Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

Gali būti. Vadinasi, reikia skirti daugiau dėmesio. Tai nėra sudėtinga, tiesiog galima pailginti pasivaikščiojimus, ir aktyviau bendrauti pasivaikščiojimo metu - žaisti, dresuoti.
Atsakyti
Sveiki,turiu klausimą. Mano kalytei 7 mėnesiukai. Šįryt radome,kad pridarė savo guolį,prisysiojo.

Man įdomu,kokiais atvejais šuo taip elgiasi. Per naktį kartais išlaiko,kartais ne.

Kada būtent ji sysioja į guolį, nežinau, dabar pradėsiu stebėti, kada ji taip elgiasi.

Dieną tenka vesti ir 5-6 kartus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte0925: 29 rugpjūčio 2008 - 09:17
QUOTE(saulyte0925 @ 2008 08 29, 09:16)
Sveiki,turiu klausimą. Mano kalytei 7 mėnesiukai. Šįryt radome,kad pridarė savo guolį,prisysiojo.

Man įdomu,kokiais atvejais šuo taip elgiasi. Per naktį kartais išlaiko,kartais ne.

Kada būtent ji sysioja į guolį, nežinau, dabar pradėsiu stebėti, kada ji taip elgiasi.

Dieną tenka vesti ir 5-6 kartus.

į guolį, ant lovų kalės dažnai pridaro artėjant rujai. O jūsų kalytės amžius kaip tik tas.
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2008 08 06, 10:46)
as turiu taksiuka, gavau ji penkiu menesiu, namie myziodavo tik naktimis. galvojau kad nieko baisaus, dar mazas ax.gif bet dabar jai jau beveik penki metai ir vistiek man naktimis padaro balute, kad ir mazyte. jei nepadaro tai dziaugmo buna. lotuliukas.gif bandziau siaip manau viska, netgi keldavaus nakti isvest, tada nebedarydavo bet taip norisi pamiegot.... nezinau gal kqas koki patarima mestels ax.gif siaip esu girdejus kad pas taksus silpna slapimo pusle, bet pries tai turejau dar viena tai jis nesisiodavo unsure.gif

Aš dar išvedu savo šuniuką prieš pat einant miegoti - paprastai nuo 11 iki 3 nakties, tik nueiti iki žolytės, pasakau laisvai - padaro sysiuko, pasakau namo - ir nulekiam miegoti smile.gif Ir man ramiau, kad iš ryto galėsiu pamiegoti iligau jei ką ir šuniui nereikia kankintis

p.s. maniškiam dabar 6 mėn, nustojo daryti kai suėjo 5 mėn, vedu 2 kart per dieną (3 kart jei skaityti šitą naktinį).
Atsakyti
Turiu 3 menesiu parsoniuka. Jau lyg pripranta daryti lauke. Problema tame, kad jis jau kelia koja ir kelis kartus pagavau zymint kampus namuose. Pirma mintis - kastruoti. Bet juk jam tik trys menesiai. Nenoriu laukti, kol tai taps iprociu. Kai pagaunu nusikaltimo vietoje, sudraudziu. Bet jis ziuri i akis, ir vis tiek tai daro. Patarkit prasau ka daryti, kol tai netapo didesnia problema.
Atsakyti
as saviskius abu ipratinau i lauka eiti, bet reikejo dazniau paveddzioti pradzioj.
kai matydavau, kad namie kelia koja, tiesiog sutrukdydavau, nuleisdavau koja ar nutempdavau ir iskart vesdavau i lauka, i per kokias pora savaiciu priprasdavo, o po menesio jau net minties apie daryma namie nebudavo
bet jei retai i lauka vedat, sunku bus
nes jiekol mazi nori dazniau sisioti ir dar nesupranta, kad negalima namie
reikia kantrybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmusius @ 2009 04 30, 13:24)
Turiu 3 menesiu parsoniuka. Jau lyg pripranta daryti lauke. Problema tame, kad jis jau kelia koja ir kelis kartus pagavau zymint kampus namuose. Pirma mintis - kastruoti. Bet juk jam tik trys menesiai. Nenoriu laukti, kol tai taps iprociu. Kai pagaunu nusikaltimo vietoje, sudraudziu. Bet jis ziuri i akis, ir vis tiek tai daro. Patarkit prasau ka daryti, kol tai netapo didesnia problema.

Gal manyciau reiktu nusipirkti kvapus naikinanti purskikli. Juo isvalyti tas vietas kur sunkiukas nori zymeti, sisinti arba siaip jau pridare. Nes like kvapai labai vilioja vel tai daryt. Parsoniukas tikriausiai nemegsta vandens. Buk pasiruosus koki vandens purkstuka ar pistoleta, daug veismingiau nei kokia fizine bausme. Taip auklejau katina savo, ruosiausi i savo suni bet susitvarkiau su problema ne nepanaudojus jo. Dabar turiu maza sunkiuka tik tris dienas, bet esu rami jau kad man nebepridarys. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmusius @ 2009 04 30, 14:24)

trijų mėn. ir jau koją kelia? Oho koks diedas auga. Mano kai taip šuo padarė super suveikė tuo metu taiklus smūgis šluotkočiu per tarpkojį, pačian tikslan taip skant. Kastravimas nepadės-kaip ženklinosi, taip ženklinsis. ir aš nelabai žinau valiklį per kurį šuniukas neužuostų sao kavapo, juk šunys cheminių kvapų nejaučia, juos galima palikti ką tik išdažytuose namuose-nejaus, taip kaip ir per mokymus į patalpas kur žmonės dėl ašarinių dujų užtaisų su dujokaukėm eina ir tai sunku, šunys laisvai dirba be dujokaukių neribotą laiką ir dirba paieškoje-uostydami. Taigi-nepasikliaukit valikliais-šuo jų kvapo nejaučia.
Atsakyti
nesutikčiau... esu girdėjusi šeimininkų atsiliepimų, kad padeda kastravimas g.gif
Atsakyti
Aciu labai visom uz patarimus. Jis koja kelia jau nuo 2 su puse savaites. Namuose jau nebedaro. Narvas sia problema per diena issprende smile.gif Paprasciau uzdarydavau kai negaledavau stebeti. Tai tikriausiai dar nebuvo "zymejimas", tik koja kilojo, dar gerai nesuprasdamas kam biggrin.gif Svarbiausia, kad jau namuose nebedaro. Siaip jis labai geras ir meilus suniukas. Tik kaip visi, truputi padykes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmusius: 03 birželio 2009 - 10:34
As savo sarpuka vesdavau i lauka kas 2valandas po to vis ilgiau darydavau pertraukas tarp pasivaiksciojimu ir atprato daryti namuose. dabar vedu 3 kartus i kiema smile.gif
Atsakyti