Pasisakysiu apie iškentimą per naktį
Laikau antrą tos pačios veislės šunį. Jam 3 mėn. Per naktį buvo iškentęs tik kartą. Atitinkamai jo pirmtakas, būdamas to paties amžiaus, galėjo prabūti iki 10 val. (!). Taip kad, viskas labai individualu...
QUOTE(Kootwella @ 2009 10 16, 11:05)
Pasisakysiu apie iškentimą per naktį
Laikau antrą tos pačios veislės šunį. Jam 3 mėn. Per naktį buvo iškentęs tik kartą. Atitinkamai jo pirmtakas, būdamas to paties amžiaus, galėjo prabūti iki 10 val. (!). Taip kad, viskas labai individualu...
Jei tai kelia problem7,bandykit prei6 mieg1 neduot gert..
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 10 13, 17:12)
matau, kad vaikų turite, tai kaip jums kyla tokie klausimai? kūdikiams, vaikams irgi baksnojate, barate? gi labai dar mažas šuo, jis gi šuo, ko iš jo norite?
taip baksnoju, ir grieztesniu tonu visada pasakau ka blogai padarė, ir kad taip daryti negalima.Zinau kad zmogus ne suo, o suo ne zmogus Tik va nesupratau jusu tokio issireiskimo "matau, kad vaikų turite, tai kaip jums kyla tokie klausimai?" Atsiprasau, bet mano vaikai neina ant kiekvieno kampo ir nedaro, kaip suniukai
As ir klausiu kaip suniuka mokyti, kaip elgtis tuo atveju kai jis pridaro kazkur..Nes vaikas ant puodo pats pasipraso, o suo juk nekalba Jis turi parodyti savo elgesiu kad kazko nori..
Papildyta:
QUOTE(balvane @ 2009 10 13, 20:42)
Saule, jūsų šuniukas dar tikrai labai mažas. Žinau, kad trūkinėja kantrybė ir kartais atrodo niekad neišeis išmokyti šuniuko daryti lauke, bet patikėkit - tikrai pavyks. Po to, kai praeis tas sunkus laikas, ir šuo užaugs. Ir tada pajusite neįtikėtiną pasitenkinimą ilgu darbu, kuris atnešė taip norimų vaisių.
Mano patarimai, be tų, kuriuos jau rašiau, būtų tokie - pamatote, kad šuniukas daro namie, dar bedarantį čiupkit ir bėgom į lauką. Mano sesers šuo taip pusę laiptinės prisysiodavo, bet padėjo. Negalima šuniuko nosies mirkyti į sysiuką, ar jo mušti, nes tik įvarysite jam nereikalingas baimes. Pabarkite tik pagavusi nusikaltimo vietoje, rodydama į balutę. Ir didžiausias patarimas - kantrybės. Taip sakant - išlaukite ir būsite apdovanoti. Užsiimkit su šunimi, bendraukit su juo ir jį mylėkit.
Mano patarimai, be tų, kuriuos jau rašiau, būtų tokie - pamatote, kad šuniukas daro namie, dar bedarantį čiupkit ir bėgom į lauką. Mano sesers šuo taip pusę laiptinės prisysiodavo, bet padėjo. Negalima šuniuko nosies mirkyti į sysiuką, ar jo mušti, nes tik įvarysite jam nereikalingas baimes. Pabarkite tik pagavusi nusikaltimo vietoje, rodydama į balutę. Ir didžiausias patarimas - kantrybės. Taip sakant - išlaukite ir būsite apdovanoti. Užsiimkit su šunimi, bendraukit su juo ir jį mylėkit.
dėkui uz patarima
QUOTE(Maištautoja @ 2009 10 16, 14:18)
Jei tai kelia problem7,bandykit prei6 mieg1 neduot gert..
Ne. Problemų nekelia. Manau, tai - normalu. Ačiū už patarimą
QUOTE(Saulė* @ 2009 10 16, 15:21)
Nes vaikas ant puodo pats pasipraso, o suo juk nekalba Jis turi parodyti savo elgesiu
Tik gimes vaikas prasosi ant puoduko?
Pilna prirasyta siuo klausimu, tik reikia netinget skaityti
stebiuosi seimininkais, kurie tik isigyje suni nori, kad jis tuoj pat prasytusi i lauka - net ir vaikas ne is karto ant puoduko prasosi
QUOTE(tati @ 2009 10 16, 18:37)
O kam gi skaityt nuo pat pradžios šią ar apie šuniuko auginimą ir auklėjimą temas
Juk vis tiek atsiras, kas patars................
Papildyta:
QUOTE(Kootwella @ 2009 10 16, 10:05)
Laikau antrą tos pačios veislės šunį. Jam 3 mėn. Per naktį buvo iškentęs tik kartą. Atitinkamai jo pirmtakas, būdamas to paties amžiaus, galėjo prabūti iki 10 val. (!).
Nežinau, ar aš esu nereikli, ar ką Bet mano priglaustos kalės 'palikuonė' rytais (apie 4-5h) iki 7 mėn. pridarydavo - aišku, tik tam tikroje vietoje (prie pat įėjimo į balkoną) , nes nuo pat mažumės visi 7 borziukai buvo pratinami visus savo reikalus balkone atlikt...
Na, bet žiemą aš tikrai negalėjau laikyt visą naktį atviro balkono, tad ir nėkiek nesipiktinau "rytmečio rezultatu".
QUOTE(tati @ 2009 10 16, 18:37)
Tik gimes vaikas prasosi ant puoduko?
nepradėkim sunu temoj apie zmones kalbėt, tiksliau apie vaikus.Ir isvis kodėl jus lyginat zmogu su sunim?
Manau tam tema ir yra uzvesta, kad kazkas galėtu paklausti, kas jam neaisku suniuku auginimo klausimais ir t.t.Tai temos pradzioj parasykit, kad tokiais ir tokiais klausimais prasom neklausinėti.
Kas netingi - tas atsako
QUOTE(Isila @ 2004 10 06, 21:14)
prasau pagalbos. niekaip musu kalyte nenori daryt lauke. vedziojam puse val, nieko nedaro, o namuose balute mokinam, mokinam. bedu su pirmu suniu tokiu neturejau. fantazija jau baigiais. kaip atpratint? tiesa, kalyte musu dar maza 4 men jai, bet juk negalim leisti, kad namie darytu... padekit prasau. gal turit kokiu minciu, pasiulymu, gal kam teko susidurti?
na 4 menesiu jau turi visai namie nebedaryti...apsisarvuoti kantrybe ir vedzioti kol padarys, tada pagirti, bet suo t. suprast uz ka pagyros, o namie tokio amziaus suniuka saikingai pabausti
Labai jau drasus tvirtinimas...
QUOTE(šarūnas @ 2009 11 20, 14:58)
na 4 menesiu jau turi visai namie nebedaryti...
Manau, kad tiksliau būtų pasakyti "gali nebedaryti", o ne "turi neberadyti". Atsivežiau savo šunį 3 mėnesių, po kelių dienų jis jau puikiai suprato, kad namie jokių reikalų atlikt negalima, pats prašydavosi į lauką atsisėsdamas prie durų, tad pasitaikydavo tik nelaimės. Nuo 4 mėnesių jokių nelaimių nebepasitaiko.
Tačiau aš tam skyriau daug laiko, nes visada buvau namie ir mano tikslas buvo jį kuo greičiau pripratinti prie lauko. Ne visi tokias sąlygas turi ir ne visi šuniukai taip greit mokosi bei ne visi turi stiprią šlapimo pūslę, kad galėtų pakentėt.