesciuju tiltu, (Kaunas), tai vidury tilto prikrove du kartus is eiles kruvas  blink.gif  Nejau turesiu vezti kasdiena ten kakoti  blink.gif  Daugiau, kitosie vietose niekaip , nepadeda nei skatinimai nei valandiniai pasivaiksciojimai.

Įdomiai g.gif Mano bigliukas aišku mažesnis (3 mėnesiai), bet tris savaites sėkmingai varo visur namie. Tačiau suradome išeitį. Pasinaudojau daugeliu forumiečių patarimais:
1. Kasdien grindis plaunu su Silan, Lenor ar dar kažkuo. Labai gerai panaikina sisalų kvapus ir pats šuniukas jų neužuodžia. Jau antra diena plauname taip grindis ir žinokit skirtumas žymus thumbup.gif
2. Po kiekvieno pakakojimo ar pasysiojimo labai stipriai pagiriame ir ištraukiame slaptąjį žaisliuką pažaisti, kuris yra duodamas tik ypatingomis progomis.
Šios dvi paprastos priemonės labai padeda mums. Nors mes tai taikome tik 2 dienas, bet skirtumas žymus (10 kartų ant palutės - 3 kur kitur, anksčiau buvo atvirkščiai)
Atsakyti
wwwes jusu dar mazas, musu jau pakeles koja ant sienu varo mad.gif Dabar gyvenam pas tevus, pas juos kalmbaryje kilimine danga, manau isivaizduoji, kas is jos liko. Kolidoriuje buvo kilimai, dabar jie pakeisti, susidejo tevai grindis. Kambari tvarkys kaip issikraustysime, jau turime keltis i savo namus kurie yra po remonto, man idomu kaip bus ten. blink.gif O gal , bus gerai, nes nebus jokiu WC kvapu?? Ir kilimu? Esu visiskoje neviltyje. Suo mano akimis yra pakankamai didelis, kad nedarytu namie visiskai, ir iskestu nuo vieno pasivaiksciojimo iki kito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anaksunamun: 14 kovo 2011 - 12:16
Anaksunamun - tokio amziaus suo jau turetu tikrai pakentet. Manau jums gera iseitis butu isigyti narva, naujam butui, ten suni laikyti per nakti ir tada kai jusu nera namie, savo guolio jis neters - o is narvo tiesiai i lauka ir negrizt tol, kol reikalu neatliks lauke.
Tiesiog suniukas turi suprast, kad toj naujoj vietoj, nu niekaip neiseina pasysiot/kakot
Kantrybes ir sekmes jums!

Beje - kokios veisles jusu suniukas ir kokio amziaus ji isigijote? Gal pas senus seimininkus visai nemokytas svaros buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2011 03 14, 13:15)
wwwes jusu dar mazas, musu jau pakeles koja ant sienu varo mad.gif Dabar gyvenam pas tevus, pas juos kalmbaryje kilimine danga, manau isivaizduoji, kas is jos liko. Kolidoriuje buvo kilimai, dabar jie pakeisti, susidejo tevai grindis. Kambari tvarkys kaip issikraustysime, jau turime keltis i savo namus kurie yra po remonto, man idomu kaip bus ten.  blink.gif  O gal , bus gerai, nes nebus jokiu WC kvapu?? Ir kilimu? Esu visiskoje neviltyje. Suo mano akimis yra pakankamai didelis, kad nedarytu namie visiskai, ir iskestu nuo vieno pasivaiksciojimo iki kito.

O na įsivaizduoju Jūsų situaciją... g.gif Kol dar nebuvome išmetę kilimo tai toje vietoje kur šuniukas pasysiodavo papurkšdavau actu. Toje vietoje nedarydavo.... Pabandykite gal padės g.gif
Atsakyti