Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką

Sveikas šuo ir laka tiek, kiek priklauso, t.y. ne per daug ir tikrai naktį nevaikšto po virtuvę. Čia tas pats kas su žmonėm, jei naktį pastoviai prisikeli iš troškulio, tai jau labai sveikas nesi. Aš tokiu atveju pasikonsultuočiau su veterinaru, kas ne taip galėtų būti mano šuniui. Ir dar... sveikas, nors ir mini šuniukas (bet aišku suaugęs) neturėtų daryti kas 3 val. kaip kažkas čia forume minėjo. Galbūt per daug tų balučių namuose pradžia kažkokio susirgimo, susimąstykit ohmy.gif
Papildyta:
QUOTE(Paule @ 2006 03 02, 16:39)
Nu nežinau ar labai norėtųsi rytais 4.30 keltis šunio pavedžiot blink.gif Keliuosi 6.00 ir iškart vedu ją į lauką, nepasakyčiau kad labai jau ilgai rytais miegu g.gif

biggrin.gif prisiminiau, esu kėlusi būtent 4.30 savo pirmąją kalytę išvest, gerai, kad pavasaris buvo, tai jau nelabai ir tamsu doh.gif o kažkada tingėjau, tai į balkoną išleidau ir padarė, ot man laimės buvo bigsmile.gif vargšytė mano pirmoji, nebuvo labai sveika verysad.gif patys kalti, tada neturėjom interneto, prastai maitinom, o svarbiausia saldumynus kišdavom blink.gif todėl ir rašau, kad pas sveiką šuniuką tokių nukrypimų neturėtų būti... žinau tokią nedidukę mišruniukę, kuri 1,5 paros siusiuką išlaikydavo, va čia tai rekordininkė blink.gif
Atsakyti
Mano sunelis kai atsibunda, pries isvedant, visuomet ipilu vandens, ir jis jo... negeria smile.gif
Tik kai grizta is lauko. Vadinasi, jis to trukumo nejaucia, nes jei pultu prie vandens, kitaip elgciaus, o dabar viskas tvarkoj. Tad ir toliau taip darysim.

Papildyta:
QUOTE(*VICI* @ 2006 03 02, 17:47)
Ir dar... sveikas, nors ir mini šuniukas (bet aišku suaugęs) neturėtų daryti kas 3 val. kaip kažkas čia forume minėjo. Galbūt per daug tų balučių namuose pradžia kažkokio susirgimo, susimąstykit ohmy.gif

man idomu koks triju menesiu suo daro du kart per diena smile.gif
mazas suo, tai ir nelaiko. Apie didelius kita kalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 02 kovo 2006 - 18:58
cia tikrai nieko tokio jei per nakti nebus paliekama vandens (aisku, diena turi buti visada). jei vakare matyt, kad suni kazkiek troskina, geriau ne vandeni duoti, o ledo gabaliuka - kol sulaizys, ir nebesitroskins, ir tas sulaizytas vanduo greiciau i organizma pasisavins, del to mazesne tikimybe, kad nakti nores i lauka.
Atsakyti
Priklauso dar ir nuo suns, musu retai kada atsikelia vidury nakies, ar paryciais:)
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 03 02, 18:58)
Mano sunelis kai atsibunda, pries isvedant, visuomet ipilu vandens, ir jis jo... negeria smile.gif
Tik kai grizta is lauko. Vadinasi, jis to trukumo nejaucia, nes jei pultu prie vandens, kitaip elgciaus, o dabar viskas tvarkoj. Tad ir toliau taip darysim.
Papildyta:

man idomu koks triju menesiu suo daro du kart per diena smile.gif
mazas suo, tai ir nelaiko. Apie didelius kita kalba.

Maniškei jau 5 mėn., o į lauką vedžiojam 6-7 k/dieną. g.gif sakyčiau tikrai per dažnai. Vis bandau padaryti 4 val. intervalą, bet niekaip nepavyksta. Pradėjau nerimauti, kad gal su šlapimo pusle kažkas nelabai gerai.... Kad ir šiandien: grižom namo apie 16:30, po ilgo pasivaikščiojimo, 18 val. pašėrėm, o po 5 min. girdžiu kažkas žliogia doh.gif . Balutę labai didelę padarė, tik išvedus į lauką- dar tiek pat padarė (o sisioja po du kartus per vieną išvedimą). Ar reikėtų susirūpiti maniškės sveikata? Juk mažyte jos jau nepavadinsi.....
Atsakyti
Mes irgi turim problema su balutem. Musu kalytei jau bus 3 metai, bet vis pasitaiko, kad ji prisidirba. Nezinau ne ka daryti. Ji prislapina tik naktimis, turi pastovia vieta, t.y virtuve. Pries miega visada isvedama i lauka, nepasakyciau, kad gertu labai daug. Is pradziu galvojom, kad tai problemos su slapimo pusle, nes pas veterinara kreipemes, bet mums nepavyko paimti slapimo tyrimui, nes kaip gyd sake, kad slapimas negali tureti kontakto su grindim, o vedziojant ji nesiduoda pad ka pakistum kai slapinasi. Paskui pastebejau, kad jai cia lyg iprotis, kai tik atsigulam miegoti praejus kokiam pusvalandziuj ji jau keliauja i virtuve ir pasitvarko, nors ka tik buvo isvesta i lauka. Snukio niekada nemirkiau, bet barti gauna visada. Pries tai esu turejus suni bet tokios problemos nebuvo, lyg atrodo, kad cia ne auklejime klaida. Nu net nezinau. Dar vienas dalykas, jei esame kur nors sveciuose, ji niekada nieko nepridaro.
Atsakyti
o kaip, mamos, jūs susidorojat su plaukais(nors čia ne į temą), bet gal kokių vitaminų papildomai duodat kad neslinktų doh.gif nors mūsiškis ir ne plaukuotas, bet 2-4 kartus per dieną turiu valyt grindys dėl plaukų, o jei basa naktį į tualetą einu, tai turiu kojas plaut doh.gif Ir patikėkit aš tikrai ne pedantė, bet tų plaukų visur ir kriauklėj, ir patalynėj ir pan.Kaip kovojat su plaukais?(įsivaizduoju kaip sunku kokių senbernarų šeimininkėms, o jei dar bute šviesus laminatas doh.gif cool.gif )
Atsakyti
Sveiki, neseniai (na sąlyginai neseniai, gal pries 3 savaites) nusipirkau šuniuką (kalytę), ir kažkodėl lb bijo lauko, kad pasivaikščotų reikia tempte tempti, o apie reikalų atlikimus nėra net kalbos, gal galite ką patarti? blush2.gif
Atsakyti
hmm... keista, tikriausiai namuose gime ir augo, tai dabar bijo garsu, mashinu ir pan.

jei kalyte maza, pasiimciau ja i rankas ir nesciau i lauka, bet nepaleisciau. pasiimciau kokiu jos megiamu skanestu, uz nebijojima - pamaitinciau, ir tokiu ramiu balsu jai kalbeciau, kad jinai jaustu, kad tu nebijai, esi vade ir jai ner ko bijot.

kai apsipras, leisciau paciai pavaiksciot, kviesciau iseit paciai skanestais ir zaidimais. Svarbiausia savo kuno kalba ir balsu duoti jai pajaust, kad tu kontroliuoji situacija ir, kol tu su ja, bijot nereikia.

Blogiausia, paciai jaustis neaiskiai ar sutrikti, kalyte tai labai jaucia, ir jai atrodo, va, seimininke pati kazko ten lyg nedrasiai, tai man - dar baisiau. Reikia tvirtai, ramiu balsu, be jokiu ten ilgu cackinimusi, ta prasme, tu - v kurse del ir baigtos visos baimes.

o jau kai pajaus lauko dziaugsma, tada pratint reikalus daryt lauke. Nusistatyt koki sutartini zodi, pvz. "bite, eik shikt" mirksiukas.gif. Issivedi koki pusvalandi po maisto, ir nezaidi, o sakai komanda. Jinai, aisku, pazaist nores, bet tu rodyk - tau ne motais. O jei ka padarys, nu tai ir ka nors skanaus duok, girk be proto, is kart zaidimai, tancy i pliaski vienu zodziu. clap.gif assa.gif

Zodziu, pashikimas pirma, po to skanestas, pagyros ir zaidimai. Suniuke netruks suprast, ka daryti verta mirksiukas.gif Aisku, dazniau kol kas su ja pavaiksciot reikes, kas pora valandu, maza dar, neilgai laikyt sugebes kol kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alinute_m: 29 kovo 2006 - 19:00
Užduodant tokį klausimą, pirmiausiai reikėtų parašyti kokio ji amžiaus.
Atsakyti
atsiprasau smile.gif pati galvojau parasyti.......jai 3,5 menesiuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(violetik @ 2006 03 21, 13:01)
o kaip, mamos, jūs susidorojat su plaukais(nors čia ne į temą), bet gal kokių vitaminų papildomai duodat kad neslinktų doh.gif nors mūsiškis ir ne plaukuotas, bet 2-4 kartus per dieną turiu valyt grindys dėl plaukų, o jei basa naktį į tualetą einu, tai turiu kojas plaut doh.gif Ir patikėkit aš tikrai ne pedantė, bet tų plaukų visur ir kriauklėj, ir patalynėj ir pan.Kaip kovojat su plaukais?(įsivaizduoju kaip sunku kokių senbernarų šeimininkėms, o jei dar bute šviesus laminatas doh.gif  cool.gif )

duokit kiausiuku ax.gif mano mergyte i savaite gauna 3 kartus po kausiuka (mano sveria apie 15kg ), baigesi plauku slinkimai (na teisingiau sakant zymiai sumazejo, daba vienas kitas kur pasitaiko
) nes pries tai tai kaip velniukste plaukavosi!! ir kailiukas labi labi blizga.....
Atsakyti