Įkraunama...
Įkraunama...

Ruošiamės mokyklai

Aciu, Springle, paguodei smile.gif
o tai, zinai, man taip neramu...
Vis dar svarstom ar jau leisti, ar dar ne i mokykla (jai geguze sueis 6)
Noriu pasidziaugti, vakar pradejo skaityti nesudetingus zodzius biggrin.gif ,
o tai budavo lyg smegeneles uzsiblokavusios, raideles pazista, taciau niekaip "nedasyla" kaip atskirus skiemenis apjungti i zodeli tongue.gif
Atsakyti
Miedita, taigi jums gal anksti dar, mes va tik dabar bandom pradeti skaityti ir rasyti, nors jau kaip ir 6,5 turim wink.gif
Atsakyti
O i mokyklele jau einat? rolleyes.gif
O maniskei raideles patinka, o va skaiciuku niekaip neisidemi smile.gif
Atsakyti
ne neimam i mokyklele, as manau darzelio ir taip per akis jai + dar sportai. wink.gif
idomu o mes nuo skaiciuku pradejom, pridet, atimt, o tik veliau raidem susidomejo.
Nuo ko kazin priklauso visa tai, gal nuo tevu, kaip pateiksi informacija, nors atrodo per daug nieko nesiuliau, ji pati uzismane skaiciukus pazint biggrin.gif
Atsakyti
Ai, nesuprasi nuo ko wink.gif
Bet siaip vat keisti padariukai tie maziai, atrodo buna, kad is kazkur tiek "prisigaudo" informacijos, kad stebiesi kaip ji tiek aprepia, o po to, ziurek, vel kuri laika sastingis, nieko naujo rolleyes.gif
Gal dar draugai itakos turi, maniske tai labai imli aplinkiniam (ir ne vien geriem dalykam wink.gif )
Atsakyti
Aš galiu pasidalinti savo patirtimi. Išleidau dukrą į mokyklą kai jai dar net 6m nebuvo (suėjo rugsėjo 22d.), ir nei skaityt, nei rašyt nemokėjo. Raidespažinojo, skaičiuot iki 10 mokėjo. Pradžioj buvo sunku, bet ne todėl, kad nemoka, o todėl, kad niekaip nenorėjo sutikti, kad kasdien reikia, nori ar nenori prisėsti ir bent 30-60 min pasimokyti, tai rašyti, tai skaičiuoti, tai skaityti. Po 2mėn apsprato, ir didelių problemų nebeturiu. Nors vyresniems vaikams gal ir lengviau sekasi pradžioj, dabar, kai ji antrokė, sunkiau pasidarė jiems, nes dabar jiems reikia priprasti pasėdėti.
Atsakyti
oi saltrune, maniske dar dabar neapsiprato. Skaiciuot prasau, visus testus be klaidu padaro, nu is bedos (reik uzduotis perskaityt) dar paskaito, nu bet jau rasyt... Ir su pykciais, ir su pazadais, bet vakar jau pareiske, kad apsieis be Barbiu namo, kad tik nereiketu rasyti
Atsakyti
QUOTE (miedita @ Ketvirtadienis, 27 Lapkričio 2003, 12:41)
Aciu, Springle, paguodei smile.gif
o tai, zinai, man taip neramu...
Vis dar svarstom ar jau leisti, ar dar ne i mokykla (jai geguze sueis 6)

Oi, bendraminte radau. Mums irgi geguzes men 6 sukanka, tai kol kas planuojam leisti. Raides pazistam, skiemenis deliojam, bet vat zodzius ne visada pavyksta perskaityti. smile.gif
As tik galvoju, kad leidziant jaunesnius vaikus reikai kazkokius spec. testus atlikti.
Gal ka nors zinai, domejaisi?
Atsakyti
Aise socialines brandos testas yra cia wink.gif :

http://www.supermama...cbrandtest.html

gali pabandyti
Atsakyti
O i mamos,skauda man galva nuo tos artejancios mokyklos. unsure.gif Stresas kazkoks!
bandau susiimti ir ,,nuo rytojaus" pradeti RIMTAI dirbti su vaiku.
Bet kad neiseina... sad.gif Ant galvos zyziantis metinukas lipa,su juo i lauka reikia iseit,po to pietus seimai gamint,maziui atskirai,indu plovimas,tvarkymas,mano pacios mokslai...ai vienu zodziu pacios zinot.
Nieko nesuspeju.Pati sau atrodau panasi i ufonaute - nera laiko isvaizdai,kosmaras,net veidrodin nesinori pazvelgt...
Dukra darzelio iki pavasario nelankys,o be to,nelabai ten ka ir moko.
Neisivaizduoju,kaip paskirstyt laika ir ja uzsiimt.
Kas bus,jei nemokysiu? blink.gif
Bliamba,bet kai paskaitai,tai kitu vaikai jau nuo 5 metu angliskai kerta ir knygas skaito..... blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
mamy, atsipalaiduok, ne visu vaikai vunderkindai, mano irgi nieko nemoka ( na skaityti tik dabar pradeda po biski), tam ir mokykla, kad ismokti, o kol neeina, tegu vaikyste dziaugiasi, o tu nenori i kokia sestadienine mokykla, arba yra kazkur skaiciau tokie kaip kursai pasiruosimo mokyklai. wink.gif Be to zinai mokytoja is mamos retai buna ( pagal save zinau) sad.gif "rimtai dirbti su vaiku" spyga iseina, nes kantrybe ne ta ir t.t. geriau ta mokymosi procesa kam nors kitam perleisti.
Atsakyti
Oi aisku noriu ,kad kas nors kitas ja uzsiimtu.Nes nieko neiseina mums - zino,kad mama vis tiek ne mokytoja,su ja galima ir gincytis,ir atsisakyti rasyt sunkia raide pvz.Bet va,informacijos truksta apie tas sestadienines m-klas ar kursus.Iva,gal zinai,kur ieskoti?ar daug Vilniuj tokiu vietu,ar kiekvienam rajone ir tt.
Atsakyti