QUOTE (uola @ 2004 06 08, 16:34) |
O pagal kokius kriterijus renkates mokytoja? |
as paklausiau patarimo toje pacioje dirbancios mokytojos....
QUOTE (Mirtishe @ 2004 06 08, 08:13) |
Man irgi 'patikimi saltiniai' sake, kad is visu 2004 pirmokeliu mokytoju geriausios siais metais mokyt. Kaseviciute ir mokyt. Barisauskiene. As buvau mokykloje susitikti su abiem ir issirinkau antraja, atigi mes uzrasem saviske pas Barisauskiene jau pernai spalio men. Tai ateinanti pirmadieni pasimatysim? |
O kuo tau labiau patiko Barisauskiene? Nes mes dar neapsisprendem pas kuria, nors as ne vienos nemaciau, tik is nuogirdu
Juokas ima, kaip tetusiai renkasi mokytojus. Atveda vaikucius i mokyklele. Ileidzia i viena klase. Pabuna mazulis te valandele. Iseina, o teveliai . dar mokytojai tarpduryje stovint klausia"na kaip ?" Vaikutis oriai tarsteli, kad " neee, ma sita nepatiko, te ji dave ne piestuku o flomu piest ir dar jos sejonas melinos spalvos. Neee..." Griebia tetusiai uz rankos vaikuti ir lekia prie kitos klases duru, cia jau mokytojos sukuosena teciui nepatiko, reiks belstis kiton klasen, bet , kad kitojoje vaiku grupe didele(matyt mokytoja l. gera), nebepriima. Isipraso. Gerai. uz duru valanda ilgai slenka... stai ir meilutis. Jezau, apsiverkes. Kas ivyko?! Kitas berniukas pirmiau uz maniski lektuva sulankste.. Ir kaip ta ragana nemate, kad mano vaikui tai tokia didele trauma. S..., o ne mokytoja.
O kaimyne taip gyre ta mokykla, sake, kad mokytojos geros. Sake, kad ir B, ir S ,ir L. gera. Se tau. Tiesa, gal pamirsom paklausti kuo jos geros. Gal mums visai ne tokio gerumo reikejo:
Drausmes?
kurybiskumo?
bendroviskumo?
demokratijos?
laisves?
grieztumo?
....
O kaimyne taip gyre ta mokykla, sake, kad mokytojos geros. Sake, kad ir B, ir S ,ir L. gera. Se tau. Tiesa, gal pamirsom paklausti kuo jos geros. Gal mums visai ne tokio gerumo reikejo:
Drausmes?
kurybiskumo?
bendroviskumo?
demokratijos?
laisves?
grieztumo?
....
O man juokas visiškai neiima kai tėveliai renkasi, nes atsiminus savąją mokyklą ir kaip mokytoja iš vaikų tyčiojasi prieš visą klasę, juokas iš to neima. Grįždavom namo apsižliumbę. ir nenoriu, kad mano vaikas papultų pas tokią mokytoją. Apie jas gi garsas sklinda, todėl norėčiau išgirsti ir neleisti vaiko pas jas.
QUOTE (Joanna @ 2004 06 11, 14:56) |
O man juokas visiškai neiima kai tėveliai renkasi, nes atsiminus savąją mokyklą ir kaip mokytoja iš vaikų tyčiojasi prieš visą klasę, juokas iš to neima. Grįždavom namo apsižliumbę. ir nenoriu, kad mano vaikas papultų pas tokią mokytoją. Apie jas gi garsas sklinda, todėl norėčiau išgirsti ir neleisti vaiko pas jas. |
Suprantu, kai tevai klausinejasi visu aplinkui kokia, kur ,ka veikia. Bet viena nuomone gali buti toli ir graziai nuplaukusi nuo kitos. Ar tu isitikinusi, kad tau "gera " yra lygiai tas pats , kas tavo kaimynei "gera". Reikia rinktis ne pletku lygyje ir ne vaiko ar savo uzgaidomis besivadovaujant. Reiktu vadopvautis ne uzgaidomis, o numatymais, siekiais, preoritetais, tikslais, kuriu norit siekti ir kt.
Apie tyciojimasi pries visa klase, tai jau tie laikai praejo, matyt, senokai mokykla baigiai. Jei indaumaujiesi, tikriausiai zinai, kad teisiu daug daugiau turi mokinys , o ne mokytojas. Butent vaikutis ramiai gali pasiusti mokytoja toliau ir nebuti uz tai nubaustas. O mokytojai siuo metu oi, kaip darbo vietas tausoja .
Tome Philipse nupirkau penala ir piestuku, ten dabar nuolaida 30% Siaures miestelyje. Bet penala ruzava paskutini paemiau,dra liko tamsiu tokiu,gal labiau berniukams tinkamu. Kaina 11.99-30%.
O kur yra kupriniu geras pasirinkimas, gal kuri zinote?
Ir dar mums svarbu gera kede vaikui, nes vistik prie stalo praleis vis daugiau laiko, o laikysenos sutrikimu kad ir labai mazu , bet jau turime.
Kur vaikisku kedziu yra gal kuri zinote? Ty man rupi ne tiek grazus paveiksliukai ant kedes( tokia ir dabar turime), bet kad kede butu gerai vaiko stuburui ir kad nesikeistu aukstis pasisukinejus ant kedes .. ratukus planuojam nuimti irgi: jau prisiziurejau, kaip jis sedi su ratukais- visa laika sukinejasi piesdamas.
Ir dar mums svarbu gera kede vaikui, nes vistik prie stalo praleis vis daugiau laiko, o laikysenos sutrikimu kad ir labai mazu , bet jau turime.
Kur vaikisku kedziu yra gal kuri zinote? Ty man rupi ne tiek grazus paveiksliukai ant kedes( tokia ir dabar turime), bet kad kede butu gerai vaiko stuburui ir kad nesikeistu aukstis pasisukinejus ant kedes .. ratukus planuojam nuimti irgi: jau prisiziurejau, kaip jis sedi su ratukais- visa laika sukinejasi piesdamas.
Uola: mokyklą tai baigiau senokai, bet labai būtų įdomu sužinoti ar dar ten dirba tokie patys mokytojai. Ir tikiu, kad dirba ir yra lygiai tokios pačios šlykščios. na tebunie taip, savo vaiko ten nevedžiau ir jei jos dar neišmetė, tai lai ir dirba. O į vaiko teises manau atsižvelgia daugiau privačiose mokyklose, o tose paprastose manau dar nemažai yra užsilikusių nuo sovietinių laikų
nesupratau uolos sarkazmo ir smerkiamo tevu pasirinkimo
kas jei ne tevai geriausiai pazista savo vaika ir gali objektyviausiai ivertinti kokia mokytoja jam labiau tiktu.
Pvz. musu dukrele yra labai judri ir aktyvi, bet galbut maziau demesinga ir net nzn ar greit pripras uzbaigti pradeta uzduoti. Todel labai noriu, kad mokytoja butu kantri ir reikli. Man patiktu, kad su mano vaiku dirbtu uzdeganciai ir neslopintu iniciatyvos. Jeigu vaikas yra kurybingas ir zingeidus noriu, kad tai butu palaikomas ir skatinama, o ne uzmusama kaip daugeliu atveju buna. Man svarbu sveika drausme ir tvarka, kad visiems butu aisq kada darbas, o kada atsipalaidavimas ir t.t. ir pan.
Kiekvinas tevas turi modeli kas jam svarbiausia, todel ir iesko mokytojos pagal, tai ko jie siekia - ar padeti vaikui atsiskleisti, ar padrasinti bendravime su kitais, ar suimti i naga jei koks neklauzada, kt.
kas jei ne tevai geriausiai pazista savo vaika ir gali objektyviausiai ivertinti kokia mokytoja jam labiau tiktu.
Pvz. musu dukrele yra labai judri ir aktyvi, bet galbut maziau demesinga ir net nzn ar greit pripras uzbaigti pradeta uzduoti. Todel labai noriu, kad mokytoja butu kantri ir reikli. Man patiktu, kad su mano vaiku dirbtu uzdeganciai ir neslopintu iniciatyvos. Jeigu vaikas yra kurybingas ir zingeidus noriu, kad tai butu palaikomas ir skatinama, o ne uzmusama kaip daugeliu atveju buna. Man svarbu sveika drausme ir tvarka, kad visiems butu aisq kada darbas, o kada atsipalaidavimas ir t.t. ir pan.
Kiekvinas tevas turi modeli kas jam svarbiausia, todel ir iesko mokytojos pagal, tai ko jie siekia - ar padeti vaikui atsiskleisti, ar padrasinti bendravime su kitais, ar suimti i naga jei koks neklauzada, kt.