Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

Saule, jūsų šuniukas dar tikrai labai mažas. Žinau, kad trūkinėja kantrybė ir kartais atrodo niekad neišeis išmokyti šuniuko daryti lauke, bet patikėkit - tikrai pavyks. Po to, kai praeis tas sunkus laikas, ir šuo užaugs. Ir tada pajusite neįtikėtiną pasitenkinimą ilgu darbu, kuris atnešė taip norimų vaisių.
Mano patarimai, be tų, kuriuos jau rašiau, būtų tokie - pamatote, kad šuniukas daro namie, dar bedarantį čiupkit ir bėgom į lauką. Mano sesers šuo taip pusę laiptinės prisysiodavo, bet padėjo. Negalima šuniuko nosies mirkyti į sysiuką, ar jo mušti, nes tik įvarysite jam nereikalingas baimes. Pabarkite tik pagavusi nusikaltimo vietoje, rodydama į balutę. Ir didžiausias patarimas - kantrybės. Taip sakant - išlaukite ir būsite apdovanoti.smile.gif Užsiimkit su šunimi, bendraukit su juo ir jį mylėkit.smile.gif
Aš pamenu vaikystėje kai gavom naują šuniuką, galvojau ką padaryti, kad jis išmoktų lauke daryti. Tai kažkur pasiskaičiau, kad reikia parnešti velėnos iš lauko ir palikti jam namuose, kad jaustų kvapą ir ten darytų. Tai ką, tėvas, grįžęs pietų, liko nesupratęs, iš kur kolidorius pilnas žemių ir žolės buvo. Paišdykavo šuniukas.....
O dėl narvų aš irgi esu prieš. Mano šuo, kol mes darbe, būna uždarytas virtuvėje, kuri nėra didelė. Ir man jo be proto gaila. Kai grįžtam namo, jis lekia lauk iš tos virtuvės kaip išprotėjęs. Todėl niekas nepriverstų manęs įkišti šunį į narvą. Mano šuo gyvena šalia manęs, kartu su manim, bet ne dėl manęs ir tuo labiau nėra man daiktas ar baldas, ar kažkas daug žemiau už mane.
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 10 13, 13:42)
O dėl narvų aš irgi esu prieš. Mano šuo, kol mes darbe, būna uždarytas virtuvėje, kuri nėra didelė. Ir man jo be proto gaila. Kai grįžtam namo, jis lekia lauk iš tos virtuvės kaip išprotėjęs. Todėl niekas nepriverstų manęs įkišti šunį į narvą. Mano šuo gyvena šalia manęs, kartu su manim, bet ne dėl manęs ir tuo labiau nėra man daiktas ar baldas, ar kažkas daug žemiau už mane.

Greičiausiai netinkamai pratinot šunį likti vienu, todėl ir lekia iš tos virtuvės. Tada gal ir gerai, kad narve nelaikot, nes šuniui būtų dar didesnė trauma.
Atsakyti
Narvas ir virtuve - du skirtingi dalykai. Be to, kaip ir sake himalaia, priklauso ir nuo to, kaip pratinsi, auklesi.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 10 13, 19:38)
1. Jūs turite problemą- aš jums pasiūliau patį papraščiausią ir greičiausią problemos sprendimą. Niekas nesako šuns visai dienai uždaryti narve.
2. Be to, šuniui narvas- jo guolis, tarsi jo kambarys, tad ir per dieną kelias valandas jame pamiegoti nėra problemos.
3. Arba visada galima per pietus patiems grįžti namo, šunį išvesti, arba paprašyti/ pasamdyti ką nors, kad už jus tai padarytų.

1. mano problema buvo kad sunelis ryte tik nuskambejus zadintuvui eina pipi. as prasiau patarimo kaip suneli mokinti kad ryte reikia pakenteti kol seimininkai apsirengs tai prie ko cia tas narvas?
2. atrodo kad jus neskaitot kas rasoma. as sakau - namuose nebunam nuo ryto 8 iki vakaro 7, tai kaip gali buti "kelios valandos narve"?
3. mes gyvenam nuosavam name kauno rajone, tam, kad grizciau is darbo namo man reikia beveik valandos, tam kad vel grizciau i darba man reikia dar valandos. jau neskaiciuojant degalu kuriuos sudeginsiu, kaip manot ka mano darbdavys i tai sakys? mano vyresnis suo puikiai islaukia visa diena, ismoks ir sitas.
neseniai isikelem,nuolat gyvenanciu zmoniu salia mazai, taip kad duoti namu raktus ir signalizacijos koda svetimam zmogui as tikrai neplanuoju. kazkokiam roziniam pasauly gyvenat. gal ir tiktu jusu pasiulymas, jei daug metu gyvenciau daugiabuty, kur visi vieni kitus pazysta ir kokia kaimynka pavedziotu ta suniuka. mano situacijoje tokiu galimybiu nera.
Atsakyti
Is kur toks pyktis? Dziaukites, kad zmogus laika gaista ir patarineja. Niekas nezino, kur jus gyvenate, kiek laiko reikia vaziuoti is darbo.
Atsakyti
gorada - suniukas ko gero dar per mazas, ir tiek nesupranta, kad reikia siek tiek palaukti. as pavyzdziui keldavausi kartu su zadintuvu, o kad suo nespetu pasysiot imdavau ji i rankas ir kol rengdavausi pasidedavau ar ant stalo, ar ant lovos, o kartais ir tualete ant skalbimo masinos, apsiaut batus galima jau ir su suniu rankose ( aisku jei jis nera labai didelis) ir ir pirmyn, kuo greiciau i lauka. o kad suniukas jums kol esat darbe ramiai jusu lauktu, reiketu tiesiog ji nuvarginti, kad noretu tik miegoti kol seimininkai is darbo gris - turiu mintyje ne 10-15 min. pasivaiksciojimu, o pasizaidimu su kitu suniuku ar seimininku apie valanda
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 10 14, 13:18)
Is kur toks pyktis? Dziaukites, kad zmogus laika gaista ir patarineja. Niekas nezino, kur jus gyvenate, kiek laiko reikia vaziuoti is darbo.

prie ko cia pyktis? ir ko man dziaugtis jei patarimai ne i ta tema buvo? jei jau zmogus paskaite mano posta, ir nusprende atsakyti, turejo matyti kad rasiau kad suo be seimininku buna 11 valandu, tai ko vertos kalbos "suo kelias valandas pabus narve".
as esu dekinga zmonem kurie skaito ir supranta ka skaito, o tada patarineja.
Papildyta:
QUOTE(bangabanga @ 2009 10 14, 13:33)
gorada - suniukas ko gero dar per mazas, ir tiek nesupranta, kad reikia siek tiek palaukti. as pavyzdziui keldavausi kartu su zadintuvu, o kad suo nespetu pasysiot imdavau ji i rankas ir kol rengdavausi pasidedavau ar ant stalo, ar ant lovos, o kartais ir tualete ant skalbimo masinos, apsiaut batus galima jau ir su suniu rankose ( aisku jei jis nera labai didelis) ir ir pirmyn, kuo greiciau i lauka. o kad suniukas jums kol esat darbe ramiai jusu lauktu, reiketu tiesiog ji nuvarginti, kad noretu tik miegoti kol seimininkai is darbo gris - turiu mintyje ne 10-15 min. pasivaiksciojimu, o pasizaidimu su kitu suniuku ar seimininku apie valanda

suprantu kad maziukas smile.gif del deinu problemu neturim. o va del dydzio mum 4 menesiai ir jau netoli 20kg smile.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 10 12, 10:12)
Ir kai ruošiatės į lauką, nieko šuniui nesakykit, neaudrinkit jo dar labiau. Geriau kokį žaislą duokit pagraužt, ar kongą, prikištą skanukų, kad jo dėmesys nusikreiptų. Arba, pasiruoškit šuniui nematant. Tada ir dėmesio nereiks nukreipinėt. Iš ryto skubiai apsirengiat, ir nešat jį į lauką.
Po savim narve jis niekad nedaro, tad kenčia, jei reikia.

QUOTE(himalaia @ 2009 10 13, 11:38)
Niekas nesako šuns visai dienai uždaryti narve. O darbo dienom apribokite šuns laisvę, pvz uždarykite į vieną kambarį.

Kad jūs matot tik tuos patarimus, kurie jums netinka... Ir kitokius variantus juk paminėjau. Jūsų pasarinkimas putoti ir jų nematyti. Sugebat kažką priešiško perskaityti tarp mano eilučių, o patarimų nematyti. Ką padarysi, tik norėjau padėti.
QUOTE(Gorada @ 2009 10 14, 03:40)
1. mano problema buvo kad sunelis ryte tik nuskambejus zadintuvui eina pipi. as prasiau patarimo kaip suneli mokinti kad ryte reikia pakenteti kol seimininkai apsirengs tai prie ko cia tas narvas?
2. atrodo kad jus neskaitot kas rasoma. as sakau - namuose nebunam nuo ryto 8 iki vakaro 7, tai kaip gali buti "kelios valandos narve"?
3. mes gyvenam nuosavam name kauno rajone, tam, kad grizciau is darbo namo man reikia beveik valandos, tam kad vel grizciau i darba man reikia dar valandos. jau neskaiciuojant degalu kuriuos sudeginsiu, kaip manot ka mano darbdavys i tai sakys? mano vyresnis suo puikiai islaukia visa diena, ismoks ir sitas.
neseniai isikelem,nuolat gyvenanciu zmoniu salia mazai, taip kad duoti namu raktus ir signalizacijos koda svetimam zmogui as tikrai neplanuoju. kazkokiam roziniam pasauly gyvenat. gal ir tiktu jusu pasiulymas, jei daug metu gyvenciau daugiabuty, kur visi vieni kitus pazysta ir kokia kaimynka pavedziotu ta suniuka. mano situacijoje tokiu galimybiu nera.

Pirma, narvas prie to, kad šuo po savim nenorės daryti. Jau buvo minėti ir kiti variantai- apriboti jo laisvę kitaip.
Antra, dar kartą, jūsų šuns aš nesiūliau uždaryti dienai. Tik paminėjau, kad šuniui narvas yra guolis.
Trečia, jūs manote, kad narvas yra kančia- aš pasiūliau variantus, kaip toks "kančios" šuniui išvengti. Vėlgi, nieks jums nieko daryti nesiūlo.
Atsakyti
geras pastebejimas, kad suni pries isvedant, kol seimininkai apsirengs, galima pasodint i narva thumbup.gif mano suniui narvas jo tvirtove thumbup.gif jei as nesciau narva is namu, jis begtu is paskos, juk as isnesu jo "namuka", kur jis jauciasi saugus, nes niekada is ten jo neiimu ir tai nera bausmei skirta patalpa
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 10 14, 18:14)
1. Kad jūs matot tik tuos patarimus, kurie jums netinka... Ir kitokius variantus juk paminėjau. Jūsų pasarinkimas putoti ir jų nematyti. Sugebat kažką priešiško perskaityti tarp mano eilučių, o patarimų nematyti. Ką padarysi, tik norėjau padėti.

Pirma, narvas prie to, kad šuo po savim nenorės daryti. Jau buvo minėti ir kiti variantai- apriboti jo laisvę kitaip.
Antra, dar kartą, jūsų šuns aš nesiūliau uždaryti dienai. Tik paminėjau, kad šuniui narvas yra guolis.
Trečia, jūs manote, kad narvas yra kančia- aš pasiūliau variantus, kaip toks "kančios" šuniui išvengti. Vėlgi, nieks jums nieko daryti nesiūlo.

tinkama patarima del skaniuku monijimo ryte maciau, tik gal pamirsau padekoti smile.gif

kas liecia laisves ribojima, tai nera dideles problemos kam ta reiktu daryti. mes dar tokiam mazai apstatytam name gyvenam, tai kai atvaziavo draugai su suniu ir jie abu duko, man taip malonu buvo kad pas mane namas gaunasi - "dog-friendly" - tiesiog nera ka nugriauti smile.gif uz ko uzkliuti ar ka ismetyti smile.gif
jei kas ir buvo maziukas ismoke viska laikyti "vaikams nepasiekiamoje vietoje" smile.gif

dekoju uz pastangas, kad ir nelabai susikalbejom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 10 14, 10:20)
kas liecia laisves ribojima, tai nera dideles problemos kam ta reiktu daryti.

Aš turėjau omeny ryte, kada šuo neišlaukia, kol jį išvesit. Rodos kažkas irgi minėjo, jog galima ant stalo, lovos ar dar kur šunį užkelti, kad jis nesugalvotų sisiot pradėt. Nes daugiau sprendimų nelabai turbūt yra... Uždaryti į narvą arba kitaip apriboti laisvę, nukreipti dėmesį žaislais, iš pasalų vest į lauką, slapčia susiruošus, nieko nesakyt ir neaudrint šuns. Jei anksti keltis jums ne problema- galit pusvalandžiu anksčiau atsikelt, nei šuo įpratęs ir užsimiegojusį į lauką išvest. Tiek turbūt.
Atsakyti
Gal ir per daug atlaidi buvau augindama šunį, bet man nėra problemos, kad jam nepatinka prabūti 9 valandas mažoje erdvėje. Niekam nepatiktų. Todėl net ateityje, jei turėsiu kitų šunų, gal mažesnių, bet niekad neuždarinėsiu jų į narvą. Turės jie savo guolį- lovytę, arba jei išsipildys mano svajonė - būdelę medžiagos, kaip ir dabartinis šuo ir lauks mūsų taip pat nekantriai ir džiaugsis taip pat smarkiai kai grįšime ir lakstys irgi taip pat išprotėjusiai.
Man labiau patinka gal mažiau treniruotas šuo ir labiau padykęs, kai nedaro žalos namuose, negu toks, kuris vos ne kvėpuoja pagal paliepimą.
Čia šiaip pasidalinau pamąstymais.smile.gif
Sėkmės Gorada su mažučiu, nors ir 20 kg, šuneliu! mirksiukas.gif
Atsakyti