Sveiki,
Tokia va situacija - turi mano pažįstama 7 mėnesių taksiuką, kuris reikalus daro namuose ir nėra pratinamas to daryti lauke. Išvedamas į lauką kartą ar du (kaip pasiseka) kartus. Lauke jis kartais reikaliukus padaro ir už tai jis dažnai būna paskatinamas. Kai jis kažką padaro namuose nėra nei baudžiamas, nei giriamas. Šiaip kiek pastebėjau, jis jau "nebeieško vietos" (ką galima pastebėti, kai daro maži šuniukai, jie taip bastosi pakampėmis), bet sisioja tiesiai švieisiai kai jam šauna į galvą. Mačiau, kaip per 1,5 val padarė tris balutes.
tai va ir klausimas - kokia bus ateitis, jei šuniukas taip ir toliau bus mažai vedžiojamas į lauką:
1) ar išmoks namie nedaryti?
2) ar pradės jis namuose daryti rečiau?
3) ar nepradės paaugęs "žymėti teritorijos"?
4) dar kas nors?
na ir prašau susilaikyti nuo moralų
Dėkui.
Suaugęs šuo sveikas šuo nesunkiai iškenčia, jei yra vedamas du kartus per dieną, o jei tris, tai jau visai neblogai. Be to, sveiko suaugusio šuns instinktai jam sako, kad namų teršti negalima. Todėl yra šioks toks šansas, kad kad pilnai subrendęs jis namų nebeterš. Tačiau tai, kad dabar užsimanęs tiesiog tupia ir net neieško vietos - labai blogas ženklas. Manyčiau, namai jau tiek sumyžti, kad kiekvienas kv. cm. prisigėręs kvapo. Nu nebent kiekvieną kartą balos išvalomos stipriom priemonėm, bet kažkodėl abejoju... Jei tingi išvesti, tai ko gero ir kaip reikiant išvalyti tingi? Šuo tokiose sąlygose laisvai gali pradėti žymėtis namuose. Žymėjimasis jau ne už kalnų, tokio amžiaus taksai dažnai jau pilnu tempu kelia koją.
Be abejo, šeimininkai turės ir kitų problemų dėl socializacijos trūkumo.
Gal vis dėlto derėtų pamoralizuoti dėl atskiros temos, juk kažkur forume yra jau devynios galybės prirašyta apie tualeto reikalus.
Be abejo, šeimininkai turės ir kitų problemų dėl socializacijos trūkumo.
Gal vis dėlto derėtų pamoralizuoti dėl atskiros temos, juk kažkur forume yra jau devynios galybės prirašyta apie tualeto reikalus.
Atsiprasau uz off topic, bet noreciau paklausti kokio amziau suo jau laikomas suaugusiu ir ar tai priklauso nuo veisles? Aciu
QUOTE(nieliuke @ 2009 07 23, 11:35)
Atsiprasau uz off topic, bet noreciau paklausti kokio amziau suo jau laikomas suaugusiu ir ar tai priklauso nuo veisles? Aciu
Labiau priklauso nuo pacio suniuko individualiai nei nuo veisles.
Manau, metu laiko suo jau yra suauges
QUOTE(nieliuke @ 2009 07 23, 12:35)
kokio amziau suo jau laikomas suaugusiu ir ar tai priklauso nuo veisles?
Priklausomai nuo veislės: 9 - 18 mėn.
As dar pasitikslinciau klausima. Ka butent norima suzinoti, klausiant apie "suaugusi" - charakteri, eksterjera, o gal istatymus? Sie trys nezymus patikslinimai leistu tiksliau atsakyti i klausima
QUOTE(tati @ 2009 07 23, 18:38)
As dar pasitikslinciau klausima. Ka butent norima suzinoti, klausiant apie "suaugusi" - charakteri, eksterjera, o gal istatymus? Sie trys nezymus patikslinimai leistu tiksliau atsakyti i klausima
As klausiau remdamasi Daivos D. postu. Ten buvo parasyta: "Suaugęs šuo sveikas šuo nesunkiai iškenčia, jei yra vedamas du kartus per dieną, o jei tris, tai jau visai neblogai." Tai man ir kilo klausimas nuo kada suo yra suauges
Aciu uz atsakymus
QUOTE(nieliuke @ 2009 07 23, 19:13)
As klausiau remdamasi Daivos D. postu. Ten buvo parasyta: "Suaugęs šuo sveikas šuo nesunkiai iškenčia, jei yra vedamas du kartus per dieną, o jei tris, tai jau visai neblogai." Tai man ir kilo klausimas nuo kada suo yra suauges
Aciu uz atsakymus
Aciu uz atsakymus
Maždaug trejų metų šuo yra galutinai susiformavęs, tačiau šitas procesas lėtas ir nepastebimas.
QUOTE(nieliuke @ 2009 07 23, 19:13)
Aciu uz atsakymus
Aciu uz atsakymus
na is mano praktikos (su mano ir dar kitu suniuku ), reguliariai vedant i lauka, jie nustoja daryti namuose jau nuo 5 men ir islaukia apie 7-9 valandas.
QUOTE(Lapkritinis @ 2009 07 24, 16:43)
is mano praktikos (su mano ir dar kitu suniuku ), reguliariai vedant i lauka, jie nustoja daryti namuose jau nuo 5 men ir islaukia apie 7-9 valandas.
Ir aš abi saviškes (mamką+dukrą) reguliariai vedžiodavau, bet "mažoji" net iki 7 mėn. rytais namuos (balkone arba ant paklotėlio, patiesto prie balkono) pridarydavo
maniškis beveik 5 mėn, bet daugiau kaip 5h neišlaiko, dažniausiai vedu kas 4, tik bijau ar nepripras ar turi tas įtakos? jei pas mane kambary būna tai ir ilgiau iškenčia, bet tik išleidžiu iš kambario ir bėga vietos ieškoti galvoju gal viskas pasikeis persikrausčius, nes smarkiai sumažės namų erdvė gal tada visą butą namais laikys ir neterš be reikalo
QUOTE(Rose Prick @ 2009 07 24, 17:52)
maniškis beveik 5 mėn, bet daugiau kaip 5h neišlaiko, dažniausiai vedu kas 4
Palaipsniui pratink vest kas 5-6 val.
QUOTE(Rose Prick @ 2009 07 24, 17:52)
gal viskas pasikeis persikrausčius, nes smarkiai sumažės namų erdvė
Persikrausčius situacija gali net pablogėti (nors ir nebūtinai).