QUOTE(mg* @ 2010 01 25, 08:25)
ka jus manot?
Aš manau, kad 0,5 metų šuo jau pakankamai didelis sulaukti ryto nesiprašydamas į lauką. Dar manau, kad šuo į lauką privalo eiti tada, kada šeimininkas jį išveda, o ne pats prašytis, tuo labiau cypimu ir inkštymu. Aišku, jeigu jis vedamas tiek kartų, kiek privalu jį vesti į lauką atitinkamo amžiaus. Jeigu šuo bus vedamas į lauką visada tuo pačiu laiku, tai ir bėdų neturėtų būti.
Dabar apie jūsų, mg*, situaciją. Mano šuo ~4-ių mėnesių irgi pradėdavo namie nerimauti išgirdęs ryte žadintuvą (žadintuvo funkciją pas mane atlieka mob.telefonas). Tai aš tiesiog pakeičiau žadintuvo melodiją ir šuo vėl ramus. Jau kuris laikas suskambus žadintuvui šuo nekreipia į jį dėmesio ir miega toliau kol atsikels šeimininkai. Beje, jau 4-ių mėnesių šuo pas mane išbūdavo nakti nuo 21:00val vedžiojimo vakare iki 7:00val ryto, o savaitgaliais ir iki 8-ių ar net 9-ių ryto be jokio balselio. Tad manau, kad kelis rytus pasikankinus ir nepamiegojus dėl cypiančio šuns už miegamojo durų, po kelių dienų jis nurims ir įpras į lauką eiti tada, kai Jūs nuspręsite jį išvesti.