Įkraunama...
Įkraunama...

Jaukus Pozityvisčių Kampelis

QUOTE(daiwulencija @ 2008 10 31, 10:01)
Vaikams yra reikalingi ne idealūs, o rūpestingi ir kantrūs tėvai. tokie, kurie moka augti drauge su savo vaikais.

Ir dar kaikas. Jūs galite į vaiką įdėti viską, ką tik sugebate. Tačiau galutinis rezultatas vis vien priklauso nuo paties vaiko. Įsivaizduokime kavos paruošimo aparatą. į jį įdedate kavos, cukraus, grietinėlės, pieno- paskui kas nors spusteli mygtuką, ir automatas pats nusprendžia, ką daryti, pats parenka proporcijas ir pats pateikia rezultatą. Vaikas, žinoma, ne automatas. Prigimtis yra išmintinga, ji pati atsirenka kas geriausia. Mums reikia tik nekliudyti. reikia tik palaistyti, išsaugoti, nesugadinti. Gamta yra protinga, ji kiekvieną žmogų apdovanoja tik jam būdingoms savybėmis ir asmenine programa, kuri skiriasi nuo kitų programų. Ir tai vienintelė programa, kuria galima pasikliauti.

Tikiuosi šios citatos nėra oftopikas smile.gif manau, pozityvioms mamytėms tinkančios smile.gif
beje, ta knyga kuo toliau tuo labiau man patinka ir tikrai yra labai pozityvi smile.gif kitokia knyga nei visos kito apie auklėjimą smile.gif

...kaip tik mintyse ieskojau "padorios" knygos. Prisisaukiau!!! 4u.gif Romanu senai jau neskairau, vis kazka..pamastymui, keitimuisi. Butinai isigysiu. ACIU wub.gif

Ir dar: o pastebejote, kad kai pacios skaitote, analizuojate, lyginate, keiciates ir bandote savo naujus atradimus pasidalinti su "neskaitanciais zmonemis" kokia ju reakcija? Man daznai buna, kad pasisneku "su savimi", gaunu atsakyma "Gal. Nu nezinau..Nesamone..." ir... nutylu. Ka kalbeti, kai realumas skirtingas?
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 10 31, 09:01)
Vaikams yra reikalingi ne idealūs, o rūpestingi ir kantrūs tėvai. tokie, kurie moka augti drauge su savo vaikais.

Su tokiom temom kelkis į temą, kuri yra pas mane sąraše, naudinga irgi bus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sufi @ 2008 10 31, 11:38)
Su tokiom temom kelkis į temą, kuri yra pas mane sąraše, naudinga irgi bus bigsmile.gif

ačiū ax.gif įdėjau ir ten šias citatas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Faustikas @ 2008 10 31, 11:01)
...kaip tik mintyse ieskojau "padorios" knygos. Prisisaukiau!!! 4u.gif Romanu senai jau neskairau, vis kazka..pamastymui, keitimuisi. Butinai isigysiu. ACIU wub.gif

Ir dar: o pastebejote, kad kai pacios skaitote, analizuojate, lyginate, keiciates ir bandote savo naujus atradimus pasidalinti su "neskaitanciais zmonemis" kokia ju reakcija? Man daznai buna, kad pasisneku "su savimi", gaunu atsakyma "Gal. Nu nezinau..Nesamone..." ir... nutylu. Ka kalbeti, kai realumas skirtingas?

romanų aš irgi neskaitau ax.gif paskutinį kartą mokykloj kai reikėjo tai kažką skaičiau biggrin.gif

o dėl nesidominčių žmonių... nesistengiu nieko įrodinėti.. jei žinau kad toks požiūris žmogui yra "tamsus miškas" tai stengiuosi savo nuomonę išdėstyti kiek įmanoma jo kalba.. o apie tai ko mano manymu tikrai nesupras net neužsimenu niekad .. arba jei kažką į tą pusę pradedu sakyti ir matau kad nulis reakcijos, arba pasipriešinimas, tada ir nesistengiu smile.gif kiekvienam savas laikas smile.gif nors kartais man atrodo kad žmonės šių mūsų gvildenamų dėsnių nežinodami gyvena tarsi judrioje gatvėje su užrištomis akimis... arba į gyvenimą leidžiasi tarsi į judrią gatvę neišmanydami visiškai eismo taisyklių... arba tik man čia taip atrodo.. nzn...
Atsakyti
QUOTE(Sa r @ 2008 10 30, 14:44)
Sveikutes, jei kuri nors noretu knygos " Isimylek save ", galiu atsiusti per skype. Man taip atsiunte Kaira, noretusi pasidalinti toliau jos geru darbu. Nesivarzykit ir sakykit kurioms reikia 4u.gif

Labai norėčiau tos knygutės ax.gif 4u.gif
Atsakyti
knyga apie vaiku auklejima pas mane jau ant staloĄ
Atsakyti
Faustikai, kaip tokios mielos mergytės mama, dabar turėtum kiekvieną dieną mums mestelt citatų iš tos gėrio knygos. Lauksim! user posted image
Atsakyti
user posted image
evax-su gimtadieniu!!!!!daug laimės laimytės wub.gif wub.gif tegu išsipildo visi tavo norai ir dar daugiau 4u.gif gero gimtadienio thumbup.gif
Atsakyti
Su gimtadieniu Tave Ewax, silciausi sveikinimai. Butinai sypsokis, daznai tai padeda happybday.gif 4u.gif

Kaip cia faina, kokios visos aktyvios, kiek daug nuostabiu minciu. Aciu visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustikas @ 2008 10 31, 15:16)
knyga apie vaiku auklejima pas mane jau ant staloĄ

oho kokia greita bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(evax @ 2008 10 31, 10:06)
tiesiog nekenciu savo gimtadieniu. nezinau net kodel, niekada apie tai negalvojau, bet kasmet kokia savaite iki gimtadienio bunu tiesiog nepakenciama, pikta, be nuotaikos, viskas man negerai. siemet to laikotarpio pavyko isvengti, labai pozityviai stengiaus save nuteikti ir viskas buvo ok. deja......... siryt, jau tikrojo tortadienio ryta prabudau anksti, gal 4val.ryto  ir nebegalejau uzmigti, toks kai gumulas gerklej, negera, sunku kazko, pati nesuprantu ko. nemoku apsakyt busenos, bet kad ji negera tai tikrai. dargi atsikelus pasitikslinau ar tikrai penktadienis, 31-a diena, kad isitikint kad tikrai gimtadienis. todel ir nusprendziau kad ta nuoatika del sitos kvailos datos.o kaip su ja (nuotaika)kovot-neisivaizduoju  verysad.gif

Su gimtadieniu 4u.gif O tavo nuotaika - labai naturali. ax.gif . Tik isivaizduok- ka tau teko pergyventi gimimo metu - is iprastos aplinkos- mamos pilvo patekai i visiskai kita pasauli.. Ir dabar kas metai tas patirtas stresas vis primena apie save. Normalu. Uztat daznai teko skaityti rekomendacijas, kad laika pries gimtadieni ir pacia gimimo diena geriausia praleisti kuo ramiau, klausant relaksacines muzikos, o jau baliavoti - po 3-5 dienu.
Cia dar i gimimo ir tikejimo tema:

Nėščios moters įsčiose kalbasi du kūdikiai. Vienas jų tikintis, kitas – ne.
Netikintis: Ar tu tiki į gyvenimą po gimimo?
Tikintysis: Žinoma. Juk akivaizdu, kad po gimimo gyvenimas tęsiasi. Mes esame čia, kad taptume pakankamai stiprūs ir pasiruoštume tam, kas laukia mūsų po gimimo.
Netikintis: Tai kvailystės! Po gimimo jokio gyvenimo negali būti. Ar tu gali įsivaizduoti, kaip toks gyvenimas atrodytų?
Tikintysis: Na, smulkmenų nežinau, bet aš tikiu, kad ten bus daugiau šviesos ir kad mes galbūt patys vaikščiosime ir valgysime savo burna.
Netikintis: Kokia nesąmonė! Neįmanoma pačiam vaikščioti ir valgyti burna. Tiesiog juokinga! Juk mes pririšti prie virkštelės, kuri mus maitina. Žinai, ką aš tau pasakysiu: neįmanoma, kad būtų gyvenimas po gimimo todėl, kad mūsų gyvenimo aprūpintojas – virkštelė – yra labai trumpa.
Tikintysis: Aš esu įsitikinęs, kad gyvenimas po gimimo yra galimas. Tiesiog viskas bus kitaip. Galima kai ką ir įsivaizduoti.
Netikintis: Bet juk iš ten dar niekas niekada nesugrįžo! Taip jau yra, kad gyvenimas baigiasi gimimu. Ir apskritai, gyvenimas - tai kentėjimas tamsoje.
Tikintysis: Ne, ne! Aš tiksliai nežinau, koks bus gyvenimas po gimimo, tačiau bet kokiu atveju mes pamatysime mamą ir ji mumis pasirūpins.
Netikintis: Mamą? Tu tiki į mamą? Ir kur gi ji yra?
Tikintysis: Ji yra apie mus. Ji visur, mes joje esame ir dėka jos judame ir gyvename. Be jos mes tiesiog negalėtume gyventi.
Netikintis: Visiška nesąmonė! Aš nemačiau jokios mamos ir todėl akivaizdu, kad jos nėra.
Tikintysis: Nesutinku su tavimi. Tu tiesiog neįsiklausai. Juk kai viskas nutyla, galima išgirsti kaip ji dainuoja ir pajusti, kaip ji glosto mūsų pasaulį. Aš tvirtai tikiu, kad tikrasis mūsų gyvenimas prasidės tiktai po gimimo.
O tu?...
4u.gif
Atsakyti
Brainwave, super! thumbup.gif

Tiesa, o iš kur šitas lobis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sufi: 31 spalio 2008 - 17:21
Sveikos smile.gif

Pradėjau skaitinėt iškart tris knygas: "Įsimylėk save", "Vienuolis, kuris pardavė Ferari" ir "Jūsų pasąmonės galia". O dabar turiu klausimą: ar "Pozityvaus mąstymo galia" nėra tik kitoniškas atkartojimas to, ką rašo Murphy? Gal kas nors skaitėt jas abi ir galit pakomentuot? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikra: 31 spalio 2008 - 17:30