Įkraunama...
Įkraunama...

Ruošiamės mokyklai

QUOTE(bambuziuke @ 2010 01 26, 16:47)
Nereikia jokiu deklaraciju smile.gif nes deklaruoti gyvenama vieta gali kad ir "kulupenose " o gyventi kitur , siandien kaip tik uzklausiau del tu deklaraciju ,pasake kad NEREIKIA smile.gif

Deja, REIKIA deklaruoti gyvenamąją vietą. Tam tinka arba medicininė knygelė (kai vaikas praeina sveikatos komisiją), arba pažyma apie deklaruojamą gyvenamąją vietą ax.gif Bent jau mums taip sakė mokykloje, o ir kitose mokyklose Klaipėdoje kiek girdėjau, griežtai priima pagal gyvenamą vietą...
Atsakyti
Gal žinote, ar galima tiesiogiai iš firmos Herlitz (Vokietijoje) užsisakyti kurpinę internetu? g.gif
Atsakyti
Kažkaip su tom deklaracijom nesusidūrėm, niekas nereikalauja, mes registruoti vienoj vietoj, tačiau nuomojamės ir gyvenam kitur, tai pasakiau tik žodžiu tokią info ir jiems pakako, kad priimtų į mokyklą. Be to aš manau, kad kiekvienas turi pasirinkimo laisvę.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 07 27, 13:45)
Kažkaip su tom deklaracijom nesusidūrėm, niekas nereikalauja, mes registruoti vienoj vietoj, tačiau nuomojamės ir gyvenam kitur, tai pasakiau tik žodžiu tokią info ir jiems pakako, kad priimtų į mokyklą. Be to aš manau, kad kiekvienas turi pasirinkimo laisvę.

Deja, ne schmoll.gif Tokios pasirinkimo laisvės neturime. Ne pagal gyvenamą vietą bet ką priima tik tos mokyklos, kurios deja ne pačios geriausios, nesurenka reikiamo moksleivių skaičiaus, o į geresnes mokyklas norint patekti, reikia ir pakovoti mirksiukas.gif Šiaip pagal įstatymą privaloma eiti į tą mokyklą, kuri priklauso pagal gyvenamą vietą, tėvų darbo vietą, ar vaiko spec. poreikius. Yra ir mokyklų, kur priima pagal kitus kriterijus, pvz., priklausymą tam tikrai bendruomenei (pvz., Klaipėdos Zudermano mokykla). Taip kad neklaidinkite tėvelių 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos

Norime pagalbos, turime vaikucius gimusius po rugsėjo men. Anksciau buvo kad mamos pacios sprezdavo kada vaika leisti i mokykla. Dabar jau to nebegalime daryti, paga istatymus vaikas privalo eiti i mokykla kai jam kalendoriniais metais sukanka 7 metai. Labai skiriasi vaikais gime sausio menesi ir povz gruodzio menesi. Todel rasome peticija. Prasome pasirasyti, labai svarbus kiekvienas parasas. Aciu
http://www.peticijos.lt/visos/3561
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 07 27, 13:45)

O pas mus pernai tokia situacija su mokykla buvo. Nuejom i mokykla kuri stovi tiesiog kieme ir pagal gyvenama vieta ji mums priklause ir ten pasake kad vietu nera bandykit eiti i kita. doh.gif Na ka vaika tai reikejo kazkur uzrasyti i pirma klase, ejom i kita kuri yra daug toliau uzrase,
ten gyvenamos vietos deklaracijos neprase nes ta mokykla jau buvo ne pagal gyvenama vieta.
Ir dar kai buvo tevu susirinkimas toj mokykloj i kuria neprieme masinu buvo pilnutelis kiemas. Tai atsiprasau jei vaikai visi mokosi is aplinkiniu namu tai negi visi tevai 3 metrus vaziavo su masina i mokykla.
Atsakyti
QUOTE(ceburaska28 @ 2010 07 29, 11:48)
O pas mus pernai tokia situacija su mokykla buvo. Nuejom i mokykla kuri stovi tiesiog kieme ir pagal gyvenama vieta ji mums priklause ir ten pasake kad vietu nera bandykit eiti i kita. doh.gif Na ka vaika tai reikejo kazkur uzrasyti i pirma klase, ejom i kita kuri yra daug toliau uzrase,
ten gyvenamos vietos deklaracijos neprase nes ta mokykla jau buvo ne pagal gyvenama vieta.
Ir dar kai buvo tevu susirinkimas toj mokykloj i kuria neprieme masinu buvo pilnutelis kiemas. Tai atsiprasau jei vaikai visi mokosi is aplinkiniu namu tai negi visi tevai 3 metrus vaziavo su masina i mokykla.

Tai va, pas mus situacija buvo ta pati (vaikas mokėsi "gilijos" prad, mokykloje), tai ten tiek zuja mašinų,

jokių mamyčių savo pasisakymu aš neklaidinu, o tiesiog pasakiau savo situaciją ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(kristinaz @ 2010 07 29, 10:47)
Sveikos mamos
Norime pagalbos, turime vaikucius gimusius po rugsėjo men. Anksciau buvo kad mamos pacios sprezdavo kada vaika leisti i mokykla. Dabar jau to nebegalime daryti, paga istatymus vaikas privalo eiti i mokykla kai jam kalendoriniais metais sukanka 7 metai. Labai skiriasi vaikais gime sausio menesi ir povz gruodzio menesi. Todel rasome peticija. Prasome pasirasyti, labai svarbus kiekvienas parasas. Aciu

Mano dukrytė gimusi gruodžio 7 d., taigi į mokyklą pradėjo eiti 6 metų, tačiau aš labai džiaugiuosi, ji puikiai pabaigė 1-ąją klasę ir visai niekuo nesiskyrė nuo kitų vaikučių.
Suprantu, kad ne visi vaikai vienodi, bet, MANO NUOMONE, YRA PEDAGOGINĖS-PSICHOLOGINĖS TARNYBOS, kur nusprendžia, ar vaikas brandus mokyklai ar ne. Tikrai su tuo nesusidūriau ir nežinau, ar ši problema nėra išsprendžiama.
Atsakyti
Tai vat taip yra, kai žmogus nežino, kas jam priklauso ax.gif Jei mokykla priklauso pagal gyvenamą vietą, nereikia būti naiviam, nusileisti ir bėgti į kitą mokyklą, kuri "priima visus". Dažnai pasitaiko, kad direktoriai į geras mokyklas labiau linkę priimti už kyšiukus, o ne veltui, todėl naivuolius išgrūda kitur. Deja, taip yra. Bet žinokit savo teises, ir niekas jums negalės paprieštarauti. Aišku, jei yra galimybė, į geriausias mokyklas tėvai veš vaiką kad ir per visą miestą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(String @ 2010 07 29, 13:39)
Tai vat taip yra, kai žmogus nežino, kas jam priklauso  ax.gif  Jei mokykla priklauso pagal gyvenamą vietą, nereikia būti naiviam, nusileisti ir bėgti į kitą mokyklą, kuri "priima visus". Dažnai pasitaiko, kad direktoriai į geras mokyklas labiau linkę priimti už kyšiukus, o ne veltui, todėl naivuolius išgrūda kitur. Deja, taip yra. Bet žinokit savo teises, ir niekas jums negalės paprieštarauti. Aišku, jei yra galimybė, į geriausias mokyklas tėvai veš vaiką kad ir per visą miestą  smile.gif

Na, jeigu mokykla yra gera tik dėl kyšiukų, tai tuos kyšiukus nespėsi visiem pedagogam nešioti. Man tai žema.
Beje savo paskutiniu sakiniu prieštarauji pati sau dėl tų deklaracijų...
Atsakyti
Prieštarauju ar ne? ax.gif Pvz., mano dukra eis į mokyklą, kuri laikoma gera. Mums į ją priklauso pagal gyvenamą vietą, todėl kyšiuko nešt nereikia. Na, bent jau aš net neketinau. O dabar tu man paaiškink, kaip direktorius gali siūsti vaiką, kuriam priklauso pagal gyvenamą vietą, velniop į kitą mokyklą, o priimti bele ką, kam nepriklauso? ne per kyšius/pažintis ir t.t.? Aš kyšių niekam nenešioju, už rankos irgi nieko nepagavau, bet mano nuomone, ieško visur durnių, kad sau padaryt gyvenimą geresniu. Gal aš grubiai, bet visi žinom, kaip yra rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo String: 29 liepos 2010 - 13:09
QUOTE(kristinaz @ 2010 07 29, 10:47)
Sveikos mamos

Maniskei 7m.bus tik sausio vidury,o i mokykla mes jau eisim.Tiesiog reikalingas dokumentas is psichologines tarnybos, kad vaikas atitinka visus reikalavimus ir gali eiti i mokykla. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(String @ 2010 07 29, 14:09)
Prieštarauju ar ne?  ax.gif  Pvz., mano dukra eis į mokyklą, kuri laikoma gera. Mums į ją priklauso pagal gyvenamą vietą, todėl kyšiuko nešt nereikia. Na, bent jau aš net neketinau. O dabar tu man paaiškink, kaip direktorius gali siūsti vaiką, kuriam priklauso pagal gyvenamą vietą, velniop į kitą mokyklą, o priimti bele ką, kam nepriklauso? ne per kyšius/pažintis ir t.t.? Aš kyšių niekam nenešioju, už rankos irgi nieko nepagavau, bet mano nuomone, ieško visur durnių, kad sau padaryt gyvenimą geresniu. Gal aš grubiai, bet visi žinom, kaip yra  rolleyes.gif

Gali gali,pasiusti tas direktorius.As girdejau apie tokius dalykus.Tiesiog jeigu mokykla yra laikoma gera, daug kas fiktyviai prisegistruoja visokiuose ofisuose,ar siaip pazostamu papraso,kiti papuola su kysiukais.Tiesiog direktorius ar direktore pareiskia,kad siemet labai daug pirmokeliu susirinko,gyvenanciu mokyklai priklausancioje terotorijoje ir ne visiems vietu uzteko.Juk neisi aiskintis ar visi tie pirmokeliai gyvena ten.ar ne.O jei pvz.nunesi taip vadinama kysiuka ar "stavke",juri tokioje vienoje Klaipedos mokykloje yra 500lt,vietele ir pries rugsejo 1-aja atsiras, mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiekviena darbo diena galiu nuvezti Jusu vaikucius i darzeli, mokykla,
lankoma bureli ir parvezti Kauno mieste ir rajone savo automobiliu (crysler
voyager). Pristatau vaikuti nuo duru iki duru. Pristates vaikuti,
paskambinu ir informuoju apie tai tevelius. Vaiku vezimo patirtis - 12
metu. Del papildomios informacijos skambinkite 865654718
Atsakyti