Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

QUOTE(vilmusius @ 2009 06 08, 20:36)
Tiesa pasakius, tikrai nezinau kokia epizootine situacija Anglijoj, Lietuvoj ar kitoj sali. Tikrai butu idomu paskaityti, kiek ir kokiu atveju uzregistruota ivairiose salyse. Gal zinote kur rasti tokia informacija?

Na, tarkim, UK visai nėra pasiutligės, šitą tikriausiai žinote? Apie kitas ligas galima padaryti šiokias tokias išvadas vien palyginus, kiek gatvėje sutiksite benamių gyvūnų UK, ir kiek Lietuvoje. Man asmeniškai kontrastas padarė didelį įspūdį.
Palyginamąją statistiką, manau, irgi galima rasti, google turėtų padėti smile.gif ir veterinarai, duodami rekomendacijas remiasi konkrečios vietovės epizootine situacija.

QUOTE(Pupsiukė @ 2009 06 08, 21:08)
Palaukti kiek? Kažkur teko skaityti,kad vesti galima po dviejų skiepų ir tai dar palaukti keletą dienų,kitur rašo kitaip,kad galima net neskiepytus vesti į lauką.

Nereikia nieko "kažkur skaityti" ir milijoną kartų uždavinėti klausimus, į kuriuos privalo atsakyti veterinaras, kuris skiepija šuniuką. Nėra reikalo nepatyrusiems žmonėms užsiimti saviveikla.
Atsakyti
4u.gif mums, kiek pamenu, apie savaite po antro skiepo liepe i lauka nevest.o iki antro skiepo suniukai taip pat buvo izoliuoti nuo kitu sunu,nes vasarojom sodyboje vienkiemyje, o kai is sodybos v grizom i miesta, tai visai nevedem i lauka kol nepaskiepijom.sunku aisku buvo, bet klausem veterinaro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2009 06 09, 21:27)
4u.gif mums, kiek pamenu, apie savaite po antro skiepo liepe i lauka nevest.o iki antro skiepo suniukai taip pat buvo izoliuoti nuo kitu sunu,nes vasarojom sodyboje vienkiemyje, o kai is sodybos v grizom i miesta, tai visai nevedem i lauka kol nepaskiepijom.sunku aisku buvo, bet klausem veterinaro biggrin.gif

as nevedziau, kol nuo maro nepasiskiepijom
Atsakyti
Man toks durnokas klausimas iškilo blush2.gif Ar įmanoma suaugusį mažos veislės šunį, vedamą į lauką, išmokyti daryti mažąjį reikalą namie ant palutės? Kaip?
Susirūpinau, kad mano kalytei sunku iškęsti, kai mes dirbame. Nieko nepridaro, bet vos gryžus labai skubam į lauką, o va šiandien pirmą kart prie laiptinės durų privarė man nespėjus paskutinės laiptų aikštelės nulipti verysad.gif Gaila mažutės, matyt kasdien jau nuo pusiaudienio kenčia. Vedu 8h ryte ir paskui 18.15-18.30 vakare. Jei po darbo ilgai nevaik6tom (valandą/dvi), tada dar apie 21.30 išvedu.
Galimybės grįžti per pietus neturiu, vandenį normuoti irgi manau netikslinga būtų, nes šeriu sausu maistu, gerai tikrai nemažai...
Būsiu dėkinga už visus patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuma: 11 birželio 2009 - 18:56
Tai kad tai normalu-visi suaugę dirbančių žmonių šunys taip sėdi. Aš tikrai negadinčiau šuns su tokiais partinimais. Nežmoginkite šuns-šuo yra šuo ir jiems tai normalu
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2009 06 11, 21:51)
Tai kad tai normalu-visi suaugę dirbančių žmonių šunys taip sėdi. Aš tikrai negadinčiau šuns su tokiais partinimais. Nežmoginkite šuns-šuo yra šuo ir jiems tai normalu

Gerai, nuraminote 4u.gif Tik jei dažniau jiman laiptinėj pridarys, tai prieš kaimynus bus gėda doh.gif Beje, dar galvoju pradėti mirkinti maistą, kaip kažkuri forumietė patarė (ar tik ne jūs zay g.gif ) tada gal mažiau gryno vandens laks.
Ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuma: 11 birželio 2009 - 21:46
QUOTE(Zuma @ 2009 06 11, 19:51)
šiandien pirmą kart prie laiptinės durų privarė man nespėjus paskutinės laiptų aikštelės nulipti

O ruja kartais neartėja?

QUOTE(Zuma @ 2009 06 11, 22:45)
(ar tik ne jūs zay   g.gif  )

Tikrai taip wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 12 birželio 2009 - 10:59
Patarkit, ką daryti, kad 2 metų toyterjerų veislės kalytė naktim nesituštintų doh.gif Beveik kiekvieną naktį pridaro, nors vakare ėsti gauna ne vėliau negu 18, kartais ir dar anksčiau. Apskritai, pastebėjau, kad šėrimo laikas įtakos nedaro, atrodo, specialiai taupo blink.gif Dar išmina pati doh.gif Ir šlapinasi kai tik užsinori. Dieną viskas tvarkoj, eina į lauką. Iš lauko nakčiai įsileidžiam apie 23 val. Jau nežinom ką su ja daryt, nevilty verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(l.buz @ 2009 06 12, 15:22)
Patarkit, ką daryti, kad 2 metų toyterjerų veislės kalytė naktim nesituštintų doh.gif  Beveik kiekvieną naktį pridaro, nors vakare ėsti gauna ne vėliau negu 18, kartais ir dar anksčiau. Apskritai, pastebėjau, kad šėrimo laikas įtakos nedaro, atrodo, specialiai taupo blink.gif Dar išmina pati doh.gif  Ir šlapinasi kai tik užsinori. Dieną viskas tvarkoj, eina į lauką. Iš lauko nakčiai įsileidžiam apie 23 val. Jau nežinom ką su ja daryt, nevilty verysad.gif

nieko nepadarysi tokia pūslė, su mažom veislėm būna taip ax.gif net ir su didesnėm būna beje...
o ar bandėt mano metodą, aprašytą analogiškose temose? g.gif jau rašiau minimum du kartus apie tai, turbūt neskaitėte... rolleyes.gif pabandykit apriboti vietą, kur ji miega, jei dar to nepadarėte. Kad nevaikščiotų po visą namą/butą, o kad būtų uždaryta kambary/kambarėlyje
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 12, 15:29)
nieko nepadarysi tokia pūslė, su mažom veislėm būna taip ax.gif net ir su didesnėm būna beje...
o ar bandėt mano metodą, aprašytą analogiškose temose? g.gif jau rašiau minimum du kartus apie tai, turbūt neskaitėte... rolleyes.gif pabandykit apriboti vietą, kur ji miega, jei dar to nepadarėte. Kad nevaikščiotų po visą namą/butą, o kad būtų uždaryta kambary/kambarėlyje

Aha, bandėm...iš pradžių miegodavo vonios kambaryje, dideliam, šiltam. Ten patiesdavom palutę, ant kurios ji sisiodavo, o tuštinosi bile kur...Dabar perkėlėm į mažą tualeto patalpą, bet nepadėjo, tik dar išmina verysad.gif Iš viso kai daro tai ne tai, kad vienoj vietoj, bet tiesiog po visą plotą pridėlioja. Ir lauke pastebėjau, kad vaikščiodama atlieka reikalus:blink:
Atsakyti
QUOTE(l.buz @ 2009 06 12, 15:45)
Iš viso kai daro tai ne tai, kad vienoj vietoj, bet tiesiog po visą plotą pridėlioja.

Na, man tai gana keista.

O kuo ją maitinat?
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 06 12, 15:49)
Na, man tai gana keista.

O kuo ją maitinat?

Sausu maistu specialiai mažoms veislėms, perkam iš vetrinarijos vaistinės. Vandenuko visada turi.
Atsakyti