Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

QUOTE(Ilona00 @ 2009 08 11, 13:03)
Veziojam kas dvi valandas mazdaug, dazniausiai atlieka, bet nakti tai ten kur miegos ten pat ir pasisios ir dar negana to atsiguls ir toliau miegos ant tos palos kur pridare. O kai lauke padaro labai giriam, glostom.

Tai apribokit vandenį prieš miegą, naktį išvis neduokit. Ir atsikelkit naktį išvesti, jei jau taip... Po truputį vis vėliau naktį kelkitės, kol išmoks iki ryto pratempt. Ir jei savo miegamoj vietoj pridirba, reikia su kokiu enzyminiu ar kitu valikliu, kuris panaikina kvapą gerai išvalyti guolį kiekvieną sykį.
Mano subjektyvia nuomone geriausas būdas atpratinti šunį šlapintis namie- nepratinti prie palučių išvis. Vesti tik į lauką, jei yra galimybė.
Atsakyti
Nepergyvenkit, suaugus tikrai iškentės, ir nebus joks įprotis.
Beje, šunį geriau šerti ne prieš fizinius krūvius (pasivaikščiojimus ir t.t.), o praėjus bent jau pusvalandžiui po - taip sumažinsite skrandžio užsisukimo tikimybę.
Atsakyti
QUOTE(gidy @ 2009 08 11, 16:08)
turbut ne tai paaiskinau savo situacija blush2.gif

Taigi džiaukitės, kad per visą naktį išlaiko. Kūdikis gi dar tas jūsų ciucis. Man atrodo normalu pirmu reikalu iš ryto šunį išvest... O tada ir dar sykį, jei reikia. Kai paaugs, galėsit pratint kaip norit.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 08 11, 23:18)
Taigi džiaukitės, kad per visą naktį išlaiko. Kūdikis gi dar tas jūsų ciucis. Man atrodo normalu pirmu reikalu iš ryto šunį išvest... O tada ir dar sykį, jei reikia. Kai paaugs, galėsit pratint kaip norit.

tai as ir nesitikiu is jos daug, tip palyginus tikra sunuole su tais reiklais tik va labiausiai bijau ar jei dabar ryte gaunasi du vedimai ar uzaugus nekils problemu ir ar jos suaugusios neteks vesti lauk kai atsikels ir po to pavalgius ax.gif nes vos pavalgo manoji iskartu daro dideli, tai nori nenori ryte ir pavalgius tenka vesti, o gal jai nksti ryte neduoti valgyt g.gif bet tada is ritmo issimusim doh.gif na gal kaip nors ismoks pakenteti ryte kol pavalgys ax.gif
Atsakyti
Tikrai nebijok kad pripras. Juk visus maziukus zymiai dazniau reikia vesti, o veliau reciau. Pati pamatysi, kada jau nebereiks antro vedimo ryte. Tai laikina.
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2009 08 03, 10:39)
aš čia gal en kiek dėl tualeto reikalų, bet maniškis naktį praleidžia narve ir tikrai be vandens, nes indelis virtuvėje stovi. Nei karto narve nepridirbo  nors namuose dar kartais pasitaiko 

Jau 11 metų kaip šunys mano namuose laksto ir nei viena nei kita nenukentėjo nuo to kad naktim negauna vandens smile.gif kaip ir maisto ax.gif labai karštom dienom bliuduką su vandeniu atnešdavau kartais į kambarį, bet nei karto nelakė ax.gif

QUOTE(gidy @ 2009 08 11, 22:46)
bet kai spresti rytine problema g.gif  nes nenoriu kad ir uzaugus taip darytu is ipratimo ax.gif  kad ja vedam du kartus ryte

Mažam šuniuki visada dažniau reikia eit į lauką, vėliau visi įpranta prie mažesnio pasivaikščiojimų skaičiaus mirksiukas.gif Bet man yra įprasta, kad aš atsikėlus kartais net nesiprausus blush2.gif lekiu su šunim į lauką ax.gif aišku kol maniškė maža buvo, tai visada namuose palučių buvo, bet aš jų plotą vis mažinau ir visiškai vieną dieną pašalinau smile.gif O kai išeidavom į lauką aš visada laukdavau kol padarys abu reikaliukus, netgi sakydavau jai kad daryk kaku blush2.gif biggrin.gif ir kurį laiką pavaikščiodavau nedideliam pievos gabaliuke kol padarydavo (nes jei žaidi tai užsimiršta ir nepadaro), o po to aišku pažaisdavom. Ir taip iki šiol yra, išeinam į lauką, nueinam į tam tikrą pievą ir sakau kad darytų biggrin.gif blush2.gif aišku iškart nepadaro, bet kelias minutes ten pabuvus 95 proc reikaliukus padaro smile.gif O jau po to einam ir pavaikščiot ir pažaidžiam bigsmile.gif O maistą šuniui visada duodu po pasivaikščiojimo, bet jei lauke labai dūko, tai kartais net po valandos maistą paduodu, kaip čia kažkas minėjo, dėl skrandžio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 08 12, 12:43)
Jau 11 metų kaip šunys mano namuose laksto ir nei viena nei kita nenukentėjo nuo to kad naktim negauna vandens  smile.gif kaip ir maisto  ax.gif labai karštom dienom bliuduką su vandeniu atnešdavau kartais į kambarį, bet nei karto nelakė  ax.gif
Mažam šuniuki visada dažniau reikia eit į lauką, vėliau visi įpranta prie mažesnio pasivaikščiojimų skaičiaus mirksiukas.gif  Bet man yra įprasta, kad aš atsikėlus kartais net nesiprausus  blush2.gif lekiu su šunim į lauką  ax.gif aišku kol maniškė maža buvo, tai visada namuose palučių buvo, bet aš jų plotą vis mažinau ir visiškai vieną dieną pašalinau  smile.gif O kai išeidavom į lauką aš visada laukdavau kol padarys abu reikaliukus, netgi sakydavau jai kad daryk kaku  blush2.gif  biggrin.gif ir kurį laiką pavaikščiodavau nedideliam pievos gabaliuke kol padarydavo (nes jei žaidi tai užsimiršta ir nepadaro), o po to aišku pažaisdavom. Ir taip iki šiol yra, išeinam į lauką, nueinam į tam tikrą pievą ir sakau kad darytų  biggrin.gif  blush2.gif aišku iškart nepadaro, bet kelias minutes ten pabuvus 95 proc reikaliukus padaro  smile.gif O jau po to einam ir pavaikščiot ir pažaidžiam  bigsmile.gif O maistą šuniui visada duodu po pasivaikščiojimo, bet jei lauke labai dūko, tai kartais net po valandos maistą paduodu, kaip čia kažkas minėjo, dėl skrandžio  ax.gif

dekui, as jauciu ir maista pradesiu duoti veliau, ryta isvesiu lauk o pavalgyt gaus tik po kokios valandos ax.gif nes ir siaip ryte ji apetito nelabai turi dazniau miega prie bliudo o ne valgo doh.gif lotuliukas.gif tai dabar nuimsiu pirma maitinima ir pradesiu nuo antro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gidy @ 2009 08 11, 23:36)
va labiausiai bijau ar jei dabar ryte gaunasi du vedimai ar uzaugus nekils problemu

ar jos suaugusios neteks vesti lauk kai atsikels ir po to pavalgius

Pasikartosiu wink.gif:

Tikrai neturėtų kilt, jei jūsiškė stabilios psichikos wink.gif

Neteks.

QUOTE(gidy @ 2009 08 14, 19:21)
jauciu ir maista pradesiu duoti veliau, ryta isvesiu lauk o pavalgyt gaus tik po kokios  valandos ax.gif 

Jei taip gausis, tai thumb_yello.gif
Bet pvz. maniškė iki 7 mėn. namuos rytais 'pridarydavo' (apie 4-5h, nes tingėdavau taip anksti keltis blush2.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 08 14, 20:25)
Pasikartosiu wink.gif:

Bet pvz. maniškė iki 7 mėn. namuos rytais 'pridarydavo' (apie 4-5h, nes tingėdavau taip anksti keltis blush2.gif ).

va kuo didziuojuosi savojoj, kad ji visa nakti islaiko thumbup.gif ir nesysios ryte tol kol mes neislipsim is lovos lotuliukas.gif tik va diena pridaro, bet visa nakti ir ryta isbuna kol isvedam, tik svarbi taisykle kai ja pabudinam nedet and zemes nes privarys klana tai laikom lovoj kol apsirengiam ir galim i lauka isvesti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinis @ 2009 07 22, 17:42)
Sveiki,

Tokia va situacija - turi mano pažįstama 7 mėnesių taksiuką, kuris reikalus daro namuose ir nėra pratinamas to daryti lauke. Išvedamas į lauką kartą ar du (kaip pasiseka) kartus. Lauke jis kartais reikaliukus padaro ir už tai jis dažnai būna paskatinamas. Kai jis kažką padaro namuose nėra nei baudžiamas, nei giriamas. Šiaip kiek pastebėjau, jis jau "nebeieško vietos" (ką galima pastebėti, kai daro maži šuniukai, jie taip bastosi pakampėmis), bet sisioja tiesiai švieisiai kai jam šauna į galvą. Mačiau, kaip per 1,5 val padarė tris balutes.

tai va ir klausimas - kokia bus ateitis, jei šuniukas taip ir toliau bus mažai vedžiojamas į lauką:
1) ar išmoks namie nedaryti?
2) ar pradės jis namuose daryti rečiau?
3) ar nepradės paaugęs "žymėti teritorijos"?
4) dar kas nors?

na ir prašau susilaikyti nuo moralų smile.gif
Dėkui.

Praėjo jau šiek tiek laiko. man labai smalsu, kaip dabar sekasi tam taksiukui su tualeto reikalais? Žinau, kad dažnai bendraujate, retriverių temoje skaičiau.
Atsakyti
o as turiu toki klausima, mano auksaspalviui jau 4 menesiai, nakti jau istempiam balos nepadare, bet ryte - kai tik suskambo zadintuvas vyksta maratonas - uzkalbeti suniui dantis apsirengti ir vesti ji i lauka nes tik prabudes is kart bala daro. jei tik nespeji, ar pirma pats i tuoleta nuleki suo jau buna padares bala. kaip ji pratinti kad pakentetu ryte dar nors kelias minutes bent kol apsirengsi kad ji isvesti? seip pradedu kalbeti kad va torino einam i lauka einam i lauka jis tada dziaugias o as uztempiu guma biggrin.gif arba parisu jam pavadi tada pati rengiuosi, su pavadziu sedi jis jau prie duru ir laukia.
nu gal juokingai skamba bet tas rytinis maratonas man nelabai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 10 12, 14:35)
o as turiu toki klausima, mano auksaspalviui jau 4 menesiai, nakti jau istempiam balos nepadare, bet ryte - kai tik suskambo zadintuvas vyksta maratonas - uzkalbeti suniui dantis apsirengti ir vesti ji i lauka nes tik prabudes is kart bala daro. jei tik nespeji, ar pirma pats i tuoleta nuleki suo jau buna padares bala. kaip ji pratinti kad pakentetu ryte dar nors kelias minutes bent kol apsirengsi kad ji isvesti? seip pradedu kalbeti kad va torino einam i lauka einam i lauka jis tada dziaugias o as uztempiu guma biggrin.gif arba parisu jam pavadi tada pati rengiuosi, su pavadziu sedi jis jau prie duru ir laukia.
nu gal juokingai skamba bet tas rytinis maratonas man nelabai smile.gif

jau? jūs turėtumėte suvokti, kad ne jau, o tik ax.gif
gal išeitų vakare vėliau vesti? mums su pirmąja mūsų kalyte tekdavo net pusę pirmos išeiti kokį siaubiaką pažiūrėjus biggrin.gif na tokia pūslė buvo ir buvo jai net du metai tuomet, o ne tik 4 mėn. mirksiukas.gif
Atsakyti