Įkraunama...
Įkraunama...

Jaukus Pozityvisčių Kampelis

QUOTE(winona @ 2008 11 17, 21:53)
yra tokia mintis:ne visada žmonės,kurie labiausiai tave myli,yra tavo šeima. smile.gif
išties jei taip blogai-retink susitikimus.Kaip tik įmanoma,ir pasistenk pakeisti savo mintis jo atžvilgiu,gali tarsi kokią sieną jo neigiamom emocijom pasistatyti tarp jūsų.
Kaip skaičiau vienoj knygoj-reikia prisiimti atsakomybę už save.Jei tikėsi,kad va šito jau nepakeisi,šitas ne tavo galiai-tada apskritai sugriūna tai kuo mes tikim,o mes tikim,kad galim viską keist.Tai ir prisiimkim visa ko atsakomybę-ne kaltę,ne,ir bandyk kažką keisti savyje mirksiukas.gif

Žinau, kad turiu daug darbo su savimi ax.gif Bandau visaip nepasiduoti, bet kai žmogus pradeda ant manęs rėkti ar šaipytis ta siena iš kart subyra doh.gif
Dėl susitikimų, tai norėčiau kuo rečiau, bet tada vaikas nematytų savo senelių, kurie tikrai geri žmonės yra, o tas pikčiurna ten lankosi dažnai lotuliukas.gif ax.gif
Tai belieka tik su savimi tvarkytis ax.gif
Atsakyti
Man tai žmonės nėra artimesni vien dėl to, kad jie giminės g.gif Man jokio skirtumo.
Atsakyti
Tai, kad giminės, dar nereiškia, kad žmogus turi leisti save žeminti ar dar kaip neigiamai veikti schmoll.gif . Gali būti taip, kad tokie giminės mūsų pasirinkti todėl, kad išmoktumėm save gerbti, išmoktumėm save mylėti ir to vardan išmoktumėm nebijoti priimti ryžtingus sprendimus.
Jei jau matosi, jaučiasi, kad bendrauti su tokiais žmonėmis negali, prievartauti savęs nereikia. Tokie santykiai veda į niekur. Tada reikia paprasčiausiai nebendrauti su tais žmonėmis ir visai nesvarbu, kokiame giminystės statuse jie yra. Santykiai, kuriuose nėra meilės, kuriuose verda negatyvios emocijos, veikia tik ardančiai. Tai aiškus ženklas, kad esi ne ten, kur tuo metu tau reikėtų būti. Tai ženklas, kad esi ne su tais, su kuriais tau reikėtų būti mirksiukas.gif
Dar Kristus savo pamoksle yra sakęs, kad būkite su tais, su kuriais jums gera būti ir eikite iš ten, kur jums negerai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(trude @ 2008 11 17, 17:37)
Sveikos 4u.gif
Labai retai čia beužsuku blush2.gif
Va noriu paklausti kaip jums sekasi apsisaugoti nuo žmonių negativizmo. Šėštadienį teko vienam baliui pabuvot, kur vienas žmogus liejo tiek pykčio, tiek agresijos, beveik visais klausymais, kur diskusija benukryptų, turi savo kategorišką nuomonę, ir ją kiša taip agresyviai lotuliukas.gif Kadangi turiu lakią vaizduotę, tai iškart įsivaizdavau prisirpusį spuogą, kuris sproginėja blink.gif Tačiau tai nepadėjo schmoll.gif net dabar galvą skauda. Niekaip negaliu išmest iš galvos ir baisiausia man tai, kad išvengt bendravimo su tuo žmogum negaliu  schmoll.gif
giminiu nepasirinksi

Teko susidurt, turiu vieną tetulę, kuriai užeina bangos, kai nori išpilt visas pamazgas ant aplinkinių, vaikystej labai jautri buvau ir labai imdavau viska i galva, daug asasru del jos praliejau. Dabar esu isitikinus, kad viskas nuo musu paciu priklauso, jei mes sureiksminam ta zmogu, daznai galvojam apie ji, tai ir pritraukiam patys tuos nemalonius susitikimus. As kai kazkada dariau tvarka savo minciu siukslyne blush2.gif ir atleidinejau visiem kurie mane kazkada iskaudino, tame tarpe ir ta tetule buvo. Svarbiausia mes turim suvokt, kad tai yra zmogus su savo isitikinimais, savo paziurom, savo charakteriu ir reikia priimt ji toki koks yra. Dabar jau senokai tarp musu santykiai normalus, nors susitinkam daznai, stengiuos bendraut minimaliai, bet nebesikabineja ji prie manes visiskai, matyt kitu auku susirado biggrin.gif , dar pastebejau, kad tokie zmones dazniausiai puola tuos, kurie bijo ir reaguoja į ta kritika.
Mano nuomone svabiausia yra atleist ir nelaikyt savyje jokiu nuoskaudu tam zmogui, tada savaime maziau apie ji galvosi ir maziau nemalonumu bus, o jei ir bus tau turėtu but dzin
tongue.gif ,na ir tegul sau lieja ta tulzi, taves tai neliecia, tu esi tu jis yra jis biggrin.gif , zinau, kad sudetingai tai atrodo tau dabar, bet tai imanoma tik reikia padirbet su savim truputuka, sekmes 4u.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif Šiandien jis man toks gražus wub.gif šalna pasirodė tongue.gif

QUOTE(vyssnia @ 2008 11 18, 10:23)
Sveikos  4u.gif
Teko susidurt, turiu vieną tetulę, kuriai užeina bangos, kai nori išpilt visas pamazgas ant aplinkinių, vaikystej labai jautri buvau ir labai imdavau viska i galva, daug asasru del jos praliejau. Dabar esu isitikinus, kad viskas nuo musu paciu priklauso, jei mes sureiksminam ta zmogu, daznai galvojam apie ji, tai ir pritraukiam patys tuos nemalonius susitikimus. As kai kazkada dariau tvarka savo minciu siukslyne blush2.gif  ir atleidinejau visiem kurie mane kazkada iskaudino, tame tarpe ir ta tetule buvo. Svarbiausia mes turim suvokt, kad tai yra zmogus su savo isitikinimais, savo paziurom, savo charakteriu ir reikia priimt ji toki koks yra. Dabar jau senokai tarp musu santykiai normalus, nors susitinkam daznai, stengiuos bendraut minimaliai, bet nebesikabineja ji prie manes visiskai, matyt kitu auku susirado  biggrin.gif , dar pastebejau, kad tokie zmones dazniausiai puola tuos, kurie bijo ir reaguoja į ta kritika.
Mano nuomone svabiausia yra atleist ir nelaikyt savyje jokiu nuoskaudu tam  zmogui, tada savaime maziau apie ji galvosi ir maziau nemalonumu bus, o jei ir bus tau turėtu but dzin
tongue.gif ,na ir tegul sau lieja ta tulzi, taves tai neliecia, tu esi tu jis yra jis biggrin.gif , zinau, kad sudetingai tai atrodo tau dabar, bet tai imanoma tik reikia padirbet su savim truputuka, sekmes  4u.gif

Jo, darbo su savimi turiu biggrin.gif labai greit persiimu kitų emocijomis, tiek neigiamom, tiek teigiamom doh.gif Tikiuosi išmoksiu atsiriboti ax.gif o sėkmės prireiks ačiū aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(Takelis @ 2008 11 18, 09:11)
Tai, kad giminės, dar nereiškia, kad žmogus turi leisti save žeminti ar dar kaip neigiamai veikti  schmoll.gif . Gali būti taip, kad tokie giminės mūsų pasirinkti todėl, kad išmoktumėm save gerbti, išmoktumėm save mylėti ir to vardan  išmoktumėm nebijoti priimti ryžtingus sprendimus.
Jei jau matosi, jaučiasi, kad bendrauti su tokiais žmonėmis negali, prievartauti savęs nereikia. Tokie santykiai veda į niekur. Tada reikia paprasčiausiai nebendrauti su tais žmonėmis ir visai nesvarbu, kokiame giminystės statuse jie yra. Santykiai, kuriuose nėra meilės, kuriuose verda negatyvios emocijos, veikia tik ardančiai. Tai aiškus ženklas, kad esi ne ten, kur tuo metu tau reikėtų būti. Tai ženklas, kad esi ne su tais, su kuriais tau reikėtų būti  mirksiukas.gif
Dar Kristus savo pamoksle yra sakęs, kad būkite su tais, su kuriais jums gera būti ir eikite iš ten, kur jums negerai.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 18 lapkričio 2008 - 09:35
QUOTE(trude @ 2008 11 17, 18:44)
Kalba ne apie kartą į metus, bet į mėnesį doh.gif kad į metus tai but tikrai nieko labai baisaus, bet...

Gali padėti pati sau. Pvz. Susitikusi nemalonų žmogų, jeigu bendravimas neišvengiamas, sukryžiuok kojas, sunerk rankų pirštus, tokiu būdu neįsileisi blogos energijos į save. . Sau gali kartoti: ,,Aš atleidžiu tau, kad nesi toks, kokį norėčiau tave matyti. Aš atleidžiu tau - tu esi laisvas ir aš esu laisva." Padirbėjus su savim situacija keičiasi į gerąją pusę. Sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Takelis @ 2008 11 18, 09:11)
Tai, kad giminės, dar nereiškia, kad žmogus turi leisti save žeminti ar dar kaip neigiamai veikti  schmoll.gif . Gali būti taip, kad tokie giminės mūsų pasirinkti todėl, kad išmoktumėm save gerbti, išmoktumėm save mylėti ir to vardan  išmoktumėm nebijoti priimti ryžtingus sprendimus.
Jei jau matosi, jaučiasi, kad bendrauti su tokiais žmonėmis negali, prievartauti savęs nereikia. Tokie santykiai veda į niekur. Tada reikia paprasčiausiai nebendrauti su tais žmonėmis ir visai nesvarbu, kokiame giminystės statuse jie yra. Santykiai, kuriuose nėra meilės, kuriuose verda negatyvios emocijos, veikia tik ardančiai. Tai aiškus ženklas, kad esi ne ten, kur tuo metu tau reikėtų būti. Tai ženklas, kad esi ne su tais, su kuriais tau reikėtų būti  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Labai gerai pasakyta, pati esu tai išgyvenusi, kai savęs emiau nemyleti del anytos, nereikia tikrai prieš nieką žemintis. REIKIA MYLETI IR GERBTI SAVE !!!

GEROS VISOMS DIENOS, MYLEKITE SAVE, IR GYVENIMAS MYLĖS JUS wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liuteliute: 18 lapkričio 2008 - 10:01
QUOTE(liuteliute @ 2008 11 18, 10:59)
drinks_cheers.gif

GEROS VISOMS DIENOS, MYLEKITE SAVE, IR GYVENIMAS MYLĖS JUS  wub.gif

Ačiū 4u.gif ir Tau geros dienelės! Esi tikras geros energijos užtaisas! Žaviuosi Tavim!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 11 17, 21:05)
Bandau visaip nepasiduoti, bet kai žmogus pradeda ant manęs rėkti ar šaipytis ta siena iš kart subyra doh.gif

irgi pazistama situacija ax.gif as sau padejau taikydama Svijaso knygoje "Ismintingas pasaulis" perskaityta patarima - pries pat susitikima su tokiu zmogumi mintyse pagalvoti apie ji - kodel jis toks piktas ir reksnys, pagalvoti ko jam is tikro truksta gyvenime ir tuoj pat mintyse pamatyti ta zmogu poilsiaujanti, besimegaujanti kokiu nors uzsiemimu ar isimylejusi, na tiesiog jam mintyse palinketi to, ko jis neturi gyvenime ir ta trukuma maskuoja liejama pagieza, kitu zeminimu, agresija. Pirma, antra karta sunkoka buvo, bet kadangi tenka daznai matytis, tai nesustojau daryti si pratima ir... kazkaip tas zmogus ir rekti nustojo, pradejo sypsotis mane pamates. Dar kalbedamas purvo papila, bet sito tiesiog nebegirdziu - lyg isijungtu automatinis ignoras is jo sklindanciam negatyvui.
Atsakyti
QUOTE(Brainwave @ 2008 11 18, 11:31)
irgi pazistama situacija ax.gif  as sau padejau taikydama Svijaso knygoje "Ismintingas pasaulis" perskaityta patarima - pries pat susitikima su tokiu zmogumi mintyse pagalvoti apie ji - kodel jis toks piktas ir reksnys, pagalvoti ko jam is tikro truksta gyvenime ir tuoj pat  mintyse pamatyti ta zmogu poilsiaujanti, besimegaujanti kokiu nors uzsiemimu ar isimylejusi, na tiesiog jam mintyse palinketi to, ko jis neturi gyvenime ir ta trukuma maskuoja liejama pagieza, kitu zeminimu, agresija. Pirma, antra karta sunkoka buvo, bet kadangi tenka daznai matytis, tai nesustojau daryti si pratima ir... kazkaip tas zmogus ir rekti nustojo, pradejo sypsotis mane pamates. Dar kalbedamas purvo papila, bet sito tiesiog nebegirdziu - lyg isijungtu automatinis ignoras is jo sklindanciam negatyvui.

Reiktų ir man paskaityti tą knygą ax.gif Matau neblogi patarimai ax.gif
Ačiū visoms už patarimus aciuks.gif
Geros dienos visoms wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

pasidalinsiu savo šiandieniniu patyrimu.
Vakar prieš miegą skaičiau knygą ''Maksimalus pasiekimas'' ir užtikau ten, kad reikia rytais kasdien kartoti ''ši diena bus nuostabi''.
Kadangi buvau įsitikinus,kad rytojus (šiandiena) bus sunkus, vakar vakare prieš miegą ėmiau kartoti: Rytojus bus nuostabus. Rytojus bus nuostabus.

Atsibudusi ryte vėl prisiminiau ir kartojau šiuos žodžius (šiandiena bus nuostabi), nors, tiesą pasakius, nelabai tuo tikėjau.
Ir visada iki dabar, jei tik apimdavo kokia panika, stresas ar pan., kartojau sau: ŠIANDIENA YRA NUOSTABI.

Ir ką jūs galvojat?
aš netikėjau, kad taip gali būti, bet tai pildosi. Šiandiena tikrai yra nuostabi. Man sekasi. Net tose srityse, kur buvau įsitikinusi, kad teks paplušėti ar pasinervinti ir pan.

Tai veikia.
Siūlau išmėginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaktusė: 18 lapkričio 2008 - 13:02
QUOTE(liūtuke @ 2008 11 18, 11:04)
Ačiū 4u.gif  ir Tau geros dienelės! Esi tikras geros energijos užtaisas! Žaviuosi Tavim!!!  thumbup.gif

Aciu bigsmile.gif

Mažais žingsneliais link didelės laimės

Parengta pagal užsienio žiniasklaidą, „Gamma“ nuotr.Prisipažinkite, ar jūs laiminga? Jei ne, tai ko jums trūksta iki pilnos laimės? Jei negalvojusi galite atsakyti į šį klausimą, jūs jau pusiaukelėje savo laimės link.

Kiekvienas iš mūsų laimę supranta savaip. Kažkam iki pilnos laimės trūksta nuosavos vilos ant jūros kranto, o kažkam pakanka mažo namuko kaime. Turtingas ir dėmesingas vyras, stipri sveikata, įdomus darbas, prabangūs kailiniai, atostogos egzotiškuose kurortuose – visa tai išsvajotos laimės atributai. Atrodo, reikia tik sulieknėti dar 3 kg, išsigydyti dantis, palaukti kol vaikas paaugs, turėsite daugiau laiko sau – ir viskas bus nuostabu. Laimė berods visai šalia, vos už kelių žingsnių. Tačiau vis jos nepavejame. Laimė – tarsi mėlynoji paukštė, kuri nuskrenda vos tik prie jos priartėji.

Mažiau tikslų – daugiau laimės

Mes gyvename nuolatinės konkurencijos sąlygomis. Išgyvena tie, kurie yra apsukresni, stipresni, gražesni, protingesni. Psichologai mano, kad ši nuolatinė kova trukdo pasijusti laimingiems. Galite uždirbti daugiau nei jūsų draugė, bet vis tiek netapsite turtingesnė nei oligarcho žmona. Ir šis nepasiekiamas tikslas gali tapti depresijos priežastimi.

Jei nuolatos siekiate naujų horizontų ir jūsų netenkina tai, ką turite, tuomet, greičiausiai, nesijaučiate laiminga. Tikslo siekimas – puiki savybė, tačiau kartais tai kliudo mėgautis šia diena. Tai, kad užsibrėžto tikslo įgyvendinimas suteiks jums laimės – klaidingas įsitikinimas. Iš tiesų laimingi tie žmonės, kuriems patinka pats procesas, užsiima mėgstama veikla ir tai teikia jiems malonumą bei džiaugsmą.

Psichologai pataria nors kartais pamiršti apie siekius ir tikslus bei pasimėgauti šia diena. Galite planuoti atostogas ar taupyti naujai mašinai. Bet jokiu būdu dėl to neatsisakykite visų malonumų dabar.

Nejaugi jūs gimėte nelaiminga?

Turbūt jūsų pažįstamų tarpe yra žmonių – vampyrų ir žmonių – šviesuolių. Pirmieji bendraudami tarsi išsiurbia iš jūsų visas jėgas ir energiją, o žiūrint į antruosius, jūs prisipildote džiaugsmu ir teigiamomis emocijomis. Jie visada geros nuotaikos, į nesėkmes reaguoja kaip į neišvengiamas gyvenimo smulkmenas, kurios ateina ir praeina. Gebėjimas džiaugtis gyvenimu atsiranda ankstyvoje vaikystėje, tam didelę įtaką turi motiniška meilė. Jeigu būdama maža mergaite jautėte, kad esate mylima ir vertinama, tuomet į supantį pasaulį ateityje žvelgsite pozityviai. O jei jūsų mama buvo griežta ir reikli, tuomet didelė tikimybė, jog tapsite pesimiste.

Tačiau nežiūrint į tai, kiekvienas žmogus gali būti laimingas.

Penki maži žingsneliai didelės laimės link:

1–as žingsnis. Būkite dėmesinga ir rūpestinga aplinkiniams. Santykius su artimaisiais ir draugais reikia puoselėti, jie reikalauja daug pastangų. Būkite artimiesiems supratinga, patikima, atidi, stenkitės jų neįskaudinti. Taika ir meilė šeimoje – tai viena iš svarbiausių laimės sąlygų.

2–as žingsnis. Pasiekimai profesinėje srityje taip pat labai svarbūs, kad jaustumėtės laiminga. Jei jums patinka veikla, kuria užsiimate, tuomet jaučiatės save realizavusi. Nebijokite keisti veiklos sritį ar pobūdį, jei suprantate, jog šis darbas jums neteikia malonumo bei džiaugsmo, dažnai patiriate stresą ir nerimą. Ir nedirbkite iki išsekimo. Tam, kad džiaugtumėtės gyvenimu svarbiau yra pilnavertis poilsis ir įdomus laisvalaikis, nei pinigai, kuriuos uždirbate sunkiu ir alinančiu darbu.

3–ias žingsnis. Padėkite patekusiems į bėdą ir vargšams. Galite paaukoti pinigų sumą arba atiduokite labdarai nereikalingus daiktus. Ištieskite pagalbos ranką tiems, kuriems jos reikia. Darydami gerus darbus pasijusite dvasingesni ir laimingesni.

4–as žingsnis. Anot psichologų, laimė susideda iš trijų pakopų. Pirmoji pakopa – tai maži gyvenimo džiaugsmai: maistas, gėrimas, sportas, seksas, gera knyga. Antroji – tai veikla, kuri jums patinka: jūsų darbas, motinystė ar tiesiog sodininkystė. Trečioji – tai labdaringa veikla. Jei jums pavyks sujungti visus tris šiuos elementus, būsite patenkinta gyvenimu.

5–as žingsnis. Niekada nepamirškite, jog laimingiems žmonėms taip pat kartais kažko trūksta. Kuomet imsite savęs gailėtis dėl neišsipildžiusių svajonių ir troškimų, prisiminkite Bertrano Raselo žodžius: „Jausmas, kad jums vis tik kažko trūksta – tai neišvengiama laimės sudedamoji dalis“.

Pratimas laimei įvertinti

Pagalvokite, kokios gyvenimo sritys jums pačios svarbiausios ir surašykite jas popieriaus lape – vaikai, sveikata, santykiai su vyru, darbas, draugai, poilsis ir t.t. Įvertinkite kiekvieną išvardintą punktą 10-balėje sistemoje. Negalvokite pernelyg ilgai, rašykite pirmą į galvą atėjusį įvertinimą. Šis pratimas padės suprasti, kokia sritis jums kelia didžiausią nerimą ir ties kuo pirmiausia reikėtų padirbėti.

wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Kaktusė @ 2008 11 18, 14:02)
Labas  4u.gif

pasidalinsiu savo šiandieniniu patyrimu.
Vakar prieš miegą skaičiau knygą ''Maksimalus pasiekimas'' ir užtikau ten, kad reikia rytais kasdien kartoti ''ši diena bus nuostabi''.
Kadangi buvau įsitikinus,kad rytojus (šiandiena) bus sunkus, vakar vakare prieš miegą ėmiau kartoti: Rytojus bus nuostabus. Rytojus bus nuostabus.

Atsibudusi ryte vėl prisiminiau ir kartojau šiuos žodžius (šiandiena bus nuostabi), nors, tiesą pasakius, nelabai tuo tikėjau.
Ir visada iki dabar, jei tik apimdavo kokia panika, stresas ar pan., kartojau sau: ŠIANDIENA YRA NUOSTABI.

Ir ką jūs galvojat?
aš netikėjau, kad taip gali būti, bet tai pildosi. Šiandiena tikrai yra nuostabi. Man sekasi. Net tose srityse, kur buvau įsitikinusi, kad teks paplušėti ar pasinervinti ir pan.

Tai veikia.
Siūlau išmėginti.

NA BET MANAU, KAD GYLIAI SIRDYJE VISVIEN TUO TIKEJAI, JUK NE SIAIP SAU TAI KARTOJAI ax.gif
Atsakyti