Įkraunama...
Įkraunama...

Ruošiamės mokyklai

cia truputi yra apie tas grupes priesmokyklines,
http://supermama.com...p?showtopic=378

as pati nelabai ka zinau, mes darzeli lankom, atrodo www.vilnius.lt yra nuoroda apie priesmokyklines grupes ir siaip mokyklas.
Atsakyti
O as neruosiu mokyklai. Darzely kiek ruosia manau pakaks,o siaip tai as ne profe,supratimo zalio neturiu kaip tai daryt ir kantrybes visai neturiu,susinervuoju po trecio bandymo ka nors paaiskint. Manau tam zmones mokosi tam pedagoginiam,kad vaikus mokytu,as jais ir pasitikesiu wink.gif
Atsakyti
Gal ir gerai sakai mamulia,as irgi bandau tuom ramintis,tik nelabai padeda biggrin.gif Kazkaip norisi,kad vaikas nebutu paskutinis...
Atsakyti
Oi, as irgi baisiausiai stresinausi, kai palygindavau, kad kiti nuo 5 angliskai skaito, ar laisvai matematinius veiksmus atlieka, bet dabar aprimau rolleyes.gif ir galvoju taip: man mano vaikas yra pats geriausias ir pats mieliausias (na kaip ir kiekvienai mamai), ir kodel as turiu lyginti su kitais, ar dar, neduok dieve, jei priekaistauti, kad tas jau moka ta, o tu dar ne mad.gif Koks vaikui stresas sad.gif Ir tuo nieko nepasieksi. Tai mes dabar namuose kas vakara ramiai padarom keleta uzduoteliu pagal Kisieliovo knygeles, bet tiktiek, kiek jai norisi, na tiesiog kad iprastu kas vakara siek tiek padirbeti, bet visai neverciu, kad darytu ta ir ana smile.gif Taip tikiuosi pasiruosim iki rudenelio smile.gif Juk tur but vaikui svarbiausia jausti, kad ji myli toki koks yra, o ne todel, kad daro taip kaip kiti rolleyes.gif
Atsakyti
Miedita, labai teisingi tavo pamastymai apie lyginima wink.gif Kartais tevai linke savo vaikus lyginti ir net nepagalvoja, kad taip juos skaudina, juk svarbu vertinti paties vaiko pazanga smile.gif
o Kiseliovo knygeles liuks wink.gif
Atsakyti
teisingai apie lyginima, kol maziukai buvo tai varzybos pas ka dantukas pirmiau, kas vaiksciuoti pradejo ir t.t. o cia irgi pamanykit nuo 5m skaito, gerai jeigu nori ir moka, o jeigu nenori negi per prievatrta kisi tas zinias, viskam turi ateiti savo laikas. Man irgi tevai sako - va ziurek kokia issivysciusi ju draugu dukra ir eilerasciu daug zino, ir sneka trim kalbom ir t.t, t.t ir t.t. o as sakau o Iveta uztat su barbem zaidzia ir mikrobange naudotis moka laugh.gif o mokytis dar mokykloje prisimokys, o vat su barbem jau tiek laiko zaisti nebus wink.gif Visuomet gali surasti kuo tavo vaikas geresnis uz kitus, juk vienodu nebuna, tad nera ka lyginti. Svarbiausiai kad vaikas turetu savigarbos ir pasitiketu savimi- va tai mano manymu svarbiausiai tokiam vaikui.
Atsakyti
As neteisinu saves,bet irgi manau,kad spes tu mokslu paragaut. tuo labiau,kad vaikyste trumpa,tegul pazaidzia,nerupestingai paduksta. O tuose noruose savo vaikus zut but kazka ismokyt daugiau,geriau iki mokyklos as izvelgiu pizoniskuma ir daugiau tevu ambicijas,nei tikruosius vaiko poreikius wink.gif
Atsakyti
O mes specialiai nemokėm skaityti. Tik aišku raideles seniai pažysta. O dabar jau nuo 6m. skaito knygeles, pati net pasaką parašo. Labai būna linksma skaityti, nes kartais praleidžia kokią raidelę kitą, o prasmė visai kita. Tai ir pasijuokiam visi smile.gif

O skaityti išmoko pati ir jungti raideles rašyti taip pat pati. Todėl mano nuomone, mokyk nemokęs, jei vaikas pats nenorės - neišmoks, o kai ateina laikas (kaip sėstis, kaip vaikščioti, taip ir skaitymui ir rašymui) - pats išmoks, tik galbūt kai kuriems prireiks truputį paaiškinimo.
Atsakyti
Lisa taviske saunuole, jai matyt atejo laikas, pati susidomejo ir ismoko clap.gif

galima tikriausiai ismokyti visko ir jeigu nenori, per prievarta, savo nerviniu lasteliu saskaita bet tik kam to reikia. Gerai Mamulia parase- pizoniskumas tai, noras pasipuikuoti, va ta seiminele kurios mergyte vis man prikaisioja, kai sveciai kokie ateina tai ta mergyte ant kedes ir prasom deklamuoti eiles arba pan, gaila man tos mergytes, bet su ja ir "dirbama" mociute namie augina ir puse dienos kiekviena diena i galva kazka jai kala
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2003 12 04, 12:53)
Aise socialines brandos testas yra cia wink.gif :

http://www.supermama...cbrandtest.html

gali pabandyti

pasiunciau link'a vyrui, tai paskambino ir pakomentavo, kad matyt jis kurtas pagal pagalbines m-klos programa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

pvz.
6. Kas dabar - rytas, diena, vakaras ar naktis?
7. Kada pusryčiauji, pietauji (ryte, diena, vakare)?

ROTFLMAO
Atsakyti
blink.gif nesuparau pagal kokios pagalbines mokyklos programa?

sitie du klausimai skirti issiaiskinti ar vaikas orientuojasi kada rytas, kada vakaras ir ar nemano kad pusryciai vakare, o vakariene ryte wink.gif nors jeigu gerai pagalvojus, tai pas kai ka gali buti ir pusryciai vakare laugh.gif
Atsakyti
iskeliu tema i virsu, nes, matyt, jau pats laikas pradeti ruostis mokyklai rimciau nei iki siol tiems, kas rugsejo 1-ja taps pirmokeliais.

Gavome direktoriaus kvietima atvykti ir sestadieni varysim susipazinti su mokykla. Gal kas is jusu jau sudalyvavote mokyklos atviru duru dienoje? parasykite ko tiketis..

mano ispudiziai - po 24 d.
Atsakyti