Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

QUOTE(saulyte0925 @ 2008 03 31, 16:18)
Sveiki, mano kalytei 7 savaites. taip pat visur sysioja ir kakoja kur papuola. norejau paklausti kokio amziaus reiktu pradeti nesti i lauka, kad ir kas valanda, kad priprastu daryti lauke? nes dabar suprantu, kad ji dar labai mazyte ir nieko nesupras. ar as klystu? g.gif

Labutis smile.gif

O ko gi tu tikies iš tokios mažylės... Juk ji - dar visai kūdikis wub.gif
Reik apsišarvuot didele kantrybe bent porai mėnesiukų - po to savaime viskas atsistos į savo vėžias.

Be to, nėra vieningos nuomonės/teorijos dėl to, galima ar negalima nešt mažylį į lauką, jei jis dar pilnai nepaskiepytas. Kažkur forumuose buvo apie tai diskutuojama - kai surasiu, duosiu nuorodą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 31 kovo 2008 - 17:11
QUOTE(saulyte0925 @ 2008 03 31, 16:18)
Sveiki, mano kalytei 7 savaites. taip pat visur sysioja ir kakoja kur papuola. norejau paklausti kokio amziaus reiktu pradeti nesti i lauka, kad ir kas valanda, kad priprastu daryti lauke? nes dabar suprantu, kad ji dar labai mazyte ir nieko nesupras. ar as klystu? g.gif

Jei dar neskaitėt, štai keletas nuorodų:

http://fauna.savel.o...ad=1428;start=0

http://fauna.savel.o...ais;thread=1114

http://fauna.savel.o...ais;thread=1816

http://fauna.savel.o...ais;thread=3311

Na, o kiek vėliau galbūt Jums bus aktualu tai:

http://fauna.savel.o...ais;thread=1136

http://fauna.savel.o...ais;thread=2417

Atsakyti
O musu Tarytei Labradorytei beveik 4 men, kakuciu namie nedaro schmoll.gif (kad tik neprisikalbeciau doh.gif ) bet balutei ilgai vietos nesirenka verysad.gif Kai pamatau, kad uostineja - ciumpu ir nesu i lauka iskart, bet kartais is to jokios naudos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LEMINAKE @ 2008 08 05, 13:04)
O musu Tarytei Labradorytei beveik 4 men, kakuciu namie nedaro  schmoll.gif  (kad tik neprisikalbeciau  doh.gif ) bet balutei ilgai vietos nesirenka  verysad.gif  Kai pamatau, kad uostineja - ciumpu ir nesu i lauka iskart, bet kartais is to jokios naudos  blush2.gif

Sveiki, norėjau paklausti dėl dėžutės-tualeto šuneliui. Ar tai padėtų nuo sysiojimo namuose? Mano šunytei 3mėn. toy terjerų veislės.
Atsakyti
QUOTE(ramikaz @ 2008 08 05, 18:05)
Sveiki, norėjau paklausti dėl dėžutės-tualeto šuneliui. Ar tai padėtų nuo sysiojimo namuose? Mano šunytei 3mėn. toy terjerų veislės.

Kad ziok negaliu padeti situo klausimu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ramikaz @ 2008 08 05, 18:05)

pats laikas pradėti vesti į lauką g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Į lauką, tai mes einame ir gan dažnai, bet vis tiek dar prisisioja namuose. Man tik įdomu nuo kelių mėnesių jie pradeda prašytis patys? g.gif
Kai būname sode, tai visai neturime problemų. Bandysiu duoti skanėstus po sysiukų lauke, gal padės?
Atsakyti
QUOTE(ramikaz @ 2008 08 06, 10:13)
Į lauką, tai mes einame ir gan dažnai, bet vis tiek dar prisisioja namuose. Man tik įdomu nuo kelių mėnesių jie pradeda prašytis patys? g.gif
Kai būname sode, tai visai neturime problemų. Bandysiu duoti skanėstus po sysiukų lauke, gal padės?

Taip padės. Padaro lauke - giri, skatini. Padaro namuose - nebari. Mano šuo nesiprašo niekada. Aš pati žinau, kada ją reikia vesti į lauką ir nelaukiu kol ji cyps ar inkš prie durų. Ryte, dieną ir vakare yra vedžiojama. Kai buvo mažesnė, eidavo į lauką kas valandą, kas dvi. Svarbiausia - kantrybės.
Atsakyti
as turiu taksiuka, gavau ji penkiu menesiu, namie myziodavo tik naktimis. galvojau kad nieko baisaus, dar mazas ax.gif bet dabar jai jau beveik penki metai ir vistiek man naktimis padaro balute, kad ir mazyte. jei nepadaro tai dziaugmo buna. lotuliukas.gif bandziau siaip manau viska, netgi keldavaus nakti isvest, tada nebedarydavo bet taip norisi pamiegot.... nezinau gal kqas koki patarima mestels ax.gif siaip esu girdejus kad pas taksus silpna slapimo pusle, bet pries tai turejau dar viena tai jis nesisiodavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ramikaz @ 2008 08 06, 10:13)
Man tik įdomu nuo kelių mėnesių jie pradeda prašytis patys? g.gif

individualiai sakyčiau, mano pirmasisi šuniukas iš viso nemokėjo per visą gyvenimą prašytis, na gal kartais mum pavykdavo suprasti, kad nori, dažniausiai naktį, nes pradėdavo labai vaikščioti, o vat antras šuniukas, tai visko išsireikalauja, grynai prie durų veda, šokinėja ant žmogaus, garsiai loja thumbup.gif bet niekas nemokino, pats iš savęs moka, tai nė nežinau iš tikro kaip čia mokyti geriau g.gif palutes link durų gal dėlioti, gal susipras g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2008 08 06, 09:46)
as turiu taksiuka, gavau ji penkiu menesiu, namie myziodavo tik naktimis. galvojau kad nieko baisaus, dar mazas ax.gif bet dabar jai jau beveik penki metai ir vistiek man naktimis padaro balute, kad ir mazyte. jei nepadaro tai dziaugmo buna. lotuliukas.gif bandziau siaip manau viska, netgi keldavaus nakti isvest, tada nebedarydavo bet taip norisi pamiegot.... nezinau gal kqas koki patarima mestels ax.gif siaip esu girdejus kad pas taksus silpna slapimo pusle, bet pries tai turejau dar viena tai jis nesisiodavo unsure.gif

Pas taksus absoliučiai normali šlapimo pūslė. Jei turite įtarimų, reikėtų padaryti bent jau šlapimo tyrimą.
Jūsų problemą manau įmanoma išspręsti, pakaitaliojus šėrimo/vedžiojimo grafiką. Be to, nežinia kuo šeriate. Galbūt, maistas toks, kad šuo priverstas suvartoti pernelyg daug vandens, tai ir nešlaiko. Neparašėte kur šuo miega. Paprastai taksai miega šeimininkų lovoje, ir jokių problemų dėl naktinio šlapinimosi nekyla.
Gali būti ir taip, kad tiesiog susiformavo refleksas naktį būtinai padaryti balutę. Jei taip, tai gali padėti miegojimo vietos pakeitimas, kad negalėtų prieiti prie tos vietos kur paprastai šlapinasi.
Atsakyti
suo miega mano lovoje 4u.gif anksciau miegodavo savo guolyje. jei uzdarau duris, prisisioja kitam kambary. o kartais iswis net nesistenngia pakenteti ir dar iki vidurnakcio speja padaryti balute schmoll.gif nezinau gal jai truksta demesio gal del to taip daro.... nes per atostogas , kai bunu namie arba iswis nepridaro arba labai jau mazai ax.gif
Atsakyti