Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

QUOTE(Vicious Vici @ 2009 10 12, 15:45)
jau? jūs turėtumėte suvokti, kad ne jau, o tik ax.gif
gal išeitų vakare vėliau vesti? mums su pirmąja mūsų kalyte tekdavo net pusę pirmos išeiti kokį siaubiaką pažiūrėjus biggrin.gif na tokia pūslė buvo ir buvo jai net du metai tuomet, o ne tik 4 mėn. mirksiukas.gif

nu mum tai jau smile.gif jau ir baluciu nakti nesikelia daryti, ir labas duoti moka smile.gif vakar "gulet" ismoko smile.gif
juokauju, zinau kad dar mazas, bet cia beda ne "islaukime" o kad iprotis toks formuojasi, buna kad nakti visai velai i lauka einam, jei dar nemiegam, o ryte tas pats - prabudo ir dairosi balute kur daryti.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 10 12, 07:35)
o as turiu toki klausima, mano auksaspalviui jau 4 menesiai, nakti jau istempiam balos nepadare, bet ryte - kai tik suskambo zadintuvas vyksta maratonas - uzkalbeti suniui dantis apsirengti ir vesti ji i lauka nes tik prabudes is kart bala daro. jei tik nespeji, ar pirma pats i tuoleta nuleki suo jau buna padares bala. kaip ji pratinti kad pakentetu ryte dar nors kelias minutes bent kol apsirengsi kad ji isvesti? seip pradedu kalbeti kad va torino einam i lauka einam i lauka jis tada dziaugias o as uztempiu guma biggrin.gif arba parisu jam pavadi tada pati rengiuosi, su pavadziu sedi jis jau prie duru ir laukia.
nu gal juokingai skamba bet tas rytinis maratonas man nelabai smile.gif

Įsigykit narvą šuniui ir teisingai jį naudojant problemos turėtų nelikti. Ir kai ruošiatės į lauką, nieko šuniui nesakykit, neaudrinkit jo dar labiau. Geriau kokį žaislą duokit pagraužt, ar kongą, prikištą skanukų, kad jo dėmesys nusikreiptų. Arba, pasiruoškit šuniui nematant. Tada ir dėmesio nereiks nukreipinėt. Iš ryto skubiai apsirengiat, ir nešat jį į lauką.
Mano haskiui irgi 4 mėnesiai, o "nelaimių" jau nebuvo apie porą savaičių. Po savim narve jis niekad nedaro, tad kenčia, jei reikia.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 10 12, 18:12)
Įsigykit narvą šuniui ir teisingai jį naudojant problemos turėtų nelikti. Ir kai ruošiatės į lauką, nieko šuniui nesakykit, neaudrinkit jo dar labiau. Geriau kokį žaislą duokit pagraužt, ar kongą, prikištą skanukų, kad jo dėmesys nusikreiptų. Arba, pasiruoškit šuniui nematant. Tada ir dėmesio nereiks nukreipinėt. Iš ryto skubiai apsirengiat, ir nešat jį į lauką.
Mano haskiui irgi 4 mėnesiai, o "nelaimių" jau nebuvo apie porą savaičių. Po savim narve jis niekad nedaro, tad kenčia, jei reikia.

Narvas, nėr gera išeitis jei gyveni mažam bute,kaip ,kad mes.
Kadangi mano Grantas [kuriam bus tik 32mėn.] miega lovoje blush2.gif išgirdus žadintuvą puolu rengtis ir bėgam į lauką. prilaikau,kad neliptų iš lovos,nes lovoje vaikinas nedaro. thumbup.gif
Bet šeip,bvalučių dieną neišvengiam,nes tenka vienam pabūt,nespėjam ks dvi val kartais gryšt ar po kiekvieno gėrimo..
Šeip, dar vienas dalykas,neduoti gert nuo tarkim 20h vakaro, kai saviškiui taip nedaviau jis ryte net nedarė lauke. rolleyes.gif
Atsakyti
Na, mes kai auginom savajį, tai pasiskaitėm, kad šuniukas gali išlaikyti sysiuką tiek valandų, kiek jam yra mėnesių. Tai jei šuniukui trys mėnesiukai, jis gali išlaikyti tris valandas.
Taip pat darėme štai kaip - šuniukas pamiega, nesvarbu kada tai, vedi į lauką, pavalgo, pageria, už kelių minučių vedi į lauką. Gaunasi gana dažnas lakstymas, bet laaabai gerai veikia. Ir būtina jį pagirti kai lauke daro, duot skanėstą.
O naktimis namuose nedarydavo, nes leidom savo lovoj miegot. Tai išmiegodavo kaip angelėlis visą naktį. Bet ryte tai jau bėgom.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 10 12, 20:33)

Taip pat darėme štai kaip - šuniukas pamiega, nesvarbu kada tai, vedi į lauką, pavalgo, pageria, už kelių minučių vedi į lauką. Gaunasi gana dažnas lakstymas, bet laaabai gerai veikia. Ir būtina jį pagirti kai lauke daro, duot skanėstą.
O naktimis namuose nedarydavo, nes leidom savo lovoj miegot. Tai išmiegodavo kaip angelėlis visą naktį. Bet ryte tai jau bėgom.smile.gif

mes ir taiop darom,bet ne visad namei būnam..
O dabar lovoj vis dar? ax.gif
Atsakyti
Nea, lovoj nebemiega. Kai tik pradėjo daryt reikalus lauke, gavo tokią super lovą (radom Thomas Phillipse), kad dabar šuns vakare į lovą neįsitempsi. Gulas tik į savo lovytę ir nusišvilpt jam ant mūsų.smile.gif Kartais, kai draugas būna išvykęs, prašau jo, kad su manim miegotų - be šansų!:)
Tam, kad gulėtų savo lovoj, dar buvo svarbi komanda - gulėt. Ai ir jis turi dekiuką, po kuriuo šiltai susiraito.
O kai nebūdavom namie, tai irgi rasdavom balą didžiausią. Bet išaugo. Nustojo visiškai namie daryt gal būdamas septynių - aštuonių mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(Maištautoja @ 2009 10 12, 19:23)
Narvas, nėr gera išeitis jei gyveni mažam bute,kaip ,kad mes.

Kai isigyjau suni, gyvenau nedideliame bute ir tilpo narvas smile.gif Jis atstojo staliuka - buvo du viename biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 10 12, 14:22)
Kai isigyjau suni, gyvenau nedideliame bute ir tilpo narvas smile.gif Jis atstojo staliuka - buvo du viename biggrin.gif

Galima netgi taip padaryti smile.gif
user posted image
Arba per dieną narvą sulankstyti ir į kampą padėt, jei vietos mažoka...
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 10 12, 18:12)

narvo mes nenorime. namie musu nebuna nuo ryto 8 iki vakaro 7. kazkaipman nelabai patiktu suni tiek ilgai uzdaryta dezutej laikyti, gyvenam name, visas pirmas aukstas atitenka musu dviem sunim. pirmajam jau 15m tai skadu nebedaro smile.gif o mazylis tfu tfu tfu namuose visiskai nieko negrauzia ko negalima. pas mane virtuvej netgi spinteles ant zemes be dureliu kur maisto produktai sudeti, ir nieko - per beveik tris menesius mazius nei karto nieko nebuvo is spinteliu paemes. pradzioj dar tapkes grauzt bande, dabar jau ir to nebedaro. bet visas pirmas aukstas numetytas kaulais ir zaisliukais smile.gif gal todel smile.gif

as nelabai suprantu tu narvu esmes, vadinasi jei noriu kad nakti nepadarytu - darau i narva, diena i darba iseidama vel darau i narva, gautusi, kad mano suo be narvo pabutu tik kokias 3-4 valandas per para, ar taip zmones savo gyvunus laiko? nieko nenoriu izeisti, tik man kazkaip labai keistai skamba.

QUOTE(balvane @ 2009 10 12, 20:33)

savaitgaliais ir mes taip darom, panasiai ir gaunas, jis pamiega - ir isvedu. turbut kas kokias 4 valandas ir iseina taip. kambary niekad nebuna pridaryta, tik va kad darbo dienom bedute smile.gif
Atsakyti
turime ir mes ta pacia bėda doh.gif Aisku musu mazoji dar 3 mėn. neturi, bet jau zinokit mano kantrybė blėsta blush2.gif Dar kaip visai maziuke parsivezem, tai kazkaip nekreipdavau dėmesio, nes balutės mazytės budavo, o dabar kuo toliau tuo baisiau..Sakot iki 7-8 mėn. praipranta i lauka eit? blink.gif Eina sau kaip ilgai doh.gif
o kaip jus elgiatės kai suniukas ka nors padaro?Ar parodot jam ka pridirbo, ar ka?
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2009 10 13, 16:42)
turime ir mes ta pacia bėda doh.gif Aisku musu mazoji dar 3 mėn. neturi, bet jau zinokit mano kantrybė blėsta blush2.gif Dar kaip visai maziuke parsivezem, tai kazkaip nekreipdavau dėmesio, nes balutės mazytės budavo, o dabar kuo toliau tuo baisiau..Sakot iki 7-8 mėn. praipranta i lauka eit? blink.gif Eina sau kaip ilgai doh.gif
o kaip jus elgiatės kai suniukas ka nors padaro?Ar parodot jam ka pridirbo, ar ka?

matau, kad vaikų turite, tai kaip jums kyla tokie klausimai? kūdikiams, vaikams irgi baksnojate, barate? g.gif gi labai dar mažas šuo, jis gi šuo, ko iš jo norite?
aš suprantu, kad reikia mokyti, bet tai tam jūs turite aukotis, jūs turite paskirti labai daug savo nuosavo laiko, žmonės net atostogas pasiima nuo darbų ir kas dvi valandas neša į lauką, giria, skatina, kad šuo pradėtų suprasti, kad reiktų prašytis į lauką. bet nieko per prievartą! Viskas tik palaipsniui...
Jūs ką galvojote, kad šuns nusipirkimas, tai lyg nevystančių gėlių žydėjimas? tai juk nuolatinis jūsų darbas, už kurįgaunate tik nematerialinį atlygį smile.gif ir nepamirškite, kad kiekviena jūsų padaryta klaida, vėliau atsilieps. Šunis auginti ne taip paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 10 13, 02:38)
as nelabai suprantu tu narvu esmes, vadinasi jei noriu kad nakti nepadarytu - darau i narva, diena i darba iseidama vel darau i narva, gautusi, kad mano suo be narvo pabutu tik kokias 3-4 valandas per para, ar taip zmones savo gyvunus laiko? nieko nenoriu izeisti, tik man kazkaip labai keistai skamba.
savaitgaliais ir mes taip darom, panasiai ir gaunas, jis pamiega - ir isvedu. turbut kas kokias 4 valandas ir iseina taip. kambary niekad nebuna pridaryta, tik va kad darbo dienom bedute smile.gif

Jūs turite problemą- aš jums pasiūliau patį papraščiausią ir greičiausią problemos sprendimą. Niekas nesako šuns visai dienai uždaryti narve. Be to, šuniui narvas- jo guolis, tarsi jo kambarys, tad ir per dieną kelias valandas jame pamiegoti nėra problemos.
O darbo dienom apribokite šuns laisvę, pvz uždarykite į vieną kambarį. Arba visada galima per pietus patiems grįžti namo, šunį išvesti, arba paprašyti/ pasamdyti ką nors, kad už jus tai padarytų.

QUOTE(Saulė* @ 2009 10 13, 09:42)

O ką jūs darot, kad tų balučių namie neatsirastų, jei skundžiatės ir nematot baloms galo? Kuo daugiau darbo įdėsit į šunį, tuo greičiau jis išmoks viską atlikti lauke. Viskas tik nuo jūsų priklauso.
Jei pagaunat šunį nusikaltimo vietoj (dar vis bedarantį), tada galit jį švelniai subarti ar pasakyti "ne" ir iškart nešti į lauką ar ant palutės, žiūrint kaip jūs pratinat. O tada girti nesvietiškai, kai toj vietoj, kur reikia, šuo atlieka savo reikalus. Bet jokiu būdu nebarkit šuns jau po fakto, kai randat balą. Šuo jūsų nesupras, tad efekto iš to jokio.

Skaičiau straipsnį, jog buvo padarytas eksperimentas su barimu. Žmonės galvoja, kad šunys žino, ką blogai padarė, nes barami jie nuleidžia galvą, uodegą, bėga slėptis, "atsiprašinėdami" laižo rankas ir t.t. Atliekantys eksperimentą mokslininkai įtikino šuns šeimininkus, kad šuo kątik padarė balą (nors tai buvo netiesa). Šeimininkai, žinoma, pradėjo šunį barti, o tas iškart rodyti minėtą elgesį- nuleistos ausys, akys ir t.t. Tai tik parodo, kad šuo reaguoja į žmogaus emocijas, bet nesupranta, ką blogai padarė.
Atsakyti