Įkraunama...
Įkraunama...

Ruošiamės mokyklai

O ka manote apie pradines mokykleles? Arba apie darzelius-mokyklas?

As teigiamos nuomones, vaikai saugesni, atskirti nuo vyresniuju wink.gif Kartais buna dar papildoma klase zaidimams smile.gif
Atsakyti
o ka po tu pradiniu mokyklu - i normalia mokykla? o nebus sokas, ir mokykla kita ir draugai ne tie? o gal tikrai i tokia vest? Springlet tu sekanciais metais vesi? ir i kokia?
zodziu pasimetusi biski, jau buvau suplanavusi kur maniske eis, ten ir prailginta grupe, po jos sportai, zodziu patogu atrode labai, o dabar kitur sportuoti eisim, ten vazineti prasmes ner o prie kur daba gyvenam yra pradine, net dvi, bet gal kitais metais gyvensim kitur :-/ nezinau ar supratote ka as cia parasiau nes as tai nelabai :-/ wink.gif
Atsakyti
Iva, kur tu gyveni, tai ten yra gera "Genio" pradine smile.gif Matai pasirinkimas Vilniuje nera mazas, taciau reikia apgalvoti visus pliusus ir minusus, ar verta toliau, nes juk vazineti teks kiekviena diena ir per kamscius, zodziu keltis anksciau ir pan. O salia manes arciausiai pagrindine, bet po apsilankymo joje, tikrai gero ispudzio nesusidariau sad.gif tai va dar renkuosi.
Atsakyti
Springlet "Genio" tai kuri, prie gimnazijos, prie ziedo zveryno?
vat ir bandau apgalvoti visus tuo + ir -. kad zinot kur gyvensim, nes kitais metais pirkt kazka reiktu, arba statytis, galvos skausmas :'(
Atsakyti
Itariu kad visu busimu pirmoku mamas kankina ta pati dilema. Norisi vest vaika arciau namu, kad nereiktu vezioti, bet prie namu nera tinkamos mokyklos, jei randi tinkama m-kla, tai reikia vezioti. vel problema.
As tai noreciau rasti savo busimai pirmokei kokia  darzeli-mokykla. Manau kad ten saugiau. Atrodo dar tokia maza eiti i normalia vidurine mokykla. Kazkaip is anksto baisu daros  :smile.gif
Atsakyti
Lisa ne tas zodis kaip kankina, aisku niekur nesidesi reikes vesti kur nors, bet kazkaip kazkodel baisu ir pasirinkt blogai irgi baisu. ir aplamai atrodo dar tiek laiko yra o man jau paranoja >:(
Atsakyti
Mes leidziam saviske i sestadienine mokyklele Pasilaiciuose.Pamokeles vyksta nuo 10 val,maniskei buna dvi valandas.Ieina darbeliai(piesimas,lipdymas,visokie darbeliai),anglu k,muzika,ir jei teveliai pageidauja vyksta rasymo pamokeles(bet cia daugiausia eina tie vaikai,kurie rudeni i mokykla eis).Mokytojai su vaikais labai idomiai uzsiima,todel net maziukai 3 m. vaikai ramiai sau issedi pamokelese,na aisku yra ir isimciu [smiley=jumpnbaby.gif].

Gosh, gal zinai, ar siemet irgi veikia ta mokyklele ir gal galetum duoti kokias koordinates?
Atsakyti
Mane tai kankina dilema - mokyt vaika pries mokykla rasyti,skaiciuoti,skaityti ar ne? Mane pamenu tai mama mustravo...Rasiau uztai klasej graziausiai...  :smile.gif Dukra  tai tingi, barames vis.Nelabai ka ir moka.Bijau kad po to mokykloj nepasirodytu nemoksa.
Atsakyti
Mane tai kankina dilema - mokyt vaika pries mokykla rasyti,skaiciuoti,skaityti ar ne?

Mustruoti tikrai neverta, taciau, jei dukra to nori, tai kodel gi ne wink.gif Svarbu noras mokytis, o jis dingti gali, jei neigiamai vertinsime.
Nereikia mokyti rasyti rasytinemis raidemis, net sakyciau, kad draudziama, o visa kita galima, bet vel gi svarbu noras. Saviske didziaja raides pazinti ismokiau gana anksti, vis skaitydavau R.Skucaites "Raidziu namelius", tai lyg tai ir nepastebimai ji susipazino su raidem. Veliau parodziau kaip jungti, tai taip po truputi ir skaityt pramoko. Vaikai tokiame amziuje imlus wink.gif

O kaip darzelyje ar nemoko?
Atsakyti
darzelyje moko smile.gif ir gerai sakai svarbu noras.
Saviske nespaudziau ir nieko nemokiau, na raides, skaityt ir t.t, laukiau kol pati susidomes, pradejom dometis skaiciais, po to sudet, atimt ir t.t, veliausiai raidem, dabar klausineja ir pati jau stengiasi, bando rasyt ;D viskam savo laikas.
O del to kad nemokes ko nors einant i mokykla nepergyvenu, man atrodo svarbiau uz rasyt-skaityt yra ismokyt savarankiskumo, mokejimo susikaupt, isklausyt ka sako, isreikst savo nuomone, tada reikalui esant greitai pasivys kitus klasiokus ;D

o dar zinot ka girdejau kad buna mokyklose nuline klase, kaip paruosiamoji grupe darzelyje, pamokeles panasiai kaip darzelyje, zaidzia, viskas iki pietu vyksta. Gal tik nevisur tokios klases yra, man cia kaunietes sake.
Atsakyti
Darzelyje, bent jau musiskiame, truputeli moko.
Taciau aukletojos sako, kad jos (anot svietimo skyriaus) negali vaiku mokyti net i sasiuvinuka rasyti, ir jokiu raideliu ar skaiciuku ???
O kalbejau su pirmokelio mamyte, tai sako labai gailisi, kad vaikas truputi daugiau nedirbo darzelyje, nes mokykloje, jau po dvieju menesiu reikia rasyti diktantelius ohmy.gif, ir vaikui sunku.
As turbut jau per daug isibaiminau, bet jau bandau kad maniske kuo daugiau laiko praleistu ka nors besimokant, ar skaciukus ar raideles. Gal as jau perdetai reaguoju??? :-[
Atsakyti
Miedita, ir gerai kad neraso i sasiuvinukus, bet rasyti popieriaus lape juk galima. Viskas priklauso nuo aukletojos ir nuo tevu, juk niekas nedraudzia susitarus pasakyti, kad pageidautumete, jog jusu vaikas ismoktu raides ir skaityti ar pan.
O del diktantu pirmoje klaseje, tai jie nera sudetingi, nes is pradziu rasomi raidziu diktantai, veliau zodziu, tada sakiniu. Jei matysi, kad sunku, tai visada galesi ir namuose papildomai padirbeti, svarbu dometis kaip vaikui sekasi.
Atsakyti