Springlet, matai, dėl kitokio lavinimo tai jau maniškės iki šiol tik tai ir darė, kad lipdė formeles iš minkšto molio, karpė, spalvino, kūrė ir t.t. matė mano kūrybos šedevrus ir kopijavo, jau jos kada nori, tada tai pačios daro, o vakarais šventa-mokau kaip namų darbus darom, savo mokslus per tai net užmečiau ;D. Lankstyt iš popieriaus dar joms nesigauna ,o ir aš pati nemėgstu ir nemoku, turiu knygą 'Origamis", bet ten super sunku, nėr kantrybės man :. Tai va, o šiaip manau, kad jau pats metas rimtai mokytis, paskui prieš pat mokyklą tik keletą mėnesių į mokyklėlę leisiu privačią, kad išmoktų ilgai išsėdėt.
I kokia mokyklele zadi leisti?
Origami ir as turiu, ten ir suaugusiems kai kurie per sunkus, o ka jau kalbeti apie penkemecius ;D
Origami ir as turiu, ten ir suaugusiems kai kurie per sunkus, o ka jau kalbeti apie penkemecius ;D
leisiu į kokią nors šeštadieninę, kur moko skaityt, skaičiuot, muzika, dailė, be jokių ten baseinų ar anglų k., tik pagrindiniai dalykai, bet turbūt reiks leisti į tą, kuri bus arčiau namų, žinau, kad tokios mokyklėlės yra kažkur prie Šatrijos parduotuvės, Pašilaičiuose, kažkur Gabijos gatvėj, Mokytojų namuose, Vaikų ir jaunimo centre, man turbūt labiausiai tiks prie Šatrijos, bet tikslios informacijos nežinau, kur ieškot, gal kieno nors vaikai jau lanko panašią mokyklėlę, parašykit , kur, ir ar daug naudos duoda, ar vaikui patinka, ar išsėdi pamokėles?
Springlet, Ingrid o i darzeli nesiruosiat eit?
del mokykleliu tai cia Gosh patars, jos pana eina i kazkokia netoli Justu
del mokykleliu tai cia Gosh patars, jos pana eina i kazkokia netoli Justu
Mes leidziam saviske i sestadienine mokyklele Pasilaiciuose.Pamokeles vyksta nuo 10 val,maniskei buna dvi valandas.Ieina darbeliai(piesimas,lipdymas,visokie darbeliai),anglu k,muzika,ir jei teveliai pageidauja vyksta rasymo pamokeles(bet cia daugiausia eina tie vaikai,kurie rudeni i mokykla eis).Mokytojai su vaikais labai idomiai uzsiima,todel net maziukai 3 m. vaikai ramiai sau issedi pamokelese,na aisku yra ir isimciu [smiley=jumpnbaby.gif]Kazkaip is pradziu baiminaus ar maniske tiek laiko ramiai issedes,o pasirodo labai jau savo vaika nuvertinau,nes is mokykleles neidavo net issivest jos.
Vyresneles i darzeli manau neleisiu. O mazaja turbut teks nuo 3 metu.
maniškės tai darželinės, vyresnėlę tai darželyje jau moko skaičių ir raidžių, parenka atitinkamus eilėraštukus, bet ji ten nelabai atsimena, tai papildomai mokau namie. o mažoji tai tik namie ir susipažįsta su mokslais, tingi dar, bet mokau prisiverst.Gosh, būk gera, parašyk tos mokyklėlės tel., aš tą ligtai ir buvau nužiūrėjus, bet anglų vaikams nenorėčiau kišt, ar taviškė ten jau kažką supranta?
Tai va ka galiu pasiulyti prie ruosiantis i mokyklele ,kad daugiau lavinti meninius sugebejimus ,bendravimo ygudzius ir maziau stengtis ismokyti skaityti ir rasyti . Nes vaikus moko dabar skirtingom pakraipom ,ir vaikas turi ismokt dirbti ,o ne sedeti sakydamas as sita moku man nereikia mokytis .Jis aptings ir bus sunkiau veliau . Puikios yra knygeles kurios logini mastyma lavina . Pasiulyciau nupirkt mergaitems smulkiu karoliuku rinkinuka ( cia mums patare labai gera gydytoja ) Visu pirma demesi lavina ,antra pirstu galiukus rasybai paruosia ir galiausiai graziu dalykeliu prisidaro ;D Taip pat tinka smulkus puzle deliojimas ,kadangi demesys ,pastabumas lavinamas . Maniske pries mokykla sudeliodavo 300 puzliuku rinkini ,lavinamas susikaupimas ir demesys ,ko labiausiai truksta pirmokeliam.
na, su tais puzlikais ir karoliukais kitiems vaikams gal ir tinka, bet maniškės smulkias detales labai išmėto, atsibodo man už jas tvarkyt, niekaip neįkalu joms į galvą >, taigi, geriau nuo to apsisaugoti, o tai bus tik pinigų išmetimas.O dėl mokymo rašyti, tai aš vistiek laikausi savo minties, nes noriu, kad vaikai kuo greičiau pradėtų skaityt knygas patys, sužinotų daug visokių įdomybių ir naudingų dalykų, man taip faina, kai penkiamečiai neatsiplėšia nuo knygų, po to paauga-tai tingi skaityt, o mažiems taip viskas įdomu, nes maniškės be mokslo, jaučiu, tuoj degraduot pradėtų, per daug vakarais "velnius" krečia :, išsidirbinėja, o dabar mokomės-tai tyla, tik mano visas laikas "suėstas' .
Rasymas rasymui nelygu Rasytiniu raidziu tikrai nereiketu mokyti, bet va spausdintines kodel gi ne.
O tie karoliukai tikrai saunu ir rankyte lavina ir papuosaliukai grazus gaunasi. ;D
O tie karoliukai tikrai saunu ir rankyte lavina ir papuosaliukai grazus gaunasi. ;D
turejom karoliukus (visa rinkini) gal pora val, po to ju pradejo mazet, po savaites gal tik puse liko, dabar kazin ar nors kelis surasim. O deliones man ir panai mano labai patinka, is 100 sudeda, gal reiktu didesne kokia pabandyt ??? idomu ar iseis, juk sunku taip ir sedet daug reikia ???
Del rasybos nemokau, skaityt irgi, kiek pati iniciatyvos turi, paklausia, kaip viena ar kita raide rasosi, bet jai skaiciot labiau patinka. As bijau kad jeigu viska mokes mokykloj jai nebeidomu bus, atpras stengtis, mokytis, maniskei didziasias stimulas kai yra kas moka geriau uz ja, tada ji labai nervuojasi ir stengiasi padaryti dar geriau, taciau ant lauru miegot jai greitai atsibosta.
Del rasybos nemokau, skaityt irgi, kiek pati iniciatyvos turi, paklausia, kaip viena ar kita raide rasosi, bet jai skaiciot labiau patinka. As bijau kad jeigu viska mokes mokykloj jai nebeidomu bus, atpras stengtis, mokytis, maniskei didziasias stimulas kai yra kas moka geriau uz ja, tada ji labai nervuojasi ir stengiasi padaryti dar geriau, taciau ant lauru miegot jai greitai atsibosta.
Springlet o kodel tu vyresne neleisi i darza, nebijai kad prie kolektyvo mokykloje jai bus sunku priprast? ten juk daug vaiku buna. O gal kas zino po kiek pirmokeliu klaseje buna?