QUOTE(Zvirbliuke @ 2004 03 05, 14:21)
Jei gerai supratau, motyvacija paimti vaikelį iš kūdikių namų tokia:
1. Tavo vauikui reikės draugo. (hmmm...gal geriau susibičiuliauk su panašaus amžiaus vaikučio mama ar nupirk kokį gyvūną...Paimti vaiką todėl, kad savas vaikas turėtų su kuo žaisti, lyg ir nelabai etiška..O kas, jei tavo vaikui draugauti su naujuoju "broliuku" nesinorės ar labai skirsis pomėgiai, charakteriai - grąžinsi atgal į vaikų namus?)
2. Nenori daugiau gimdyit. (aha , gimdymas yra sunkus darbas ir vargas, bet auginti - darbas ir vargas taip pat. juk vaiką ne tik pagimdyti reikia, bet ir skirti jam savo meilę, dėmesį, laiką, aukotis jam, ar ne?...Jei neturi laiko gimdyti, greičiausiai nebeturėsi ir auginti...)
3. Noras turėti 3 vaikus. ( būna dar, kad turi du berniukus, o įsivaikina mergaitę, nes "labai norisi mergaitės", arba užsimano šviesiaplaukio, nes visi šeimoje - tamsūs...). Norėti, svajoti nėra blogai. Tik kas, jei staiga realybė pasirodys kitokia, nei svajonės - problematiškas įvaikis, visiškai ne toks, kokio NORĖJO įtėviai? Paprastai įvaikiui riekia skirti dar didesnį dėmesį, nei savam vaikui, reikia dar labiau mylėti ir atleisti...)
4. Noras padaryti laimingą dar vieną žmogų. (va nuo to ir reikėtų pradėti

...paklausti savęs - kiek aš galiu, kiek galėsiu jam duoti..ar galėsiu atsižadėti labai daug ko...ar galėsiu su daug kuo susitaikyti...)
Tai tiek mano skepticizmo šia tema...
kaip užėjo noras pasiginčyti
pvz mes pametinukus planavom, kad vaikui pirmam nebūtų liūdna, bet jei jis bus blogo charakterio - neatiduosiu
manau čia ne toks noras, kad nenorėt gimdyt, bet vietoj to, kad gimdyt, gal geriau kažkam padorų gyvenimą padovanoti, tam kas jau gime ir liko niekam nereikalingas
o kodėl reikai diferencijuoti ir rodyti daugiau visko? jei pasiimi kūdikėli, gal galima su juo elgtis lygiai kaip ir su nuosavais vaikais?
mes taip pat galvojame apie trečio naro įsivaikinimą, kolkas tai yra tylus noras, maža svajonė kažkam padovanoti šiltus namus, mamą su tėčiu ir du brolius, išsilavinimą, rūpestį ir viską kas telpa šeimoje. BET man labiausiai baisu dėl genų kurie išlenda, jei pasiimčiau mažytį kūdikėlį ar jis nebus toks, kokį jį sukursim? gal kas turi kokių mokslinių straipsnių? tyrimų nuorodų?
Papildyta:
Ir dar svarbus klausimas, gal pasakysit kur pasiskaityti apie teises įtėvių/globėjų? man baisiausia būtų, kad atsisakę tėvai norėtų susigrąžinti, ar mes apsaugoti nuo to? juk paaugintam vaikui mes būtume tėvai, o ne tie kurie pagimdė. o mums jau būtų vaikas. ar gali jį išplėšti iš šeimos?
Papildyta:
QUOTE(jurgyna @ 2005 02 13, 22:03)
Manau, kad vaiko ivaikinimas yra is ties daug atsakingesnis dalykas, nei nutarimas susilaukti savojo. Juk paimi vaika tam, kad jis turetu mylincia seima, taciau ar gali buti tikra, kad ta vaika lygiai taip kaip savaji myles tavo vyras, ar lygiai taip pat juo dziaugsis ir popins ji mociutes, seneliai ir dedes? As pati jau seniai degu mintimi pasiimti vaikuti, taciau butent si mintis neduoda ramybes. Negaleciau matyti, kad mano pacios pagimdytas vaikas tarp giminiu labiau mylimas, nei ivaikintas. O dar kai anytai apie tai uzsiminiau, tai visai liudna pasidare...

Taciau visada busiu uz tai, kad tie vaikuciai turetu salia bent viena jam atsidavusi zmogu, nei gyventu vaiku namuose ir simtas ju dalintusi keliu geru (, o kartais ir nevisai

) aukletoju globa...
matyt tai baisiausia, kad šeimai priėmus tokį sprendimą ji nesulauks palaikymo iš aplinkos...

mano anyta ir mama taip pat nesidžiaugia šia mūsų idėja.. tai baisu, kad tą vaiką išskirs š kitų. O aš su vyru manau, kad tikrai pamiltume nuoširdžia tėviška meile. Juk širdis beribė